20
apr.
16

SĂ TRĂIM BINE!


Activ, cum îl știm, Comandantul transmitea deunăzi un comunicat important pentru țară: ”o sectă a securităţii naţionale, coruptă, avidă de putere, nelegitimă în exercitarea puterii, răspîndită în toate structurile statului şi care şi-a propus să substituie clasa politică şi cu tendinţa de a influenţa şi justiţia… va deveni stăpâna tuturor pîrghiilor statului, inclusiv a acelora care implică decizii politice.”

Da` cine-or fi sectanții ăștia? Deștu` marinelului e necruțător, dându-i în vileag, să-i știe tot rumânu`:

unii şefi ai instituţiilor de forţă ale statului şi din justiţie, doctori plagiatori în ştiinţele securităţii şi în ştiinţe juridice, academicieni secreţi în securitate naţională beneficiind de rente viagere, participanţi la cursuri de securitate naţională, toţi bugetari bine plătiţi, risipiţi în toate instituţiile statului în funcţii cheie’‘.

Cum dracu` de i-au scăpat până acu`, că măcar cu ochiu` ăl bun putea să-i ginească. Dar cred că știu ce-a fost. Timp de zece ani, ca orice român, ca orice fiu al ţării sale, mai ales că ne era prezident ales cu repetir, se gândea clipă de clipă la ţărişoara lui, la România, la fericirea ei, la progresul ei, la viitorul ei! (Na, că nu puteam să nu dau în Caragiale…) Așadar, famelie mare, renumeraţie mică, după buget, nu era timp de toate… Acu`, timp berechet, așa că au fost de ajuns 16 luni ca să dea-n vileag bampirii care sug sângele boborului.

Și, taman când așteptam cu toți ca boborul să urmeze Cârmaciul în crâncena bătălie, ce citesc? ”Fostul preşedinte Traian Băsescu este cercetat într-un dosar penal, instrumentat de Parchetul General, pentru spălare de bani, în legătură cu achiziţionarea unui teren din zona Băneasa, au declarat surse judiciare.

Cum, bre, ăl mai zăbest președinte, luptător neînfricat împotriva corupției, reformatorul tuturor organelor statului, cel ce ne-a croit drum luminos spre glorioasele culmi ale capitalismului multilateral dezvoltat? Peste putință… Și mă pun pe scormonit. Și aflu că dosarul a fost redeschis în 2015 de fostul procuror general Tiberiu Niţu, pornind de la o sesizare din 2012 a Grupului pentru Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică (ha, Antena 3 e aici, deci…), către Oficiul de combatere a spălării banilor, iar ”procuroarea Elena Iordache de la Secţia de Urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General a început urmărirea penală faţă de fostul şef de stat pe 13 aprilie 2016. A doua zi, o echipă de poliţişti a mers acasă la Traian Băsescu şi l-a înştiinţat de punerea sub învinuire. Băsescu urma să fie chemat astăzi la Parchet pentru a i se aduce în mod oficial la cunoştiinţă calitatea de suspect, însă până la urmă invitaţia la Parchet s-a amânat pentru o dată care urmează să fie stabilită.”

Să vedem despre ce e vorba. ”Traian Băsescu este acuzat de spălare de bani în formă continuată. În anul 2000, când abia devenise primarul Capitalei, Traian Băsescu a cumpărat un teren în Băneasa cu bani a căror provenienţă nu ar putea fi justificată……Parchetul îşi bazează acuzaţiile pe declaraţii de martori, înscrisuri bancare şi rapoarte ale Oficiului de combatere a spălării banilor.”

Evenimentele s-ar fi petrecut astfel:

9 august 2000: Traian Băsescu cumpără un teren de 3700 de metri pătraţi în Aleea Privighetorilor 86, cartierul Băneasa, cu 1.483.244.000 lei vechi, adică în jur de 70.000 de dolari, achitați în numerar. Provenienţa ei nu poate fi justificată, susţine procuroarea Elena Iordache.

În aceeaşi zi (!!!), la acelaşi notar (!!!), omul de afaceri Costel Căşuneanu cumpără de la același proprietar un teren învecinat, cu aceeași suprafaţă, cu 4,9 miliarde lei vechi (deci peste 230.000 dolari), considerat preţul pieţei.

15 octombrie 2002: Traian Băsescu vinde terenul din Aleea Privighetorilor 86 către Gabriela Blaj din Oituz, cumnata şi asociata lui Căşuneanu, cu 361.540 de dolari, adică circa 12 miliarde lei vechi. Se precizează chiar și că ”Băsescu ar fi primit 110.000 de dolari în numerar şi 8.285.000.000 lei vechi prin transfer bancar de la Gabriela Blaj”. Coincidență, Gabriela Blaj primise aceşti bani în aceeaşi zi (!!!), tot prin transfer bancar, de la… cumnatul Căşuneanu.

21 octombrie 2002: Traian şi Maria Băsescu cumpără de la Virgil şi Mariana Gheţeu o vilă situată pe Şoseaua Bucureşti Ploieşti 137 B, cu 280 de mii de dolari. Potrivit procuroarei, banii ar fi fost achitaţi în numerar, iar provenienţa nu ar fi fost justificată, avându-se în vedere că în acea perioada din conturile familiei Băsescu de la BCR, ING şi RBS Bank nu ar fi fost retrase sume de bani.

12 noiembrie 2002: Vila a fost donată Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte al României.

10 iunie 2003: Traian Băsescu transferă cei 361.540 de dolari din vânzarea terenului din Primăverii în contul fiicei sale, Ioana, deschis la ABN Amro Bank. Ea ar fi folosit parte din aceşti bani pentru cumpărarea unui imobil.

17 noiembrie 2003: Ioana Băsescu scoate 90.000 de dolari din banii primiţi de la tatăl ei.

6 iunie 2005: Ioana Băsescu transferă 40.700 de dolari înapoi în contul tatălui ei.

20 aprilie 2006: Gabriela Blaj vinde cei 3.700 de metri pătraţi lui Costel Căşuneanu, pentru 361.540 de dolari, adică aceeaşi sumă pe care o primise de la şeful statului. Peste un alt an, Căşuneanu a unit cele două parcele, pe care le-a vândut apoi unui dezvoltator imobiliar contra a… 8 milioane de euro. Nu ma..i calculez cu ce profit, că mă ia cu amețeală.

La această morișcă se adaugă și alte tranzacţii ale familiei Băsescu

4 februarie 2003: primarul Capitalei, Traian Băsescu, cumpără un apartament într-o vilă din strada Ştefan Mihăileanu, sector 2, Bucureşti. Chilipir: 19.000 de dolari…

14 septembrie 2005: Ioana Băsescu vinde vila din Bucureşti-Ploieşti 137 B cu 420.000 euro, echivalent al 517.000 dolari. Profit: 237.000 dolari. O bagatelă…

23 decembrie 2005: fiica cea mare a fostului preşedinte cumpară o vilă în strada Aviator Sănătescu 2, sector 1, lângă Mănăstirea Caşin.

6 ianuarie 2006: Ioana Băsescu cumpără o vilă în Corbeanca.

14 august 2007: vinde vila din Corbeanca.

31 martie 2008: fiica fostului preşedinte cumpără un penthouse într-un ansamblu rezidenţial dezvoltat de omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Deci, așa se face ca să urmezi îndemnul ”Să trăiți bine!”

Într-o declarație la Parchetul General, pe 5 decembrie 2015, Costel Căşuneanu le-ar fi spus procurorilor că Băsescu ar fi cumpărat terenul din Privighetorilor cu banii lui. Declaraţia vine în contextul în care Căşuneanu ar fi derulat afaceri cu companii de stat din subordinea ministerului Transporturilor când Traian Băsescu era ministrul transporturilor.

E de precizat că presupusa infracţiune de dare de mită care i s-ar putea aduce lui Căşuneanu este prescrisă, în schimb la Traian Băsescu nu ar fi intervenit întrucât, în cazul lui, cursul prescripţiei a fost suspendat pe durata mandatului de preşedinte.

Semne de întrebare: Nu este foarte clar de ce Parchetul General a găsit de cuviinţă să înceapă abia acum urmărirea penală faţă de Traian Băsescu în condiţiile în care până acum ancheta a bătut pasul pe loc. Se știe că Băse a declarat că, până pe 25 aprilie, își va anunța decizia cu privire la intrarea în cursa pentru Primăria Capitalei.

Potrivit legii 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, această infracţiune de spălare de bani se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Sunt date culese din diferite surse, care mă pun pe gânduri. Dar, tare mi-e că Matrozul o să iasă mai bine ca Șumudică de la Comisii… V-ar mira ceva?

Să trăiți bine!

 

Reclame

2 Responses to “SĂ TRĂIM BINE!”


 1. aprilie 20, 2016 la 13:59

  Corbeanca… M-am jucat intr-o campanie ecologista cu o camera de filmat pe-acolo:

 2. 2 Sam Murray
  mai 6, 2016 la 20:17

  Ultimele știri – astăzi, vineri 5 mai 2016:

  „Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Băsescu Traian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani. În ordonanţa întocmită, procurorii au reţinut că fapta a fost săvârşită în perioada octombrie 2000 – mai 2005, prin încheierea succesivă a mai multor contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul General.

  Acu-l auzim pe Comandant parafrazându-l pe Șumpanzică, ”Lasați-mă să închei contracte de vânzare-cupărare a unor imobile!”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe BREAKING NEWS
Ovidiu pe BREAKING NEWS
Dawson pe BREAKING NEWS
rezistentul pe RADU MAMII, RAAAAAADULEEEE…
Sam Murray pe CHARLIE HEBDO ET LA ROUMA…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: