06
Aug
17

CUȚU ȘCHIOP (XVII) – DUPĂ RĂZBOI, MULȚI VITEJI…


Scriam acum un an, după meciul cu Manchester City: «Se insistă pe ”gluma”, pe ”farsa” dinamoviștilor, dar se trec cu vederea aspecte infracționale evidente. Cică minunata ”coregrafie” ar fi fost aprobată de GgB. Cei care i-au prezentat ”proiectul” au pretins că sunt de la o firmă germană, au prezentat cărți de vizită și modelul ”coregrafiei”. Deci, asumarea de identități false, fals în acte, prezentarea altei imagini decât cea pretinsă.

… toate controalele cerberilor dispar. Persoane misterioase au pus pe fiecare scaun o pungă cu cele ce aveau să alcătuiască mesajul care ar fi, celebrat, chipurile, cei 30 de ani trecuți de la cucerirea CCE de către Steaua. Crainicul stadionului a dirijat operațiunea, spectatorii au urmat conștiincios instrucțiunile. Totul organizat minuțios.

… Dar să ne închipuim că, sub privirile adormite ale slujbașilor cu ordinea, în loc de DOAR DINAMO, ar fi apărut injurii sau îndemnuri rasiste, xenofobe sau mai știu eu ce. Binecunoscutele îndemnuri la sex oral sau la sodomizat familia unuia sau altuia ar fi putut fi cele mai blânde. Dar, cum ar fi fost să apară, de exemplu: ”Moarte musulmanilor!”,  sau ”Alături de ISIS, pe veci!”… Sau, să fi dat în clocot PSD-ul din ADN-ul dinamovist: ”Exterminați tehnocrații!”…

Exagerez puțin amintind de recenta făcătură a celor de la SKY, cu rumânii traficanți de pușcoace. Ce mai vâlvă! Acolo s-au luat măsuri rapide, au zăngănit cătușe, dar aici e vorba de fotbal, de Becali, de galerii, de glume, de farse. Fleacuri… Mai umplem și noi ziarele, micile ecrane, site-urile, blogurile cu tot felul de considerații, facem rating, bre!

…așa cum au făcut ca, în locul pretinsei celebrări a 30 de ani de la Noaptea de Vis de la Sevilla, să apară nevinovatul mesaj cu Dinamo, tot așa s-ar fi putut afișa texte care să ducă la sancționarea drastică a clubului care reprezintă an de an România în cupele europene. Visul neîmplinit pentru care se pregătesc cu sârg de atâția ani bieții cățeluși…»

Acum, după meciurile din Europa, GgB și MM i-au luat la mișto pe ”rivali”. Adică pe cei care, în lipsă de fotbal, se remarcă doar în coregrafii. Vai, cum de și-au permis? Așa că vitejii oficiali ai lui FC Dinamo 1948 au sărit ca arși întru apărarea înaltelor idealuri coregrafice!

Breleantu`, om umblat prin lume, ne-a iesplicat că n-a ”văzut în niciun campionat serios din lume o asemenea caterincă ieftină făcută de cei mai importanți oficiali ai unui club… Nu mă regăsesc într-un astfel de fotbal și nu voi face parte din acest circ nici eu, nici Dinamo.” Că, la urma urmelor, ce mare brânză au făcut steliștii? Au profitat ”de un context în care unii au avut mai mult sau mai puțin noroc la tragerile la sorți.” Ehei, să fi picat Dinamo cu cehii… Ați uitat de minunea de la Liberec?

Ba Corbu s-a umflat în pene și-a băgat o strâmbă care se voia subtilă: ”acea farsă a fost făcută cu cei din interiorul clubului, cu cei care au puterea la Steaua”.

Și iată că, surprinzător de decent și coerent, dar cam târziu, GgB ripostează: «Am răspuns cu ironie la o tâlhărie, la o hoție. Ironia mea a fost răspunsul meu pentru acea tâlhărie criminală. Vii în casă la om și faci toate mizeriile acelea? Mă refer la acea coregrafie cu „Doar Dinamo București”. Ironia mea a și a lui MM e o mângâiere pe lângă criminalitatea de atunci. Ce am făcut nu a fost față de cei din club sau din echipă, a fost răspuns pentru acea tâlhărie, acea măgărie de nedescris.»

Și, totuși, de ce abia acum, GgB? De ce nu s-a acționat atunci: plângere la poliție, cercetări, măsuri. Că doar era o ”tâlhărie, o hoție, o criminalitate”… Dar reacțiile întârziate par să fie ceva normal la Steaua. Așa s-a pierdut și ultimul campionat, după o intervenție tardivă la TAS…

 

Reclame

8 Responses to “CUȚU ȘCHIOP (XVII) – DUPĂ RĂZBOI, MULȚI VITEJI…”


 1. 1 Ovidiu
  August 6, 2017 la 09:32

  😀 😀 😀 inca mai ai cosmaruri 😀 . ce talharie, bre? a fost cea mai tare farsa. misto de tot 😀

 2. August 6, 2017 la 10:49

  – „tâlhărie, hoție, criminalitate” e atunci când se folosesc mijloace care înfrâng voința, în general forța/violența (ce a pățit Alin Artimon în relația cu Nicu Galerie și alți corifei ai peluzei dinamoviste e, de fapt, o criminalitate);

  – deși ce s-a întâmplat cu City poate fi considerat până la urmă, forțat și generic vorbind, și o „criminalitate”, cred că în cazul înșelăciunii „victima” este într-o postură mult mai puțin inocentă;

  În cazul nostru s-au exploatat carențele organizaționale, lipsa relației club-fani, politica de distrugere conștientă a grupurilor organizate și de îndepărtare a liderilor, prin amenințări și violențe reale (toate cu o tradiție de peste 10 ani, având ca scop împiedicarea contestării lui Becali și ca efect secundar umilința din tribune, suferită cu City), lăcomia conducerii, prostia crasă a acesteia, lipsa de proceduri. S-a exploatat ce era Steaua la ora aia, e simplu.

  Va rămâne o umilință fără margini dată stelismului, (sau un fapt fără importanță, pentru alții) dar oricum ar fi, va fi o umilință dată Stelei de conducerea Stelei, nicidecum de dinamoviști.

 3. 3 Sam Murray
  August 6, 2017 la 18:45

  Carențe organizaționale… De acord, dar cum rămâne cu autorii ”celei mai tari farse, mișto de tot”?
  ”...au pretins că sunt de la o firmă germană, au prezentat cărți de vizită și modelul ”coregrafiei”. Deci, asumarea de identități false, fals în acte, prezentarea altei imagini decât cea pretinsă.
  Câte încălcări ale legii sunt aici? Ce s-ar fi ales de Steaua dacă, în loc de ”DOAR DINAMO”, apăreau cine știe ce măscări cu iz rasist?…

 4. August 6, 2017 la 19:33

  E libertatea celor de la Dinamo să fie oricât de frustrati vor și să încalce ce legi vor pentru a specula vulnerabilitățile unui adversar care în ultimele trei decenii l-a surclasat la toate capitolele sportive, și obligația noastră de a avea un minim profesionalism la nivel de conducere.

  Ce s-a întâmplat cu City e (pentru mine, cel puțin) o poveste exclusiv despre amatorismul conducerii Stelei (și consecințele naturale ale unor politice ticăloase duse de aceasta), în care acțiunile și motivațiile dinamoviste nu sunt decât un simplu decor.

 5. 5 Красная Армия
  August 6, 2017 la 22:23

  da, se pomeneste prea mult de faza asta. sincer, eu uitasem de ea. farsa in sine e foarte buna, chiar daca pe mine ma lasa rece. spurcatii stiau ca guie migi e un imbecil, ca ai sai argati sunt la fel de boi, asa ca s-au pisat pe el. cum spunea si lucky, daa e sa ma simt umilit, atunci ma simt umilit de conducerea clubului pe care il sustin, nu de altcineva.

  altceva merita evidentiat, anume ca spurcatii, ciorile si toate celelalte lichele tupeiste isi permit sa o arda ironic atunci cand vine vorba despre competii in care ei „au verboten”, iar cand – pe buna dreptate – le mictionezi direct in gurita (prin becali, pe bloguri, nici nu mai conteaza), incep sa planga precum tarfele virgine, pomenind de respect si alte alea. mars la cacat, jegurilor! la cat mai multe jeturi din astea. voi ramaneti sa scoateti albume cu coregrafii, cantat la 1-8 si inregistrari video cu meciuri de divizia c si glasul rotilor de tren.

 6. 6 Красная Армия
  August 6, 2017 la 22:29

  iar cu adevarat nasol e ca ne conduce chiajna cu 1-0 in min 68, intr-un meci pe care il revad pentru a o mia oara: atitudine mizera, nspre mii de ocazii, labareala si pac, pac! nici nu mai conteaza ca jucam cu rezervele. in afara de gazda noastra, nimeni de pe aici nu vede steaua campioana, punctand asta de la inceputul campionatului. asta denota realism si pricepere din partea noastra.

 7. 7 Красная Армия
  August 6, 2017 la 23:05

  ia te uite, inca o minune saptamana asta. nu am mai prins-o, inchizand pc-ul. vad ca urla toti cacatii cu unghiuta adanc infipta, deci probabil golurile au fost regulamentare.

 8. 8 Dawson
  August 7, 2017 la 11:32

  Io chiar nu ma simt deloc umilit, ci sunt mai degraba indignat ca infractorii aia cu „farsa misto de tot” au ramas nepedepsiti dupa ce au incalcat coispe legi, scrise si nescrise – una nescrisa dar acceptata unanim este cea care spune ca ultrasii nu se iau niciodata la tranta cu cetatenii. In plus, vorba lu’ Armata Rosie, uitasem deja de faza cu pricina. Iar Gigi le-a zis-o bine de tot: dinamovistii au fost inventati sa ne distreze pe noi prin gherlele lor. 😆
  Cat despre carnatii care zbiara, pe GSP probabil, banuiesc ca voiau fault la Balgradean cand a marcat Man:


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Hands On pe DUPĂ RĂZBOI…
Dawson pe CONTINUĂ DRUMUL CĂTRE TOP…
Ovidiu pe CONTINUĂ DRUMUL CĂTRE TOP…
Unlucky pe DUPĂ RĂZBOI…
Ovidiu pe DUPĂ RĂZBOI…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: