29
Sep
16

E STEAUA NOASTRĂ!


steaua-bucuresti-vs-villarreal-700x394Dacă ar fi să mă iau după ultimele trei meciuri ale steliștilor, nereușite antrenamente cu public, orice pronostic privind deznodământul meciului de diseară m-ar face să mă încrunt. Pentru că jocul scârțâie… Nu mai insist asupra cauzelor, că le știți: neputința atacanților de a înscrie goluri, mijloc lipsit de inspirație, apărare care gafează când ți-e lumea mai dragă.

O explicație poate fi remanierea masivă a lotului. Surprinzător, în plin război cu talpanii, GgB e cuprins de o frenezie a transferurilor, cheltuind sume uriașe pentru fotbalul nostru. Au plecat piese de bază, au fost aduse destule nume sonore ale campionatului, dar, din păcate, mulți dintre nou-veniți sunt supraevaluați, lăsând impresia că Steaua e o pălărie prea mare pentru ei.

Suntem departe de omogenitatea echipei ultimilor ani, de jocul acela cu care își sufoca adversarul. Nu trebuie trecută cu vederea pasa proastă (sper că e doar atât…) prin care trece Reghe, incapabil să găsească o formulă stabilă de echipă, rulând la nesfârșit lotul ce pare mai slab ca în anii precedenți. Dar, cu toată dezamăgirea lăsată de prestația echipei, au fost destule momente care ne-au făcut să sperăm că vom revedea Steaua din primul mandat. Din păcate, aceste momente au fost adesea anulate de inconsistența jocului, de forma slabă a unor jucători în care ne puneam speranțe…

steaua-villarrealMeciul de astă seară cu Villarreal ne duce cu gândul spre Ghencea de acum 11 ani și jumătate, plină ochi, sub puhoiul de zăpadă ce părea că nu se va sfârși vreodată. Acum avem o arenă nouă, care oferă condiții infinit mai bune, atât jucătorilor, cât și spectatorilor. Ninsoarea de atunci n-ar mai avea cum să împiedice desfășurarea meciului. Spectatorilor nu le-ar păsa de vreme, cât de rea ar fi.

Și, iată, vremea ține cu fotbalul, meciul s-ar putea disputa chiar și pe ”bătrânul” stadion de pe care am fost izgoniți. Dar, vai, altele-s vremurile… Câți vor susține diseară eforturile băieților noștri? Câți dintre cei ce-au înfruntat atunci cu stoicism stihia vor fi din nou în tribune? ”Adevărații”, cu siguranță, vor continua boicotul fără noimă. Mulți alții vor fi alături de ei, ”că doar n-or să bage bani în buzunarul ciobanului”… Și vor mai fi câteva mii, puțini, care vor fi acolo, să-i susțină pe băieții ăia ce-abia s-au acomodat cu tricourile grele de istorie, intimidați, debusolați, să le amintească un lucru simplu: ei trebuie să ducă mai departe tradiția echipei care, pe 7 iunie, va împlini 70 de ani… Pentru că Steaua de azi e aceeași care, an de an, și-a clădit faima de navă amiral a fotbalului românesc. Pentru că Steaua nu e echipa lui Becali, ci a lui ”Țop” Voinescu și ”Piți” Apolzan, a ”profesorului” Constantin și a ”Sfinxului” Alecsandrescu, a celor ce au adus României Cupa cea Mare – Tudorel Stoica, Duckadam, Iovan, Belodedici, Bumbescu, Bölöni, Lăcătuș, Balint, Pițurcă și ceilalți. E Steaua celor care, în martie 2005, au luptat pentru acel 0-0 cu Villarreal – Mirel și Dorinel, Petre Marin, Ghionea și Ogăraru,  Paraschiv și Dică… Astăzi e rândul lor, al lui Niță, Tamaș și Toșca, al lui Boldrin și al lui Adi Popa. Pentru că ei sunt Steaua noastră de azi…

SUCCES, BĂIEȚI!

Anunțuri

2 Responses to “E STEAUA NOASTRĂ!”


 1. 1 Unlucky
  Septembrie 29, 2016 la 10:35

  Doamne, unde au trecut 11 ani? Parcă a fost ieri. A fost una dintre cele mai frumoase amintiri din viaţa mea de stelist. Meciul a început de dimineaţă, pe la vreo 10, prin Berceni. Era cald, nimic nu anunţa infernul de seara. De acolo şi până în Ghencea am făcut pe jos vreo 8-9 ore şi am oprit în cel puţin 6 locuri (cafenele, berării, cofetării, şaormării, iar berării şamd), în care făceam şi desfăceam echipa până ajungeam la concluzii pe care le reevaluam invariabil la următoarea oprire. Ţin minte că un tovarăş tot avea ceva cu Opriţa (care făcuse meciul carierei cu Valencia), io tot îl apăram pe ăla.

  La meci, NIMENI nu s-a clintit pentru aproape două ore. Foarte mulţi veniseră îmbrăcaţi de primăvară, alţii erau cu copii, dar toţi au stat locului. E imposibil de explicat ce atmosfera a fost şi ce forţe au acţionat acolo. Pentru mine, alea două ore în paradisul ăla alb au fost mai frumoase şi mai satisfăcătoare decât ultimele trei titluri câştigate de Steaua.

 2. 2 Dawson
  Septembrie 29, 2016 la 13:54

  Eu, daca tin bine minte, la prima tentativa de meci cu Villarreal din primavara lui 2005, ca si la cel cu Valencia din Ghencea, eram la radio, in ceea ce as numi perioada romantica a postului, multisor inainte s-o ia pe aratura unii mai importanti si pana s-apara in peisaj altii care se vor fi dovedit ulterior niste diletanti mincinosi bagatori de strambe. Dar asta-i alta poveste, cert e ca atunci, in seara lui 10 martie 2005, eu nu mi-am mai dat cu parerea despre meciul in sine, care avea sa se joace abia pe 16, ci am laudat pe site si forum(uri) – n-aveam inca blog – stoicismul suporterilor stelisti, chiar minunati, fara exagerare, care-au infruntat vremea ciudata si n-au plecat de la stadion pana cand nu li s-a spus c-a fost amanata partida cu cateva zile!
  Astazi, cred, situatia sta cam asa: Villarreal de-acum e ceva mai slaba decat Villarreal de-atunci, dar si Steaua de-acum e muuult sub Steaua 2005!
  Oricum, ramane cum am stabilit: FORZA STEAUA!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe HABEMUS PAPAM… PARDON,…
Unlucky pe HABEMUS PAPAM… PARDON,…
Sam Murray pe STEAUA CĂZĂTOARE
Dawson pe FUSE ȘI SE DUSE
Dawson pe FUSE ȘI SE DUSE

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: