02
mai
16

SĂ FIE PRIMIT!


După Urziceni și Galați, altă premieră: Astra Giurgiu e campioană! Echipa cu cei mai puțini suporteri a reușit să bucure cel mai mare număr de români… Paradox? Nu! Izbânda șumudeilor a fost salutată cu entuziasm de cei  51%, cărora li se adaugă și o bună parte din restul, ”adevărații”, cei care se dezic de FCSB, sau FCSP, sau FCSD(omnești). Să fie primit!

Măscăriciul care a făcut ca toate alea – pe marginea terenului, în teren, în presă, peste tot – și-a luat mutra serioasă și a comentat ipocrit cucerirea titlului: ”A fost un an greu, un an în care am format un grup puternic, o forţă a grupului nemaiîntâlnită. Campioana acestei ediţii nu poate fi pusă la îndoială! Nimeni nu poate pune la îndoială munca acestor băieţi. Astra Giurgiu a practicat cel mai frumos fotbal în acest an. Am intrat în istorie. Împreună cu băieţii, nu singur. Într-un colţişor de pagină va fi scris şi numele meu pentru că eu sunt o parte infimă faţă de 25 de jucători pe care i-am antrenat.

Despre forța grupului se poate vorbi, ar fi interesant de aflat și cine face parte din acest grup… Despre pusul la îndoială, la fel… Ce să mai vorbim despre intratul în istorie; spuneți acum, repede, ce antrenor a adus titlul la Galați… Dar, una peste alta, Astra e campioană. Așa că, după cum ne informează presa, antrenorul și grupul puternic… ”au sărbătorit cu scandări obscene la adresa Stelei”… Încă o dovadă că fotbalul românesc se raportează la o singură echipă: Steaua.

Vă spun sincer, încă mai speram într-o răsturnare de situație în aceste ultime două etape. Dar jocul de aseară mi-a dovedit că nu era cazul. Trist, dar adevărat: cu o astfel de atitudine, steliștii nu meritau să câștige titlul. Sigur, el nu s-a pierdut aseară. S-a pierdut în sezonul regulat, în care, de la ultimele trei clasate, Voluntari, Recaș și Petrolul, s-au obținut doar 8 puncte. Cu cele 10 pierdute, unde eram? S-a pierdut în meciurile directe cu Astra, sfârșite halucinant, în condițiile știute… S-a pierdut în meciurile cu Dinamo, dominate steril, dar din care s-a obținut un singur punct… Da, campionatul trebuia câștigat încă după primele 26 de etape.

Play-off-ul ne-a readus speranțele, primele 5 meciuri aducându-ne la un singur punct de primul loc. Dar, din nou, ca un făcut, nu am reușit să învingem nici Dinamo, nici Astra… Meciul cu Pandurii a pus capac. În locul unui iureș stelist, am avut un meci echilibrat, deschis, cu atacuri de ambele părți, însă fără multe faze de poartă. Am putea invoca, din nou, un arbitraj ciudat, care a lăsat jocul liber, permițând faulturi dure, dar sancționând aspru faze banale. Nu e prima oară, a devenit deja o obișnuință să suferim din cauza arbitrajului. Dar, ca și în alte ocazii, afirm că steliștii ar fi trebuit să câștige, cu tot arbitrajul potrivnic. Numai că n-au putut. N-au avut forță. N-au avut voință.

Așa am ajuns să ne mulțumim cu un loc 2, care asigură prezența în tururile preliminare ale UCL. Dar ce vom face acolo? Că n-o să jucăm cu Chiajna, Recașul sau Botoșani.  Reghe n-a reușit să schimbe prea mult jocul confuz al perioadei Mirel. Ca urmare, se anunță schimbări masive de lot, dar toanele patronului ne fac circumspecți. Declarațiile lui se bat adesea cap în cap și mă gândesc că unii ar putea să cedeze nervos, inclusiv Reghe… Ori, acum e nevoie de continuitate, de stabilirea unei idei clare de joc, de creșterea forței atacului, punctul cel mai vulnerabil la ora actuală. Și timp nu prea e…

 

Reclame

18 Responses to “SĂ FIE PRIMIT!”


 1. 1 Ovidiu
  mai 2, 2016 la 07:37

  Nu mi-a venit sa cred cand am vazut reactia sumudicilor de la Astra. Ce rusine, sa te bucuri astfel. Probabil ca Duckadam si ceilalti din studioul Digi n-au auzit, ca altfel nu inteleg cum de au mai putut continua emisiunea ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.
  http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/Nebunie+la+Giurgiu+Astra+a+sarbatorit+titlul+castigat+cu+doua+ru
  min 1:10 din primul videoclip.

 2. 2 Sam Murray
  mai 2, 2016 la 08:24

  Ei, lasă, că n-or fi singurii care s-au bucurat așa… Tu ce-oi fi făcut? 😉

 3. 3 Ovidiu
  mai 2, 2016 la 09:21

  Io ma uitam la snooker, a inceput finala, bre! Da’ trageam cu coada ochiului si la meci. Na, iti dai seama ca nu mi-a parut rau, da’ in niciun caz nu sunt de acord cu mascarile alora. Io cred ca pot fi chiar sanctionati cumva.

 4. 4 Sam Murray
  mai 2, 2016 la 09:50

  Da, o să-i sancționeze cu o părintească mângâiere pe creștet…
  ”Comportamentul meu de acum încolo va dovedi adevăratul Şumudică.” Așa a grăit spășit, pe 27 aprilie, omul care a făcut istorie. Ieri l-am văzut pe adevăratul Șumudică. Cel pe care îl știam, de altfel… Dar el nu ține cu Steaua, așa că e liniștit în privința familiei lui, nu?

 5. 5 Dawson
  mai 2, 2016 la 09:57

  Ce sa sanctioneze, ca n-au sanctionat ei cum trebuie jaful lui Coltescu datorita caruia au obtinut sumudeii titlul! Mie imi pare rau si de faptul ca nu mai conteaza meciul dintre Astra si Dinamo, c-asa ma distram facandu-i pe catei capre rosii… Oricum, aseara i-am vazut pe unii dintre ei bucurandu-se de parca ei erau campioni, nu giurgiuvenii! 😆

 6. 6 Sam Murray
  mai 2, 2016 la 11:08

  Insistăm prea mult pe meciul câștigat de Colțescu. Ăla a fost cel mai mare furt, așa e, dar a urmat o serie lungă de ”întâmplări ciudate”. Dacă Steaua ar fi beneficiat de astfel de ”întâmplări”, ar fi vuit presa și internetul decenii în șir. Dar, deh, nu se mai scria istorie…

  Pentru Steaua, locul 2 e o înfrângere. Pentru Dinamo, locul 4 e o performanță. Pentru Astra, titlul e ceva unic și irepetabil. Lucrurile vor reintra în normal, nu-mi fac probleme. Trist este că va trebui să-i văd în continuare mutra Războinicului și să-i ascult prostiile.Dar, vai, decât iluzoria ”echipă adevărată”, a Armatei, până și GgB e o soluție mai bună…

 7. 7 Dawson
  mai 2, 2016 la 11:18

  Asa si trebuie, sa insistam pe acel meci, sa intre Sumudica in istorie ca antrenorul care a luat titlul cu ajutorul arbitrilor care au anulat aiurea contracandidatei nu mai putin de 3 – trei! – goluri valabile intr-un singur meci direct! Asa cum mereu trebuie sa reamintim lumii cum au castigat ceferistii clujeni titlul c-asa era ordin de la partid (PD/FSN) in 2008, cand tot carnatii au sarit de cur in sus ca valiza, valiza si alte bazaconii!
  Da, trebuie facut tot posibilul sa se stie chestiile astea, c-am intalnit destui tupeisti care au nesimtirea de-a zice ca tot Steaua a fost cea ajutata de arbitri sezonul actual!

 8. 8 xray
  mai 2, 2016 la 14:08

  Realistic și pragmatic

  Rezultatul meciului Steaua- Pandurii conta doar pentru a tranșa cu ei locul 2, obiectivul real fiind biletul de Champions League. Un egal îi scotea definitiv pe gorjeni din cursă.

  Victoria Stelei ar mai fi contat la palmares. Numai „Cucernicul din Pipera” mai credea că icoanele îi pot aduce titlul în ultimele două etape cu 6 puncte dìstanță. Astra ieșea oricum campioană în meciul cu Dinamo. Acum cred că le va da câinilor 3 puncte, la ambiție, să trimită Steaua pe locul 3, dacă se va încurca în ultima etapă cu ASA. Însă locul 2 sau 3 mai contează doar simbolic la blazon față de câini. Pentru orice campioana en titre din lume, clasarea sub locul 1 este un eșec. Dacă nu e pe primul loc, pentru Steaua nu mai contează acum locul 2 sau 3. Indiferent de loc, va merge în Champions League, Dinamo fiind interzisă în Europa.

  Titlul se tranșase încă din ultimul meci direct, Astra-Steaua 2-0. Steaua și-a ratat clipa de glorie atunci. Reghe și jucătorii știu asta. A fost parul la un car cu oale care le-a spulberat moralul și visul. Numai Becali mai visa cu buzele pe icoane făcătoare de minuni la UCL pe ruta campionilor. Știu, sunt multe cauzele acestui sezon ratat, dar Steaua a avut șansa rarisimă ca într-un singur meci să-și schimbe destinul prefigurat de greșelile anterioare. Shit happens!

  Oricum problemele Stelei rămân și trebuie rezolvate dacă vrea și Europa League. În primul rând vârfuri de atac. Dacă Steaua lua titlul, cred că ar fi fost singura campioană din istorie fără vârfuri valide și cu goluri. Fotbalul nu prea poți să-l păcălești non stop cu vârfuri false.

  Pe scurt:
  Astra – Alibec (15 goluri în acest sezon) a dus-o la titlu în play off cu 7 goluri, fiind decisiv în 5 din cele 8 meciuri.
  Pandurii a vizat titlul cu Hora (total 18 g). În play off a marcat 5 oluri în 5 din cele 9 meciuri.
  Dinamo a ajuns în play off și se bate pentru locul 2-3 cu huliții „Bizonul” (10) și Essombe (7).
  Steaua a pierdut titlul în play off cu Marica (0 goluri) și Tade (1 gol în play off, 4 în sezonul regulat).

 9. 9 Sam Murray
  mai 3, 2016 la 09:09

  Prietene xray, putem discuta la nesfârșit despre cum de s-a putut pierde acest campionat. Tot bla-bla-bla-ul cu Astra care a dominat campionatul, fiind pe locul 1 din etapa a 7-a, e bun pentru boromani. A fost, pur și simplu, un șir de întâmplări, mai mult sau mai puțin kosher, care au rezultat în acest neașteptat titlu. Eu rămân la concluzia că steliștii sunt singurii vinovați. Au fost inconstanți, s-au împiedicat exact atunci când trebuia să dovedească tuturor că sunt cei mai buni, indiferent de arbitraje. Noi n-avem de unde ști ce a fost acolo, între ei. Mereu fără casă, mereu pe drumuri, cu gura diliului pe ei…E imposibil ca asta să nu lase urme. Cert este un lucru: s-a ales praful din triplă, locul 2 e o prea palidă consolare.

  Mi-e că o să urmeze o harababură teribilă, în regia Războinicului, firește. O să fie greu de ajuns în Europa League, așa că baza vor fi tot banii lui. Dacă-l convinge cineva să investească pentru a câștiga ulterior, va fi bine. Aici e de luat în seamă și ideea Academiei. Dar ce ne facem dacă va ceda nervos în lupta cu Ministerul, cu ”adevărații”, cu toți cei ce folosesc titlul lui Cimpanzică drept izbândă personală?… Dacă vinde ce e bun și ne procopsim cu cine știe ce știfturi? Dacă se satură și Reghe și pleacă, iar noul venit o ia de la zero, alt sistem, alte idei? E nevoie de continuitate, nu de revoluție gigistă…

 10. 10 Ovidiu
  mai 3, 2016 la 09:49

  fabrica de campioni s-a mutat anu’ asta la Leicester. echipa de fotbal si jucatorul de snooker Mark Selby au devenit campioni aseara, aproape in acelasi timp. nascut in Leicester, Selby juca ultimul sau frame in finala campionatului mondial, cand un murmur in sala anunta castigarea campionatului de catre echipa din Leicester, al carei fan este noul campion mondial din snooker.

 11. 11 Sam Murray
  mai 3, 2016 la 10:06

  De la Ploiești… nimic? Că de Leicester și de snooker zău că nu-mi pasă…

 12. 12 Dawson
  mai 3, 2016 la 10:25

  Eu chiar ma bucur ca a luat Leicester titlul si chiar mi-ar fi parut rau sa n-o faca! Am vazut cateva meciuri de-ale lor si se misca „biniditat” baietii lui Ranieri! Reactii de pe la BBC:
  http://www.bbc.com/sport/football/35988673

 13. 13 Lucky
  mai 3, 2016 la 11:47

  Ranieri ăla despre care il grande Mutu ne asigura acum vreo 12 ani că e depăşit, nu ştie nimic. 😆

 14. 14 Ovidiu
  mai 3, 2016 la 11:58

  Pai nu prea am noutati de la Ploiesti. Cel mai probabil falimentul Petrolului se va pronunta luna asta. Ce urmeaza? Habar n-am. Probabil liga a cincea, la amatori (nu ca astia de-acu ar fi profesionisti). Poate e momentul sa-mi dau ghetele jos din cui 😀 . Glumesc, bre, nu cred ca pot sa rezist pe teren mai mult de 10 minute 😀 .

 15. 15 Sam Murray
  mai 3, 2016 la 12:16

  Păi, nu organizezi și tu un miting de susținere? ”Petrolul suntem noi!”

 16. 17 Lucky
  mai 3, 2016 la 18:42

  De la 18:30 e transmisă în direct pe TVR1 o ceremonie legată de Sevilla 30 de ani.

 17. 18 Dawson
  mai 4, 2016 la 11:32

  Cholo cica s-a bucurat laolalta cu internatul, desi nu se prea intelege din ce zice c-ar fi stelist. In fine, asta sa fie problema cand el scumpeste carburantii! 😆


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe BREAKING NEWS
Ovidiu pe BREAKING NEWS
Dawson pe BREAKING NEWS
rezistentul pe RADU MAMII, RAAAAAADULEEEE…
Sam Murray pe CHARLIE HEBDO ET LA ROUMA…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: