04
aug.
16

FCSB ȘI VALIZA


steauaSincer, mă așteptam la un meci greu cu cehii. Ba chiar eram sceptic rău după meciul de la Ovidiu. Ca să văd altceva. În primul rând am rămas uimit de numărul mare de spectatori. E un semn bun. Semn că ”adevărații” sunt o minoritate, războiul MapN – GgB nereușind să zdruncine atașamentul suporterilor față de nava-amiral a fotbalului românesc. Și, iată, neorganizați, fără coregrafii, cu copii, cu tineri și mai puțin tineri, ei au fost al 12-lea jucător.

Surpriză și pe teren. Am văzut un joc total deosebit de finala Cupei Ligii, de turul de la Praga, de meciul cu Viitorul. Am văzut ceva mai aproape de ceea ce aștept de la steliștii mei. Dăruire, agresivitate, ambiție, joc colectiv, spectacol. Desigur, mai e de muncit, dar victoria entuziasmantă din seara asta ar putea fi semnalul revenirii la jocul cu care ne obișnuise Steaua lui Reghe din primul mandat. Scorul spune prea puțin, s-a ratat prea mult și, paradoxal, victoria nu a venit în urma celor câteva faze în care Sparta fusese făcută mat, ci tot datorită execuțiilor de senzație a lui Stanciu. O victorie a FCSB (cu S de la Stanciu, desigur…), care a băgat bani frumoși în valiza lui GgB. Altă valiză decât cea atât de pomenită…

Desigur, Nicușor merită coronița, m-au încântat Tamaș (atât de aproape de un gol cu care ar fi rămas în istorie…), Momčilović, Pintilii, Hamroun (dornic să facă uitată evadarea), dârzul Golubović și Adi Popa mai inspirat decât în ultimele meciuri, dar în seara asta am văzut, în sfârșit, echipa. Tăvăliți serios de niște cehi surprinzător de duri (când l-ați mai văzut pe Pintilii să nu faulteze mai deloc, în schimb să fie lovit și trântit mai tot meciul?), steliștii au strâns din dinți, au împins mereu jocul spre poarta adversă și au adus bucurie în sufletele celor 37.126 de spectatori și al mult mai numeroșilor strânși în fața televizoarelor. Și, ca în vremuri nu prea îndepărtate, uralele au răsunat din toate blocurile din jur…

Urmează o dublă decisivă, care ne-ar readuce în lumea mare a fotbalului european. Dar arunc o privire spre lista celor ce s-au aflat pe bancă: Simion, Tudorie, Vâlceanu, sau D. Popescu. Cu ei e greu de crezut că pot fi înfruntate cu succes Manchester City, Porto, Villarreal, Mönchengladbach sau Ajax. Așa că să fim realiști: grupele Europa League. Chiar și acolo o să fie greu. Nu de alta, dar nicio șansă să dăm peste Unirea Tărlungeni…

 


20 Răspunsuri to “FCSB ȘI VALIZA”


  1. 1 Dawson
    august 4, 2016 la 09:53

    Bucurestiul devine aproape pustiu vara si, chiar de gasesti vreun amic aflat din intamplare pe-acasa cu care crezi ca ai putea merge la meci, cu greu il vei convinge sa va abateti pana la stadion, asta daca nu cumva chiar tu esti ala care prefera comoditatea plasmei uriase din propriul apartament sau din vreo carciuma de cartier, desi locuiesti la doi pasi de Arena…
    Chiar si asa, iata ca s-a adeverit ce spuneam in urma cu doar cateva zile tot pe-aici: oamenii vin cu zecile de mii sa sustina Steaua chiar si cand nu joaca nemaipomenit, spectatorii – platitori! – sfidand, parca, toata gloata de „adevarati”, asa cum si merita, de altfel.
    Despre rezultat nu pot spune ca m-a entuziasmat, dar normal ca m-a bucurat, ba chiar si jocul bunicel prestat de ai nostri m-a surprins placut. In privinta calificarii eram destul de increzator cu cateva minute inaintea partidei, ba chiar unui prieten dinamovist, care de-al dreq a tinut sa ma enerveze zicand ca bate Sparta, i-am zis ca va castiga Steaua cu 3-1, influentat de pronosticul pe care-l exprimase un alt cunoscut. Pana la urma fu 2-0, un scor chiar mai bun decat cel pronosticat de mine. Acum sa vedem ce se-ntampla in continuare, daca se va munci serios la echipa sau si-o iau astia-n cap.

  2. 2 The Joker
    august 4, 2016 la 11:10

    cu o echipa plombata cu doi jucatori de la solduri ( Achim si Golubobic ) si slabita valoric de la an la an , e o minune ca am ajuns aici , e bine pt stabilitatea financiara , rau daca Jiji va risipi suma pe gogosi gen Ivan sau Fl. Tanase ( jucatori promitatori , dar nu valorand milioanele vehiculate ) … pentru noi a fost bine ca am picat cu Sparta ( era greu de gasit un alt adversar care sa se prezinte la fel de modest ca si cehii ) , pt ei a fost bine ca au picat cu noi , o echipa bine ancorata in realitate ii potcovea lejer c-o manita

  3. 3 Unlucky
    august 4, 2016 la 11:38

    Joker are dreptate, cu precizarea că Ciobanul e singurul personaj care nu înţelege nimic din greşeli. Va aduce iar 5-6 jucători, când echipa asta nu are nevoie decât de vreo 3, dar foarte buni (fundaş central, atacant complet, extremă tehnică).

    Tănase e necopt, iar Ivan nu e de jocul Stelei – e jucător de spaţii.

  4. 5 CelMaiPoliticosPresedinte
    august 4, 2016 la 12:47

    in sfarsit un joc bun. sa vedem daca putem continua la fel in campionat si in grupele cupei uefa.

  5. 6 Dawson
    august 4, 2016 la 14:15

    Foarte tare si comentariul asta semnat „ticbis” la articolul ala de l-am postat mai devreme:
    „In timp ce Steaua juca pe Arena Nationala, Talpan si Boroi au petrecut la gratar pe Ghencea cu invitatii lor: galeria Sud si Nord. Surse demne de incredere au dezvaluit ca in jurul orelor 23 tuturor participantilor le-a venit rau de la stomac; nu se stie exact cauza dar se presupune ca le-au ramas micii in gat si ca vinul si berea servite in exces le-a rabufnit pe nas. A fost nevoie de medicii de pe ambulante ca sa-i stabilizeze, apoi au fost transportati la spitalul militar pentru tratamente medicale. Primul care si-a revenit a fost Talpan si a cerut o foaie de hartie pe care a redactat imediat o rectificare a ultimei somatii catre FCSB, majorand pretentiile despagubirilor cu 10 mil de euro (de la 37 de mil la 47 de mil), motivand ca a reactualizat suma conform cu situatia la zi:)))!!!”

  6. 7 Casillas
    august 4, 2016 la 14:56

    Foarte bun jocul, pacat ca joaca asa numai cand au cutitul la os. Daca ar juca meci de meci cu aceeasi determinare, echipa ar fluiera prin Europa League, ar ajunge lejer in primavara europeana. Sa vedem ce ne rezerva tragerea la sorti, e psobil sa fie ceva sanse cu Ajax si chiar Porto.

    Partea nasoala e ca lotul e subtire rau, nu avem banca de rezerve. Vor urma multe meciuri (accidentari, suspendari), sa vedem daca ciobanul se tine de cuvant si face transferuri.Problema e ca nu are pe cine sa ia. Interesant felul in care a jucat Tamas, daca e pus corect in valoare e un jucator de cel mai inalt nivel. Cat cretinism oltenesc anul trecut pe Radoi sa il scoata din lot, de parca nu stia ca e betiv. Genul asta de jucatori sunt ca Dobrin, parca joaca si mai bine cu spritzu’ in nas. 🙂

  7. 8 Unlucky
    august 4, 2016 la 15:29

    Nu are pe cine să ia? 😆 Normal că, având criteriul foarte inteligent „10 mii pe lună şi doar jucători pe care-i ştiu” nu are pe cine.

    Dacă ar da 25-30-40 de mii pe lună, ar găsi zeci de jucători top-class la nivel de România prin campionate gen Portugalia, Belgia, Franţa II. Cu 2-3 jucători din ăştia îţi rezolvi problemele. Nu te ajută cu nimic să ai aceleaşi cheltuieli cu jucători mulţi, dar plătiţi mediocru.

    Aganovici+Muniru+Filip+Bourceanu+Tudorie+Ovidiu Popescu+Dan Popescu+Enceanu= cheltuieli inutile. În loc de ăştia 8, mai bine 2-3 şi buni.

    Cam tot acolo ajungi la cheltuieli, dar ai valoare.

  8. 9 Casillas
    august 4, 2016 la 16:32

    Unlucky, daca te apuci sa iei jucatori din tipologia celor enumerati de tine riscul e foarte mare sa te frigi cu ei. Sa nu uitam ca la Steaua au jucat in trecut astfel de jucatori (imi vin in minte petarde gen Semedo, Tiago, Arthuro) si au mai fost multi altii. Un jucator decent din tarile pe care le-ai mentionat tu costa de la 2-3 mil euro in sus (care e astronomica pt Steaua). Daca sunt brazilieni sau argentinieni preturile sunt duble. Sa nu uitam ca de exemplu tiganu’ batran a adus in 10 ani la Sahtior peste 40 de brazilieni din care au confrmat maxim 4-5. Asta in conditiile in care a avut bugete de 40-50 mil euro pe an. Iar performantele europene au fost jalnice raportat la sumele investite.

  9. 10 Ovidiu
    august 4, 2016 la 18:51

    bre, am vazut doar doua faze din meciu’ asta. primul gol al lui Stanciu, in pauza comerciala de la Seinfeld, si bara lu’ Tamas, in pauza comerciala de la Bundy. doua faze cu adevarat senzationale. felicitari si la mai mare!

  10. 11 Sam Murray
    august 5, 2016 la 07:46

    Casillas, îți inchipui ce rezultate grandioase ar fi obținut Strălucescu cu un consilier ca bravul nostru Unlucky…

  11. 12 Sam Murray
    august 5, 2016 la 08:02

    Bre, Ovidiule, tu la Seinfeld erai? Nu pe ”Ilie Oană”, alături de New Petrolul (că tot așa o să-i ziceți noii echipe, nu…)? Nici măcar pe TVR1, cu sufletul alături de campioană?

  12. 13 Unlucky
    august 5, 2016 la 11:47

    Nu-s de acord, Casillas. Eu nu îmi amintesc de ţepe luate cu jucători plătiţi bine: Thereau, Mendoza, Kapetanos, Golansky, Dayro, Piovaccario, Szukala. După părerea mea, Tiago a fost un foarte bun nr. 8, nicidecum petardă.

    Steaua s-a aras cu străini de 10-15 mii, gen Pedriel, Bonfim, Arthuro, Maicon, Machado, Tatu, Guilherme, Breeveld, Tininho, Dino Eze, Tall, Tahar, Jelev, Bibishkov, Parpas, Saban, Georgievski, Iliev, Anghelov, Bogatinov, Nikolic, Grzelak, Alcenat.

    Eu rămân la părerea că sunt mulţi jucători LIBERI sau eliberabili, de 25-30 mii eu/lună care ar ridica mult valoarea lotului.

    Steaua din perioada Becali are o tradiţie tristă a transferului la kilogram după crizele patronului – vezi lotul Bacău, vezi lotul de 10 milione cheltuiţi pe 8 jucători din care nu a mai rămas nimic din vara lui 2007, vezi lotul Urziceni şamd.

    Transferăm mult şi prost, în loc de puţin şi bun.

    Nu-mi aduc aminte de ţepe luate de NICIUN club din România cu jucători bine cotaţi (CFR Cluj. Vaslui), ci dimpotrivă, îmi aduc aminte de prestaţii entuziasmante. Sunt ZECI de exemple, nu 1-2 izolate. Fireşte, mai trebuie să-i şi urmăreşti, să ai criterii de evaluare, o strategie pe termen măcar mediu, ceea ce nu-i cazul la noi. Şi nici nu va fi vreodată.

    La noi managementul e pula lui Becali, ne învârtim cu toţii după cum (nu) i se mai scoală lui Becali. Asta a fost, asta va fi.

  13. august 5, 2016 la 12:58

    Plafonul ala de 10 mii pe luna e o gogoasa veche si rasuflata. Aproape toti titularii Stelei castiga mai mult, unii mult mai mult. Chipciu, de exemplu, a recunoscut ca lua 30 de mii pe luna, deci hai sa nu mai punem botul la tot ce citim prin presa noastra de cacat, ok?

  14. 15 CelMaiPoliticosPresedinte
    august 5, 2016 la 13:15

    hehe, cum spuneam, e bine si europa lig. acolo sunt sanse sa castigam niste puncte 🙂

  15. 16 Dawson
    august 5, 2016 la 13:18

    Plafonul limita, oricare ar fi, se refera strict la salarii, din cate stiu eu. Daca e asa, la banii aia, castig constant si sigur, se adauga tot felul de prime – de joc, de gol, de obiectiv etc. In ritmul asta, nu cred ca un jucator de la Steaua ia pe an mai putin de vreo suta jumate mii coco ad labam. Adica cam cat guvernatorul BNR! Acum, nu ca l-as indragi din cale-afara eu pe Mugurel – ba dimpotriva, mai degraba – dar conduce, totusi, o ditamai Banca Nationala, plm!

  16. august 5, 2016 la 13:55

    Golanski era mediocru, Dayro era penibil, Thereau (care oricum a plecat pe bani multi si nu aveai cum sa te opui) Piova (imprumutat, cu salariu imposibil de platit in Romania) si Kapetanos au fost ok in campionat dar nu au facut mai nimic in Europa, Mendoza era superfotbalist dar avea 100 de ani si nu fugea 2 m, era bun doar la fazele fixe. Singurul bun din lista aia a fost Szukala, dar el era un jucator no-name ieftin care a explodat in Romania, deci nu corespunde profilului cautat de tine. Strainii valorosi si cu chef de fotbal nu vin in Romania. Ciobanul are pacate multe, dar nu e prost, mai ales cand vine vorba de bani. Echipele care au investit fara cap, asa cum si-au dorit peluzistii, s-au dus toate naibii. TOATE.

  17. august 5, 2016 la 13:57

    Hattrick Stanciu si Guardiola nu prinde paltonul la cetateni 😀

  18. 19 Unlucky
    august 5, 2016 la 18:49

    Investiţiile fără cap – de tip „Taher” – sunt evident o cale sigură către dezastru. Nu cred că cere cineva investiţii de milioane de dragul cifrelor (spre exemplu, mai mult de juma de milion pentru Ivan sau Tănase mi se par bani aruncaţi; ca 150 de mii pe Dan Popescu; şamd).

    Ceea ce ar fi dorit este calea de mijloc, care EXISTĂ, doar că nu este călcată – fond cvasi-majoritar de jucători români, asezonat cu străini foarte buni şi, evident, ceva mai scumpi. Mi se pare ruşinos să ai străini gen Breeveld, Tahar, Kharja, Bawab, Gebhart.

    Ref. la salarii, media tot pe la 10 mii e, chiar dacă un Chipciu sparge banca. Ia întreabă titulari gen Momcilovici, Toşca, Tamaş, Hamroun, Golubovici, NIţă cât au?

    Mie mi-a rămas gândul (invidios) la transferurile reuşite ale lui CFR sau ale Vaslului, care ar trebui să reprezinte un model. Nu întreaga lor filozofie, care a fost falimentară, bazându-se exclusiv pe mercenari. Dar un mercenar gen Wesley, Adailton, Varela, Traore, Pereira, Peralta, Andrade…

  19. august 6, 2016 la 14:46

    Povesti nemuritoare. Pe la CFR si Vaslui s-au perindat multe zeci de straini si au confirmat 4-5. Dar de platit, au fost platiti toti si uite asa s-au dus dracului si au ajuns in faliment. Asta cu investitiile fara cap e din nou o prostie. De unde stii ca banii pe Dan Popescu sunt aruncati? Ca a fost ieftin? Gardos a costat tot 150 de mii. Szukala 300. Rusescu 200. Tzepele au fost taman aia pe care s-au platit bani grei, gen Dayro, Toja, Semedo, Nikolici, ca sa nu mai vorbesc de vedetele autohtone Plesan, M. Costea, Szekely, Bilasco, Radut, Rada, micul Balaci Ionescu, Surdu, fiecare cu pret intre 800 si 1,5 milioane.
    La salarii ce legatura are media? Ai zis ca e un plafon de 10 mii, ceea ce e o vrajeala. Nu mai suci faptele si vorbele.


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

”PÂNĂ LA URMĂ, ÎN ȚARĂ EXISTĂ DOAR FCSB” (Cristi Pustai)

Comentarii recente

Mihai Hristea la IARĂȘI…
JLo la IARĂȘI…
Dawson la FINAL ÎN GROAPĂ?
Dawson la FINAL ÎN GROAPĂ?
Ovidiu la FINAL ÎN GROAPĂ?

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba