02
mai
17

OI


815983-rkx41251-2 cu Dinamo. Nu e prima oară când Steaua pierde prostește un meci cu o echipă evident inferioară. Dar, vai, ne-am obișnuit. Ăștia ni-s jucătorii, ăsta ne e antrenorul.

Nu pot să nu fac o paralelă între sezonul regulat și acest play-off. După primele 15 etape, în care n-a jucat prea grozav, Steaua obținuse 10 victorii, 3 remize și doar 2 înfrângeri. Sezonul l-a terminat gâfâind,  3 victorii, 5 remize și 3 înfrângeri, ajungând pe locul 2, la 4 puncte de Viitorul. Turul play-offului a adus 4 victorii și o înfrângere (taman cu Viitorul, meci ce trebuia neapărat câștigat… ), dar în retur abia am scos 2 remize și înfrângerea jenantă de aseară… Așa că, în locul unui parcurs în pas de marș spre cel de-al 27-lea titlu, ne găsim în penibila situație de a putea ajunge chiar pe locul 3!

816019-rkx4443N-o să mai disec cele întâmplate pe teren, dar mai ales în tribune, sunt amănunte care ar fi putut duce la alt deznodământ. O să se discute destul despre condițiile în care s-a desfășurat partida, despre deciziile mai mult sau mai puțin ciudate ale arbitrilor, despre ratările uriașe ale steliștilor. Ăsta-i fotbalul, doar scorul de pe tabelă  rămâne…

Fiindcă tot am început cu o paralelă, o să termin cu alta. Alibec vs. Nemec. Nu, nu cum au jucat cei doi jucători, ci cum au fost tratate de adversari vârfurile. Alibec a fost luat în primire din prima clipă, ca la Mărășești: ”Pe-aici nu se trece!” Îmbrâncit, bruscat, lovit, orice, numai să nu joace. În schimb, Nemec a fost tratat cu destulă blândețe. Deh, așa-s românii, ospitalieri… Cam asta a fost diferența de mentalitate între cele două echipe. Dinamoviștii au jucat cu încrâncenare, cinic, suplinind cu brio diferența de valoare, steliștii au păcătuit prin aceeași prestație moale, gafe puerile, ratări incredibile. Și, se știe, ratările se răzbună…

Acum ne-a mai rămas să sperăm în victorie în ultimele două meciuri și în jocul rezultatelor. Or fi în stare bramburiții noștri? Om vedea. Cum e vorba aia? Urma scapă turma. Că doar suntem oi, nu?

Reclame

3 Responses to “OI”


 1. 1 Unlucky
  mai 2, 2017 la 11:57

  Steaua are buget de 5x mai mare decât Viitorul, a ras absolut tot ce a vrut pe piața de transferuri, are condiții incomparabil mai bune decât orice alt club, medie de vârstă ridicată, salarii uriașe, adversarii abia dacă mai respiră, și totuși… și totuși. Raportat la condiții, orice scuză devine penibilă.

  Cred că e mult mai bine pentru toată lumea, inclusiv pentru Steaua, dacă Viitorul va lua campionatul. Se răsplătește munca lui Hagi, se sancționează amatorismul conducerii de la Steaua (patron, manager, antrenor).

 2. 2 Красная Армия
  mai 2, 2017 la 12:00

  nu scapa nimeni nimic … diferenta a fost data de atitudine. e suficient sa te uiti cum se plimba pe teren pisatul de tanase si cat de agresivi erau hanca, nistor. o bataie de joc a unor cacati. au avut doua finale. de finala mare si-au batut joc si au fost egalati intr-un moment in care ar fi trebuit sa aiba 5-0 pe tabela. te asteptai la o tresarire de orgoliu, la trezirea in ceasul al doispelea. aiurea! finala mica, impotriva marelui rival, a fost o alta bataie de joc din partea acestor nesimtiti, nedemni sa poarte acest tricou! in fotbal nu poti castiga mereu. nici nu le-o cere cineva. dar e inadmisibil sa nu lupti, sa nu alergi, sa nu te bati ca la razboi! iar cand ratezi ca boldrin, pierzi mingea ca tanase si faultezi ca de amorim … mars la cacat! titlul 27 trebuie sa mai astepte pana vor veni unii care sa-l merite!

 3. 3 Unlucky
  mai 2, 2017 la 13:37

  Corect, au fost două finale pierdute tactic de domnul Reghe. Care poate ne mai prostește puțin cu vârful de formă.

  Cu Viitorul în loc să închidă la 1-0, ne-am aruncat în atac. Ca să ce?
  Cu Dinamo, în să închidă la 1-1, și să păstreze punctul care ne lăsa la mâna noastră, a dovedit că habar nu are pe ce lume e.

  Un antrenor gen Gâlcă, era, cu lotul ăsta, campion de la Paște.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe BREAKING NEWS
Ovidiu pe BREAKING NEWS
Dawson pe BREAKING NEWS
rezistentul pe RADU MAMII, RAAAAAADULEEEE…
Sam Murray pe CHARLIE HEBDO ET LA ROUMA…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: