16
feb.
16

12 din 18 (4 A.M.R.)


Prima din ultimele 13 care au mai rămas până la cucerirea celui de-al 27-lea titlu s-a încheiat. Rezultate mai mult sau mai puțin așteptate…

Pe 29 noiembrie, după acel gol al lui Găman din min.95,  Astra se distanța la 10 (zece!!!) puncte de Steaua. Mirel demisiona.  Incredibilul noroc al lui Șumudică părea să ne facă martorii unui alt miracol, tip Urziceni sau Galați. Ce naiba, mai erau 5 etape și Steaua rata, rata în neștire. Următorul meci a întărit convingerea multora că Steaua e în genunchi: 1-1 la Târgu Mureș. Cum și Astra se împiedica la Giurgiu (1-1 cu Voluntari), iar cealaltă baftoasă, Dinamo, abia scotea un 0-0 cu ieșenii în Groapă, situația rămânea albastră rău: 10 puncte până la locul 1 și 5 puncte sub Dinamo. Distanțe foarte mari până la echipe inferioare, dar cărora nu le luasem decât un punct în cele 4 meciuri…

Venirea lui Reghe a declanșat campania de revenire acolo unde ne este locul: în frunte. Și, iată, am ajuns la 4 victorii consecutive. Cu două etape înaintea play-off-ului mai avem doar 4 puncte până la primul loc.

Am urmărit câteva meciuri, să văd cam cum stăm. Am văzut la lucru echipele cu pretenții. A propos, dacă steliștii au declarat mereu că scopul lor este câștigarea campionatului, dar și a celor două cupe, ceilalți s-au cam ferit să spună clar că țintesc la titlu. Majoritatea se ascund în spatele afirmației ”obiectivul nostru e unul din primele trei locuri”. Singurii mai vocali sunt, culmea, cei mai slabi din primele șase echipe. Da, de Dinamo vorbesc. Nu numai fandositul de Rednic, dar și no-name-urile promovate agresiv de mâzgălicii din presă, visează la cele trei trofee.

Așadar, mai întâi, după un meci plictisitor, ASA a pierdut nemeritat la Pandurii. Un 0-0 ar fi ilustrat perfect situația din teren. Zero peste tot.

Nu am văzut cea mai mare surpriză a etapei, înfrângerea Viitorului, dar nu m-am mirat prea tare. Băieții lui Hagi sunt teribil de inconstanți.

În ciuda diferenței imense din clasament, Astra-CFR se anunța un meci tare. Și a fost o brambureală. Mai-mai să zici că bezmeticii  de pe teren erau dirijați de marele parior… După o oră de joc, CFR conducea cu 2-0 și, probabil, ambulanța era pregătită pentru Cimpanzeul Roz. Dar, din nou, proverbialul noroc … Mai întâi, portarul advers a scăpat printre mâini o minge leșinată. Ca, în prelungiri, să doarmă pe el la o centrare ce putea fi rezolvată simplu. Un 2-2 mincinos, care mă face să mă gândesc ce furtună de comentarii ar fi fost dacă, în locul Astrei, ”norocoasa” ar fi fost Steaua…
Semi-eșecul Astrei a umplut stadionul Dinamo. De speranțe. Mai puțin de spectatori, în afara celor 300 de spartani gălăgioși. Și ce jale, și ce chin… Botoșanii, așa amărâți cum sunt,  au dominat meciul. Ce-or fi simțit bieții hâldani văzându-și echipa apărându-se cu 10 jucători? Norocul  a fost (a câta oară?) de partea Strâmbului. Un gol înscris de juniorul Costache (”Ronaldo de România”, cum îl alintă cu modestie Puriul…) a făcut uitată penibila prestație a pretendenților la cele trei trofee. Laudele continuă la adresa genialului antrenor, ni se prezintă noul puști-minune, aflăm că avem parte de… Dinamo Studențesc! Ia citiți acilea ce se poate scrie în Gazetă: ”La centenarul Sportului, spiritul Regiei e importat la Dinamo, unde un uriaș al fotbalului s-a transformat într-o echipă efervescentă și ușor naivă, 1-0 cu FC Botoșani”.  Dinamo-uriașu`!!! Efervescentu`!!! A răpus granzii din Bot`șeni… Mare ți-e grădina…

709187-rkx5674Ultimul meci al etapei a însemnat o nouă victorie pentru Steaua, suntem în grafic. Spuneam, la venirea lui Reghe, că obiectivul este clar: victorii pe toată linia în ultimele 6 partide ale returului, 18 puncte. Am obținut până acum 12 din 12. Totuși, nu e cazul să fim prea satisfăcuți de ceea ce am văzut aseară. Concordia a jucat peste așteptări, nu s-a baricadat, nu a arătat deloc intimidată de adversar, a ieșit la joc, mi-a plăcut. Dar diferența de valoare a fost evidentă. Steliștii au căpătat încredere, nu mai joacă la întâmplare, ca unii care parcă se văd prima oară, cum lăsau adesea impresia anul trecut. Dar mai e mult de lucru. Și-n atac, unde se ratează enorm, și la mijloc, unde Pintilii e obligat să acopere o suprafață prea mare de teren, și-n apărare, unde apar desincronizări care pot să coste. Poate, să fi avut norocul lui Cimpanzică sau al Strâmbului, meciul de aseară s-ar fi putut încheia cu 8-2, dar, cu ceva ghinion marca Mirel, cine știe ce-ar fi ieșit… Reghecampf a sintetizat corect situația: ”E diferenta foarte mare intre noi si celelalte echipe dar trebuie sa se vada si in teren. Cred ca a intervenit si o relaxare dupa primul gol. Eu nu accept acest lucru. Sunt foarte dezamagit de jocul din repriza a doua. Trebuie sa fim mai responsabili si sa castigam meciurile mult mai clar. Nu trebuie sa dam adversarului ocazia de a marca.

Din echipa de aseară s-a remarcat, din nou, Hamroun. Stanciu a alternat momentele excelente cu gafe inexplicabile. Ceilalți au jucat binișor, mai slăbuț Chipciu și Popa, dar suntem departe de potențialul maxim. Să sperăm că ultimele două antrenamente cu public, cu Voluntari și Iași, să mai îndrepte ceva. Aștept integrarea lui Tamaș, Bawab și, mai ales, Marica, am mari speranțe în Gebhart, în cei ce sunt gata să-i înlocuiască pe titulari. Lotul e bun, puternic, depinde doar de ei să ne bucure din nou, pentru a 27-a oară.

P.S. Marele antrenor strâmb șocat de Chiajna: Nu am înțeles de ce a jucat așa. Când folosești doi atacanți cu Steaua, înseamnă că vrei trei puncte și că nu te mulțumești cu un punct.

Păi, da, ce, Pustai ăla are stofa Puriului? I-ar fi trecut lui prin cap să se apere cu toată echipa și să spere într-o gafă a apărării adverse? Are el așa un Ronaldo?…

Reclame

5 Responses to “12 din 18 (4 A.M.R.)”


 1. februarie 16, 2016 la 13:03

  Nu m-a incantat jocul stelistilor aseara, dar normal ca-s multumit de rezultat – mi-ar fi placut on firesc scor mai maricel, o diferenta mai mare pe tabela, dar, vorba aia stramoseasca: las’ ca merge! 😀

  Cat despre ce tot scoate pe goarna Puriul, asta e de balamuc, sa n-am ambitie! O lume intreaga vede ca Dinamo ba are bulan cat China, ba e ajutata de arbitri, ba si-una si-alta de cateva ori sezonul asta, numai Rednic zice ca echipa lui e „da valoare”! 😆

 2. 2 Lucky
  februarie 16, 2016 la 18:54

  Mie mi-a plăcut prima repriză. S-a văzut mâna lui Reghe în atitudine şi potenţa fizică. E reconfortant să vezi pressingul ăla (care ar trebui permanetizat la nivelul a 90 min.), agresivitatea şi în general dinamica asta superioară nivelului Ligii 1.

  În perspectiva Champions League lucrurile nu sunt prea încurajatoare.

  Portarul şi fundaşii laterali nu sunt de Steaua. Portarul e slăbuţ rău, iar lateralii nu au calităţile care ar trebui: viteză, tehnică de centrare, cadenţă, prezenţă în jumatea adversă. Nu sunt buni nici de Liga 1. Sunt buni ca prezenţă în lot, dar nu de titulari. Pentru mine, laterali mediocri precum Georgievski sau Pârvulescu sunt peste ăştia doi ca utilitate pentru o echipă ca Steaua. Nu sunt mai buni decât Papp sau Toşca dar sunt mai potriviţi, adică mai buni pentru Steaua.

  Apoi, în mod cert Varela va pleca şi va lăsa un gol uriaş. Rămânem în Tamaş. Adica 1 post din 5. Deci, apărarea va fi principala noastră problemă, o să vedeţi.

  La mijloc, avem nevoie urgentă de un nr. 8. Nu cred în revenirea lui Bourceanu (e un primitiv care a trăit exclusiv dintr-o potenţă fizică pierdută definitiv) iar Muniru nu mi-a plăcut niciodată. Filip e util ca prezenţă în lot, dara atât. Stăm doar în Pintilii.

  Mai sus, Popa e un jucător util, chiar dacă pare exasperant (absoarbe mult din presiunea care s-ar crea în absenţa traseelor sale), dar probabil vrea să plece.

  Stanciu poate creşte mult, în el mi-e speranţa.

  În Chipciu se va investi multă încredere şi, indiferent de rezultat, va pleca în vară. Dacă va creşte ca formă va dori să plece, pentru că „ăsta e momentul”, dacă îşi va continua forma proasta va dori să plece ăentru a schimba mediul.

  Marica e top-class dar fragil fizic, Bawab e jucător de 30 min. în Liga 1, neamţul ăla are calitate dar e aici la pension, pânp să intre în formă vine Ziua Americii. Hamroun e bun, dar trebuie să-şi câştige constanţa. În rest, nu avem tineri, nu avem atacanţi, avem prea mulţi blazaţi,.

  Ce rămâne în perspectiva unei duble de accedere în grupe? Mă tem că foarte-foarte puţin. În vară ne trebuie cel puţin 5-6 jucători foarte buni care să fie urmăriţi de pe acum. Altfel, o să mergem la „ce-o vrea Măicuţa Domnului”, vorba idiotului şef.

 3. 3 Sam Murray
  februarie 16, 2016 la 20:23

  Trist, dar adevărat, Lucky. Lotul e peste toate celelalte din Liga noastră, dar n-are față nici de grupele Europa League. Fără o apărare solidă (aici includ și mijlocașii defensivi) n-avem nicio șansă. Șarjele lui Popa sau Hamroun, sclipirile lui Stanciu sau Chipciu n-au rost dacă nu sunt fructificate. Orice greșeală. și astea abundă, dau ocazie adversarului să contra-atace și să înscrie. Nu uit cum am pierdut cu comicii vestiți din Groapă… De fapt, meteahna asta a dominării sterile și a împiedicării de tot felul de buturugi mici durează de cam multă vreme.

  Problema principală rămâne tot GgB. Dacă merge pe mâna lui Reghe și-l lasă-n pace, ar mai fi ceva șanse. Că vezi că mulți se tem să vină. De frica lui, a războinicului, desigur.

  La asta se adaugă și visul oricărui fotbalist de a ajunge la cât mai bine, de a câștiga cât mai mulți bani. Și nu-i condamn, viața de fotbalist e scurtă. Numai că o repetată schimbare masivă a lotului n-are cum să ducă la ceva bun, chiar dacă uneori se câștigă frumoși. Și un mercato continuu ca la Dinamo ați văzut unde duce… Reghe a pus punctul pe ”i”: băgați bani, transferați jucători buni, dați salarii mari. Dar de unde atâți bani?… Ca să nu mai zic că unii s-au câcâit toată iarna și n-au făcut mai nimic, iar acum se-nghesuie să transfere tot felul de eșuați prin alte campionate: Hamza, Grozav, Bicfalvi etc.

  Pentru mine, treaba e clară: dacă mă iau după ce am văzut la candidatele la locul 2, orice punct pierdut până în vară e un eșec. În mod normal ar trebui să asistăm la cea mai lungă serie de victorii consecutive. Dar fotbalul nu se face cu creionul în mână, mâzgălind hârtia, ci pe teren, cu mintea, cu inima, cu piciorul. Treaba cu ”ce-o vrea Măicuța Domnului” să i-o lăsăm prea-cuviosului…

 4. 4 Lucky
  februarie 18, 2016 la 20:55

  Ne-am cârpit cu Enache fundaş dreapta, nu-i rău. E un cocalar, mi-era foarte antipatic, dar are calităţi (viteză şi tehnică de lovire a balonului,în plus e dezinhibat), trebuie să se adapteze tactic mai ales defensiv noului post, are timp până în vară.

  S-a transferat aproape cu forţa la noi, ceea ce ar fi de remarcat. Nu-mi amintesc recent un astfel de comportament, l-a muit pe Şumi grupa mare.

 5. februarie 19, 2016 la 06:20

  Mie Enache mi s-a parut mereu c-ar avea ceva personal cu Steaua, cam in maniera Sumi sau Rednic, de pilda, insa e posibil sa fi fost vorba doar de ambitie, de dorinta de a demonstra ca merita adus in Ghencea unde ar castiga mai mult. Acu’, na, macar sa faca treaba buna la noi!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe BREAKING NEWS
Ovidiu pe BREAKING NEWS
Dawson pe BREAKING NEWS
rezistentul pe RADU MAMII, RAAAAAADULEEEE…
Sam Murray pe CHARLIE HEBDO ET LA ROUMA…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: