08
Oct
15

DECISIV?


picture-romania_fani.jpg-604-423-1-85-600x420Meciul cu finlandezii pare să fie decisiv. Singurul deznodământ al partidei nu poate fi decât o victorie românească în vulcanul care va fi Arena. Eu văd un 3-1, dar rareori ghicesc rezultatul. Apoi ar fi nevoie de o remiză cu Feroe, țara cu o populație care ar încăpea lejer pe ”23”…  Și să nu-mi veniți cu ”Vai, acum 7 ani abia i-am bătut acolo…”. Atunci nu era Steliano Filip în lot… Așadar, bullseye! 6 din 6, ca să fie treaba oablă.

Cică Generalul ar demisiona după calificare, așteptându-se sosirea Stră-Lucescului. Ăl mare, desigur, nu juniorul, nu vă temeți. Ei, dacă vine și cu banii lui Ahmetov și naturalizează urgent vreo 10-12 brazilieni, avem șanse mai mari ca Japonia la rugby. Desigur, există și soluția Andone, care suspină că au fost prea mulți antrenori steliști și ar fi meritat și el o șansă… Dar Fălcosul ne dă frisoane: ”Poate Mircea, el e în România, poate se gîndește cineva și la el.” Deci, nu Mircea ucraineanul, ci Mircea cel din Groapă. Pușchea pe limbă, că ăsta îi dă afară pe toți, că-s trădători, și ni-i aduce pe alde Nedelcearu și Mini-Petre…

Fac și eu haz de necaz, că, sincer să fiu, nu consider calificarea la Mondiale cine știe ce performanță. Nu de alta, dar – după cum jucăm – mi-e că ar semăna leit cu parcursul Stelei în Europa. Pentru că zmeii noștri fac ce fac, dansează în jurul mingii, dar n-o prea bagă unde trebuie. Și iar rămânem de căruță… Vorbeam cu amicul D. zilele trecute, sportul nostru se duce de râpă. Bani ioc, tineretul are alte preocupări decît să bată bășica, iar ăia care sunt mai răsăriți n-au gîndul decât la plecat ”afară” urgent. Și rămânem cu pleava și cu stranierii care nu-și găsesc loc altundeva. Ce să producă un astfel de campionat? Sporturi unde aveam și noi un loc în față – handbal, rugby, atletism, gimnastică, box, lupte, canotaj etc. – abia dacă mai reușesc câte-o surpriză din an în paște. Și unii visează la Steaua M.Ap.N., de parcă ghinărarii ar muri de nerăbdare să-i dea 25.000 de euroi pe lună lui Chipciu… Punea unul din cititorii forumului întrebarea dacă îl considerăm pe GgB răul suprem. Bre, mă știți că am fost printre primii care am atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă el pentru Steaua, dar față de un minister rupt rupt în coate și-n fund, zgârcindu-se la plătit solda ”militarilor” în tricou, izmene și ghete, răul parcă nu-i așa suprem… Desigur, toată tevatura asta cu sigla, cu palmaresul, cu numele, e un tertip penibil de a mulge oaia (?!?) de cât mai multe parale. Ghinionul e că GgB n-are un minim de minte care să-l sfătuiască: ”Bre, Gigi, pune un băiat priceput, care să știe cu ce se mănâncă fotbalul, să aibă grijă de echipa asta. Dă-i un ban bun, fixează-i sarcini, termene, cu bonus pentru îndeplinirea lor, nu te mai băga. Du-te la meci ca la teatru, că așa îți place. La scadență tragi linie. Obiectiv îndeplinit? Umple-i contul. Ratat? Strâns mâna și… la revedere, drum bun!” Un bun manager ar instaura lejer hegemonia la care visa MM, poate ar reveni la vremurile când linia directoare la Steaua era ”baza pe jucători români”. Și așa s-ar da o mână de ajutor și Naționalei. Și n-am mai fi dezbinați – steliști și fecesebiști. Și am fi ce-am mai fost. Și mai mult decât atât…

Acum, deh, ar fi frumos ca GgB să cedeze echipa altcuiva, de care să nu ne mai fie rușine, care să nu mai sape inconștient la dărâmarea monumentului pe care îl reprezintă Steaua noastră de aur în cinci colțuri, dar – hai să fim sinceri – crede cineva că ar lăsa el din mână cloșca cu ouăle de aur? Ce naiba, e singura lui afacere profitabilă, că de restul s-a ales praful…

Dar, deocamdată, să ne gândim la victoria de deseară. Să fim alături de tricolori, indiferent de ”originea” lor. Astăzi, înainte de a fi steliști, dinamoviști sau rapidiști, suntem români. Victorie, asta așteptăm de la voi, băieți!

Anunțuri

1 Response to “DECISIV?”


 1. Octombrie 8, 2015 la 11:18

  Asta cu antrenorii – ba, deseori, jucatorii – dinamovisti sau stelisti sau plm la Nationala m-a scos din sarite mereu, chiar venita de la tot felul de priceputi de prin cartier, de dupa blocuri, din parcuri gen Cismigiu sau mai nou de pe retelele sociale, daramite cand vine din partea unor insideri ai fenomenului!
  Dar hai sa ma mai bag o data in mocirla asta si sa reamintesc ce s-a intamplat in istoria (foarte) recenta cu „antrenor dinamovist”:
  – cu Lucescu la echipa am pierdut ca niste boi calificarea la CM ’86 din Mexic, adica fix acelasi ’86 cand Steaua reusea cea mai mare performanta din sitoria fotbalului romanesc; ca fapt divers, destui din echipa aia – repet, campioana a Europei! – n-aveau loc la Nationala lui Il Luce!
  – campania urmatoare a fost si ea compromisa, chiar daca langa Lucescu a venit si Jenei, care n-a reusit sa dreaga busuiocul insa si pa si de la Euro ’88!
  – urmeaza Dinu si momentul Kosice, adica meciul in care ne-am facut de ris cu Ceho-Slovacia (sau formula era „Cehia si Slovacia” deja?) avand o echipa cu care Iordanescu, cel care pana la urma a calificat reprezentativa in ciuda boacanelor conducerii tehnice (cvasi)dinamoviste precendente, a obtinut apoi cea mai mare performanta din istoria Nationalei, sfert la CM ’94 si la o iesire stupida a lui Prunea de semifinale!
  Am mai putea aminti si de recenta „epoca Lucescu Jr.”, dar sa zicem ca el nu e perceput chiar ca un dinamovist veritabil.
  Oricum, in cazul meu un lucru e clar: cred ca si sa-l avem pe Sumudica, de pilda, selectioner, tot as tine cu Romania neconditionat!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: