23
Noi
15

PE LIMBA HEZBOLLAHULUI


Mă întrebam de multă vreme cum se face că teroriștii nu iau niciodată prizonieri ruși. Chiar mă gândeam uneori că ar putea fi o dovadă a sprijinului secret pe care Rusia l-ar acorda terorismului internațional. Deh, teoriile astea ale conspirațiilor oculte n-au cum să ne ocolească… Dar, iată, găsesc o posibilă explicație, uluitoare, într-un loc unde nu mă așteptam: în ”Ziarul Financiar”. Cum articolul era scris în grabă, am luat-o pe firul apei, am citit ici și colo și am aflat lucruri extrem de interesante, de acum 30 de ani.

Pe 30 septembrie 1985, patru diplomați sovietici au fost răpiți la Beirut, chiar lângă ambasadă, de membrii cunoscutei grupări paramilitare șiite Hezbollah (Partidul lui Allah). Motivul? Milițiile de stânga sprijinite de Siria lansaseră o ofensivă asupra orașului libanez Tripoli (să nu confundăm cu capitala Libiei). Răpitorii au cerut Moscovei să forțeze Siria să oprească ofensiva și să-și închidă ambasada de la Beirut. Ulterior, unul dintre cei patru, Arkadi Katkov, rănit la picior în timpul răpirii, a fost găsit ciuruit de gloanțe într-o groapă de gunoi din Beirut. Dar,  după o lună, ceilalți trei au fost eliberați. Să-i fi pălit pe răpitori… mila creștină? Nu, totul a fost urmarea unor acțiuni demne de un film horror.

Colonelul Perfilev, rezidentul KGB în Liban s-a întâlnit cu leaderul spiritual al șiiților libanezi și i-a spus: ”O mare putere nu poate aștepta la nesfârșit. De la așteptare și observare, poate trece la acțiuni serioase cu consecințe imprevizibile.” Marele Ayatollah a continuat să-l privească în tăcere.  La care Perfilev a continuat sec: ”Nu vorbesc doar de cei din Beirut, vorbesc de Teheran și Qom (reședința lui Khomeini), care nu e prea departe de granița Rusiei. O greșeală în lansarea unei rachete se poate întâmpla oricând…” Ayatollahul a răspuns grăbit: ”Cred că totul se va termina cu bine.

Nu a fost suficient. KGB-ul a răpit o rudă apropiată a unui important leader Hezbollah, l-au castrat și au expediat șefului șiit organele respective, apoi și corpul celui omorât,cu un glonț în creier. De asemenea, rușii au amenințat că ar putea trimite astfel de colete și ale altor rude, dacă nu vor fi eliberați ceilalți trei ostatici. Ceea ce s-a și întâmplat după scurtă vreme. Benny Morris, un ziarist israelian, devenit ulterior un foarte apreciat istoric, a precizat: ”Așa fac sovieticii. Ei acționează, nu discută. Și asta e limba pe care o înțelege Hezbollah-ul.” Și orice alt grup terorist islamic…

Din câte știu, și israelienii ripostează fără milă la actele de terorism. Se pare că, într-adevăr, e singurul mod de a-i pune cu botul pre labe pe demenți. Iar reamintirea celor întâmplate acum 30 de ani poate fi o soluție mai eficientă decât desfășurarea fără precedent de forțe militare și paralizarea vieții normale în Europa. Pentru că războiul declarat de ISIS, ISIL, Daesh, sau cum i-o mai zice, nu poate fi acceptat senin de lumea civilizată. Amenințarea trebuie să dispară. Cu orice preț… Nu mai e vreme de Caragiale, să cităm din Biblie: ”Cel ce ridică sabia, de sabie va pieri!” Deși, și nenea Iancu avea metodele lui. Să ne amintim doar de făclia de paște a lui Leiba Zibal.

Și, fiindcă veni vorba, acum trei săptămâni, în urma unui atentat islamist, s-a prăbușit un avion rusesc. 224 de victime. Mai mult decât la Colectiv și Paris… Nu s-a iscat nicio isterie, nu știu să fi prezentat cineva condoleanțe, n-am văzut marea de candele. Dar aștept reacția țarului de la Kremlin. Pe limba lor…

Anunțuri

16 Responses to “PE LIMBA HEZBOLLAHULUI”


 1. 1 Eu
  Noiembrie 23, 2015 la 11:51

  cred ca nu trebui sa reluam aici discutia despre cum au aparut alde ben laden, isis si alte fractiuni de genul, cine e responsabil de aparitia si ascensiunea acestor nenorociti. da, este vorba despre cei care cica vor sa imparta democratie si valori vestice in lume. haha. nici de gluma nu e buna … si, atentie!, aici nu vorbim de conspiratii, ci de fapte bine documentate, chit ca e vorba despre siria, afganistan samd.

  partea nasoala e ca si romania a intrat in jocul acestor nenorociti. sub pretextul unei amenintari inexistente (dar hranita cu o frica istorica), pe fondul unor limbi in cur date de cate un rahat cu pasaport de usa („we will protect our friends” bleacs!!!) si a unui santaj economic romania si-a dat jos chilotii si s-a aplecat in fata, devenind tinta numarul unu in caz de conflict. poposeste cate un infect intr-o vizita oficiala in tara, tine un discurs in fata unor sclavi oligofreni si imediat avem orgasm: contam! ne apara! hai pe ei! hahaha. nu trebuie sa fii strateg militar pentru a iti imagina unde vor poposi primele rachete in cazul unui conflict armat rusia – sua (prin sua inteleg si celelalte state suverane doar pe hartie, cum ar fi marea britanie, franta, germania etc.). si ghici ce va urma? varianta a) „partenerii si prietenii” din nato ne vor razbuna si vor bombarda moscova sau varianta b) proteste, labereli de doi bani si incercarea de a aplana conflictul de teama sa nu urmeze sa fie rase de pe harta si parisul, londra sau berlinul. istoria si logica ne dau clar de inteles ca varianta a) poate exista doar in mintea foarte odihnita a unora, dar oricare ar fi destinul o certitudine ar ramane: intre deveselu si mihail kogalniceanu ar mai creste doar buruieni. poate pe la satu mare sau botosani sa mai ramane ceva in picioare …

  eu am un mare respect fata de rusi, desi familia mea a suferit cumplit de pe urma sovieticilor. rusia se detaseaza de limbajul de lemn folosit la nivel global, nu etaleaza ipocrizia jegurilor americane si a vasalilor europeni, tace si face! sa ne amintim doar cateva exemple mai recente: i-ai calcat pe bombeu organizand un puci ca in africa sau america latina a anilor 70-80-90? pac, ti-au luat crimeea si estul tarii si ti-au tras-o prin gurita! le-ai doborat un avion? cu siguranta baietii „dezbat” intens subiectul … mai destabilizei o tara incercand sa le restrangi aria de influenta, ba te mai si faci de un an de zile ca ii bombardezi pe teroristii pe care tu i-ai inarmat si finantat? pac, trimit fortele aeriene, inchid zona si te instiinteaza ca de acum inainte treci mai intai pe la ei inainte sa dai „buna ziua” prin mesopotamia. vezi cu cine s-a dus sa discute hollande inainte ca franta sa recurga la represalii dupa atentatul de la paris.

  rusia a ramas ultimul bastion din calea succesului la nivel global a terorismului american, terorism purtat pe orice plan: militar, social, economic, mediatic. da, intotdeauna voi alege rusia in detrimentul ipocriziei, a falsitatii. rusii se pisa pe noi. americanii la fel se pisa pe noi, dar ne spun ca de fapt ne dau fanta. „ca cam” asta e diferenta!

  nu mai vorbesc despre celelalte aspecte ale „valorilor vestice”, gen hipsteri rupti de realitate, conchita wurst, persfilarea crestinismului, fals inteleasa si aplicata emancipare a femeilor care duce incet la disparitia familiei si multe alte probleme care pun in pericol societatea in care am crescut, cu care ne-am identificat. vreti exemple? plimbati-va prin köln, marsilia, birmingham, roma, viena, malmö samd.

  ps: cica act de sabotaj in crimeea. nu mai e curent electric. ucrainienii ar trebui sa aiba grija. iarna bate la usa si e greu sa stai in frig. plus ca risti sa se basice unii si sa decida ca e mai simplu sa mergi cu masina de la donetsk la simferopol via mariupol decat sa ocolesti pe la krasnodar …

 2. Noiembrie 23, 2015 la 12:08

  Vere, iarna bate la usa abia prin Romania, prin partile alea de care vorbesti mi-e ca deja veni! 😉

 3. 3 Eu
  Noiembrie 23, 2015 la 12:28

  ia da sa vezi cate grade sunt azi la donetsk, krasnodar sau mariupol 😀 😀

 4. Noiembrie 23, 2015 la 12:58

  LOL! Da, e inca cald si pe la aia! 😉

 5. Noiembrie 24, 2015 la 03:44

  Pentru cine n-a inteles: noi suntem fix pielea plulii pentru ei!

 6. 7 Sam Murray
  Noiembrie 24, 2015 la 07:54

  Întotdeauna am considerat că progresul nu poate fi realizat fără existența competiției. Și lumea a progresat mereu ca urmare a luptei între mari puteri, mari alianțe, mari religii, mari sisteme politice. Desigur, printre ele s-au strecurat și grupări mai mici sau mai mari, care au sperat să profite de pe urma crâncenelor lupte între ”granzi”. Dar, așa cum spune o vorbă orientală, ”Când se bat doi tauri, mor muștele”… Lingându-și rănile, când unul, când altul, cei puternici au mai căzut, s-au ridicat, unii au pierit și au fost înlocuiți de alții, până s-a ajuns la situația de după revoluția bolșevică și, mai ales, după al doilea război mondial: marele bloc condus de americani și celălalt, comunist, condus de la Moscova. Lumea a treia, ”nealiniatele”, au încercat, gudurându-se când pe lângă unii, când pe lângă ceilalți, să-și apere interesele.

  Căderea comunismului a adus o situație nouă, neobișnuită – americanii s-au văzut fără adversarul care i-a stimulat mereu în găsirea altor și altor mijloace de a se impune. Haosul care a bulibășit imperiul sovietic, inclusiv foștii săi aliați, a dat impresia că lumea va juca după muzica de la Washington. Ceea ce a determinat o întărire a polului european, o creștere a rolului economic și politic al UE, totuși incapabil să scape de hățurile americane. Japonia și Coreea de Sud s-au limitat să-și concentreze eforturile pe plan economic, mai ales că lucrurile începuseră să scârțâie rău după perioada de ”boom”. China, noua super-putere, e un factor de care se ține tot mai mult cont în asigurarea balanței mondiale. Dar Rusia?

  După prăbușirea Soiuzului, căderea lui Gorbi și kitschul economic și politic din vremea lui Elțin, ursul părea pus cu botul pe labe. Și a apărut, aparent de nicăieri, piticul sovietic, cel mai înalt pitic din lume… Putin, cu cei 1.70 ai săi. Cu sprijinul bețivanului Elțin care a fost mai tare și ca Mama Omida cu profeția lui: ”va fi capabil să îi unească în jurul său pe cei care doresc renaşterea Marii Rusii în secolul al XXI-lea.” Și, zi de zi, Imperiul pare că renaște… Cine mișcă în front e pălit cu pumnul de fier al noului țar. Republicile rupte din Uniune tremură. Nostalgicii Imperiului le macină din interior, la instigarea rusofonilor și comunistoizilor.

  În schimb, paradoxal, Europa ”unită” tânjește după fărâmițare – Cehoslovacia și Iugoslavia au fost doar începutul. Urmează Catalunya? Padania? Valonia? Banatul? Ardealul? Califate islamice în Franța, Anglia sau Germania? Terorismul islamic nu deranja prea mult atâta vreme cât totul se limita la veșnicele conflicte cu Israelul, la războaiele fratricide între sunniți și șiiți, la masacrarea kurzilor. Cecenia era treaba rușilor, lasă-i să se omoare, scăpăm și de unii și de alții. Și a venit 9/11, provocarea supremă, America lovită la ea acasă. Și Putin a atenționat: ”Luptăm acelaşi război, luptăm împotriva aceloraşi oameni, luptăm împotriva conspiraţiei teroriste internaţionale. Noi, ruşii, am fost prima victimă, voi sunteţi a doua.” Era o mână întinsă fostului adversar, devenit aliat. Cei doi granzi au colaborat pe ici, pe colo, n-avem cum să știm tot, dar e evident că există și acțiuni concertate în unele cazuri. Însă cei doi aliați de azi nu uită adversitatea de decenii și continuă să se suspecteze, să se spioneze, să se atenționeze – mai un scut, mai o manevră. Și, între tauri, noi, muștele…

  Eu consideră Rusia ”ultimul bastion din calea succesului la nivel global al terorismului american”, o preferă ipocriziei și falsității americane. Poate are dreptate, văd că și el e scârbit de ”valorile vestice” de azi, care fac praf imaginea idilică pe care o aveam noi despre societatea capitalistă. Eu sunt cumva mai circumspect. Sunt mare amator de literatură, pictură, film, artă rusă, dar nu uit pericolul permanent pe care l-au reprezentat întotdeauna rușii pentru statele românești. Nu uit că Rusia, în spusele lui Petru cel Mare, e acolo unde bate cizma soldatului rus. Și n-aș vrea să aud sunetul ei pe Magheru…

  Ofensiva islamică, începută prin emigrații masive ce s-au transformat în colonizări mascate (vezi cazul Franței și Germaniei), ia forme noi. Atentatele, amenințările, terorizarea marilor capitale sunt acte de război la care nu se poate răspunde decât așa cum au făcut-o rușii în Liban, în 1985. Ori, din 11 septembrie 2001 au trecut 14 ani și riposta Americii e departe de a deranja prea tare terorismul mondial. E timpul unor acțiuni comune ale tuturor celor care vor ca viața să-și urmeze cursul normal. Și cred că, înainte de toate, trebuie pornit prin a arăta lumii că aici nu e vorba de religie. Circul ăsta cu ”Allahu akbar”, cu steagul verde al profetului, îmi pare o jignire la adresa oricărei credințe. Și primii care ar trebui să ia atitudine sunt leaderii spirituali musulmani. Pentru că tăcerea înseamnă consimțământ, înseamnă sprijinirea demenților, înseamnă, până la urmă, respingerea islamului de către întreaga lume. Cu urmări care sunt greu de prevăzut. Să ne ferească Dumnezeu de o nouă formă de cruciadă…

 7. 8 Eu
  Noiembrie 24, 2015 la 12:29

  nu cred ca ar vrea cineva sa vada soldati rusi pe magheru (mai bine cu bombe anglo-americane care sa ne distruga infrastructura si sa ne decimeze populatia?). nici nu ar mai fi cazul la cum se disputa conflictele in zilele noastre. consider ca avem de-a face cu o panica generata artificial, nebazandu-se pe ceva concret. unii inarmeaza toti cretinii, fiind apoi mirati ca respectivii musca (ca-n bancul cu sarpele: „de ce m-ai salvat? stiai ca sunt sarpe si musc …”), desi nu exclud nici varianta ca totul sa fie bine calculat … iar ceilalti se dezic de orice implicare, pomenind doar de separatisti, voluntari etc. 🙂 deci mai degraba se vor bate pe magheru secui cu romani, ortodocsi cu catolici, manelisti cu rockeri.

  dar sa revenim la soldatii rusi de pe magheru. pornim de la o premiza gresita, pe principiul „mai bine cu nato si americanii, decat sa riscam sa ne manance rusii”. aici comitem o foarte mare greseala, crezand ca nato ne va proteja de ceva 😀 😀 😀 da, da, stiu, contracte, fagaduinte, bla, bla. asta pana se supara vreun gradat si trimite niste barcute pe la constanta. am mai vazut filmul asta cu aia buni protejandu-ne de rusi. singurii care chiar au incercat sa faca ceva impotriva sovieticilor au pierdut razboiul si sunt in continuare demonizati … asadar, problema se pune altfel: ori ne vedem de treaba noastra, ne guduram pe unde putem, ciugulim ce putem si incercam in primul rand sa nu ii suparam prea tare pe cei puternici aflati in PREAJMA noastra, ori riscam sa nu mai existe bulevard pe care sa se plimbe soldatii rusi … pentru ca la asta se rezuma totul. nimeni nu da doi bani pe noi, toti ne „fac de la brau in jos”. vezi si dpdv. economic. ai ajuns sclav al americanilor si din acest motiv, fiind foarte usor de santajat (fmi, sistem financiar, dobanzi etc.). cu alte cuvinte, si slaba suveranitate a romaniei s-a dus pe apa sambetei. ma rog, este o opinie personala, dar consider ca daca locuiesti la breaza, te afli in zona de conflict a unuia din satu mare si a unuia din ploiesti, mai bine sa nu te increzi in vorbele dulci ale celui care cica te sprijina de foooooaaaaaarte departe. mie asa mi-ar dicta logica. si, ghici ce?, istoria ne invata acelasi lucru in cel putin 80-90% din cazuri … exemple recente cu actori binecunoscuti? conflictul din georgia din 2008. bun, nu stat membru nato, dar azmutiti tot de americani. rezultat: pac, pac, ai pierdut niste teritorii si ai inteles ca nu faci smenuri cu cine nu trebuie. new york-ul e depaaaarteeee. ucraina. pui botul la vrajeala americana? pac, pac, intri in colaps economic, te indatorezi cat pentru 10 generatii, esti fortat sa renunti la suveranitate importand in posturi cheie personaje care nu reprezinta interesele tarii, si, bineinteles, pierzi zone strategice. cu alte cuvinte: esti halit! ura si la gara! new york-ul tot departe e.

  cate ceva si despre nato. nato este un instrument prin care americanii isi legitimeaza toate faradelegile, prin care isi urmaresc exclusiv propriile interese, impachetandu-le intr-o „actiune comuna a statelor membre”. nato a existat – chipurile!!! – pentru a proteja vestul europei de uniunea sovietica. buuun. in 1991 urss a incetat definitiv sa existe (parca puciul din august al comunistilor a fost ultima zvacnire). si atunci de ce mai avem nato? ca sa protejeze europa de cine? prin 1990 una din cerintele rusilor pentru a parasi (cu si fara ghilimele) europa de est a fost sa nu existe o extindere nato catre est. din cate stiu, a existat aceasta promisiune, ba, mai mult, parca au si existat tratate care sa regleze chestiunea. cum arata harta dupa 25 de ani? sua a profitat de haosul din rusia in orice domeniu, iar nato s-a extins incoltind rusia. rusii cum sa reactioneze cand si-au dat seama ca cineva i-a luat drept prosti, a incalcat promisiunile facute si se extinde tot mai amenintator pentru ei? puciul din ucraina a fost picatura care a umplut paharul, miza fiind in primul rand marina rusa stationata in crimeea. la fel cum se joaca acelasi joc si in siria. daca assad s-ar fi dat cu yankeii si ar fi inchis singura baza ruseasca din mediterana, sa vezi cum era plimbat pentru poze de album pe la casa alba si prezentat drept un model demn de urmat. dupa aproape 100 de ani a mai aparut un „pe aici nu se trece”. stiu, stiu, e dreptul fiecarui stat sa aleaga ce vrea. alt bla, bla. hai sa ne imaginam care ar fi reactia sua daca de ex. mexicul ar dori sa intre intr-o alianta militara cu rusia sau china, iar pe la ciudad juarez si tijuana ar zbura su-34. cu siguranta nu ar reactiona in nici un fel, ba i-ar mai si crede pe rusii care ar povesti intregii lumi ca reprezinta „o alianta cu caracter exclusiv defensiv, care doar protejeaza statele membre de potentiali agresori”. hahaha! ah, inca ceva interesant, probabil neobservat de multa lume. ce coincidenta. tocmai acum cu toate aceste conflicte, hop!, cum redescoperim vechea prietenie americano-cubaneza. bineinteles, totul este o coincidenta. D

  ps: foarte pe scurt despre o alta organizatie mondiala, cica importanta: natiunile unite! 😀 😀 astept ca aceasta comunitate a statelor lumii (fiecare stat = un vot) sa condamne si sa sanctioneze sua si uk pentru razboiul ilegal din irak :-)))) ca doar suntem buni, corecti si respectam dreptul international 😀

 8. Noiembrie 24, 2015 la 12:42

  Tocmai au doborat un avion rusesc…

 9. 10 Eu
  Noiembrie 24, 2015 la 13:16

  sunt de acord cu tot ce ai scris, mai putin pasajul asta:

  ” Ori, din 11 septembrie 2001 au trecut 14 ani și riposta Americii e departe de a deranja prea tare terorismul mondial.”

  nu stiu daca sua chiar si-a dorit sa deranjeze terorismul mondial. pana in 1990-91 masinaria de razboi americana se concentra pe comunisti. a cam disparut inamicul, asa ca trebuia sa apara altul. unul bun de tot! periculos! unul care sa fie un motor pentru a scoate din criza economia americana, pentru a justifica o groaza de legi care ingradesc drepturile cetatenilor, pentru a motiva un buget practic nelimitat de „aparare”: de 7 ori mai mare ca al rusilor.

  ba, mai mult, hai sa analizam un pic situatia din siria. coalitia formata de sua cica bombardeaza isis de mai bine de un an de zile. progrese? zero barat! ba chiar s-au extins nebunii aia. acum, dupa tragedia de la paris si dupa ce au intrat rusii sa faca ordine in tara pe principiul de bun simt „nu esti cu guvernul legitim? pac, esti terorist si iti dam in cap”, cica au inceput si ei sa dea cu rachete nu numai dupa stanci si nisip, cica sa tinteasca rafinerii, cisterne si sosele pe unde transporta islamistii tot ce se poate transforma in bani (bine, ca oricum au acces la conturi saudito-qatereze si ca via turcia le sunt livrate toate cele cat timp ii combat pe kurzi e deja alta poveste). mai sa fie? chiar asa de prosti sunt toti generalii americano-natolezi? toti au facut scoala militara la seral la spiru haret de s-au prins de abia dupa 15 luni de bombardamente ca in primul rand ii tai inamicului caile de acces si il deposedezi de orice sursa de venit? pe la ploiesti au stiut sa dea cu bombe prin 44. intre timp sa fi uitat toate cele? ah, si prin irak de ce nu ii intreaba nimeni de sanatate pe isisisti? 😀 😀

  „E timpul unor acțiuni comune ale tuturor celor care vor ca viața să-și urmeze cursul normal.”
  corect! de asta s-au prins si francezii de au mers sa se sincronizeze cu putin 😀

  ” Și cred că, înainte de toate, trebuie pornit prin a arăta lumii că aici nu e vorba de religie. Circul ăsta cu ”Allahu akbar”, cu steagul verde al profetului, îmi pare o jignire la adresa oricărei credințe. Și primii care ar trebui să ia atitudine sunt leaderii spirituali musulmani. Pentru că tăcerea înseamnă consimțământ, înseamnă sprijinirea demenților, înseamnă, până la urmă, respingerea islamului de către întreaga lume. Cu urmări care sunt greu de prevăzut. Să ne ferească Dumnezeu de o nouă formă de cruciadă…”

  aici am o cu totul si cu totul alta parere. totul porneste de la religie, de la planul spiritual. am avut marele noroc sa dau de un articol scris de o daneza, articol care reda perfect cum vad si eu situatia. marea problema a europei este abaterea de la crestinism. singurul mod prin care putem invinge aceasta religie „a pacii” este o noua cruciada. altfel vom fi mancati! tocmai acest consimtamant exprimat prin tacere este motivul pentru care liderii spirituali musulmani se feresc sa condamne cu vehementa aceste atentate. bun, de la ayatolah si pana la nu stiu ce mufti si imam toti trebuie sa zica ceva macar de forma, dar nici unul nu ii indeamna direct pe musulmani: gata cu asa ceva! de aceea nu ai grupuri de musulmani credinciosi iesind in strada la riyadh, paris, los angeles, istanbul samd. sa condamne extremismul islamistilor. si nu vei avea vreodata. de ce? pentru ca asta este credinta lor, asta ii mana pe ei. asa s-au extins, asa au masacrat crestini, asa s-a ajuns la cruciade! pac, le dai in cap si ii tii departe de tine. altfel vei inceta sa existi!

  articolul l-am gasit pe rusia today. nu prea frecventam site-ul, fiind convins ca este un instrument de propaganda. si da, poate chiar este, dar am gast articole foarte bine scrise, argumentate, de o calitate infinit mai buna decat porcariile de doi bani din media vestica, de altfel nimic altceva decat propaganda sua. de aceea e bine sa citim din ambele parti, iar apoi sa ne facem o opinie: cine scrie mai bine, cine incearca sa priveasca din cat mai mult unghiuri problema si cine repeta ca pentru niste dobitoci aceleasi prostii spalatoare de creiere.

  https://www.rt.com/op-edge/323118-europes-moral-spiritual-vacuum-terrorism/

  ps: scena din viena. in piata eroilor se regaseste statuia printului eugen de savoia. cred ca stim cu totii cine a fost. in aceasta piata, cu feldmaresalul in spate, noii recruti depun juramantul militar: „jur sa apar patria …”. pana anul asta, ca in orice stat crestin (chiar daca laic), aveam parte si de un preot in peisaj. incepand din 2015 apare si un imam. haha. ce ironie si batjocura! flancati de cel care a condus oastea in razboiul care a marcat inceputul alungarii musulmanilor din europa centrala tinerii musulmani se jura in prezenta imamului ca vor apara austria. haha. inceputul sfarsitului. der untergang! nu, nu filmul propagandist, ci realitatea dintr-un viitor nu foarte indepartat.

 10. 11 Eu
  Noiembrie 24, 2015 la 13:39

  „Tocmai au doborat un avion rusesc…”

  cum era de asteptat, avem parte de versiuni diferite. sa asteptam!

 11. Noiembrie 24, 2015 la 14:18

  „”pana in 1990-91 masinaria de razboi americana se concentra pe comunisti.”
  LOL! Chiar asa e! Dupa aia s-au apucat sa faca filme in care rautanii erau extraterestri. 😀
  In fine, cred ca tu stii povestea, dar o reiau pentru lume… 😉
  In ’91 eram la coada la Statuia Libertatii. Era imediat dupa Craciunul petrecut la Viena. Ai mei si cu mine purtam niste caciuli din alea din blana de iepure, ca rusii, iar aia pe-acolo se uitau la noi ca noi la masini straine in anii ’80. Si vine unul: fuck, dudes, you speak Italian (aitealean, asa pronunta), you all look American, what the fuck is the matter with you? 😆

 12. Noiembrie 24, 2015 la 23:48

  Hai mai luati niste muzica:

 13. 14 Lucky
  Noiembrie 28, 2015 la 13:13

  Ce bine combate die wiener ăsta.

  Scrii din Schwarzenbergplatz, bă? :mrgreen:

 14. 15 Eu
  Noiembrie 29, 2015 la 10:55

  richtig! 😀 😀

 15. Noiembrie 29, 2015 la 14:33

  De citit:
  http://www.catavencii.ro/editorial/in-cautarea-desertului-pierdut/

  PS
  Bre, Richtig, ai cautat ce ti-am trimis mai devreme? 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: