11
Mai
16

CORTINA PESTE A 98-A EDIȚIE


Ultimul meci al ediției a 98-a a campionatului a opus, ce coincidență, campioana și vice-campioana ediției trecute. Dar a fost ca un meci de vacanță, deși mureșenii au venit în număr destul de mare – circa 3000 – să-și vadă favoriții – desigur, Steaua. Și nu pot să nu amintesc că la ultimul meci al campioanei acestei ediții s-au prezentat… 300 de suporteri, și ăia numărați de Roberta Anastase, se pare.

727913-rapa-steauaCu mulți titulari lăsați acasă, Steaua, în tricouri galbene, a învins lejer, la scor, 4-1, echipa în roșu-albastru a AS Ardealul, care a jucat uneori cu o ciudată încrâncenare. S-ar fi putut obține un scor-record, dar steliștii au vrut să-i dea ocazia lui Marica să înscrie și el, în sfârșit. N-a fost să fie, ghinionistul nostru atacant ratând exasperant.

Mureșenii au vrut să arate că sunt și ei mișcați de tragedia lui Ekeng și au făcut un mic spectacol înainte de meci. Dar, pe parcursul partidei, au uitat și au revenit la ce știu ei mai bine – brutalități inutile, golănești. Fosta vedetă a cartierului Giulești, Ciolacu, nevricos nevoie mare, a ținut-o într-un fault până la sfârșitul primei reprize, când și-a încheiat recitalul cu un cot în fața lui Râpă, pe care l-a umplut de sânge. Logic, arbitrul l-a eliminat. La 20 de minute după reluare, G.K (de la Killer…) Mureșan, a terminat și el mai repede meciul, pălindu-i un cot zdravăn în piept lui Bawab (s-o fi crezut erou al luptei anti-Daesh…), ceea ce i-a atras cartonașul roșu. Bineînțeles, a protestat îndelung, că doar nu murise nimeni… Iar, după câteva minute, jocul s-a oprit și s-a păstrat un moment de reculegere în memoria bietului camerunez decedat vineri. Aproape o impietate, după cele două gesturi huliganice ale mureșenilor…

* * *

Dacă meciul în sine nu m-a atras foarte tare, altceva îmi va rămâne în minte: apariția lui Popadiuc, fostul jucător nemțean, acum la Steaua. Băiatul s-a mișcat binișor, a și înscris un gol, dar prezența lui mi-a amintit de tata.

Cu mulți ani în urmă, s-a întâlnit pe stradă cu un fost camarad pe care-l cunoscuse în lagăr la ruși. Tata îl știa de Popaghiuc, dar, cu siguranță, cel puțin la origine, era vorba de numele de origine ucraineană Popadiuk. În lagăr, când veniseră comuniștii să-i atragă pe prizonierii români în divizia ”Tudor Vladimirescu”, formată de ruși pentru a lupta împotriva nemților (dar și a aliaților lor… români), s-au izbit de un refuz general. Mulți dintre cei mai vehemenți au dispărut, cei mai norocoși au fost trimiși urgent în Siberia, pentru a se… răcori, dar și pentru a-i înspăimânta pe cei rămași. După fiecare vizită a ”luptătorilor împotriva burghezo-moșierimii” mai dispăreau dintre cei aflați în lagăr.

Popaghiuc s-a întors în țară prin 1950, după 8 ani în Siberia, iar soarta a făcut să-și întâlnească fostul camarad. Eu l-am  cunoscut pe la sfârșitul anilor `60, când a mai trecut, cu cine știe ce treabă, prin București și, bineînțeles, și-a vizitat prietenul. Nu-mi mai amintesc chipul lui, dar puternicul accent moldovenesc nu l-am uitat. Mi-a plăcut teribil cum îi zicea tatei ”Voichițî”, și așa am ajuns să-l strig și eu de multe ori pe tata… Avea nume frumos tata, Voicu, dar numai sora lui, tușa Codina, și Popaghiuc îi ziceau Voichiță…

Anunțuri

4 Responses to “CORTINA PESTE A 98-A EDIȚIE”


 1. 1 CelMaiPoliticosPresedinte
  Mai 12, 2016 la 13:12

  pri targ se aude ca echipa pdl-ista e cam pe duca :D. sa speram ca acelasi lucru ii paste si pe cei de la csm 52 ploiesti.

 2. 2 jeromelebanner
  Mai 12, 2016 la 14:12

  Castigi multi bani daca csm 52 e declarata falita,nu-i asa?

 3. Mai 12, 2016 la 15:11

  Gluma glumelor e ca, desi trei sferturi din echipele romanesti sunt in curs de faliment, se construiesc stadioane peste stadioane. U Cluj are cel mai misto stadion din Liga 2, urmeaza Petrolul, CFR nu e nici ea departe de linie, iar Pandurii si U Craiova, fara sponsori dar cu stadioane de lux in curs de construire, se vor adauga cat de curand plutonului. Il mai punem si pe cel de la Piatra Neamt si vom avea o liga secunda mai ceva ca nemtii.

 4. 4 CelMaiPoliticosPresedinte
  Mai 12, 2016 la 16:38

  „castig” satisfactia ca mai dispare o mizerie de pe harta fotbalului romanesc. niste impostori sustinuti de suporteri cu basini in cap, cu multi huligani penibili, pe care poate nu as fi mictionat cu jet atat de puternic daca nu erau episoadele galamaz (cand tot ei urlau ca ii fura steaua castigand la comisii) sau feroe, cand scursurile aveau treaba cu steaua la un meci al nationalei. bine, asta e riscul daca organizezi meciuri in tiganie … asadar, va disparea o echipa neinsemnata, cu suporteri infecti. mare paguba … se pregateste cutarida!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: