26
Aug
16

UNGURII ȘI STEAUA


budapest-0083Cu ani în urmă, am avut un lung schimb de replici pe un site maghiar, urmare unui articol idiot despre Transilvania. Un flăcău lansase niște teorii năucitoare și am încercat să văd cum de ajunsese la ele. Mă rog, a fost amuzant până la urmă, o să caut prin arhive, parcă mi-amintesc că am păstrat pe undeva câte ceva.

Mi-au venit în minte acele clipe citind un articol din ”Adevărul”. Vi-l redau integral, fără comentarii, râsul e garantat. Nici măcar pe site-urile rapidiste nu găsești așa ceva.

Teorii trăsnite despre originea poporului maghiar. Ungurii au venit pe Pământ de pe steaua Sirius 

rrcaPână şi copiii de grădiniţă ştiu ca strămoşii ungurilor au venit de pe steaua Sirius iar Iisus era un prinţ part, deci pe undeva rudă cu ungurii, scrie cotidianul budapestan “Népszabadság” care-i invită pe cititori să cunoască o parte dintre cele mai aberante teorii legate de originea poporului maghiar, lansate nu numai la forumuri de genul “Întâlnirea Mondială a Sciţilor”, ci şi în diferite publicaţii din străinătate sau pe internet.

Pentru exemplificare, cotidianul a cules câteva dintre cele mai ciudate astfel de teorii.Planeta noastră a fost de fapt populată la început de maghiari, este citat un oarecare  Csicsaky János, care se autointitulează “căpitan de cursă lungă”. Originea cosmică (steaua Sirius) nu exclude faptul că leagănul umanităţii a fost continentul scufundat în Oceanul Pacific, misteriosul Mu, unde, spune autorul teoriei, au fost găsite urme ale maghiarilor.

În lucrarea lui care se ocupă de această temă el afirmă: “Limba noastră demonstrează, la fel ca urmele  ce se regăsesc în lava vulcanilor, că în perioada preistorică, strămoşii noştri au avut cea mai înaltă cultură şi au fost stăpânii întregului glob. Faptul că am reuşit să ne păstrăm destul de bine puritatea noastră rasială şi însuşirile noastre, mai bine decât actualii eleni, dovedeşte că suntem rasa cea mai nobilă dintre toţi locuitorii Terrei”.

alexander-great

Nagy Sandor

Un alt propagator al supremaţiei maghiare, profesorul universitar Cserép József, a urmărit soarta maghiarimii până la Alexandru cel Mare care era bineînţeles ungur, analizând moştenirea lemură (Lemuria este un ipotetic pământ pierdut despre care se presupune că se găsea în Oceanul Indian sau Pacific. Nu s-a dovedit ştiinţific existenţa sa). În schimb Vámos-Tóth Bátor, profesor de geografie emigrat din Ungaria,  susţine că în Indonezia fiecare a patra denumire geografică este maghiară, iar în Valea Indului- fiecare a treia.

Deci nu este de mirare că şi limba originară din America a fost maghiara, potrivit cercetărilor efectuate de Móricz János în  anii 60, în America centrală şi de sud, în Peru şi zona Amazonului, dar mai ales în Ecuador.

03701077720167110771

Magyar Csiroky (Cherokee)

Triburile de amerindieni de aici au avut strămoşi unguri şi odinioară vorbeau ungureşte. El a descoperit şi o reţea de peşteri cu comori prin care circulaseră triburile străvechi. La început, părea că biserica mormonă din SUA ar sprijini cercetările lui Móricz , dar el a aflat că în spatele acesteia se ascunde o organizaţie care tinde să domine lumea, de aceea, omul de ştiinţă ungur nu le-a transmis secretele peşterilor, spunând că nu a sosit momentul. El recunoaşte că i-a supărat pe spanioli deoarece nu au vrut să admită că limba străveche nimicită de aceştia a fost maghiara.

fra_angelico_052

Szent Domonkos

Spaniolii, susţine Móricz  au făcut modificări forţate de denumiri ca să se şteargă originea lor maghiară. Mai multe ordine călugăreşti catolice precum şi românii care sunt geloşi pe unguri, afirmă el, au făcut totul ca lumea să nu afle despre descoperirile lui senzaţionale dar, , adevărul va ieşi până la urmă la lumină.

covers_306454“Népszabadság” arată că mai sunt multe alte astfel de teorii, ca de pildă, originea maghiară a regelui Arthur, dar  că nu doreşte să-i copleşească pe cititori cu multitudinea de informaţii şi aşteaptă  ca aceştia să “prelucreze” cele aflate acum.

Noi așteptăm ca distinșii cercetători maghiari să descopere și originea maghiară a patronului Stelei. A noastră, nu Sirius… Și, eventual, să-l ia la ei, acolo, pe Bekali György…becali


7 Responses to “UNGURII ȘI STEAUA”


 1. 1 Dawson
  August 26, 2016 la 11:55

  Aoleu, bre, nu ma mai pot opri din ris – raii astia de spanioli si romani care au nimicit limba maghiara vorbita de amerindieni… 😆

 2. 2 CelMaiPoliticosPresedinte
  August 26, 2016 la 12:18

  senzational! e din categoria funar, cel care afirma ca ainstain i-a furat teoriile celui mai mare fizician de pe planeta, mihai eminescu :-)))) plus ca cetateanul columb nu a descoperit nimic, el avand o harta dictata geto-dacilor de catre insusi dumnezeu 😀

 3. 3 Dawson
  August 26, 2016 la 13:29

  Vere, uitasi de calatorul roman Magellan! 😆

 4. 4 Sam Murray
  August 26, 2016 la 18:30

  Presidente, eu mă consider naționalist, dar în cu totul alt sens decât vadimiștii. De altfel, pe el îl consider vinovat de percepția negativă pe care o are azi acest termen, asociat aproape unanim cu ”șovin”. Toate excesele astea de tipul ”noi suntem gigea, voi sunteți caca” mă dezgustă. Funar e un comic vestit al micilor ecrane, slavă Domnului că a dispărut de pe ele. Dar nici el n-a putut emite o kujetare atât de adâncă: ”Iisus a fost cu siguranță ungur”, de care am dat acum câțiva ani.

  Și o chestie care cică e adevărată, dar mie îmi sună a banc. O cucoană se plânge că nu pricepe de ce fiul ei, care studiază pentru a deveni preot, trebuie să învețe ebraica. Un preot catolic îi spune: ”Pentru că Biblia a fost scrisă în ebraică.” La care cucoana zbiară: ”Nem igaz! Asta-i o minciună evreiască, Biblia a fost scrisă în ungurește! Eu o am de la bunicii mei, care o au de la bunicii lor…”

 5. 5 Dawson
  August 27, 2016 la 12:12

  Da, nici macar ultranationalistii romani sau chiar tracomanii exaltati nu scot asemenea enormitati ca unguri! 😆

 6. 6 CelMaiPoliticosPresedinte
  August 30, 2016 la 11:45

  si voi acum … ce exemple dati. o femeie simpla, fara educatie, nu poate fi etalon. e plin netul de texte de genul asta, indiferent de tara de provenienta. a-i lua etalon doar pe secuii din, sa zicem, zona triunghiului tg mures, sf gheorghe, miercurea ciuc e ca si cum cartea de vizita a romanilor s-ar rezuma la hlipiceni (BT), segarcea sau oltenita.

  ps: aia cu adam si eva daci si edenul la curtea de arges tot unguri erau? 😀

 7. 7 Dawson
  August 30, 2016 la 12:20

  Hai, vere, ca cred ca ti-am mai spus de ungurii aia care posteaza sistematic Wienerschnitzel (Hungarian)! 😆


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe PLAY-OFF 2
Temistocle Popa pe PLAY-OFF 2
Ovidiu pe PLAY-OFF 2
Sam Murray pe PLAY-OFF 2
Sam Murray pe GREA E VIAȚA DE SULTAN…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: