28
mart.
16

NEOBOSITUL (II)


unire-1182-612x400basescu-caciula-300x210Băse nu se dezminte. În stilul care l-a consacrat, îi prostește în față pe fanii săi. Trec peste faptul că mișcarea lui cea populară printre handicapați l-a reales președinte în stil ceaușist: 480 voturi pentru, 0 împotrivă. Dar nu pot să nu remarc consecvența cu care îl atacă pe actualul președinte. I-o fi plăcut hăhăiala de sub Pietrișica: ”sper ca după ce își termină primul mandat la Cotroceni, să se intoarcă la Sibiu și să nu se facă muftiu la București”, așa că a recidivat la congresul ce a stârnit nostalgiile unora: ”Iohannis ne-a arătat la Ziua Unirii, la Iaşi, că are o căciulă cu care putem să îl facem şi muftiu la moschee”. Deh, cine să mai țină minte ce purta președintele la Focșani, tot de Ziua Unirii, în 2006?

12031603_702201656546367_4883340538454501022_oFashion designerul Cristian Samfira pare să prefere pe altcineva. Sunt sigur că și voi.

Pus pe caft, Băse i-a mai tras una neamțului, trăgându-l de urechi că nu s-a târguit bine cu turcu`. Păi, bine, bre, muftiule, ăia cu maxi-moscheea și noi cu mini-capela? ”O capelă putem avea fiecare la noi acasă. Dacă vrea să construiască o moschee, României trebuie să i se dea teren pentru o catedrală, … care să devină şi loc pentru pelerinaj.

Anul trecut, în vară, cel mai cel mai președinte a dat semnalul cruciadei anti-musulmane. Atunci, ținta era altcineva: ”Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul… Dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior.” V-am zis eu, Șumudică-i mic copil pe lângă Trăienică…  Și, ca să știe tot rumânu` la ce să se aștepte, a cujetat: ”… islamismul se extinde către Balcani … prim-ministrul nostru …hotărăște să aprobe construcția celei mai mari moschei din Europa, pe lângă care să funcționeze o universitate pentru 6.000 de studenți. Nu există risc mai mare de securitate națională decât să aduci studenți musulmani în România și de aici să-i și exporți prin Europa… astfel de decizii sunt cel puțin nesăbuite, dacă nu antinaționale.

Șeful Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, i-a răspuns atunci decent, dar ferm: ”Opinia publică se dorește a fi divizată de un conflict politic cu tendințe confesionale. S-a spus că, după construirea moscheii centrale din București, vor sosi și studia în România 6.000 de studenți musulmani și țara noastră va deveni centru al islamului din Balcani. Eu garantez că niciodată în țara noastră nu se va înființa o universitate teologică musulmană și, mai mult, nu există 6.000 de studenți teologi musulmani în Bulgaria, Bosnia și Macedonia, la un loc! Fostul președinte Băsescu să nu implice Cultul Musulman într-un conflict politic cu pretext religios!

Grijuliu cu memoria celui ce se crede, probabil, vreun conducător al unei viitoare cruciade, muftiul a adăugat: ” îi reamintesc că în cadrul a două vizite oficiale efectuate în Turcia, în 2011 și 2014, când l-am însoțit, a căzut de acord cu omologul său să acorde terenuri în București pentru construirea acestei moschei și a unui cimitir musulman. Reciproc, președintele turc și-a asumat obligația punerii la dispoziție, la Istanbul, a terenurilor necesare construirii unei biserici creștine românești și a unui cimitir, pentru comunitatea românească din metropolă.

Cum s-o termina telenovela ”Moschee vs. catedrală” om vedea. Dar e absolut grețos modul în care Băsescu încearcă să câștige capital politic pentru el și partidulețul lui pe seama îngrijorării de după recenta serie de atentate ale extremiștilor. N-ar fi prima oară în istorie și nu pot să nu mă gândesc la evoluția societății germane după primul război mondial și la modul în care, insistând asupra pericolului iudaismului, un modest Gefreiter al Reichswehr-ului avea să înființeze un partiduleț atât de mic la început. Extremismul, populismul, lipsa de scrupule, teroarea aveau să ducă la creșterea sa rapidă, șeful său devenind  în relativ scurt timp… Führer. Cu consecințele ce au urmat…

Sigur, nu se va ajunge acolo, dar n-am uitat meteorica ascensiune a unor partide la fel de caraghioase, dar care au reușit să-i prostească pe mulți: PRM și PP-DD. Sper ca românii să fi învățat ceva între timp.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe BREAKING NEWS
Ovidiu pe BREAKING NEWS
Dawson pe BREAKING NEWS
rezistentul pe RADU MAMII, RAAAAAADULEEEE…
Sam Murray pe CHARLIE HEBDO ET LA ROUMA…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: