04
Mar
16

BOC, BOC, BOC! POT SĂ INTRU? NU SE POATE!


Situația scandaloasă a Arenei  e binecunoscută. ”Bijuteria” de care eram atât de mândri stă nefolosită din ziua tragediei de la ”Colectiv”. N-ați uitat, asta a fost pe 30 octombrie. Adică, țineți-vă bine, acum 127 de zile. Sigur, după noaptea de groază de acum patru luni, cei responsabili suflă și-n iaurt, găsind tot felul de motive ca să nu permită acordarea autorizației de funcționare. Să zicem că au dreptate, că grija față de viața a peste 55.000 de oameni care ar putea umple Arena îi face să fie extrem de ”scrofuloși”. Dar care-i motivul că nu se ia nicio măsură de remediere a neajunsurilor? Cine-i împiedică pe proprietari – draga noastră Primărie – să dreagă, punct cu punct, ce și unde-i cazul? Mister…

Cei mai afectați de tărăgănarea lucrurilor sunt bucureștenii și, bineînțeles, Steaua, nevoită să fie… peste tot acasă – pe la Cluj, pe la Pitești, pe la Domnești, pe mai știu eu unde. La începutul lui noiembrie, anul trecut, citeam un comunicat important pentru țară: ”Federația Română de Fotbal are bucuria să anunțe o partidă de excepție pentru echipa națională: pe 27 martie 2016, România va juca acasă, împotriva Spaniei! “Tricolorii” vor avea în față reprezentativa care a triumfat în ultimele două ediții de Campionat European și care a câștigat titlul mondial în 2010, echipă calificată, de asemenea, la Euro 2016” etc. Ei, señores, asta da veste! Să vină spaniolii, să le-arate Tata Puiu… Să le-arate, dar unde? Că Arena rămâne, în continuare, doar subiect de dișkuții cu cașcheta-n mână. Nu intru în amănunte, că le cunoașteți.

Toți au sărit cu gura, justificat, pe cei care aveau datoria să readucă stadionul în stare de funcționare. Speranțele că redeschiderea va avea loc la meciul Dinamo-Steaua din Cupă s-au năruit, cele două echipe fiind nevoite să joace pe un stadion jenant, cu un gazon ca vai de el. Reghecampf a comentat supărat: ”Sunt foarte dezamăgit că nu se joacă pe Arena Naţională, am fi avut parte de un gazon bun şi de mai mulţi spectatori. Faptul că meciul cu Spania se va juca la Cluj e o pată pentru România. Cred că ar trebui să se implice cineva, nu ştiu cine, poate chiar preşedintele României. Să dea acoperişul jos, jucăm fără el, nu-i problemă.” O declarație normală, corectă, pe lângă altele de aceeași natură. Pentru că o echipă de statura Spaniei merită și trebuie să joace pe cel mai mare stadion al oricărei țări. Obișnuiți cu stadioane mult mai mari, pline ochi, spaniolii ar fi nevoiți să joace în fața a doar 30.000 de spectatori. Ori, Arena din București are o capacitate dublă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cum spuneam, o declarație corectă. Nu și pentru ăla micu` al Marinarului… Sumețindu-se cocoșește, caraghiosul de care aproape că uitasem a simțit că-i momentul să iasă iar în față, ca pe vremea în care era nambăroanul lui Băse de la Palatul Victoria. Și, de la înălțimea celor 1.62 m. ai săi, a trâmbițat: “Ar trebui să se uite mai întâi în ograda lor şi după aceea să vorbească. Noi nu suntem de vină că nu sunt în stare să organizeze un meci cu campioana Europei şi campioană mondială. Trebuie să fie încântaţi şi bucuroşi că există în România un stadion de o asemenea ţinută, care oricând poate primi campioana Europei, campioana mondială şi să joace fotbal de calitate.” Bre, d`apăi asta-i unic pe mapamond: un stadion care să… joace fotbal de calitate!!! Dar, ce ne facem, o fi uitat bietul de el că de Crăciun s-a evitat închiderea pe termen nelimitat a stadionului ”de o asemenea ținută”.  Firma care administrează stadionul clujean nu a plătit niciodată impozite, considerând că totu-i moca, din moment ce aparțin de Consiliul Judetean Cluj. Numai că, astă-vară, Fiscul a constatat că neplata impozitelor a rezultat în datorii de 12 milioane de lei, drept care a blocat conturile societății, iar pe stadion s-a jucat pe sponci, în așteptarea falimentului ”U” Cluj, echipă din ograda micuțului. Pentru a evita intrarea în insolvență si chiar faliment a societății, ăl mic a bocănit nițel și a decis… ștergerea din datorie a peste 5 milioane de lei, urmând ca restul creanțelor să fie plătite în 2016… tot cu bani de la autoritățile locale… Iar ,dacă s-ar pune o medie de 100 de lei pe bilet, clujenii ar fi încântați și bucuroși să dea o mână de ajutor. Ba ar accepta și reducerea ”salarului” cu 25%, precis. Ce naiba, vine campioana Europei, campioana mondială, nu?

Iar Reghe să se uite mai întâi în ograda lui, că uite-acuș sare și primarul Capitalei, că nici p-ăsta nu l-a iertat: ” Din păcate, avem un stadion și nu putem juca pe el. Domnul Sava, în loc să scrie pe site-ul oficial al Primăriei Capitalei, scrie mesaje pe facebook. Vorbim de un om care conduce Capitala României.” Ai drac` fecesepiștii ăștia!

Anunțuri

2 Responses to “BOC, BOC, BOC! POT SĂ INTRU? NU SE POATE!”


  1. Martie 4, 2016 la 11:20

    Unii clujeni pe care-i cunosc imi spuneau acum cativa ani ca stadionul asta nou e ca un lighean – ba chiar asa il poreclisera: Lighean Arena. Kilu’ meu, mie imi place constructia respectiva, insa umflatul in pene marca Bok e de tot cacatul!

  2. 2 Sam Murray
    Martie 5, 2016 la 13:50

    I s-a pus pata lu` ăl mic…
    Am vazut cativa impertinenti, gen Reghenpamf, Reghecampf, sau cum il cheama pe acest domn. Nu noi suntem de vina ca ei nu sunt in stare sa organizeze un meci cu campioana Europei„, a declarat Emil Boacănă, sau cum îl cheamă pe acest domn…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: