12
Iul
17

DIN NOU DESPRE NESSEBĂR


La rugămintea unuia dintre amicii noștri, câteva idei în plus despre Nessebăr, care vor fi, poate, de folos apropiatului sejur al distinsei sale mame.

(Pen)insula în toată splendoarea ei

Așa cum am mai spus, mă simt bine în Bulgaria. Iar Nessebăr e unul din locurile preferate, pe care-l vizitez mereu cu aceeași plăcere.

Ca dușman declarat al deplasărilor cu mașina mică, prefer mereu trenul sau autocarul, așa că indicațiile mele referitoare la drum, la calea cea mai bună etc. trebuie privite cu rezerva de rigoare. Un lucru e cert: locul e situat între Varna și Burgas E una din stațiunile mai mici. De fapt, e vorba de ”vechiul Nessebăr” (peninsula, care e mai mult o insulă legată de uscat de un drum de acces de câteva zeci de metri), pe care se află rămășițele vechilor așezări de pe vremea romanior, grecilor, a vechilor bulgari sau a otomanilor, iar clădirile păstrează stilul tradițional bulgar. Spațiul e împânzit de mici pensiuni, hoteluri, prăvălii unde se găsesc vrute și nevrute. În port se află bărci de pescari, dar și nave de agrement, unele fac legătura cu alte porturi apropiate sau chiar ceva mai îndepărtate. Îm pare rău că am renunțat la planificata cursă cu o navă rapidă la Sozopol (vreo trei sferturi de oră)… Asta pentru că am de gând să mă duc acolo în sepembrie. Cu autocarul, desigur.

Anul ăsta am stat la ”Festa Panorama”, la vreun km. distanță de insulă, la ”granița” cu Slăncev Breag (Sunny Beach). Hotel frumos, curat, populat de englezi, nemți și nelipsiții ruși. Masa bună, variată. Hotelul nu are accces la plajă, vare se termină la Sunny Beach. Dar în spatele hotelului e faleza și un drum asfaltat pe care circulă trenulețele auto spre peninsulă. În fața hotelului, peste drum, e orașul nou.

Hotel Melnița

Altădată am stat în partea mai nouă a stațiunii. Venind dinspre Sunny Beach, peninsula e în stânga, iar în dreapta e hotelul Melnița (The Mill), care are o splendidă vedere panoramică spre mare. Acolo o să stăm la următorul drum.

Mai departe sunt câteva hoteluri noi, de 4 și 5 stele, noi am stat într-un an la Sol Nessebăr Bay de 5 stele (alături e tot un Sol, dar de 4 stele). Camere foarte spațioase, cu balcon spre curtea interioară, unde se află piscina, terasa, spațiile de sport și joacă. A fost foarte bine, cu excepția mesei. Nu din cauza gazdelor, cărora n-am avut ce să le reproșez, ci a… rumânilor, care luau cu asalt sala și dădeau indicații zbierate dintr-un colț spre altul: ”Ia și aia, adu și aia! Suntem aici, Gogu-i acolo etc.” Ca mai peste tot, nici aici nu era plajă, a trebuit să ne mulțumim cu piscina. Nu știu dacă există și hoteluri cu plajă. Pentru iubitorii de plajă cu nisip, pe malul mării, presupun că e mai bine de stat în Sunny Beach. Cele mai apropiate  hoteluri de Nessebăr sunt la vreun km. de ”Festa Panorama”, deci la  vreo 2-3 km. de insulă.

Spre sud, drumul duce în continuare spre alte stațiuni – Ravda, Aheloy, Pomorie – până la Burgas.

Cei ce merg cu mașina proprie pot, de asemenea, face o plimbare spre nord: Sunny Beach, Sveti Vlas (alt loc care-mi place foarte mult) și Elenite.

Anunțuri

1 Response to “DIN NOU DESPRE NESSEBĂR”


  1. 1 Dawson
    Iulie 12, 2017 la 12:02

    Maitre, multam fain pentru detaliile suplimentare – vor ajunge si la maica-mea! 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Comentarii recente

Sam Murray pe EUROPO, VENIM. DA` NU STĂM…
Ovidiu pe EUROPO, VENIM. DA` NU STĂM…
Красная Армия pe TREZIȚI-VĂ, BRE!
Ovidiu pe LA TREABĂ!
Ovidiu pe TREZIȚI-VĂ, BRE!

%d blogeri au apreciat asta: