04
Apr
16

CANCERUL ȘI TRIPLA


Atotștiutorul antrenor al campioanei morale m-a liniștit înainte de meciul cu echipa pe care n-o mai bătusem cam de multișor: ”FCSB va câştiga, cu siguranţă, partida cu ASA Tg. Mureş …” Ba chiar m-a făcut să pun și șampania la gheață: ”Probabil vor face şi golaveraj, nu doar că vor câştiga.” Ținând cont și de faptul că, în sfârșit, se juca pe Arenă, pe un gazon adevărat, totul era pregătit pentru un recital al lui Stanciu&co.

719148-adi-popa-muresMeciul cu mureșenii m-a făcut să mă gândesc la situația de la sfârșitul sezonului regulat. După etapa a 24-a, la doar 4 puncte distanță de primul loc, mă gândeam că avem chiar șansa de a deveni leader. Urmau două meciuri ușoare, cu Voluntari și Iași, nu? Și ne-am împiedicat ca… Rapidul la Pojorâta… Așa și ieri. După un joc bun în prima repriză, în care puteam încheia conturile, scorul a fost doar 1-0. Și ați văzut ce a urmat: alte ratări, ba mureșenii au și prins mai mult curaj și au egalat dintr-un penalty care n-a prea fost. Dar totu-i bine când se termină cu bine: 2-1 și… leader până marți.

Optimist cum sunt, sper ca Pandurii să joace la Giurgiu cu aceeași ambiție ca în meciul cu Steaua și să-l întristeze pe bietul cimpanzeu. Că văd că el a uitat de meciul ăsta și se vaită că îl ”așteaptă un meci foarte greu la domnul Hagi, în etapa dinaintea meciului cu FCSB.” Ba, mai mult, se teme ”că domnul Hagi va alinia cea mai bună formație… Mă aștept la un război la Constanța!” Aha, deci domnul Hagi nu e coardă, e pus pe caft. Nu e ca domnul Rednic, pacifist…  Să-l vedem însă pe domnul Eddy, dacă ”va alinia cea mai bună formație”, dacă mai are speranțe la primul loc. La urma urmelor, o victorie l-ar readuce în cărți pentru a termina pe locul 2, nu? Că doar FCSB are ca obiectiv titlul, ceilalți sunt mai modești, se mulțumesc cu ce rămâne…

image-2013-05-20-14841390-70-gigi-becaliToate ca toate, dar a reapărut pericolul nr.1. Același mereu. Cancerul. Da, de el e vorba, de guralivul din Pipera. Deși promisese (pentru a câta oară?) că iese din viața publică, n-o să mai apară în presă și ne mai lasă și pe noi în pace, l-a apucat iar trăncăneala. Deh, teama să nu facă, Doamne ferește, așa cum ne spunea chiar el, cancer la limbă dacă nu vorbește la tembelizor… Numai că, așa cum îl știm, maestru la făcut praf afaceri profitabile, GgB, prin comportamentul lui bezmetic, ar putea să ne dea o lovitură fatală taman când ne e lumea mai dragă. Că tot omul are răbdarea lui, mai închide ochii, mai se face că n-aude, dar… Dar până când? Poate că aseară, și nu e prima oară, Reghe a făcut schimbări ciudate, greu de înțeles pentru mine, pentru voi. Dar el era acolo, vedea, știa lucruri pe care noi n-avem cum să le știm – starea fizică sau psihică a unui jucător, ideea de a schimba ceva în joc, pentru a surprinde adversarul, pentru a forța victoria. Și i-a reușit. Ca să apară Războinicul și să-l ia de urechi că una, că alta… Jigniri gratuite, care pot avea urmări neașteptate, care pot inhiba jucătorii, care pot deteriora atmosfera din sânul echipei.  Exact ceea ce așteaptă adversarii. Și, să nu uităm, urmează o serie de meciuri decisive. Până pe 20 aprilie trebuie să demolăm Dinamo și Astra, atât în campionat, cât și în cele două cupe. Patru meciuri care să ducă la îndeplinirea obiectivului: tripla.

Anunțuri

0 Responses to “CANCERUL ȘI TRIPLA”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: