09
oct.
16

BRAVO, SĂPUNARU!


765687-dsc9379Meciul cu Armenia, așteptat cu destulă îngrijorare de mulți dintre noi, s-a încheiat cu o incredibilă victorie la scor a băieților noștri: 5-0! Și nu e banc de la radio Erevan…

Armenii s-au dovedit slăbuți rău, fiind făcuți arșice încă din primele minute. Penalty în  minutul 4 și eliminare pentru un jucător al gazdelor. N-a mai bătut Stanciu, ci Stancu, așa că a fost 1-0. A urmat un galop de sănătate, cele patru goluri ce au urmat putând fi mai multe. Nu e cazul să ne entuziasmăm prea tare, adversarul a fost modest, jucând în zece ca Dinamo în unsprezece, apărând cu disperare poarta. Dar, fără bizon, ba chiar și fără vultur și leu – simbolurile țării, n-a avut cine să deranjeze prea tare poarta lui Tătărușanu. O victorie reconfortantă totuși, care sperăm să fie dublată și de una în Kazahstan, țara condusă de 26 de ani de fostul prim-secretar al PC din RSS Kazahă, Nursultan Nazarbaiev.

Despre jocul în sine nu sunt multe de spus, replica armenilor fiind atât de slabă, încât nu se pot trage concluzii asupra noutăților aduse de Daum, sau a tacticii, sau mai știu eu ce. Remarcabil, totuși, debutul puștiului lui ”Jair” Marin, al cărui tupeu i-a evidențiat calitățile pentru care e atât de ”vânat” de atâtea echipe.  De asemenea, ”10”-le cu numărul 23 pe tricou, Stanciu, creatorul multor faze spectaculoase.

646x404Dar meciul a mai însemnat ceva: intrarea în istoria României a lui… Săpunaru. Ne-o garantează veșnica noastră sursă de umor, rrepăru` Leapșă. Asta e concluzia lui după meciul de aseară… Ia citiți colea și băgați la cap: ”Cristi Săpunaru a jucat pentru prima dată fundaş central în naţionala României! Asta după ce a mai jucat ca fundaş dreapta şi mijlocaş defensiv. Săpun a fost integralist în victoria cu 5-0 de pe terenul Armeniei! … Performanţă unică pentru Cristi Săpunaru!… a intrat definitiv, alături de ceilalţi 13 jucători utilizaţi de Christoph Daum, în istorie şi din alt motiv… România a reuşit cel mai rapid scor de 3-0 într-un meci din preliminariile CM….Bogdan Stancu, Adi Popa şi Răzvan Marin au marcat în primele 12 minute ale întâlnirii de la Erevan… Ultimele două goluri au fost marcate de Stanciu şi Chipciu…” Concluzie logică: ”Bravo, Cristi Săpunaru!

P.S. Ca să terminăm într-o notă și mai veselă, că doar e duminică, să știți că am mai descifrat un mister.  Din aceeași sursă… Mai întâi, precizez că pasărea aia de pe sigla răposatei Rapid nu e ce credeți voi. E o… acvilă! Bine, bine, dar ce să caute acvila pe sigla Rapidului, v-oți fi pus aceeași întrebare ca și mine. Mai degrabă stavridu`, nu? E simplu, bre! untitled-2_433cfdCea mai nouă siglă pe care Rapid a folosit-o are o istorie aparte. Istorie care porneşte din sezonul 2000-2001. Şi nu are, neapărat, legătură cu valorile istorice ale clubului înfiinţat în 1923. Concret, 1923.ro a aflat că sursa de inspiraţie este, se pare, un club emblematic al Europei. Anume Benfica Lisabona. Cel mai titrat club din Portugalia, pe al cărei emblemă apare o legendară acvilă…  La graniţa dintre milenii s-a ajuns, conform informaţiilor noastre, la concluzia că şi Rapid merită o siglă mai futuristă. De o calitate grafică mai bună, motiv pentru care s-a considerat, se pare, că acvila este un element foarte frumos pentru a fi adăugat. ” Deci, ”se pare” că sigla care ”nu are, neapărat, legătură cu valorile istorice” de la 1900 trecute fix, e inspirată de Benfica! Ca să aibă și corsicanii ”o siglă mai futuristă” (!?!)

pinocchio-2Și, ca să nu existe dubii, Leapșă ne iesplică că (cacofonie inevitabilă…) că vinovat e… Joao Coimbra, care, înainte de a sosi în Giulești ”a jucat peste 20 de meciuri oficiale în tricoul celor de la Benfica. În prima ligă, dar şi în Cupele Europene. Fiind coleg cu nume uriaşe ale fotbalului portughez precum Rui Costa sau Nuno Gomes. Mai mult, în toate interviurile acordate după plecare, Joao Coimbra şi-a exprimat uriaşul ataşament pe care l-a căpătat pentru Rapid.” Stai, bre, că m-a amețit rrepăru`… Deci, sigla ”futuristă”  de la ”graniţa dintre milenii” a fost inspirată de prezența fostului jucător al Benficăi, venit la Rapid în… 2015! Și care, după 12 meciuri în tricoul cu… acvilă, să zicem, a fost pălit de un atașament uriaș pentru cea mai frumoasă și mai iubită a cartierului… Apăi, nu ne orbi de la obraz aşa, bre! Că noi nu compătimim cu ”rapizii” din liga a 5-a… Da` ești, simpatic, pe bune! Concluzie logică: bravo, Leapșă! Keep up the good work, mânca-ți-aș…

Reclame

2 Responses to “BRAVO, SĂPUNARU!”


 1. 1 Dawson
  octombrie 9, 2016 la 11:58

  Haulio, bre, ce era sa te corectez pentru asta: „Cel mai titrat club din Portugalia, pe al cărei emblemă apare o legendară acvilă…” Apoi vazui ca e citat din amicul tau.
  In rest, concluzia e belea: bravo, Cristi Sapunaru! 😆

 2. 2 Unlucky
  octombrie 9, 2016 la 19:54

  Nu existau stelisşti şi nici căţeeeeei,
  Exiiista Partid! lalalalalla….


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe BREAKING NEWS
Ovidiu pe BREAKING NEWS
Dawson pe BREAKING NEWS
rezistentul pe RADU MAMII, RAAAAAADULEEEE…
Sam Murray pe CHARLIE HEBDO ET LA ROUMA…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: