11
apr.
11

CINE FĂCEA BLATURILE? (M.U. ȘI BLATURILE – XII)


În caz că ați uitat, dl.Udrea a inițiat această serie de articole despre blaturi (de fapt o ediție revăzută și adăugită a serialului de acum aproape trei ani, din ”Evenimentul zilei”) anunțând că va demasca ”abuzurile Miliţiei şi ale Armatei din anii comunismului, persecuţiile fotbaliştilor rebeli, … arestările pentru corupţie, teroarea din anii 80”…

De ce v-am reamintit aceste lucruri? Pentru că, în episodul de azi, acest Cattani al fotbalului ne bagă în ceață, dezvăluindu-ne o altă față a lucrurilor.  Din citatele din cartea lui Titi Teașcă, ”Păpușarii”, aflăm că jucători ca Liță Dumitru sau Puiu Iordănescu, incontestabile vedete ale vremii, trânteau meciuri. Păi, cum rămâne cu ”indicățiile”,  ”abuzurile”,  ”teroarea”?…

De meciul cu FC Galați, întors de steliști de la 0-2 la 6-2 am pomenit și eu, am fost acolo și confirm revolta suporterilor, care și-ar fi făcut praf idolii simulanți.

Nu puțini consideră că Steaua mijlocului anilor `70 avea un lot capabil de performanțe extraordinare. De ce ele au lipsit, în ciuda sprijinului partidului, guvernului, ale lui nea Nicu în persoană? Să fi fost opoziția anti-comunistă atât de puternică? Cine or fi fost disidenții care se opuneau directivelor? Păi,… cică Puiu Iordănescu și Liță Dumitru… Ofițeri ai armatei comuniste venită pe tancurile sovietice etc. Și remarcă Udrea despre acuzațiile lui Teașcă: ”Simplul fapt că antrenorul vorbeşte despre aşa ceva (într-o epocă în care nu era permis să se discute despre astfel de practici, mai ales în curtea unei echipe de elită precum Steaua) arată însă că lucrurile erau foarte grave.” Și atunci, ca și acum, apare… valiza. Numai că, la meciul Steaua-FC Galați, banii ar fi venit de la Galați (pe ultimul loc, la ora meciului), sau, după cum afirmă Udrea ” Iordănescu şi Liţă Dumitru că au vrut să `trântească` meciul, plătiţi fiind de rivalii de la Dinamo!”. Dacă gălățenii erau direct interesați, dinamoviștii nu erau de fel amenințați de Steaua, care se afla la 12 puncte distanță. Și mai erau 5 etape, iar victoria aducea două puncte, nu trei, ca azi… Mă rog, nu-i prima oară când Udrea fabulează…

În ediția următoare, 1975-76, Steaua a devenit campioană, sub conducerea lui Jenei. Aflăm de un presupus blat, ” un moment în care şi eu m-am simţit trădat”, după cum spune nea Imi. El relatează: ” „În anul următor, când am luat titlul, să ştiţi că a fost La Hunedoara, spre final, când noi eram deja campioni, am condus cu 1-0 şi am pierdut cu 1-2, ei luptau să scape de retrogradare. A fost aranjament acolo. Am fost foarte supărat, mai ales că m-a chemat ministrul şi mi-a spus: «Măi, tu nu vezi că au trădat? Să nu mai joci cu Dumitru, Iordache, Sameş şi Iordănescu!»”. Tot ce e posibil, numai că, în anul acela, … Hunedoara nu avea echipă în prima divizie… Steaua a avut un retur de excepție, în care a pierdut un singur meci, 0-2 la Craiova, în etapa a 32-a, când titlul de campioană era jucat.

Oricum, observația lui Jenei ar putea da de gândit multora:  „Le tot spuneam că, dacă batem 25 de meciuri din 30, vor câştiga mai mult din prime decât le dă Jiul Petroşani, 10.000 de lei.” Deci, jucătorii ”clonei” care teroriza adversarii, luau șpagă de la ”echipele sărmane”… Parcă nu se leagă, nu?

Ba, ministrul Apărării din perioada 1980-1985, generalul Constantin Olteanu, plusează: . „Erau câţiva jucători acolo, la Steaua, care vindeau meciuri. Din cauza asta am şi pierdut titlul în 1980. Ne-a bătut Târgovişte cu 4-0 într-un joc suspect… Şi Cupa României am pierdut-o, cu Timişoara, pentru că Liţă Dumitru a vândut meciul. Pe urmă, Liţă s-a şi transferat la Poli… Sameş a luat 25.000 de lei la un meci, iar Iordache mi-a recunoscut că a lăsat un gol fiindcă avea obligaţii faţă de echipa adversă … fuga lui Marcel Răducanu în RFG, petrecută în 1981, a fost urmarea unui flagrant în care Securitatea l-a filmat încasând bani de la emisarii echipei „U” Cluj! ” Interesant, nu?


80 Răspunsuri to “CINE FĂCEA BLATURILE? (M.U. ȘI BLATURILE – XII)”


  1. 1 Filip
    aprilie 11, 2011 la 11:51

    Esecurile repetate din anii `70, cand s-au pierdut cel putin 4 campionate pe motiv de amatorism, precum si evidenta ratare a acelei generatii fabuloase, care ar fi trebuit sa domine fotbalul romanesc, prin talent, au fost cauzate de anarhia din club. Mai precis, o mult prea libertate (liberalism, liberalizare, cum vrei sa-i spui), in care interesul superior (adica profesionist), a fost distrus de libertatea de neinteles in care fiecare facea ce vroia, distrugand, prin mize mici, personale, obiectivul general.

    Asta a fost posibil exclusiv din cauza faptului ca, pe cei din politic nu-i interesa de Steaua. Daca ar fi fost un moment in care Ceausescu sa miste un capat de ata in favoarea Stelei, atunci, cu generatia aia fabuloasa, trebuia sa o faca. Atunci i-ar fi ajutat lui politic, caci atunci era la inceputul constructiei care a esuat in ce se stie.

    Nu doar ca n-a facut niciun abuz, dar nici macar n-a luat vreo masura legitima de a stopa sau de a limita distrugerea a ceva cu potential urias, pe niste motive minore, absolut meschine (ca “de ce joaca Lita pasa lunga, ca nu-i asta stilul nostru?”, “de ce nu-mi paseaza Iordanescu?”, “de ce dribleaza prea mult Marcel?”, “de ce e rapidistul asta e capitanul Stelei, la care eu joc de la 7 ani?”, “de ce X a primit 4 perisoare si eu doar 3?” samd.

    Nu ca n-au fost abuzuri, dar “bolsevicii veniti pe tancuri, bla, bla” au fost atat de dobitoci incat n-au ridicat un deget timp de 10 ani, cat timp, sub ochii lor, s-a irosit – pentru absolut nimic -, o generatie care, daca ar fi fost gestionata cat de cat normal, ar fi fost un reper in istoria fotbalului romanesc.

    Abuzuri, peste abuzuri, peste abuzuri.

  2. 2 Sam Murray
    aprilie 11, 2011 la 12:54

    Am afirmat de nenumărate ori că performanțele (atunci, ca și acum) nu sunt posibile fără implicarea factorilor de decizie – azi le zicem patroni. La Steaua, o lungă perioadă n-a existat un interes, o grijă din partea conducerii, ceea ce a dus la ”amatorismul” de care pomenești. Cum explică adepții teoriei ”abuzurilor și terorii” simplul fapt că jucătorii steliști blătuiau pe banii ”echipelor sărmane”? Păi, n-aveau ei de toate, nu înotau în bani și alte avantaje, pe când ceilalți jucau în teniși jerpeliți și izmene rupte-n fund?…

    În primii 20 de ani de putere ai ”patronului spiritual Stelei”, titlurile au fost cucerite de Petrolul sau Rapid, de UTA sau FC Argeș (de câte două ori), de Craiova (de 3 ori), Dinamo (de 8 ori), Steaua nereușind să cucerească decât 3 titluri, deși avea excelente condiții de pregătire și jucători extraordinari. Cum se explică asta?

    Cum se explică faptul că multe titluri au fost decise în ultimele etape și, potrivit teoriei menționate, un simplu ordin de sus ar fi decis soarta campionatului? Cum de n-a fost așa?

    Da` cin` să-și pună întrebările astea? Mai bine-i dăm cu ”clubu` bolșevic” și facem manevre la TAS…

  3. 3 nic
    aprilie 13, 2011 la 05:16

    Sam Murray, vezi ca o cam iei pe aratura… Auzi la el:

    ” Steaua nereușind să cucerească decât 3 titluri, deși avea excelente condiții de pregătire și jucători extraordinari.” cica in primii 20 de ani ai iepocii de aur coclit al intaiului suporter stelist, tofvarsul secretar general al PCR, Nicolae Ceausescu, cel mai iubit dintre stelisti…

    Titlutile alea trei au fost de fapt patru, anume 1968, 1976, 1978 si 1985, ca doar tovarasul a venit la pueter in martie ’65… sau probabil titulul din ’85 , cand toata tara sarbatorea doua decenii sub conducerea prea inteleptului nu se pune la socoteala…a fost castigat in iunie parca… 🙂

    Uita sam murray sa aminteasca si ca Steaua a castigat ultimele cinci tituluri din ultimii 5 a ni ai domnieie de 24 a tovarasului, ma rog, asta nu conteaza ca nu cade bine la teoria promovata deSsam Murray…Tot in perioada de referinta (primii 20 de ani ai intaiului stelsit, tovarasul Nicolae ceausescu) Steaua a castigat de 8 ori Cupa, mai mult decat orice alta echipa, probabil ca ar fi castigat si mai multe daca nu ar fi fost complotul anti-stelsit al fortelor raului… Chiar, cum de a uita Sam Murray tocmai asta?

    Cat despre unul dintre cele 2 titluri castigate de UTA, unul (cel din 1970) a fost castigat la mare lupta cu Rapidul, dupa ce un meci decisiv al Rapidului a fost mutat (sanctiune disciplinara) la Ploiesti.. Meciul ar fi trebuit dsa se dispute „acasa” si a fost pierdut de Rapid… Extraordinar era ajutat Rapidul … nu ca persecutata Steaua…8 cupe si 4 campionate in 20 de ani nu e asa de rau, pana la urma, iar 11 cupe si 8 campionate in 24 de ani de ceausism este chiar foarte bine…

  4. 4 nic
    aprilie 13, 2011 la 05:25

    Filp posteaza:

    „Nu doar ca n-a facut niciun abuz, dar nici macar n-a luat vreo masura legitima de a stopa sau de a limita distrugerea a ceva cu potential urias, pe niste motive minore, absolut meschine (ca “de ce joaca Lita pasa lunga, ca nu-i asta stilul nostru?”, “de ce nu-mi paseaza Iordanescu?”, “de ce dribleaza prea mult Marcel?”, “de ce e rapidistul asta e capitanul Stelei, la care eu joc de la 7 ani?”, “de ce X a primit 4 perisoare si eu doar 3?” samd.:”

    Asta este treaba unui sef de stat, sa ia masuri in fotbal?????????Generatii deosbite au avut si alte cluburi, nu doar SteauaCrioacv a adus jucatori care erau anonimi si ei (de la Lung la Crisan, de la braileanul Tilihoi la ilfoveanul Ciupitu)… singurele exceptii fiin Costica Stefanescu, in care Steauia a luat plasa la schimb, si poate perogresistul ex-resitean Beldeanu… incomparabil mai putin decat a luat Steaua (ajunsese si nae manea sa joace la Steaua, e drept ca pe atunci Dinamo era cea mai hulita, de catre mai toti).

    Cat despre liberalismul amnilor de care amintea Filip, acesta,este, cu scuzele de rigoare, o aiureala… Liberaslim poate in reper cu cenusiul sinsitru al anilor ’80-, dar deja din anii ’70 incepuse sa se stranga iarasi surubul…
    Liberalsim (vorba vine) a fost prin anii ’60 – ’70, cand Steaua a luat, ce-i drept, doar un titlu…

    Si daca am amintit de perioada de usoara liberalizare din comunsimul romanesc, sa fie oare o coincidenta ca perioada cea mai modesta din istoria Stelei a coincis exact cu acel liberalsim? Aceasta coincidenta nu poate fi decat in jenanta pt orice echipa…

  5. 5 Filip
    aprilie 13, 2011 la 10:24

    Discutia a plecat de la „Steaua – echipa lui N.Ceausescu, care a dominat prin abuzuri”. Eu am doar UN argument (din multe care se pot aduce), care are legatura cu pretextul articolului lui Toshiro: blaturile ofiterilor stelisti (care terorizau, bla, bla) in favoarea echipelor muncitoresti, adica cedarea vanzarea Stelei in favoarea cluburilor care erau oropsite. Si, am spus ca, daca Steaua era echipa lui N.Ceausescu, cum spun unii, atunci, cu siguranta, pana la abuzuri si altele, N.C. ar fi dat ordin sa se organizeze intern Steaua, cat de cat, si sa iasa din anrhia aia care a tinut clubul in sub-mediocritate, risipind potentialul intern, absolut aiurea („Tovarasi, ce mama dracului faceti voi aicia?”). Nici macar atat nu s-a spus, pentru ca NU-L INTERESA!

    Ce nu inteleg eu este cum de N.Ceausescu a avut o perioada BRUSCA de „pauza”, de 25 de ani ( o fi fost Zodiac, mai stii…), in abuzurile de partea Stelei, si ele au re-inceput, BRUSC, cand era un senil vai capul lui, care o luase pe aratura bine de tot, existand ZECI de persoane oficiale care au marturii scrise sau video ( de la diplomati, politruci, ministri, securisti si generali la femei de serviciu, din casa de la Snagov) ca nu-i placea fotbalul (sportul, in general), se mai uita din cand la un meci INTERNATIONAL, tinea cu Steaua, intr-adevar, dar nu misca un deget cand venea Ilie Ceausescu la el sa se planga de abuzurile lui Postelnicu. „N-are el timp de de-astea, domne`!”, spunea Stefan Andrei in nu`s care memorii.

    Nici nu ma obosesc sa demontez, punct cu punct asa-zisele „argumente”, caci imi dau seama cu cine am de-a face din pasajul „incoparabil mai multi a luat Steaua(…), dand doau 1 exemplu: Nae Manea…

    Si nu inteleg nici cum „coincidenta jenanta pentru orice echipa” este prezenta rezultatelor bune (adica alea acuzate de dumneata)STRICT in momente care sunt CONSECINTA unei organizari anterioara (organizare constatabila(dovedibila)-palpabil cu SUTE de dovezi MATERIALE ale logicii de constructie, cu zeci de borne-dovezi de parcurs ale pepitelor descoperite si pastrate si ale rezidurilor dispensate), care SPULBERA marota existentei rezultatelor bune ale Stelei ca urmare (sau influentare) a unei forte superioare oranduirii socio-legale din atunci, in cadrul carora TOTI existau.

    In cadrul acelei oranduiri sunt, intr-adevar, aspecte accentuate (dar consacrate legal, si aplicabile TUTUROR, NB), care pot face obiectul unui rechizitoriu moral, GENERAL, al Obsedantului…, dar observ ca dumneata cauti doar elementele consacrate popular ca simboluri-negative (chiar daca multe-s falsuri crase) si le fortezi asupra unor Constructii (Steaua, in speta), ca fiind determinante directe, chiar daca, la fiecare „argument” primesti 10 in contra, care ti-l desfiinteaza.

    Da, a fost socialism, da, a fost semi-Ceausism, din `73-`74, da, a fost o paranoia colectiva, din `80 incolo, da, au fost ceva nedreptati in primii ani ai instaurarii noului regim, cu zeci de mii de oameni carora li s-au furat vietile (dar nu prea se spune si cate milioane de vieti s-au construit, in contra-partida cu zecile de mii distruse…), a fost o Utopie, care a esuat intr-un fiasco, DAR, in aceasta cada cu apa salcie, ce era livrata cu spumant de Chanell, la telejurnal, s-au balacit TOTI!

    Si, dintre TOTI aia, doar unii au reusit sa se duca unde spune genericul din Star Trek. Modul in care au ajuns doar „unii” acolo unde nimeni n-a mai ajuns, spre TURBAREA „unora”, va fi documentat, pasa cu pas, litera cu litera, silaba cu silaba, cu toata partile negative incluse. Deja este, in parte (dar suficienta cat sa demonteze frustrarile celor care au un UNIC resort care-i mana in ridicol: daca eram aceiasi apa salcie, AIA de ce au putut si noi nu?”)

    Si atunci se screm sa inventeze tot felul de petarde, de focuri anemice, care doar palpie convulsiv si, pentru a fi intretinute, se mai arunca cate o crenguta in ele, dar crenguta e ACEIASI, folosita si refolosita pana n-o sa mai ramana nimic din ea, caci busteni nu exista, nici macar crengi mai groase si nici macar crengute nefolosite, si atunci tot ce mai au, sunt doar cateva crengute verzi, care nu ard si tot ce fac e sa scoata mult FUM.

    La adapostul fumului-alibi, scos de micile crengute verzi, singurele care au mai ramas in arsenal, e suficienta provocarea, injuria, calomnia, MINCIUNA, FALSUL MATERIAL, mitizarea, zvonul, barfa, pentru a sustine starea care provoaca SUPRAVIETUIREA celor adunati in jurul focului, invaluiti in fumul care-l intretin prin tone de crengute verzi, care provoaca doar starea in care se simt cofortabil „riveranii”.

    Caci, daca fumul pe care-l vad ei vapaie sau rug, ar inceta sa mai deruteze, intoxicant, singurii care s-ar nevroza ar fi chiar EI, caci fumul deja de foarte mult timp nu mai acopera intreg tinutul, cum cred indienii adunati in jurul lui, cu certa credinta ca, daca la ei e nebuloasa, peste tot e la fel.

    Pentru ca fumul demult si-a pierdut sensul intentionat de indieni (de fapt, nu l-a cuprins niciodata), UNICA miza care le-a mai ramas este supravietuirea lor, caci razboiul pentru Visele lor Ude s-a terminat inainte de a incepe, neexistand decat in minti visand Dulcinee.

    De asta ARSENALUL UNIC de crengute verzi, cu unica valenta dec a produce FUM, inca este sustinut. Pentru ca, in momentul in care fumul va disparea, fochistii si calatorii lor se vor opri, incremeniti, incapabili sa mai faca vreun pas, SOCATI de realitatile de care fugisera disperati si SOCATI de diferenta intre cine credeau ca sunt si cine sunt in realitate.

    Atunci, unii dintre ei vor pleca in barloage, spre a nu mai iesi niciodata, altii vor indemna la revolutii care-i vor condamna la extrinctie morala (Uber alles), iar altii, turbati de hidosenie cu care sunt prezentati intregii lumi, si inebuniti de URA, vor apela la cutit.

    Atunci, Steaua va straluci si mai tare si voi va veti consacra intregii lumi ca ceea ce v-ati construit timp de atatia ani.

    P.S. Fumul se va risipi mai curand decat credeti, fochistilor, caci 35 de ani s-au scurs si Arhivele Militare din Pitesti, deschid fondurile. Arhivele Securitatii extra-siguranta nationala isi vor implini termenele si se vor deschide. Toate termenele Arhivelor care inca va mai permit sa existati in jurul fumului, va vor veni in cap.

    Se va vedea clar, cine, ce a facut. Cine ce este!

    Pana atunci, puneti crengute verzi, care sa scoata fumul in obscurul caruia existati si va faceti unul altuia ce-si fac Tudy si Mache, fericiti atata timp cat n-au explodat grenade si nu s-au decontata executii, lucrand numai subteran, asa cum le place unora care, atunci cand simt lumina, nu mai au nimic de spus.

    Din pacate pentru posteritate, in toti acesti multi ani de fum, tot ce-ati facut a fost sa macinati in gol, ganduri prea mici pentru omenire si prea mari pentru voi.

  6. 6 Sam Murray
    aprilie 13, 2011 la 10:32

    Ți-am zis eu că ești simpatic, Nic.
    Emoționant efortul tău de a corecta afirmațiile mele. Ești tare în calcule, numai că, vezi că o cam iei pe arătură…
    1. Calculul meu a inclus primele 20 de campionate din ”Epoca de Aur”, oprindu-se la seria de 5 titluri consecutive ale echipei care a pus numele României pe trofeul suprem al cluburilor de fotbal europene. Dar, dacă vrei tu, fie: patru titluri în 20 de ani. Enorm, dacă punem la socoteală faptul că îl aveau în spate pe întâiul suporter stelist, nu?
    Cât despre cele ” cinci tituluri din ultimii 5 a ni ai domnieie de 24 a tovarasului”, poate era bine , înainte de a băga fitile, să ne amintești și ce rezultate a avut campioana României în CCE în acei ani, în comparație cu ce reușiseră campioanele precedente…
    2. Cupa, orice ai spune, nu se compară cu un titlu de campioană. Una e să joci între 22 și 34 de etape pentru a ajunge primul, alta e să câștigi 5 meciuri, dintre care unele cu echipe din divizii inferioare… Și, la urma urmelor, de ce n-o fi dat ”intaiul suporter stelist indicății prețioase, ca să înfrângă alde Liță și Puiu ”complotul anti-stelsit al fortelor raului”. Te pomenești că nu-i prea păsa…
    3. Văd că și UTA a intrat în rândul celor care au amărât galeria care n-a fost membră de partid… Mai lipsea să pomenești și de cele (parcă) 12 locuri 2 ocupate de Rapid în istoria ei legendară. În binecunoscutul stil rapidist de văicăreală și autovictimizare încerci să ne aburești cu o nouă legendă: titlul UTA-ei, câștigat la mare luptă cu Rapid, persecutată să dispute un meci ”acasă” în deplasare… Păi, bine, bre, cu de-astea umbli? Ia spune-ne cum a fost în ultimele 7 (șapte) etape, când ”marele” Rapid, ce ducea crâncene lupte pentru titlu, a obținut… 4 remize, 2 înfrângeri și o singură victorie, în ultima etapă, când UTA era deja campioană… Complot comunist, cu siguranță!

    Chit că, probabil, Filip îți va răspunde la rândurile pe care i le-ai adresat, îmi permit să comentez șopârla următoare: ” Si daca am amintit de perioada de usoara liberalizare din comunsimul romanesc, sa fie oare o coincidenta ca perioada cea mai modesta din istoria Stelei a coincis exact cu acel liberalsim? Aceasta coincidenta nu poate fi decat in jenanta pt orice echipa…”
    Iată o nouă abordare a temei. Steaua nu mai e asupritoarea care a sugrumat din fașă aspirațiile nobile ale clubului de sub pod, ci… n-a putut face față liberalismului anilor 60-70! Între 1961 și 1984, deci ceva mai mult decât perioada indicată de tine, Steaua n-a obținut decât 3 titluri. De liberalism au profitat, așadar, Petrolul, Rapid, UTA, Argeș, Craiova și… marii disidenți ai epocii, Dinamo, care a câștigat 11 (unsprezece) titluri. Logica îmi scapă…

  7. 7 lupu galben
    aprilie 13, 2011 la 11:52

    Domnu’ Filip, nu mai agita atata crengutele. Am vazut ca esti specialist in perdele de fum, nu mai trebuie sa insisti. Logoreea ta patologica, exprimarea emfatica, imbatosarea caracteristica, te dau de gol: esti stelist. Se vede clar ca vorbesti din auzite, din surse exclusiv steliste. pasajul „in aceasta cada cu apa salcie, ce era livrata cu spumant de Chanell, la telejurnal, s-au balacit TOTI! Si, dintre TOTI aia, doar unii au reusit sa se duca unde spune genericul din Star Trek”, de sorginte Toshiriana 😀 , e a aiureala pe care insusi marele maistru al stelistilor de pretutindeni o nuanteaza. pana si el a acceptat ca „transferurile se faceau asa cum se faceau atunci, asta e…”. Daca nu te superi, as vrea sa te intreb daca ai fost la stadion in anii 80, daca ai trait vremurile alea.

  8. 8 Filip
    aprilie 13, 2011 la 12:17

    1. N-am citit nimic din ce-a scris Toshiro, sau altii, anterior lui noiembrie 2010. De asemenea, anterior lui martie 2010, nu faceam parte din lumea virtuala. Citeam ziare de sport, dar nu comentam niciodata. Deci, n-am prin ce sa fiu influentat.

    2. Am un avantaj net superior trairii acelor momente: documentele si faptele, la rece. Iar despre cat de „din auzite” vorbesc eu, aici ti-ai dat cu firma-n cap rau de tot. Vorbesc exclusiv pe documente, nu pe impresii si pareri, cum fac altii.

    3.Transferurile se facea asa cum sa feacuea si pentru Petrolul si pentru UTA si pentru Rapid si pentru Arges si pentru Constanta. Si pentru U Cluj si pentru U Craiova. Si pentru Steaua si pentru Dinamo.
    Observi diferentele, daca nu te superi?

  9. 9 lupu galben
    aprilie 13, 2011 la 12:23

    Daca tu crezi cu tarie in punctul 3, din documente, atunci documentele respective nu sunt de incredere.

  10. 10 Filip
    aprilie 13, 2011 la 12:33

    Lupule, eu inca mai ignor sfaturile unora si vorbesc serios cu tine. De unde stii despre ce documente-i vorba? Ai tu alt regulament de transferari decat cel oficial? Echipele muncitoresti erau muncitoresti, alea universitare erau universitare si alea militare erau militare, cu deosebiri intre parghiile legale avute de Steaua, ASA si Dinamo, Victoria.
    A fost asuprita Constanta fata de Pitesti sau Rapid? Ai habar, pe documente, cati bani produceau fiecare dintre aceste judete, in anii cand unii retrogradau si altii jucau cu Real Madrid? Cu ce-a fost rapidul dezavantajat fata de pitesti sau Craiova sau UTA? Sau Steaua fata de Dinamo?
    Lupule, daca nu esti de acord ca doar OAMENII au facut diferenta, atunci eu nu mai continui dialogul cu tine.

  11. 11 jeromelebanner
    aprilie 13, 2011 la 12:33

    Salut Filip, sunt JL, petrolist.
    Te rog sa fi mai atent cand folosesti TOTI, mai ales ca ai pus si majuscule, altfel cazi in generalizarea iliesciana: toti am fost comunisti, ce daca eu am fost activist si am mancat paine buna de pe urma partidului (adica am dat din gura) si am nenorocit oameni din pozitia de secretar general, ce, tu nu ai fost pionier si tactu membru de sindicat?

  12. 12 lupu galben
    aprilie 13, 2011 la 12:42

    Eu nu am intrebat degeaba daca ai trait in comunism. Pentru ca daca nu ai trait, nu ai cum sa stii ce valoare aveau regulamentele de care zici pe vremea aia, oricat ai citi. Perioada comunista nu poate fi inteleasa decat daca ai trait-o.
    Da, oamenii au facut diferenta. Aici nu te contrazic. Cine altcineva s-o fi facut?

  13. 13 Filip
    aprilie 13, 2011 la 12:46

    Salut, JL, nu toti erati cetateni romani, care va supuneati TOTI acelorasi legi, din aceiasi constructie constitutionala?

    Asta am vrut sa spun, ca toti erau sub aceiasi palarie, unii cu mai multa constiinta de sine si moralitate, iar altii cu mai putina, dar TOTI in aceiasi cada cu apa salcie, ca eu n-am auzit sa fie dizidente veritabile in Romania. Si-a dat unul foc pe partie, altul a fost omorat de un animal care a omorat din nou, acum un an, in Suedia, dar astea sunt exemple jalnice, prin numar, In Romania nu au existat ce le place unora sa agite si TOTI au fost sub aceiasi palarie!

    Si tocmai nuanta foarte corecta pe care o propui tu este exact ce face una dintre diferentele care o separa pe Steaua de Dinamo, tocmai fiindca o explica.

  14. 14 nic
    aprilie 13, 2011 la 13:39

    In comunism nu toti se supuneau acelorai legi, tocmai aceasta este diferenta.
    Inginerul Gheorghe ursu a fost omorat in bataie in puscarie dupa ce fusese arestat pt ca ar fi avut dolari in casa (gasiseara cativa dolari, maruntis, dupa revenirea inginerului Ursu din SUA). Fireste, detinerea de valuta (se pare sub 20 de dolari) a fost motivul oficial, motivul real a fost altul. In aceeasi perioada, tatal anticomunsistului becali cica exporta oi si acumula bani grei inclusiv valuta, si nu-l supara nimeni … ma refer la baietii cu ochi albastri. Lucrurile astea nu pot fi intelese cu totul din documente, la rece. Perioada comunista nu poate fi inteleasa cu totul daca nu ai trait atunci.

    Dizidente veritabile in Romania au fost, nu in lumea fotbalului, dar au fost.

    Uite cateva nume: Ion Puiu, Paul Goma, Vasile Paraschiv… au fost si oameni de caracter si cu onoare, de la Camil Demetrescu la Gheorghe Ursu. Oameni care nu au tradat, si au platit aceasta alegere un pret fantastic. A fost si Ioan Gavraila Ogoranu, un erou al neamului romanesc. Au mai fost multi altii, din nenorocire uitati si neonorati in lumea anticomunsitlor mincinosi tip becali. Il amintesc pe becali pt ca intr-o vreme anumiti stelisti se mandreau cu asa-zisul anticomunsim al acestei lichele.

    Dintre multii eroi uitati sau aproape niciodata pomeniti dupa ’90, eu dau doar exempul unui erou de acre am avut sansa sa aflu din familie: fostul taranist Victor Coconet, omorat de securitate in 1971, cica s-a aruncat de la in centrul Bucurestiului, cladirea fostului IFLGS, langa Biserica Italiana (intreprinderea s-a mutat dupa cutremurul din ’77 langa Piata Chibrit). Dupa ani de temnita, Victor Coconet isi refacuse cat de cat viata, se casatorise si in momentul „sinuciderii” sotia lui astepta un copil.
    Greseala lui Coconet: a refuzat sa devina informator, ba a mai dat sfoara in tara si la altii. Lucurile astea nu se vad din acte, la rece,desi teoretic ne supuneam TOTI acelorasi lege, in aceasi constructie constitutionala.

  15. 15 jeromelebanner
    aprilie 13, 2011 la 13:41

    Steaua fiind cine? Iliescu sau tovarasul de cerculete? 🙂

  16. 16 Filip
    aprilie 13, 2011 la 13:43

    Lupule, ai un stil… Acum spui ca oamenii faceau diferenta, dar, daca face cineva o trecere in revista a pozitiilor tale pe subiect, o sa aflam ca „sistemul totalitar, comunismul, clonele bolsevice, tancurile, teroarea rosie” au facut diferenta. Sau, chiar ieri, ai spus ca „la Steaua, personaju` principal era nea Nicu”, adica o forta superioara, implacabila, si nu OAMENII!

    Mai tata, daca nu exista un OM, Ion Coman, nu se facea niciun stadion pentru Steaua, daca nu exista un OM, Constantin Olteanu, nu se incepea nicio reconstructie a Stelei, in 1982. Daca nu exista un OM, Ion Alecsandrescu, care sa propuna jucatorii si antrenorii, Steaua parcurgea aceiasi mediocritate, pana cand ar fi cazut regimul, caci erau aceleasi conditii de mediu, ca atunci cand terminau pe locul 6, OAMENII facand diferenta. Daca nu era Jenei si era Halagian, jucam englezeste si nu mai existau vitezistii si nici Circul Ghencea si nici Sevilla.

    Daca un Om, generalul Diaconescu, de la Dinamo, nu-l refuza pe Lacatus, la 17 ani, nu mai tremura bara pe 7 mai. Daca un OM, Sfinxul nu-l ochea pe Belodedici, la Moldova Noua, nu mai exista „caprioara”, era Tataran sau plm. Daca nu era un OM, la Bistrita, sa tina echipa aia 20 de ani, in prima divizie, ca asa vrea el, nu exista Gloria! Daca la Craiova niste OAMENI nu se certau intre ei, din cauza orgoliilor, dominau ani la rand. Daca Lucescu, adica tot OM, nu facea dinamoviadele alea jegoase, poate ca, in cupele europenem ar fi stiut care le e adevarata valoare si ar avut si ei succese. Daca la Pitesti nu era dat afara Barbulescu si refuzat de un OM, Dobrin, ca „expirat”, nu mai ajungea sa dea gol cu Honved. Daca la Rapid ar fi fost OAMENI, adica niste conducatori destoinici, ar fi avut bani, atmosfera, conditii sa faca o echipa care sa castige, nu sa se impiedice la mal.

    Astfel de exemple sunt cu sutele si din ele este format destinul fotbalului romanesc, nu din forte tiranice.

    La Constanta, timp de 40 de ani, intre prim-secretarii perindati, hazardul a facut sa nu fie niciun OM interesat de sport. Erau bani cacalau, daca se vroia, dar nu s-a vrut, nu au fost oameni! Din experienta personala, iti spun ca, in B, la Farul, in perioada `84-`89, se castiga mult mai putin decat la Vointa Electrica, in divizia D, si multi fotbalisti, dupa terminarea junioratului, se ducea in D, pe 6-7000 mii pe luna, cu tot cu prime, indemnizatii de efort, salarii de baza pe trepte superioare (maistri, ce erau..), decat sa se duca la Farul, pe 3-4000. E de vina regimul comunist ca, la Pitesti a fost Puiu Rapaport interesat de fotbal si la Constanta, Marina nu a fost? Nu oamenii au facut diferenta in aceleasi conditii de mediu, intre Farul si Arges fiind o diferenta uriasa, cauzata de un OM?

    Aveau U. Craoiva parghii superioare lui U Cluj? Ardelenii aveau si o traditie net-superioara… Cum explicati diferentele de rezultate, in aceleasi conditii? Nu prin OAMENI? (de fapt, in multe cazuri, e vorba de un singur om)

    La Medgidia a fost un nebun care a afacut un stadion de 30 mii de locuri, ca sa a vrut el! Un OM, la Tulcea n-a fost unul care sa bage echipa in A, desi erau bani cati nu va imaginati! Si, miturile despre echipe oropsite se desfiinteaza usor. Toti aveau, sau putea avea saci de bani, daca vroiau. Echipele muncitoresti, cu posibilitati mult superioare decat cele militare. Marcel Puscas, cand a plecat imprumut de la Steaua la Rapid, a primit o aprobare de ARO, adica 150 de mii pentru un an, plus salariul si primele, bani pe care nu-i visa la Steaua.

    La Steaua, cand am avut oameni, am performat, cand n-am avut, nu! In aceleasi conditii si intr-o situatie si in cealalta. Dar n-au fost abuzurile pe care le viseaza unii (fara sa aduca dovezi), nici pentru si nici in contra unor echipe.

    Ce nu vreti voi sa acceptati este faptul ca, aparent din nimic, s-a ridicat o Minune! Si, tocmai pentru ca nu puteti accepta, sunteti in pozitia din fata elefantului: „Asa ceva nu exista!”

    PS Si „Ne mai luptam cand vreti” (GgB), dar doar azi, ca de maine doctorul a zis ca sunt bun de munca si nu mai am timp sa ma distrez cu voi pe partea ne-economica.

  17. 17 lupu galben
    aprilie 13, 2011 la 13:50

    Filip, toti erau oameni, chiar si nea Nicu 😉

  18. 18 Filip
    aprilie 13, 2011 la 13:58

    @Nic, nu cunosc exemplele oferite de dizidente decat din foarte superficialele lecturi, dar cunosc un caz, al lui Paul Goma, care distruge complet toata argumentatia.
    Nici nu-ti dai seama cine a fost Goma. Eu imi dau, strict din manuta lui „olografa”, si din sute de note si transcrieri care se sustineau, unele pe altele, despre obiectivul „Barbosul”.

    Exemplele pe care le dai tu „unii-s mai egali decat altii” sunt cazuri izolate, la scara generala, care nu inseamna mai nimic, daca privim imaginea de ansamblu. Pai, azi ce sa mai spunem de legea bunului-plac? Atunci, asa ceva nu exista, indiferent de cat de traumatizati ati fi putut fi de un anumit eveniment personal, de asemenea natura, care sa fi lasat un simbolism prin care sa reflecatati deformat toata acea perioada.

    Si Rapid si Pitesti si Constanta si Craoiva avea aceleasi conditii sa-si faca echipa. Si Steaua si Dinamo avea aceleasi conditii. Unii au facut mai mult si mai bine decat altii, prin oameni care i-au avut.

    Noi pe Gatu, Otelea, Gavrila, Alecsandrescu, ei pe Vlad, Anghel, Ianul si Postelnicu.

    Diferenta intre oameni = diferenta intre metode = diferenta intre rezultate = diferenta intre personalitatea de zi a cluburilor.

  19. 19 Sam Murray
    aprilie 13, 2011 la 14:04

    Lupule, tu, ca boroman, ai o idee fixă: Steaua și Dinamo au furat, altfel luau alții campionatele. În afară de cele două echipe comuniste, teroriste și blatiste, celelalte echipe erau puritatea întruchipată, în permanentă luptă cu organili. Văd că i-ai pus ștampila lui Filip – ” specialist in perdele de fum” și l-ai citit cu precizie: ”Logoreea ta patologica, exprimarea emfatica, imbatosarea caracteristica, te dau de gol: esti stelist.” Ba îl și acuzi că vorbește ”din auzite, din surse exclusiv steliste”. Ce să-i faci, dacă n-a avut acces la sursele petroliste. Adică folclorul la care apelezi tu, ceva mai puțin fălos decât cel din zona Grant sau Bega.

    Uite, supun o situație judecății tale nepervertite de ”marele maistru al stelistilor de pretutindeni”. Să apelăm la documente. Primul titlu al echipei ridicate pe cadavrul echipei bucureștene Juventus datează din 1958. La ediția aceea au participat 12 echipe, iar la victorie se acordau 2 puncte, nu 3, ca azi. Cu 3 etape înainte de terminarea campionatului, conducea Petrolul, cu 25 de puncte, urmată de Știința Timișoara, CCA și Jiul cu câte 23 de puncte și Progresul cu 22. Bănățenii obținuseră câteva rezultate de senzație – 6-2 cu Dinamo la București, sau cele două victorii în fața CCA – 4-1 la București (cu… Jenei apărând toată repriza a doua în locul portarului Toma, accidentat) și 3-0 la Timișoara, riscând, dacă ar fi să mă iau după unii, bulăul sau Canalul… Ultimele trei meciuri ale Științei se amână, datorită prezenței la Cupa Dunării. Înaintea lor, situația era: Petrolul 27 p., CCA 27 p., Progresul și Dinamo 24 p., Știința 23 p. Pe 22 iunie a avut loc meciul Timișoara-Ploiești. A fost 1-0, la 3-0 ar fi trecut CCA în frunte. Timișoara avea nevoie de o victorie în cele două restanțe pentru a câștiga titlul la golaveraj. Numai că, pe 26 iunie, la București, Progresul zdrobește Știința cu… 7-0. În ultimul meci, Știința a învins cu 1-0 la Orașul Stalin (Brașov), dar ar fi fost nevoie de o victorie cu 15-0… Așa că primele 3 clasate au terminat cu câte 27 p., Petrolul câștigând la golaveraj: 36-22, față de 41-27 CCA și Timișoara 49-38. Astăzi titlul ar fi ajuns la București, fiind vorba de aceeași diferență de goluri – 14, iar CCA având mai multe goluri înscrise. Numai că atunci calculul se făcea prin împărțire… Cum de n-o fi umblat Armata la butoane, tre` să-mi iesplici matale, Marțianule. Și situații de-astea au fost nenumărate.

    Cât privește transferurile, da, ele se făceau altfel atunci. Nu existau patroni care să-și creeze echipe artificiale acolo unde bătea vântul (Cluj, Urziceni, Vaslui), cu jucători culeși din toată lumea. Transferurile se făceau după puterea întreprinderii sau ministerului tutelar, după cât de interesate erau organele respective în ”gloria” locală. Transferurile se făceau așa cum se făceau atunci, asta e. Cu nuanțările de rigoare din partea ta. Iar stadioanele în anii `80 erau pline tot la meciurile aceleeași echipe. Atunci, ca și acum, e valabilă afirmația fostului fotbalist gălățean Tofan: ”Când baţi Steaua, toată lumea vorbeşte despre tine, nu mai eşti anonim.” Dacă nu te superi, aș vrea să te întreb dacă ai văzut câtă lume vine la meciurile celor trei echipe cu șanse la titlu în acest an…

    Că Nic o ia cu ale lui, cu exemple care nu-și au locul aici, e altceva… Mai lipsea să adauge că galeria lui Rapid n-a fost membră de partid, pe când suporterii Stelei îl aveau pe nea Nicu icoană acasă, iar dinamoviștii erau, fără excepție, securiști…

  20. 20 Adrian Severin
    aprilie 13, 2011 la 14:06

    filip, te-am avertizat ca nu ai cu cine. belfegor …. tu ii spui una, el vorbeste total pe langa, cu o logica numai buna de unul care mergea la petreceri cu pasaportul de gat de teama expulzarii. ca sa stii cu cine ai de-a face, afla ca marele rapidist belfegor, bucurestean de fel, a calcat prima oara la un meci al rapidului cand avea vreo 38-40 de ani. asadar, e clar cat habar poate avea o asemenea persoana …

    de asemenea, tin sa te anunt ca domnul k1-ist e din acelasi aluat ca lupul galben. nu iti pierde vremea cu ei. in loc de argumente iti vor servi “se stia”, “am auzit eu” samd. si vor veni cu pilde despre pionieri. in mintea lor chiar isi inchipuie ca ai lor erau antisistem, ca erau persecutati, ca erau rapiti de alieni. dialogul poate exista numai cu persoane lipsite de frustrari, nu cu niste jalnici (si aici ma refer la toti boromanii) care toata viata au stat si au inghitit ce le-a dat steaua. trist e ca guie le-a permis sa prinda grai. nu-i nimic, trec! si guie, si graiul!

  21. 21 lupu galben
    aprilie 13, 2011 la 14:17

    „Iar stadioanele în anii `80 erau pline tot la meciurile aceleeași echipe”. Aici cred ca si tu poti fi de acord ca gresesti. In anii 80 cam toate stadioanele erau pline, nu numai cele pe care juca Steaua. Iti spun din experienta ca la meciurile Petrolului mergeam cu 2-3 ore inainte, sa prind loc, chiar cand eram in divizia B.

    In ceea ce priveste influenta sistemului comunist, in afara de infiintarea S@D, perioada nefasta a fost in anii 80.

  22. 22 Sam Murray
    aprilie 13, 2011 la 14:24

    Da` nu mi-ai spus cum consideri înființarea Petrolului, dacă tot vorbești de ”influenta sistemului comunist”? Probabil era o perioadă fastă…

  23. 23 Filip
    aprilie 13, 2011 la 14:28

    @Burscul veninos, ma mai distrez si eu, zilele astea, ca trag chiulul, altfel nu continuam o discutie in care x ridica o problema, y ii raspunde, iar x tace malc si trece mai departe, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, doar pentru ca a doua zi sa ridice aceiasi problema la care i s-a raspuns, ca un argument nou. Iar i se raspunde, iar tace malc si trece mai departe ca si cum nimic nu s-a intamplat si iar vine, peste cateva zile, cu aceiasi problema-argument. Nu stiu cum ati rezistat atatia ani.

  24. 24 lupu galben
    aprilie 13, 2011 la 14:28

    Macar Petrolul provine dintr-o echipa romaneasca. S@D sunt clone, stii tu de care.

  25. 25 Sam Murray
    aprilie 13, 2011 la 14:33

    Marțianule, pân` să vină comuniștii și să înființeze clona lui Neftiannik la Ploiești, în ce divizie aveau Ploieștii echipă, și a cui?
    Vezi tu, diferența între clona din Ghencea și celelalte echipe se vede în agitația fanilor. Unii au gargară multă și rezultate ioc…

  26. 26 jeromelebanner
    aprilie 13, 2011 la 14:34

    Nenea Toshiro, taman ce vorbeam de generalizarile tovarasului iliescu si o trantesti si matale in acelasi stil: În afară de cele două echipe comuniste, teroriste și blatiste, celelalte echipe erau puritatea întruchipată, în permanentă luptă cu organili. Smash bre, smash

  27. 27 jeromelebanner
    aprilie 13, 2011 la 14:36

    PS. se vede în agitația fanilor. Unii au gargară multă și rezultate ioc… Ce rezultate ai matale si eu nu? 🙂 🙂 🙂

  28. 28 Sam Murray
    aprilie 13, 2011 la 14:40

    @Filip
    Cum am rezistat? Simplu… Mă amuză strofocările de toate culorile de a demonstra că Steaua nu e numai una. Dacă îi iei în serios, riști să ajungi ca ei, să dai în bâlbâială. Așa mai spunem și noi câte-o glumiță, mai publicăm câte-un document, mai demontăm câte-o legendă… Și-uite-așa dau dujmanii -n bâlbâială…

  29. 29 Sam Murray
    aprilie 13, 2011 la 14:41

    Auzi, JL, la ce echipă joacă Iliescu ăsta de care tot pomenești? Pe ce parte, să știu pe cine-l pun pe el…

  30. 30 jeromelebanner
    aprilie 13, 2011 la 14:46

    Stanga, numai stanga. Uite dde aia imi plac subiectele dashtia, asa am aflat ca inca din ´´58 iti tremura jugulara la auzul numelui petrolu

  31. 31 Sam Murray
    aprilie 13, 2011 la 14:59

    Aceleași glumițe subțiri, JL… Aceeași aruncare în derizoriu a temelor care ard la pipotă… De ani și ani de zile plângeți Carmen, ”echipa ucisă pentru a face loc clonei”, deși motivul a fost altul. În schimb sunteți mândri lupi galbeni, susținând o echipă inventată taman de comuniști… Ceva cenușă-n cap? Nu văd…

  32. 32 jeromelebanner
    aprilie 13, 2011 la 16:30

    Aci te inseli. singura carmen dupa care am plans nu avea legatura cu clona
    Da ce zici, daca nu erau comunistii la putere gaseam si noi fo echipa cu care sa tinem? in legatura cu cenusa in cap, apre vu mesio, apre vu

  33. 33 jeromelebanner
    aprilie 13, 2011 la 16:35

    pis. Filip, mi-aduc aminte o imagine urata despre farul timpurilor alea de care ai pomenit: un meci petrolu – faru in b, cu un jucător inlocuit din teren, primul lucru care l-a facut pe banca de rezerve a fost sa-si aprinda tigara, da ce vrei profesionalism la un jucator si mai ales antrenor la 3000 lei pe luna?

  34. 34 Filip
    aprilie 13, 2011 la 17:30

    Nu erau chiar 3000, la titulari erau in jur de 4-5000, cu prime si indemnizatii. La Portul, de exemplu, in divizia B, erau tot la 4-5000 lunar, de om, iar in divizia D, la Electrica, erau 6-7 mii (tot tacamul).

    Erau demotivati total, conducatorii erau in dolce far niente, secretarii nu se bagau, sefii de la sport, daca nu erau pasionati, o duceau la minima rezistenta…

    Farul care a retrogradat in `83 era o echipa cu jucatori de locul 6: internationalul (2 selectii) Marcel Lica (fundas dreapta), aparatorul central Mitica Antonescu (multiplu international), fostul jucator al Stelei, fundasul stanga Cristi Camui, viitorul mijlocas al lui Dinamo, Ion Moldovan, viitorul star al Stelei, Stefan Petcu, viitorul jucator al Craiovei, Vasile Manaila, fostul portar al Stelei, Lascu, sau constantenii Marinoff, Constantinescu, Gache, Mustafa, Gabi Zahiu, cu doua varfuri de mare experienta, Paul Peniu si Petre Buduru, din iarna alaturandu-se si legenda Stelei, Stefan Sames. Peste toti era Gica Hagi.

    Au retrogradat lamentabil, rusinos si deprimant si au cautat mult timp revenirea (in acest interval s-a intamplat scena pe care o invoci, de la Ploiesti, cu jucatorul format de Steaua, care a facut cariera la Pitestiul lui Dobrin, fiind un mijlocas central bun al primei divizii).

    Dar nu a retrogradat nimeni Constanta, ca sa puna mana pe Gica Hagi sau pe Fane Petcu (cum am fi auzit Legenda, daca in loc de alb-albastru erau alte culori….)

    Si au fost si greseli de arbitraj si meciuri decise la limita si indirecte aiurea, si Hagi impiedicat sa ajunga la 3 meciuri, din cauza unor actiuni amicale ale lotului dnational e juniori, la dracu`n praznic, intr-o regiune indepartata a Turciei, stand 5-6 zile pe trenuri, degeaba…

    Iti dai seama cat material pentru Legende de Persecutie, pentru „Marele Farul” ar fi aici?

  35. 35 jeromelebanner
    aprilie 13, 2011 la 19:51

    Petcu a fost foarte talentat, nu stiu de ce n-a confirmat in afara Constantei. Pe fotbalistul ăla l-am ginit fiindca eram foarte aproape de banca de rezerve si pot invoca cel putin 3 motive pt. care m-a indignat gestul lui.

  36. 36 nic
    aprilie 15, 2011 la 06:02

    Cateva precizari legate de afirmatiile celui care semneaza Adrian Severin (banuiesc ca este Norbi).:
    1 Chestia cu belphegor a fost lamnsata de catre SOS, ca o acuzatie ca noi rapdiastii, am fi postat sub mai multe uswer names, ca sa parem mai multi… I-am explicat ca gresea, dar el nimic, mai mult, chestia a fost preluata fie ca o acuzatie, fie ca o gluma, de Gica Chioru, Norbi&shabalala , ocazional si de dawson cand se supara. Singurul care a incercat sa fie ponderat, intre stelisti, a fost oldblu, insa fara a avea succes. Am reusit sa-l contactez pe rapidistul care semna belphegor, un anume gabi sau gabriel, cred ca era si el in New York (in New York City), am si dialogat pe vechiul forum, dar degeaba, grupul feroce a tinut-o pe a lui. Mai mult, dawson a insista sa se bage in seama sustinand ca ar fi fost teoretic posbil ca eu sa fi fost belhegor… nu stiu ce urmaresc unii cu chestia asta, intr-o vreme am ignorat povestea, dar revine ca o aiureala care paraziteaza discutia. Intersanta este mentalitatea acestor oameni: produc acuzatii bizare si apoi ets treaba acuzatului sa dovedeasca falsitatea acestora…

    2. Prima data am vazut Rapidul in ’76, la Petrosani, la finele campionatului, intr-un meci cu Jiul, cu putin inaintea inceperii vacantei de vara. Am locuit o vreme la Petrosani, iar vechiul stadion era la cateva sute de metri de blocul in care lociuam, 101 de pe Bd. republicii, pt cine cunsoate Petrosaniul (n-am mai fost acolo din ’90).
    Am vazut acolo si Steaua, si Dinamo, si ASA Tg. Mures, si Craiova, si resita… pe marian Bucurescu, Gh. Multescu, Stoichita (juca mijlocaj dreapta parca), Salagean, Roznay, Cavai, Homan, Ciupitu, Stocker, Badin i-am vazut de nenumarate ori la anrenamente… dintre juniorii Jiului am avut sansa joic, mult mai tarziu, si cu fratii Dodu… unul din ei a ajuns la un moment dat divizionar A.
    In US am urmat cursuri de anrenori pt copii si juniori( e adevarat, cursuri f simplute) si am luat o licenta de antrenotr (nu stiu daca mai e valabila) pt copii si juniori, pt Statul New Yok. E cdrept, nu am antrenat, dar joc intr-o echipa de amatori locala, alaturi de unii care au jucat fotbal in colegiu sau la nivel de liga a treia in Anglia acum vreo 10-15 ani… Tipul la care ma refer a facut o parte din juniorat la Nothingham Forerst si castiga o paine lucrand ca antrenor de juniori in NY, NJ si PA. Nu ma bat cu pumnul in piept ca m-as pricepe cine stie ce la fotbal, dar afrimatiile lui „Adrian Severin” sunt cel putin exagerate.

    3. Pana acum n-am trait „teama expulzarii” la care face referire „Adrian Severin”, si am lucrat cu agentii guveranmentale care fac un screening serios la angajare, asta lasand la o parte competita dura pt un loc (cateva zeci de aplicanti pt o pozitie in cazul meu). Aveam un fel de port-acte elvetian care-mi purta noroc si pe care il purtam „la gat”, era un model mai special imi tineam actele, incluiv pasaportul… si care prin model se purta la gat (era un fel de chestie militara… Am folosit acel port-acte (nu stiu cum sa-l numesc altfel) si in Kosovo si in Romania, de unde nu ma expulza nimeni. Cel care a raspandit chestia asta a fost la unele petreceri adus de mine, la amici de-ai mei. Peste ani ma trezesc cu aburelile astea, repetate la nesfarsit, intr-un cotext aiurea… halala multumire, grozav caracter.

    4. Am fost intr-o vreme mai intersat de alte sporturi, inclusiv unele la care rapidul era tare: volei si polo. Am urmarit si asa rapidul, si simpata mea pt. rapid nu se reduce doar la echipa de fotbal. Am avut sansa sa-l cunosc personal pe regretatul chirurg Dr. Jean Ponova, de la spitalul CFR 2 Bucuresti, component al echipei de aur volei masculin a Romaniei din anii ’50 si a echipei de aur a Rapidului de la inceputul anilor ’60. Ma doare inca si mai mult cand vad magarii neincetate la adresa unor oameni desobiti, fosti sportivi, din partea unora incarcati de ura si venin. Eu nu am atacat jucatori sau antrenori ai Stelei. de fapt, sportivul roman care imi este cel mai drag este stelistul Ilie Nastase. Am avut sansa sa nu fiu in Romania in timpul campaniei din ’96, si astfel pastrez imaginea minunata a celui mai bun sportiv roman, in toata frumusetea sa… ca fapt divers , pe ilie nastase am avut si sansa deosebita de a-l vedea juca fotbal, intr-o miuta improvizata pe unul din terenurile de handbal , pe zgura, din vechiul complex progresul. Din pacatre pe atunci nu exsitau aparate de filmat digitale…

    5. cei care tot ii dau cu bormanii si refrenel conexe refuza sa faca oi distinctie fundamentala. Intre cei perceputi ca anti-sletisti, macinati de ura contra Stelei, etc. sunt cel putin doua catergorii foarte distincte. cei care au problema mai ales cu Steaua (un exemplu ar fi lupul) si cei care au o problema mai ales cu suporterii stelisti (cum sunt eu_. Nu am fost niciodata fan al Stelei dar tineam cu ea impotriva lui Dinamo in anii ’70 si inceputul anilor ’80. Ni i suporterii rapifidsiti nu erau cine stie ce ostili DStelei, cel putin nu aveau ostilitatea si dispretul pe care le aveau, de exemplu, fata de Dinamo. Si la mijlocul anilor ’90 inca tineam cu Steaua la meciurile internationale – dupa furtul lui David Elleray de la Lisabona, impotriva benficai (1-2) nu am dormit toata noaptea de suparare. dar comportamentul unor suporteri stelsiti m-a facuit sa-i privesc cu ostiltate crescanda pe majoriatatea suporterilor stelsiti.
    Nu am nimic cu sportivii stelisti, pe unii ii admir si ii respect, dar ma deranjaeza multi suporteri stelsiti si ofcilai stelist( Stoica, becali, si Olaroiu pt un gest impardonabil inaintea unui meci Steaua -Rapid).

    Cred ca anumite notiuni si atitudini vehiculate pe forumuri, gen „popor stelist”, „intotdeauna superiori” (cine, suporterii? sa fim seriosi), plus argumente supreme precum: „toata lumea stie”, „asa cum se stie” etc, sunt stupide si periculoase. Faptul ca si alte grupuri de suporteri au un comportament care adesea lasa mult de dorit nu este o scuza.

  37. 37 Sam Murray
    aprilie 15, 2011 la 08:12

    Bre, uite-aici mi-ai plăcut: ”Intersanta este mentalitatea acestor oameni: produc acuzatii bizare si apoi ets treaba acuzatului sa dovedeasca falsitatea acestora…” Un portret mai reușit al boromanului, al rapidistului nu se iegzistă… 😆
    Nu mai pune la suflet treaba cu Belphegor. Băieții nu fac decât să te necăjească. La fel și cu aluziile alea… 😉 E un mișto mai nevinovat decât idioțeniile scornite de ai voștri despre mine. Păi, tu ce crezi că le-aș face drăguților ăștia care-i dau înainte cu Ștefan Gheorghiu sau Securitatea? Să-i mulțumească lui Dumnezeu că sunt înțelegător: doar n-o să pleznesc niște handicapați mintal…
    Văd că ai locuit la Petroșani. Cei de azi pomenesc de Kosovo când e vorba de meciurile de la Piatra Neamț. Păi, față de ce se întâmpla la Petroșani în anii 60-70, la Pinalti era parfum de roze… 😀 Și, hai să te necăjesc, că faci frumos la supărare: și Hagi are patalama de antrenor…
    Nu te mai obosi să dezvălui amănunte din peripețiile tale pe diverse meleaguri, asta-i viața, nu toți își găsesc ușor locul. Iar de interpretat se poate interpreta orice.

    Cât despre diversele forme de boromanism, ele sunt ușor de explicat: Steaua este numai una, și asta macină rău… După cum ai remarcat, în ciuda unor idei fixe și interpretări ce mi se par ciudate, prefer un interlocutor ca tine, care măcar încearcă să-și argumenteze ideile, decât niște pompous asses cu DEX-u-n brațe și injuria pe buze. Sănătoși să fim…

  38. 38 oha
    aprilie 15, 2011 la 09:05

    Citat:
    „Cât despre diversele forme de boromanism, ele sunt ușor de explicat: Steaua este numai una, și asta macină rău…”

    Si ca sa fim duiosi pana la capat (si mai usor de explicat):

    🙂

  39. 39 Sam Murray
    aprilie 15, 2011 la 09:32

    Mulțumesc pentru duioasa rememorare a ultimului (și nu cel din urmă) titlu al Stelei. Sper să postezi cât mai curând episodul 24… Pentru că Steaua este numai una, nu? Chit că tu ai priceput altceva…

  40. 40 oha
    aprilie 15, 2011 la 09:49

    Ai idei preconcepute. Oamenii sunt capabili si de fapte bune.
    Din partea mea sa fie campion cine merita.

  41. 41 omar bravo
    aprilie 15, 2011 la 09:52

    „Prima data am văzut…bla bla bla”
    Bai belfegoare … nu mai insista cu limbutele ca nu mă impresionezi oricât de finut ai lucra…te rog sa stai in banca ta…

  42. 42 Sam Murray
    aprilie 15, 2011 la 10:17

    @oha
    cine n-are idei preconcepute? Da`ni le mai schimbăm câteodată. Vorba ta, oamenii sunt capabili și de fapte bune…
    Din partea mea, să fie campioană Steaua… La anu`, că acu-i tare greu… 😦

  43. 43 Dawson
    aprilie 15, 2011 la 10:39

    Pe mine chiar ma amuza piesa aia, la fel ca pe multi alti stelisti. Cred ca tine de simtul umorului.

  44. 44 Sam Murray
    aprilie 15, 2011 la 10:43

    Umorului, sau… omorului?

  45. aprilie 15, 2011 la 11:51

    Hihi, chiar de umor e vorba. Serios, nu vad de ce ar trebui sa ne scandalizam, cum fac altii, din cauza unei prostioare.

    PS
    Dude, you’ve got mail. 😉

  46. 46 nic
    aprilie 15, 2011 la 14:17

    Bey Omar Bravo de la Marosvasarhely, unde simti tu limbi date tie? Duci lipsa de ceva sau ai probleme cu simtul tactil si cu proprioceptia? Eu cred ca senzatia asta cu limbile care te furnica din cand in cand se datoreaza transfigurarii continue ba Norbica, ba piturca, ba omar, maine poimaine o sa semnezi Churchill sau benzema, nu-i asa?

  47. 47 Adrian Severin
    aprilie 15, 2011 la 14:23

    hahaha. stii ce e misto cu tine, belfegorule? ca esti fraier de bubui! 😀 de aia te ia toata lumea la misto si sterge cu tine pe jos. pur si simplu esti un prostanac …

    ah, pt cultura ta generala, afla ca omar e ala pe care te tot caznesti sa il pupi unde te-a invatat brüno. bine, stiu ca incerci la mai multi schema, dar pe omar il cauti de multa vreme. iar el te jeteaza de tot atat de multa vreme.

  48. 48 nic
    aprilie 15, 2011 la 14:52

    Aha, omar e fratele lui anbdelrahman, barbatul din patul tau. Ce semeni cu balint, nebunaticule (nu ma refer la fotbal)…. 🙂

  49. 49 Filip
    aprilie 15, 2011 la 15:10

    @Nic, aveti ce-aveti intre voi, nu (vreau sa) te cunosc, nu ma bag, dar de ce esti jigodie si arunci mizeriile astea pe terti? La ce te referi cand spui ca seamana cu Balint? La chelie, la burta, la nas, la ce?

    Repet, nu te cunosc, nu ma intereseaza cine esti si ce spun altii despre tine, dar din pateticile tale explicatii, ras-explicatii si nesfarsite justificari, delimitari si dezmintiri, ai folosit, in repetate randuri, argumentul unor „parazitari” ale discutiilor, prin gesturi care „produc acuzatii bizare si apoi este treaba acuzatului sa dovedeasca falsitatea acestora…” celor prezenti (n.b.).

    Daca asta nu-ti convine, atunci cat tupeu jegos poti sa ai sa arunci ca „argument” mizeriile astea (calomnioase, delationiste si perverse, ca sa nu spun „bolnave”) in discutii cu X, asupra unuia care n-are nicio legatura cu subiectul?

    Nu stiu daca esti belfegor, daca iti place dosnic, daca iti plac minorii, cum spun unii, dar demonstrezi clar ca esti un jegos cand arunci laturile tale gretoase pe un nevinovat, care n-are nici in clin nici in maneca cu mica disputa personala intre tine si Adrian Severin (oricine ar fi el).

  50. 50 Nic2
    aprilie 15, 2011 la 16:16

    Bey Filip, te-ai bagat ca musca in lapte, asta ca sa fiu bland. Ce calomnii visezi, mey zevzecule? Treaba mea cu norbi cel cu multe nick-uri dateaza de ani de zile, asta cu laturile sa I-o spui aluia pe care-l vezi cand te uiti in oglinda.. Ce te fute pe tine grins ce discutii port eu eu cu norbica, excuse my French? Esti ca unul venit din Chuhotka la Paris cate intra intr-o sala fe cinema la jumate filmului si pe urma se Apuca sa-l comenteze, fars sa fi inteles macar o replica in alta limba. N-am aruncat cu laturi in mim bey berbecule agitat, norbi e tot atat de poponar cat o fi balint, care cred ca nu este decat un barbat normal care a avut ghinionul sa-l deranjeze pe zeul Olitza cu o declaratie. Daca nu pricepi nu te baga in seama, asculta, invata si taci, incercand sa pricepi. Deschide gura cand te-ai dat jos din corcodus si ai habar despre ce vorbesti, bey Savonarola de Cartier marginas. Minorii Ti- or fi placand tie, bey zvoner de categoria junior republican. Si Mai incet cu pianul pe scari impartind calificativr ca ceuasescu niculse, ca pana acum nu ai prodis decat nsivitari one de agresivitate si patetism.

  51. 51 Filip
    aprilie 15, 2011 la 16:33

    @Nic, tie, dupa ce-ti trec episoadele psihotice, iti pare rau de ce-ai facut? Adica simti o minima jena, cand revezi, la rece, ce produce afectiunea netrata de care suferi? Sau esti in faza avansata cu ceea ce, probabil, ca e sifilis? Asta nu e nici macar agresivitate sau prostie, e dementa, ma baiatule! Si ti-o spun in cel mai condescdent mod posibil, caci nimeni nu poate sa te arate mai jegos decat o faci singur.

  52. 52 Nic2
    aprilie 15, 2011 la 16:37

    Bey filip, nicador de categoria semi-musca, te simti bone in calitate de colportor de zvonuri si raspdac, aruncand cu laturi atunci cand bagi soparle precum cea cu minorii? Vad ca te dài mare machedon , dar aia erau oameni de caracter, nu mironosite barfitoare…

  53. 53 lupu galben
    aprilie 15, 2011 la 17:00

    😀 😀 😀 bre Toshiro, luasi caimacu’ forumului 😀 . ce sa-i faci, asa e cand iti place cancanu’ (.ro, ca doar n-oi da si bani pe el 😀 )

  54. 54 Filip
    aprilie 15, 2011 la 17:03

    Din nou, iti repet, aprecierile tale sunt deformate de niste frustrari profunde care te fac sa explodezi necontrolat si supradimensionat cand ti se pare ca cineva iti atinge respectivele puncte. M-a deranjat ipocrizia si fatarnicia pe care ai etalat-o, aruncandu-i lui Balint jegurile alea cu „barbati in pat”, intr-o discupata persoanala cu Severin. Iar mai ssu scriai ce reprosai „acuzatii bizare care paraziteaza…”.

    Eu n-am raspandit niciun zvon, n-am spus ca esti belfogor, sau homosexual sau pedofil, cum spun unii (am citit chestiile astea, cautand niste declaratii ale lui lui Becali si ajungand intr-un topic cu „declaratia zile” de pu un forum, care era „parazitat” de astfel de discutii), ci, dimpotriva, am spus ca nu ma intereseaza, si STRICT prin latura aruncata lui Balint (in contextul scrierilor tale de mai sus), demonstrezi ca esti un jegos.

    Poate ca nu poti sa accepti, sau educatia ta n-a cuprins acest aspect, dar o discutie publica, este publica si deschisa la interventii, mai ales cand apar terte, care pot interesa. Bref, nu ma intereseaza ce-i cu tine si Severin, dar ma intereseaza cand spui ca Balint e cu barbati in pat, dupa ce condamni „acuzatii bizare”. Tocmai pentru ca intri in sevraj cand auzi de anumite subiecte, tu nu mai poti sa te stapanesti si sa decelezi contextul si sensul ( ce-i aia discutie publica, ce-i aia discutie privata) ci pornesti torentul in apararea himerelor care te macina.

    In rest, modul in care te arunci, imprastiat, asupra unor lucruri care nu au nicio legatura cu subiectul, cu isteriile tale, doar pentru a deturna atentia de la esenta problemei (ca esti un frustrat paranoic), nu impresioneaza nici cat o cioara beata, violata de Romeo Beja si Miron Cosma.

  55. aprilie 15, 2011 la 17:06

    Baaaaai, nu ma mai pot opri din ras!!! 😆
    Textul de la #50 este delicios. Mai intai il transformi pe Filip in Dumnezeu – „I-o spui aluia pe care-l vezi cand te uiti in oglinda..”, „Ti- or fi placand tie” (da’ trebuia sa pui mai multe majuscule, deci si-aici te-ai grabit). Apoi, spune-ne si noua cum se traduce asta: „Si Mai incet cu pianul pe scari impartind calificativr ca ceuasescu niculse, ca pana acum nu ai prodis decat nsivitari one de agresivitate si patetism.”
    Total!!!
    😆 😆 😆

  56. 56 Sam Murray
    aprilie 15, 2011 la 18:26

    Marțianule, văd că s-au încins băieții… Da` pe tine văd că te fac să râzi. Asta n-a fost nimic – bomba vine acu`: n-aș fi dat de articolu-n cauză, pen` că nu citesc ”Cancan”. Numai că, de dimineață, intră-n birou un june rapidist văitându-se de mizeriile din respectiva publicație. Click! Citit, râs, comentat. Urmarea ai văzut-o. Când zic eu că rapidiștii sunt mereu de vină… 🙂
    Auzi, nu-i propui lui Filip să-i ia locu` românului? Și, ca să-i facă-n ciudă lui Nic, să-și schimbe nick-ul. În… aromân.ro… 😉

  57. 58 Filip
    aprilie 15, 2011 la 18:45

    Toshiro, despre orice-ar fi vorba, eu nu te parasesc.:lol: Sau vrei, cumva, sa scapi de mine, din invidie, că marele critic literar (cultural, benzinar), domnul Jabba, m-a citat in direct, la ora de varf. Te roade invidia, Toshiro, ca nu esti apreciat de oameni de calitate, fini cunoscatori, ca reputatul domn Jabba. Asta e, mai inveti, te mai civilizezi, mai incerci la anu`.:lol:

  58. 59 nic
    aprilie 18, 2011 la 02:09

    Si poate imi arati si unde as fi afirmat ca Ba;lint ar fi cu barbati in pat… Nu de alta, dai ai postat urmatoarele: „Bref, nu ma intereseaza ce-i cu tine si Severin, dar ma intereseaza cand spui ca Balint e cu barbati in pat, dupa ce condamni “acuzatii bizare”.” te-ai minfierbantata airea, si normal este sa recunosti ca ai gresit.

    Si fiindca e vorba de acuzatii bizare, tu, Filip, raspandesti o acuzatie nu doar bizara, ci si extrem de grava la adresa mea, aluzia aia cu minorii. lasand la o parte ca ceea ce ai facut este o magarie nerusinata din partea unuia care face pe marele moralsit, daca ai un dram de onoare in tine precizezei sursa acestei actiuni de raspandac. Chestii din astea cu minori sunt considerate infractiuni, crimes, in diferiti tari. Aici nu e vorba de o acuzatie bizara, ci de o calomnie preluata de Filip… prin asmenea metode, Filip se aseamana lui Gigi Becali…Eu inca sper sa fie doar scapari ale lui Filip.

    Apropos, sper ca Filip s-a distrat bine la palatul ciobanului… o joaca de-a Mubarak si egiptenii..

  59. 60 Filip
    aprilie 18, 2011 la 09:57

    1. Mai sus, Bibicule, mai sus ai afirmat, la postul 48: „Aha, omar e fratele lui anbdelrahman, barbatul din patul tau. Ce semeni cu balint, nebunaticule (nu ma refer la fotbal)…. :)”

    2. Sportmagazin, „Declaratia zilei”, intre paginile 1-130 (sfarsitul lui 2006-jumatatea lui 2009); am parcurs extrem de obositoarele off-topice, in cautarea declaratiilor lui Becali. Ati crezut de cuviinta ca, intre o declaratie postata, sa mai faceti 5-6 postari fara nicio legatura cu subiectul, in care va atacati reciproc. Pe langa faptul ca sunt extrem de obositor de parcurs, iti raman in cap si varii „chestii”. Una din temele centrale era formata din aluziile astea 2, „dezbatute” in destul randuri.

    3. Iti repet, nu ma intereseaza chestiile astea si tot ce se spune despre tine (adevarat sau complet fals), ma intereseaza ca esti un jegos – cum ai dovedit – aruncand, din senin, pe Balint, aceleasi calomnii jegoase pe care, ca o mimoza, le acuzi.

    4. Da, ne-am distrat toti. Ne-am lasat famiile intr-o zi de sarbatoare, am parcurs sute si multe sute de kilometri, din toata tara (noroc c-am avut bani de la Dinamo si Rapid), si ne-am expus gestul si persoanele interpretarilor tuturor jegosilor din presa, care ranjeau cand intrase ala in fibrilatie si vorbea de Asociatie Satanica, drogati, bagabonti dar ii injura pe ziaristii din studio de mame, fara ca leprele sa macar aiba demnitatea sa-i spuna „De ce jignesti, domnule?”

    Deci, da, eu personal m-am distrat pe drumul spre casa, multumit ca am fost un 0,00001% dintr-o manifestatia de igiena morala, care trebuia facuta. Cu ce-o sa ajute, sau ce-o sa fie inainte, nu stiu, dar stiu ca astfel de gesturi trebuie facute macar pentru un singur motiv: „Sa aratam Raul cu degetul”!

  60. 61 nic
    aprilie 18, 2011 la 14:25

    1. Era o intepatura la adresa lui Severin (oache)… dar imi place ca tu il puui pe balint in pat cu barbati, la plural (eu n-am facut asta, nici macar stelistul olitza n-a facut-o la plural).

    2. ce ar fi sa practici tu isuti, Filip, ceea ce predici altora.Ddaca discutiile alea pe sportm erau plicitisitoare si nu te priveau, asa cum tot amintesti, de ce le-ai pomenit? Doar ca sa lovesti in mine…. halal atitudine, si inca din partea unuia care, cica, participa la igiena morala. Chiar mu iti dai seama ca raul ala pe care il arati tu cu degetul se vede in cazul tau si cand te uiti in oglinda?

  61. 62 Filip
    aprilie 18, 2011 la 15:04

    Ce sa lovesc in tine, ma, prapaditule? Ma intereseaza de tine cum il intereseaza pe Becali pe Sames.

    Recunosc, sunt un mare Rau, sunt mana-n mana cu Satana, de-aia n-am nici oglinzi nici ustoroi in casa si odata am tras un popa de barba. Nu dau binete diaconului, iar despre Arhiepiscop am fost auzit spunand, in anumite cercuri, ca este un mare mafiot. Ba chiar si o cacareaza.

    Retractez public „preluarile zvonace” si recunosc faptul ca nu am nicio dovada ca esti homosexual sau pedofil.

    Deci, nu am nicio dovada ca Nic este homosexual sau pedofil! Este doar un jegos care arunca mizerii despre Balint, chipurile „intepaturi”. Nic este un adevarat crestin, l-a porcait pe Toshiro in fel si chip de-a lungul anilor si acum se gudura si da din coada, insistent, pe langa cel caruia i-a aruncat mascari deosebit de variate in cap.

    Inca odata, Nic, nu am nicio dovada ca esti homosexual sau pedofil, am preluat zvonuri calomnioase, „doar ca sa lovesc” in tine, ca eu sunt Raul. I-am iertat si eu pe cei de alte orientari sexuale, cum a facut ne-a Jiji, motiv pentru care „intepaturile” pe partea homosexuala pe care obisnuiesti sa le adresezi, te-as ruga sa ocoleasca persoana mea, chiar daca ma voi intoarce cu spatele. Sau poate tocmai de-aia! Multumit?

  62. 63 Nic2
    aprilie 18, 2011 la 15:25

    Filip, observ ca tu insuring te compari cu Becali , si cred ca in acest caz nu gresesti. Probabil de si Olaroiu a plecat in Arabia de rudimentary, ca doar este cel care a afirmat public despre nevadta lui Balint, care l -ar fi surprins pe actualul antrenor al Moldovei intr-o pozitie neprincipisla.

    Exagerezi grosoloan , ca da nu spun ca minti pur si simplu. Eu nu m-am porcait niciodata cu Toshiro, chiar daca am avut dispute cu el . A fost unoment cand l-am numit securisy, aiurea, Dara dovezi, la suparate. In rest, in afara de intepaturi, nu-mi amintesc sa ma porcait cu el.

    Observ caiti place sa exagerezi si s-o intorci din condei si esti plin de tine. Nu esti Raul, esti doar un infumurat, un fel de Becali cu liceul terminat…

  63. 64 Filip
    aprilie 18, 2011 la 15:36

    1. Ce lepra esti, cica „l-am numit securist, aiurea”, dar, in rest, nu-mi amintesc sa ma fi porcait cu el. N-am zis ca v-ati porcait, am zis ca „TU ai porcait” si acum vii si te guduri. Ca alea au fost spuse „la supararea cand iti vine/ rupi camasa dupa tine”
    2. Pe langa faptul ca esti un jeg, mai esti si debil cu creierii. Intr-un post spui ca, chiar eu sunt Raul pe care-l arat cu degetul, dupa o ora revii si spui ca nu mai sunt eu Raul, ca sunt doar un infumurat. Intr-un post spui ca Balint e cu barbati in pat, dupa cateva ore negi si ceri sa-ti arat unde ai spus asta. Ti-arat unde-ai spus si replici ca de fapt n-ai spus ce-ai spus, si arunci vina pe altu`, pe Olaroiu, ca din cauza lui l-ai porcait Tu pe Balint.
    3. Vezi ca liceul terminat e o mare realizare, de vreme ce tu nici macar de clasa a patra nu ai trecut, pe bune, la modul in care maltratezi limba romana (si bunul-simt), la fiecare interventie, de ani si ani de zile.

  64. 65 Nic2
    aprilie 18, 2011 la 18:46

    Filip, esti de-a dreptul penibil cu ultimele tale postari. Chiar nu l-am porcait pe toshiro, nu stiu de unde le scoti. Probabil tu dài sensuru noi cuvintrlor, pt ca si a te gudura il folosesti aiurea.

    Chiar nu am spus pe acest blog ca Balint ar fi fost in pat cu barbati, atentie, folosesc pluralul. E Devatat ca am facut o trimitere la atacul lui olaroiu asupra lui Balint, cu trimitere la oache. Oache m-ablagostovit cu tot soiul de ademenea trimiteri infinit Mai numeroase. Reactia ta , filip, este nepotrivita , in forma si infond. Probabil
    nu stiai de foarte cunoscuta remarca / atac al lui olaroiu la adresa lui Balint. Tu de fapt ma tot ataci peine pt ca am folosit o remarca a unui cunoscut stelist la adresa altui stelist indreptata catre un stelist de pe acest blog. Cred ca exagerezi cu epitetele si procesele de intentie.

    Hai sa nu exageram ca tu ai fi Raul acestei societati, cred ca iti arogi in rol peste puterile tale. Cand te compari tu insuti cu Becali esti mai aproape de adevar.
    Altfel, este pacat sa insisti in folosirea unui limbaj atat de virulent in Saptamana Mare.

  65. 66 Filip
    aprilie 18, 2011 la 19:54

    Esti obraznic de tupeist!

    Dupa ce ca nu te simti sa-ti revizuiesti putin postarile agramte, care obliga la eforturi inutile de intelegere/interpretare, te scuzi ridicol si incerci sa-ti justifici jegul cu Balint, printr-o mica delatiune de gradinita: „Tovarasa, da` si Oache m-a facut poponar, asa ca l-am facut si io pe Balint!”.

    In ce priveste „a-l porcai pe Toshiro”: Imbatranesti urat, tataie, si imputi forumurile! Eu n-am timp sa scriu sub n-spe nickuri si alte gunoaie marca Toshiro, cel manat de obsesii. (cit. apr.)

    In ce priveste „a se gudura”, nu cred ca l-am folosit gresit, in afara de cazul in care era un alt Nic care il sfatuia pe Lupu sa nu mai posteze aici, caci e inutil evolueze in mizeriile astea bolnave, ale oilor lui Toshiro.

    Acum exact te guduri, Nicole, adica dai din coada si te umilesti, fara nicio demnitate (dex) intr-un spatiu pe care l-ai atacat, ca pricipiu, si langa un om pe care l-ai porcait, tot ca principiu. Nu se poate si una si alta. Ori aveai atunci dreptate si n-aveai ce sa cauti aici, ori n-aveai dreptate si acum „te guduri”, dupa ce „ai porcait”.

    Asta doar din ce-mi aduc aminte, caci n-o sa stau sa-mi pierd vremea prin umorile cleioase ale unui ciudat ca tine, dar sunt sigur ca exista multe astfel de „dovezi materiale” ale faptului ca ai fluiditatea lui Mimi in coloana vertebrala.

    Bine, pentru tine astea s-ar putea sa fie mizilicuri, de care e normal sa „nu-ti aduci aminte”, ceva blamabil contand doar dupa dezgropari de morti, injuraturi de strabunici, cutite in spate, violuri sau macar niste oase rupte.

  66. 67 Nic2
    aprilie 18, 2011 la 20:12

    Voi cauta postarea pe care o amintesti. Cred ca referirile la famie sunt mult Mai grave si de nepermis, daca tu vezi lucrurile altfel e treaba ta , si dreptul tau, desigur pana incepi sa jignesti.

    Tot ii dài cu acuza ca l-as fi jignit pe Balint, dar despre Ilaroiu ce pare au? Ar fi o problema daca l-as cita pe olaroiu, ca stelist , pare-se, respectat?

    Anumite scapari de exprimate ai si tu, iar stangaciile nu sunt putine in postariile tale.

    parca spuneai Acum cateva saptamani ceva despre ultima ta postare peavest blog, observ ca ti-ai schimbat pozitia. Ai descoperit lucruri noi, vezi lucrurile in Alta lumina sau esti inconsecvent?

  67. 68 Filip
    aprilie 18, 2011 la 20:32

    1. Caut-o linistit, si, dupa ce-o gasesti, sa-ti faci autocritica, tovarase.
    2. Iar esti o mica paracioasa, care nu-si asuma PROPRIILE fapte: „Da` si Olaroiu a spus ca…”
    3. Corect, mai am scapari, dar ce-ai tu nu inseamna scapari. Inseamna traditie.
    4. Vad lucrurile in alta lumina sau am descoperit lucruri noi, pe partea economica.

  68. 69 Uake
    aprilie 18, 2011 la 21:01

    belfegorule, de ce faci iar pe virginica? uite, filip te-a citit desi te stie doar de cateva saptamani. esti un tip pervers care intai dai limbi, apoi bagi cutitul pe la spate, barfesti si jignesti, ca apoi iar sa te apuci de dat limbi. si tot asa mai departe. (si) de aia se fereste toata lumea de tine …

  69. 70 Nic2
    aprilie 18, 2011 la 22:02

    Ce cutite pe la spate, mey intrigantule Mache? Tu, care ai day nume
    pe forum, imotriva tuturor rheulilpr bunului simtx? Si m-am trecut cu telefoane la nr. Fin Bucurestti, tu vorbesti de cutite pe la spate? Daca asta n- a fost cutit pe la spate a o fist un gest de iresponsabilitate incredibila , oricum de neacceptst.

    De ani de zile bagi refrenul stupid cu belphegor , ca sa ce?

    Filip o avea mult timp de ars gazul pe net, tot se lauda ca nu il
    intereseaza anumite subiecte, dar insists sa preIa zvonuri fara legatura cubtopicul, doar Ada , ca el e mare moralist si
    nu se poate abtine. Asa ca omul cu liceul terminat si descoperiri in domeniul economic incepe sa sememe cu personaje din „Gorila” lui Liviu Rebreanu…

    Filip, pana scum pari a fi um fel de legionar din generatia Pro, sper sa ma insel…

    Ultimele interventii, Mai ales bagatul in seama al lui
    Mâché-uake confirma reactia unor stelisti, cei din turma lui Pitigoi: zici de unul, tips doi

  70. 71 RG1923
    aprilie 18, 2011 la 22:13

    Ce v-ati mai amuzat cand noi ne-am strans tot 500, la sfarsit de ianuarie, acum 2 ani … Asa va trebuie.

  71. 72 RG1923
    aprilie 18, 2011 la 22:14

    Scuze- comentariul trebuia postat la „De Florii” 😆

  72. 73 nic
    aprilie 19, 2011 la 06:23

    Filip, tu nu cumva esti cel care semna Gandalf the White?

  73. 74 Filip
    aprilie 19, 2011 la 09:12

    1. Bai Nicole, pana cand nu clarifici SCHIMBAREA DE POZITIE, fata de reprosul facut Lupului despre inutilitatea si prostia de a interveni „intre mizeriile oilor lui Toshiro”, cat tupeu poti sa ai sa mai scrii o silaba pe-aici?

    Nu tu spuneai: „Imbatranesti urat, tataie, si imputi forumurile! Eu n-am timp sa scriu sub n-spe nickuri si alte gunoaie marca Toshiro, cel manat de obsesii”.

    Pana nu clarifici astea, belfegor-nebelfegor, poponar-nepoponar, activand la juniori sau neactivand la juniori (desi ti-ai luat licenta), nu ramai decat un saltimbac neversosimil, cu care am incheiat partea economica. Nu de alta, dar tie chiar iti place.

  74. 75 geza ginzer
    aprilie 19, 2011 la 10:51

    nicusorule, replicile tale nu fac decat sa demonstreze ca am avut perfecta dreptate. alt motiv pentru care te jeteaza lumea este faptul ca repeti ca un papagal limitat. dupa ce ti-a tras-o dawson la faza cu mache, tu imediat i-ai preluat replica fara sa iti dai seama ca numai retarzii se folosesc de chestii deja fumate.

    faza cu numele tau pe forum a venit ca raspuns la faptul ca ai scris lucruri extraforumistice despre mine, chestii pe care ti le spusesem in particular (altfel nu ma trezeam sa ma bag in seama, cum de ex. nu spun nimic nici despre lupul galben, chiar daca ii stiu numele si locul de munca). te-am avertizat sa incetezi, dar tu ai continuat. atunci ti-am divulgat numele, iar tu ai sarit ca ars, dand dovada de o ipocrizie fara pereche. atitudinea ta jegoasa a continuat cu insinuari cum ca as fi sunat-o sa o amenint pe maica-ta. vad ca si acum incerci sa afirmi acelasi lucru, chiar daca esti suficient de pervers incat sa o spui pe ocolite.

    imi place ca interventiile tale pe forumuri si bloguri confirma absolut tot ce se spune despre tine!

  75. 76 nic
    aprilie 19, 2011 la 13:26

    Ce sa clarific bey Filip? Sa clarific data de partidul lui Filip, sau care e problema matale? Popnar oi fi matale, domnu Filip, sau poate ai alte obssii, ca tot bagai aluzii cu Steaua violata si ganbanguri la care ar fi supusa s Staeaua. Poate ca ai fantezii care nut-i dau pace, si asa ai mult timp livber sa stai toata ziua pe net.

    Soi la urma urmei nu imnteleg ce ma tot bati la cap ca l-as fi atacat pe Sfantul Gavrila Balint, cand matale ai mancat produs turcesc la adresa lui Ilie Dumirterscu analfabetul (asta dupa Filip, omul cu Steaua violata)… Du-te bey si trateaza-te…

    PS Poate lamuresti si schimbarea matale d epozitie, ca ziceai ceva de ultimas postare a matale, acum cateva zile bune… ce tupeu are si fitilstu’ asta cu Steaua violata… 🙂

  76. 77 geza ginzer
    aprilie 19, 2011 la 13:29

    ce-i place belfegorului tema violului. amintirile din kosovo cu soldati germani nu-i dau pace! 😀 😀

  77. 78 nic
    aprilie 19, 2011 la 13:51

    Asa e, nu pot uita ce a patit Filip, saracu’… 🙂

  78. 79 Filip
    aprilie 19, 2011 la 13:58

    Gata, Nic, „M-ai invins, Rodioane!”, e bine?

  79. 80 nic
    aprilie 19, 2011 la 14:02

    Ne certam aiurea, „Eugene”… Chiar nu am vrut sa-l atac pe Balint… In fine, cred ca greseti in felul in care vezi multe chestii… Ai dreptate cu Ciobanul, dar in rest…


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

”PÂNĂ LA URMĂ, ÎN ȚARĂ EXISTĂ DOAR FCSB” (Cristi Pustai)

Comentarii recente

Mihai Hristea la IARĂȘI…
JLo la IARĂȘI…
Dawson la FINAL ÎN GROAPĂ?
Dawson la FINAL ÎN GROAPĂ?
Ovidiu la FINAL ÎN GROAPĂ?

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba