31
mart.
16

STANCIU – STANCA 1-0


Sincer, mă așteptam la o victorie lejeră în meciul cu Pandurii. Dar ghinioanele au început să se adune încă înainte de meci, când am aflat că eram nevoiți să jucăm fără Varela. Apoi am aflat că meciul va fi arbitrat de caraghiosul de Marius Avram, de la care mă aștept mereu la gafe. Reghe a plusat și el, continuându-și experimentul cu care ne-a obișnuit – o echipă de zece jucători plus observatorul Chipciu. Abia început meciul, a trebuit să fie înlocuit Momčilović. Și mi-au revenit în minte clipe de coșmar cu Papp…

penaltyPandurii, spre lauda lor, au jucat ca nicio altă echipă împotriva Stelei – fără teamă, pressing agresiv, atacuri. Nici gând de autobaza Rednic. Dar, din păcate, lucrurile bune au fost umbrite de multe intervenții rudimentare, faulturi repetate, obstrucții, trageri de timp care nu l-au impresionat pe piticul cu fluieru-n gură. Dar țanțoșul fluierici a reușit să enerveze ambele echipe, contribuind, după părerea mea, decisiv la stricarea meciului. Pandurii acuză eliminarea lui Mrzljak și penalty-ul care a stabilit scorul. Poate or fi avut dreptate în primul caz, când e posibil ca Adi Popa să fi făcut henț înainte de a fi faultat, dar nici repetatele reluări n-au fost prea clare. Dar Mrzljak mai făcuse 2-3 faulturi grosolane până atunci, așa că eliminarea ar fi putut avea loc mai devreme. Avram n-a văzut nici hențul care a decis rezultatul, fiind nevoie de intervenția arbitrului de poartă. Și, dacă tot a fost  henț, nu merita Hora galben? Era al doilea. La ambele faze jucătorii Pandurilor s-au repezit în haită la arbitri, au înjurat, au îmbrâncit. Ar fi avut aceeași reacție dacă ar fi arbitrat Tudor sau Hațegan? După meci, alte gesturi huliganice, declarații aiuritoare… Ceva despre penalty-ul refuzat Stelei în min.20, când blândul Săpunaru l-a faultat pe Popa? Nu, bineînțeles. Sau despre posibilul penalty la îmbrâncirea lui Marica în careu, prin min.60 și ceva? Nu. Se vor sesiza comisiile după declarațiile lui Nistor și Săpunaru? Tot nu…

Păcat, ar fi putut fi un meci frumos. Așa, a trebuit să ne mulțumim cu o bătălie crâncenă în care Pandurii au sperat la o remiză, iar Steaua a luptat pentru victorie până la ultimul fluier al arbitrului. 1-0, trei puncte și, cel puțin până vineri seara, e pe locul pe care va fi și după ultima etapă. Sărbătoarea în cinstea celui de-al 27-lea titlu va avea loc cu o etapă mai devreme, după meciul de pe Arenă cu… Pandurii.

Reclame

13 Responses to “STANCIU – STANCA 1-0”


 1. 1 Lucky
  martie 31, 2016 la 14:32

  Rromii tot rromi, chiar dacă nu sunt de etnie. Acest Săpunaru ar trebui să ia vreo 10 etape.
  https://sammuraysports.wordpress.com/2015/05/18/ma-muore/

  Asta fără a ne fi ruşine cu rrromul nostru MM. A început deja să-şi pună fustele în cap peste tot pe unde apucă.

 2. 2 Omar Bravo
  martie 31, 2016 la 15:44

  Ce fusta in cap și-a pus ma ala nu esti sanatos? Pai te contrazici singur; MM a zis ce-i zis si tu doar ca mai decent decat tine. Da-l dracu cand sare calu’ nu zice nimeni sa-l iei in brate da’ nici sa ne cacam pe noi doar ca sa parem corecți in fata vreunei mizerii ca zota sau porumboiu.
  La tiganeala de aseara daca era un arbitru decent nu avortonu’ ala antistelist ( in viata lui nu ne-a dat un penalty incluzând si meciu’ de ieri) partida trebuia oprita de mult.
  Zi acu ca si Enache trebuia sa fie eliminat pt faulturi repetate ( doamne cate gaselnițe scot scarbele alea ceva incredibil: D ) sa stim o treaba 😀

 3. 4 xray
  martie 31, 2016 la 19:51

  Ce nu s-a analizat prin presa a fost primul cartonaș galben dat lui Enache. Pe reluări date în direct și la reluarea meciului se vede clar că Enache a întins piciorul după minge iar Ropotan a șutat în călcâiul lui, după care s-a tăvălit pe jos păcălindu-l pe Avram. Poate la pauză Avram a fost informat și în consecință nu i-a dat ușor al doilea galben lui Enache pentru faulturi de joc repetate. De fapt se și vedea. Cum se apropia un stelist cu galben, cum se tăvăleau pe jos gorjenii pentru a-i obține eliminarea.

  Steaua a dominat Panďurii la toate capitolele, din primul minut. Mai puțin la oase și golănii, unde ex-rapidistul Săpunaru și foștul câine Ropotan au fost cabotinii perfecți. Mrzljak merita roșu direct pentru o intrare criminală la Stanciu. În mod surprinzator Ropotan a scăpat nesancționt 95 de minute.

  Halucinant Radu Paraschivescu, invitat permanent la Digi Sport Special, care a declarat senin și senil, la finalul meciului, că Steaua nu a avut nici un șut pe poartă până la penalty-ul din minutul 88. Două a avut numai în primele 15 minute (Stanciu ‘2 și Hamroun ’15), statistica meciului consemnând 5-2 șuturile pe poartă pentru Steaua. Această mustăcioară formatoare de opinie, ar trebui testată înainte de emisiuni dacă nu a prizat ceva pe nări sau a supt Carmol. Recunosc, are verb livresc și uneori îmi pare mai serios decât îl arată mustața, dar are momente de Răzvan Ioan Boanchiș în dialog cu sticla goală.

  E drept că și juniorul Iordănescu și secundul său au prizat din aceeași linie cu Paraschivescu, susținând și ei că Steaua nu a avut nici o ocazie și nici un șut pe poartă. 🙂

  Pandurii-Steaua
  Posesie 45-55%
  Suturi pe poartă 2-5
  Suturi pe lângă poartă 4-6
  Ocazii de gol 6-11
  Atacuri periculoase 41-74

  Juniorul devenit o babă bocitoare penibilă și amnezică. A uitat că a luat cu bulan cât carul 2 puncte nemeritate de la Viitorul și Dinamo…

  Culmea tupeului, Șumudel urlă acum și cere suspendarea lui Stanciu că ar fi arătat degetul. Tocmai el, frate, un golan non stop, recidivist și nepedepsit!!! Încredibil în ce pestilentă și promiscuitate morală trăim…

 4. martie 31, 2016 la 20:52

  @xray
  Punctul asta recent luat de Pandurii cu Dinamo eu zic ca-i meritat.

 5. 6 Sam Murray
  martie 31, 2016 la 21:08

  Despre cartonașul acordat lui Enache am vrut să scriu și eu, pentru că a fost gratuit și, în plus, a declanșat circoteca de pe teren și de lângă el. Oricum, un arbitru ca Avram trebuie trimis la alte derby-uri. Rapid-Pojorâta, de exemplu… Pentru că, dacă ar fi strunit duritățile pandurilor de la început, s-ar fi jucat altfel.
  Pe Edi nu l-aș judeca prea aspru, e un tip extrem de ambițios și e greu să accepți că nu ești decât… fiul marelui jucător al Stelei, fără a putea să-l egalezi. Nici ca jucător, nici ca antrenor…
  Cimpanzeul își continuă recitalul, nimic surprinzător. Atâta timp cât mârlania lui e mereu promovată de media, de asta vom avea parte.

 6. 7 xray
  martie 31, 2016 la 23:16

  @Dawson
  Ai dreptate! Și statistica spune la fel. Aprecierea mea a fost la „pausal” pe cele doua meciuri. La 1-1 cu Dinamo m-am referit ca Pandurii au egalat „norocos” in minutul 89, exact cum am dat și noi tot in 89. Karma e curvă! :)) În min 81, Olteanu a scăpat singur cu Stanca și putea face 2-0 pentru câini.

  Însă cu Viitorul au avut bulan pe linie:
  Pandurii-Viitorul 1-1
  Posesie 45-55%
  Suturi pe poartă 2-7
  Suturi pe lângă poartă 1-5
  Ocazii de gol 3-12
  Atacuri periculoase 42-89
  Actiuni ofensive 102-148

  Cifrele cu Viitorul sunt apropiate de cele obtinute cu Steaua (vezi în primul comm), când voiau să tragă iar de un egal, dar în final „au furat-o” strigau „hoții”. :)) BTW, măcelul de la ASA tot ei l-au instigat. Vasco i-a rupt urechea lui Țucudean (’16) și a luat doar galben. Ok, totul și in „complicitate” cu arbitrul Hoțescu, inamicul nostru, care a dus meciul spre un horror movie.

  Evident, am vorbit de două meciuri, cu Viitorul și Dinamo, în care eu le-am dorit gorjenilor egalul. Chiar m-am „țopăit” când i-au egalat pe câini 😀

 7. 8 Lucky
  martie 31, 2016 la 23:28

  Omar, după părerea mea, MM nu ar trebui să mai reprezinte NICIODATĂ public Steaua. Să nu mai dea declaraţii, să nu mai scrie pe facebook, să nu mai fie oficial. Să stea într-un birou şi dracu să-l ia. Asta dacă vrem să ne diferenţiem de mizerii precum Zotta, Dinu Vamă, Narcis Răducan, Negoiţă şi toţi ceilalţi.

  Steaua nu ar trebui să intre în polemici, ci doar să-i muiască pe teren prin rezultate şi în rest printr-un comportament superior, de IGNORARE şi de curtoazie strict generoasă.

  Iar dacă e musai şi musai ca din când în când să pui lucrurile la punct, asta se face raţional, prin explicaţii convingătoare bazate predominant pe prezentarea neutră şi temeinică a faptelor, neapărat într-un anumit cadru, pe un anumit ton, la anumite intervale de timp neinflaţioniste, şi neapărat de către un agent potrivit al clubului.

  Cu o caricatură penală ca MM nu răspunzi şi nici nu punctezi în vreun fel, cu o caricatură penală ca MM te faci de râs şi pierzi fundamental, prin simpla alăturare.

 8. 9 Shab
  aprilie 1, 2016 la 00:04

  Mars mah penibilule la meciurile de baschet si scuteste Steaua, sau fcsb daca preferi, de partizanatul tau pretios.

 9. 10 xray
  aprilie 1, 2016 la 02:14

  @Samy

  Poate am fost cam dur cu Edi, dar dintr-o frustrare când văd un stelist de „os domnesc” părăsit de bărbăție. Sincer, mie mi-a plăcut mult de el, ca prezență mediatică. Un fel de Gâlcă. Good looking, modest, echilibrat și obiectiv în declarații… Nota +9, până acum câteva luni. Brusc parcă s-a reîncarnat în șablonul antrenorilor din corul de cassandre bocitoare. Și nu mă refer doar la contrele de acum cu Steaua, unde și-a dat disertația în teoria conspirației. Nu! Scandalul convocărilor din iarnă, aerul de cel care face și drege în clubul Pandurii, geniul împiedicat de sistem și de stăpânii lignitului etc. sunt câteva repere din gropile prin care a început șopârlească cu o basma curată.

  Alt mare stelist, Hagi, începuse la fel să o dea într-un jelit penibil: că are echipă tânără, că face și drege dar nu e lăsat de arbitri, puși, chipurile, de forțe oculte din sistem. Frate, Viitorul cu Pecanha, Nicolită, Cernat, De Lucas, Goulon, Boli, Filip… numai echipă tânără nu e și „românească”. Mai mult, peste 80% sunt „mercenari”, nu din grădina lui, grădină pe care i-a populat-o moka Steaua în 2011, când a fost dată afară din Ghencea. Atunci ciobanul a desființat Steaua II și academia trimițând valorile la academia lui Hagi.

  Viitorul de azi e la fel ca restul echipelor, și ca lot pestriț și ca avantaj-dezavantaj la arbitraj. Hagi o tot dătea ca curca-n lemne că a fost furat cu Steaua, dar că Stelei i-a anulat Hoțescu 3 goluri cu Astra, Cătălin Popa nu i-a dat 3 penaltiuri la 3 hențuri în careu cu Voluntari…, ce a fost? El cum a câștigat la Timisoara (2-1) cu arbitrul, de exemplu? Hațegan a dictat penalty pentru un henț la Belu, deși fundașul bănățenilor a respins cu fața, iar Cernat a transformat. Ăsta e arbitrajul de rahat, nu conspirația anti Hagi, Iordănescu, Rădoi etc.

  Hagi e singurul vinovat de declinul echipei pentru că luat de val a pus presiune inutilă. Încă din 2015, nu se încheiase sezonul regulat, a ieșit pompos și gomos declarând oficial în conferință că se bate la titlu. Gura bate fundul.

  Și ca o ironie a soartei, declarația aia: ” Schimbăm obiectivul, de acum ne batem la campionat!” a făcut-o exact după meciul ăla de la Timisoara unde a luat 3 puncte grație cadoului de la Hațegan. Deh, nici D-zeu nu doarme! 🙂 Azi, după ASA-Viitorul 1-1, în sfârșit a venit cu picioarele pe pământ și a început să-și critice jucătorii, nu să-i mai cocoloșească în spatele arbitrajului.

  Ok, Hagi duce în spate un nume imens, e clubul lui, sunt banii lui și își poate permite orice aroganță verbală. În schimb, Edi nu are nimic, în afară de „tata” Puiu. Nu așa se construiește o carieră de antrenor respectabil. Un titlu te poate face celebru câteva luni și apoi, dacă nu ai baza solidă, doar cu gura te scufunzi in anonimatul non-performanței. Dorinel Munteanu și Dan Petrescu, alți plângăcioși că-i fură sistemul, pe când ei au luat titlurie grație erorilor în lanț de arbitraj favorabile lor, sunt exemple că doar un titlu ține de cald. Primul e șomer, al doilea un globetrotter după lovele între Siberia, Sahara și deșertul Gobi, să mă exprim metaforic despre ruși, arabi și chinezi asociind relieful caracteristic cu performanța realizată în fotbal de Dan ca antrenor post Urziceni.

  PS
  Uite că onorabilul señor Gâlcă încă rezistă pe metereze, la Espanyol Barcelona, nu la „Aș-Hali-Salam-Da-N-am” sau „Tzo-mping”, deși mulți „specialiști” îi câtau prohodul. Mă bucur de el ca de mine însumi. A fost cel care a adus decența în PR-ul Stelei, pofitând și de vacanța în zeghe a „gălăgioșilor”.

 10. 11 Lucky
  aprilie 1, 2016 la 10:58

  Stupid american, te integrezi perfect în peisajul mizerabil, chipurile dezinhibat, de la Rapid. Tu şi alţii confirmaţi ideea că nu e absolut nicio diferenţă de fond între rapidişti, dinamovişti şi stelişti, ca oameni.

  Peste tot procentul de proşti, ţărani, nehaliţi e identic. Din păcate la Steaua lucrează regulile matematicii şi, pe lângă dictatură ţopârlăniei şi manelismului, impusă din interior, trebuie să suporte şi dictatura „susţinătorilor” de o anumită factură.

 11. aprilie 1, 2016 la 12:28

  Intrebare-ntrebatoare: de unde si pana unde „stupid American”?

 12. 13 shab
  aprilie 1, 2016 la 14:13

  N-ai mai prins bilete la teatru, pretiosule, sau cum de ai ajuns sa te uiti la fotbal, la valoarea ta? „Regulile matematicii” hahahah, asta e tare de tot, venind din partea unuia care considera ca exista mai multe grade de maximum.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe BREAKING NEWS
Ovidiu pe BREAKING NEWS
Dawson pe BREAKING NEWS
rezistentul pe RADU MAMII, RAAAAAADULEEEE…
Sam Murray pe CHARLIE HEBDO ET LA ROUMA…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: