03
iun.
15

O SINGURĂ ECHIPĂ


Un campionat cu o singură echipă… Altă scuză… Deh, e vina Stelei că, așa bezmetic cum e, Becali e singurul care reușește să-și mențină echipa în frunte. De ce nu e Dinamo singura echipă? Sau Rapid? Sau Petrolul? Răspunsul vi-l puteți da singuri.

Încercări de a stopa marșul Stelei se tot fac de vreo 20 de ani încoace. Steliștii nostalgici, care resping oripilați ideea ”FCSB-ului oierului” și flutură flamura echipei Armatei uită că echipa preluată de la MapN fusese adusă de Păunești cam în situația de azi a lui Dinamo.

În câțiva ani, GgB, cu MM alături, a reușit să readucă Steaua acolo unde îi e locul. Se anunța hegemonia. Și așa ar fi fost dacă Becali ar fi avut minte. Dar de unde?

După ascensiunea blocată la un pas de cucerirea unei cupe europene a urmat un scurt recul. Apăruseră alți oameni cu bani, dornici de succes, de mărire.

Pászkány a fost cel mai inteligent – și-a dat seama că fotbalistul român bun visează să joace la Steaua, ca rampă de lansare spre purcoaiele de parale din străinătățuri. Și atunci a recurs la soluția importurilor. Și i-a reușit.

La Urziceni, na, că i-am uitat și numele, a băgat ăla bani și-a făcut o campioană peste noapte. După care s-a făcut totul praf.

Porumboiu a încercat și el. Bani cu ghiotura, omul era venit chiar din fotbal, știa mersul lucrurilor… Dar Vasluiul nu era un oraș pe gustul fotbalistului de azi, era un sat mai mare care nu atrăgea. Cu toate eforturile, performanța a întârziat. Și, să nu uităm, pe-acolo au trecut Sânmărtean, N`Doye, Varela, Stanciu și atâția alții. Ce s-a ales din visul cel frumos?

O situație asemănătoare la echipa mega-bogătanului amator de elefanți. Și-a luat jucăria de la Ploiești și a dus-o la Giurgiu – mama voastră, v-arăt eu cine-s! Rezultate? Slăbuuuuț…

Petrolul? Altă multinațională, trai neneacă pe banii contribuabilului. Rezultate? Mai nimic.

Oțelul? Alt success story care a durat o clipă. Măcar ăia au reușit să ia titlul, nu?

ASA, ultima mare speranță a anti-steliștilor, un mozaic de expirați resuscitați miraculos, era cât pe-aci să profite de degringolada de după izbucnirea scandalului siglei. Așa, mare minune dacă nu va avea soarta Urzicenilor…

Dinamo, veșnica rivală, a ajuns de râsul curcilor.

Rapidul? Hai să fim serioși! Rezultate au fost cât timp l-au ținut puterile pe Ghiță, sprijinit ba de Samsung, ba de Loterie, ba de Văcăroiu și Băsescu, de Vamă, Il Luce, fiecare cu ce-a putut. Apoi s-a revenit la tragi-comedia de dintotdeauna…

De rămas a rămas aceeași mare putere, singura pe care o cunoaște și Europa, lumea întreagă. Chiar și cu disprețuitul, ironizatul, caraghiosul patron pe care-l are. Pentru că Steaua e mitul care adună în jurul său majoritatea covârșitoare a românilor. Și nici un patron inconștient, nici un minister incapabil, dar țâfnos, nici sterile și penibile cocoșeli ale unor suporteri nu pot distruge un simbol național. FCSB de azi e Steaua dintotdeauna, fie că s-a numit ASA sau CCA, fie că nu mai e echipa Armatei, dar nici a Păuneștilor și nici chiar a actualului finanțator. Steaua noastră e a României, așa cum niciuna din celelalte echipe nu poate spune. Iar suporterii, peste jumătate din iubitorii fotbalului din țara asta, trebuie să fie alături de cei care ne oferă mica noastră bucurie de pe dreptunghiul de iarbă. Alături de bravul Varela, de truditorul Prepeliță, de neastâmpăratul Adi Popa, chiar și de Toșca și Chipciu, Tănase sau Iancu, sau bietul Gâlcă, alături de toți. Pentru că ei sunt Steaua azi, așa cum noi suntem mereu. Pentru că în locul lor vor veni alții, dar noi vom rămane aceiași: steliști. De la 1947. Cu steaua de aur în cinci colțuri, nu cu struțo-cămila cu opt…

Reclame

55 Responses to “O SINGURĂ ECHIPĂ”


 1. 1 Ovidiu
  iunie 3, 2015 la 09:53

  Era sa-mi dea lacrimile de emotie! 😀 Steaua de azi se bazeaza pe afacerile penale ale lu’ Gigi si pe justitia stramba, care te baga la puscarie da’ nu recupereaza prejudiciul. Normal ar fi fost ca dupa sanctionarea matrapazlacurilor cu terenurile armatei, Gigi sa ramana cu ce avea inainte de acea „afacere” din care averea lui si-a tras toata seva. Steaua de azi e Steaua penala, o echipa cladita pe afacerile penale ale unui puscarias, condusa din puscarie de alt infractor dovedit. Steaua e Romania si Romania e Steaua, o cloaca in care infractorii isi fac (inca) de cap. Poate vor veni si vremuri mai bune, ceva semnale ar fi…

 2. 2 Sam Murray
  iunie 3, 2015 la 11:30

  Tu cu lacrimile, eu cu hohotele de râs… Păi, bine, bre, taman matale, suporterul unei echipe aflată în moarte clinică și recuperată miraculos cu injecții și perfuzii duhnind a matrapazlâcuri penale… Taman matale să te crezi Cicero dându-i la gioale lui Catilina… Taman matale să vezi cloaca la Steaua (nu la FCSB?) și să nu sufli o vorbuliță de altele, mai aproape de suflețelu` lu` matale…
  Bre, n-o să devin tocmai eu apărătorul lui GgB, dar ce-au terenurile armatei cu Arlauskis și Vrânceanu, cu Guilherme 😉 și Țucudean? Ce-are pușcăriașul, ce-are infractorul dovedit cu Gâlcă? Păi, GgB e cel care v-a mai dat speranțe vouă, sugativelor bugetului sau magnaților de carton ondulat. Că, fără zgârmatul lui continuu la temelia Stelei, acu` aveam trei stele deasupra siglei. Cu 5 sau 8 colțuri…
  Dar cu un lucru sunt de acord: justiția e strâmbă. E strâmbă, atâta timp cât l-a condamnat pe privatul GgB la o pedeapsă mai mare decât a celor care i-au înlesnit coțcăria cu terenuri care nu erau ale lor, ci, în egală măsură, ale tale și ale mele, ale statului. E strâmbă atâta timp cât e blândă cu toți îmbogățiții șmenari ai tranziției, dar necruțătoare cu infractorii mărunți. E strâmbă atâta timp cât social-democratul (?!?) Năstase a devenit, el știe cum, un capitalist prosper, dar e condamnat pentru fleacuri. E strâmbă atâta timp cât chiorul care ne-a încălecat 10 ani mai are impertinența să continue cu croncăneli, lătrat și hăhăeli, când are atâtea bube din care stă să țâșnească puroiul. E strâmbă atâta timp cât cei care au ajuns, cu șușele și momele, să ne prostească zi de zi în Parlament, își continuă ”acumularea”, sub alte chipuri și sub alte nume.

  Dar aici era vorba de fotbal, nu de durerea noastră de zi cu zi… Că eu semnalele alea de care zici nu le văd.

 3. 3 Ovidiu
  iunie 3, 2015 la 11:52

  Pai cum adica ce-are terenu’ armatei cu Arla si compania? Pai daca nu erau gologanii, mai venea careva la nea Gigi? Inca mai crezi ca jucatorii vin pentru numele Stelei? Numai si numai banii atrag jucatorii, nu altceva.

 4. 4 Eu
  iunie 3, 2015 la 12:02

  sam, acum s-a mai calmat, dar iti dai seama cum statea taranul asta cu brisca in zona gatului …

 5. 5 Lucky
  iunie 3, 2015 la 12:47

  Deşi sunt de acord în mare cu ideea exprimată – survolul solitar Stelei – contrazic următoarele afirmaţii:

  A) „…echipa preluată de la MapN fusese adusă de Păunești cam în situația de azi a lui Dinamo.

  B) În câțiva ani, GgB, cu MM alături, a reușit să readucă Steaua acolo unde îi e locul

  C) … a urmat un scurt recul. Apăruseră alți oameni cu bani, dornici de succes, de mărire.”

  A)
  Steaua ante-Becali nu era nicidecum în situaţia de azi a lui Dinamo. Era un club cu datorii moderate (acoperite din valoarea de piaţa a 2-3 jucători), cu o bază ultramodernă de pregătire, cu un lot f. tânăr şi valoros (Ritli, Baciu, Miu, Reghecampf, Duro, Ogăraru, Trică, Luţu, Linkar, Dănciulescu, Roşu, Ciocoiu), care, cu 3-4 jucători potriviţi adăugaţi, şi cu un antrenor bun, ar fi făcut lejer performanţă pe următorii 4-5 ani.

  A avut doi (a se reţine – doar doi ani) ani sub media ultimului deceniu (deşi cu răbufniri europene), fapt explicabil în două feluri:

  1. INTERN: decizii manageriale neinspirate (antrenor depăşit, lot dezechilibrat (fane stoica, ; influenţă nefastă a impresarilor; lipsa unui conducător sportiv, după moartea lui Alecsandrescu).
  2. EXTERN: investiţii uriaşe, financiare şi de influenţă, ale celor de la Rapid şi Dinamo (plus un nivel f. bun al celor de la Craiova, Naţional, Piteşti), la care se adaugă saturaţia dată de dominaţia din ultimul deceniu. Toată lumea era plictisită de hegemonia Stelei, de la ziarişti, la oficiali şi neutri, iar reculul a fost oarecum natural şi a avut o doză destul de mare de implacabil.

  Deci, Steaua de atunci nu era nicidecum măcar aproape de situaţia lui Dinamo de azi, iar contextul era la fel de diferit.

  B)
  E mai mult decât discutabil dacă Gigi şi MM au dus Steaua acolo unde îi e locul, sau dacă Piţurcă, Zenga, Protasov, Olăroiu (plus jucătorii şi publicul) au făcut-o, ÎN CIUDA şi împotriva prezenţei lui Gigi şi MM.

  C)
  Reculul Stelei nu a fost cauzat de investiţiile făcute de oamenii de afaceri dornici de mărire, ci de faptul că prezenţa lui Gigi şi MM nu a mai putut fi neutralizată li a sfârşit prin a genera unicul lucru pe care îl poate face natural: nu recul (incorect spus), ci beznă aproape totală (din păcate luminată mincinos de răsuflări europene, care nu au făcut decât să perpetueze mizeria din generală).

  Ca spectatori,

  În sezonul 2005-2006, Steaua a avut o medie de 18.700 de spectatori la meciurile de acasă.

  În sezonul 2006-2007, Steaua a avut o medie de 16.400 de spectatori, acasă. ( – 1.300)

  În sezonul 2007-2008, Steaua a vut o medie de 13.300 de spectatori. (- 3.100 şi – 4.400)

  În sezonul 2008-2009, Steaua a avut o medie de 12.100 spectatori, pentru partidele disputate pe teren propriu, în campionat. (- 1.200 şi – 5.600)

  În sezonul 2009-2010, Steaua a avut o medie de 7.400 de spectatori, pentru meciurile de acasă. (- 4.700 şi – 10.300)

  ______________________

  Ca antrenori schimbaţi, Becali a schimbat de 3 ori mai mulţi antrenori decât media clubului de până la el.

  în perioada 2000-2012 = 1 mandat la 0.44 luni
  ____”____ 1947-2000 = 1 mandat la 1.36 luni

  _______________________

  Ca locuri în clasament:

  2007: locul 2
  2008: locul 2
  2009: locul 6
  2010: locul 4
  2011: locul 5
  2012: locul 3

  Ca să nu mai vorbesc despre CE s-a întâmplat în toată această perioadă, pentru că toată lumea ştie (chiar dacă unii preferă să blocheze aceste informaţii).

  Îmi pare rău să spun că deşi, repet, sunt de acord cu ideea transmisă, reperele impuse (mizeria din care ar fi luat Becali echipa, lumina în care a adus-o şi faptul că, chiar el ar fi adus-o) reprezintă un fals monstruos.

  Steaua a performat în ciuda lui Becali, nu datorită lui. Iar atunci când Steaua a pierdut lupta cu Becali, mizeria în care s-a zbătut a fost groaznică.

  Asta mi se pare a fi, evident, unica lupta a Stelei şi pe viitor. Sau, în orice caz, unica luptă care contează.

  O singură echipă – cu o singură luptă.

 6. 6 Ovidiu
  iunie 3, 2015 la 13:16

  Vreti, nu vreti, banii murdari ai lu’ Gigi Becali au sustinut Steaua si nimic altceva. Fara banii lu’ Gigi erati praf. Nimic nu s-a facut fara bani. Steaua e jucaria lu’ Gigi si nu aveti decat sa sperati ca nu se va plictisi de ea.

 7. 7 Lucky
  iunie 3, 2015 la 17:09

  Mentalitate, frustrări, complexe de veşnic rataţi, veşnic aşteptând ceva ce nu mai vine.

  Sunt doar două argumente esenţiale care desfinnţează prostia cu banii:

  1) Exact atunci când s-au băgat cei mai mulţi bani la Steaua au venit şi cele mai proaste rezultate. Amintesc doar campania de achiziţii de 10 milioane ioro, de la instalare lui Hagi.

  2) În ultimii 10 ani, Dinamo, Rapid, CFR, Urziceni, Vaslui, Timişoara, Astra, Petrolul au avut, în multe momente, investiţii net-net superioare celor făcute de Steaua, condiţii financiare oferite (sau măcar promise şi asumate) mult-mult mai mari şi rezultate finale realmente dezastruoase: ratări ale titlului, nulitate europeană, insolvenţă, retrogradare, desfiinţare, stare curentă mizerabilă, perspectivă deplorabilă.

  Amintesc doar de zecile de milioane pompate în Vaslui (2006-2012), Dinamo (2004-2012), CFR, Rapid (până în 2011), Timişoara, de salariile de sute de mii oferite de Urziceni, Petrolul, Astra.

  Ceea ce demonstrează că banii sunt într-adevăr necesari performanţei, dar nicidecum suficienţi, şi că motivul dominaţiei Stelei trebuie căutat altundeva.

 8. 8 Ovidiu
  iunie 3, 2015 la 20:44

  da, stim: citius, altius, fortius! 😀 😀 😀 si marmota …

 9. 9 Eu
  iunie 3, 2015 la 21:42

  Lucky, argumentele tale sunt bune, dar ele prind doar la oameni fara vid intre urechi. Nu esti nou prin zona, deci stii cam cat il duce capul pe scarbosul asta de mimiu. Ce, te astepti sa priceapa ceva, sa iti raspunda tot cu argumente? Nu vezi ca a dat-o pe zambareti? Cu specimenele astea ai doar o singura solutie: jet cat cuprinde! Orice altceva e pierdere de vreme …

 10. 10 Le Batard
  iunie 4, 2015 la 10:26

  Un articol jenant. Sa ajungi sa il lauzi pe puscariasul ala, in conditiile in care nu numai ca echipa lui nu e Steaua Bucuresti, dar mai joaca si ilegal in campionat, e absolut scarbos. Da’ lasa ca va vine si voua vremea, ca sa va luati si voi cateva perechi de palme, asa cum meritati. Si cand zic voi, ma refer la suporterii stelisti care se fac ca nu vad ca echipa aia nu e Steaua. Sunteti niste falsi, niste suporteri de rezultate, niste rusini. Si abia astept sa vad ce o sa faceti in momentul in care echipa acelui jeg o sa fie data afara din campionat. Sper sa ramaneti alaturi de el si in acel moment si sa nu treceti sa sustineti alta echipa. Pentru ca voi sunteti toxici. Sunteti cel mai rau lucru care i se putea intampla Stelei.

 11. 11 Ovidiu
  iunie 4, 2015 la 10:43

  he-he, ai oaspeti de seama, bre! tov. Talpan in persoana 😀 . bre, io sunt cu voi in razboiul asta stelisto-stelist. FCSB e chiar Steaua, „beyond any reasonable doubt” 😀 . E chiar echipa adusa de rusi odata cu comunismul, echipa lu’ nea Nicu’, castigatoare pe banda rulanta de trofee la ordin, ajunsa acum jucaria lu’ nea Gigi.

 12. 12 Sam Murray
  iunie 4, 2015 la 12:14

  Lucky, cred că noi gândim la fel, cu unele diferențe. Să recapitulăm…

  În aprilie 1998, Steaua se rupe de CSA și devine AS FC Steaua, societate non-profit, unde MapN mai păstra o reprezentare simbolică. Dar Păuneștii, deși printre cei mai bogați la acea vreme, n-au reușit să finanțeze corespunzător echipa. Așa a apărut GgB, care contribuia la cheltuieli – salarii, prime, transferuri. Nu trebuie uitat că pe atunci era certat cu verii samsari, care direcționau ce era mai bun către alte cluburi…

  Primele două sezoane ”păunesciene” au fost catastrofale – locul 3, la diferențe uriașe de campioane: 23 față de Rapid Samsung, în `99, și 30(!!!) față de Dinamo Butoane, în 2000. A urmat un titlu în 2001, dar și un loc 4 în 2002 și un loc 2 în 2003. Între timp, GgB creditase Steaua cu vreo 4 milioane de dollari, așa că i-a venit ideea să pună mânape club. Cum-necum, a reușit. Pe 23 ianuarie 2003, el preia pachetul majoritar, sprijinit de Păunescu și de… Piți. Hagi s-a opus, dar a fost terfelit și îndepărtat.

  În acel moment, Steaua se afla pe locul 3, la 14 puncte de Rapid. În retur, după 9 etape și victoriile la Dinamo și Rapid, rămăseseră doar 5 puncte. Din păcate, nu s-a putut mai mult și Rapid a cucerit titlul. În sezonul următor, după 14 etape, Steaua era neînvinsă (cu doar 4 goluri primite!) și conducea cu 3 puncte față de Dinamo. În final, Dinamo va câștiga titlul cu 6 puncte avans…

  Au urmat cele două titluri, din 2005 și 2006, ca și semifinala care a născut termenul de ”boroman”. Era momentul în care MM anunța hegemonia. Dar succesul îl îmbătase pe GgB, care s-a crezut atotștiutor și atotputernic, intervenind peste antrenori, peste jucători. Aroganțe, deh… Rezultatul? Alții, mai cu capul pe umeri, s-au mulțumit să fie doar finanțatori, lăsând oamenii de fotbal să-și vadă de treabă. Ba au și știut ce rotițe să ungă și ce butoane să apese… În timp ce GgB devenise, parcă, principalul obstacol în calea bunului mers al lucrurilor. Șase ani fără titlu n-ar fi mai nimic pentru altă echipă, dar Steaua e altceva.

  Poate nu m-am făcut bine înțeles, venirea lui GgB în 2003 a fost benefică, dar numai comparativ cu starea în care ajunsese Steaua sub Păunești. Situația nu era atât de roz precum o descrii tu, baza se deteriora – să nu uităm de investițiile lui Becali în stadion, lotul, așa valoros cum era, nu mai putea fi susținut financiar etc. Singurul lucru absolut pozitiv era unitatea suporterilor, atașamentul față de echipă. Ori, caraghiosul cel simpatic de la început s-a transformat într-o pațachină agresivă care a reușit dezbinarea tuturor. Cred că am fost primul care a scris pe fcsteaua un articol în care evidențiam pericolul Becali.
  Am spus-o de multă vreme, cea mai bună soluție era ca finanțatorul să numească un președinte cu puteri mărite, direct responsabil patronului, dar nu un simplu executant al ordinelor haotice, care să aibă o sarcină precisă: dominația Stelei. Asta ar fi adus profitul după care tot țipă, asta ar fi ținut aproape fanii. Aroganța celui ce se visa chiar președintele țării a distrus aproape tot, scandalul siglei punând capac.

  Nu mă mai leg de atitudinea ”peluzelor”, facțiunilor, grupărilor, e dreptul lor să judece lucrurile așa cum cred de cuviință. Dar, orice ar fi, Steaua, măcar la nivelul actual, nu poate fi susținută de minister, cu atât mai mult de mai știu eu ce fantomatică finanțare a unor ”socios” ce abia își întrețin familia. Un investitor puternic e esențial. El nu poate fi Becali, o pată pe imaginea acestui club, dar ce ne facem? Situația e atât de încurcată, nici juriștii n-o pot desluși, și nu văd cine și cum ne va salva de guralivul mistic. Deocamdată, suntem nevoiți să-l răbdăm pe GgB. Măcar de-ar fi ca la-nceput, uneori era chiar simpatic. Acum, însă, orice apariție a lui e o jignire adusă inteligenței noastre…

  Lupta cu Becali? E inegală, e imposibil s-o câștigăm așa, împărțindu-ne între ”steliști de-ai armatei” și ”FCSB-iști”. O singură echipă, da, o singură luptă, dar nu, vorba lui nea Nelu, trăgând din toate pozițiile.

 13. 13 Sam Murray
  iunie 4, 2015 la 12:23

  Ovidiule, nu faci decât să confirmi, a nu știu câta oară, că nu ești decât un boroman…
  Explică-ne și nouă, suporterii clonei, câteva chestii, să ne luminăm:
  1. Dacă Steaua e echipa adusă de ruși odată cu comunismul, care-i treaba cu echipa înființată în `52, cu palmares din `24.
  2. Precizează-ne de ce Steaua e echipa lu` nea Nicu, eventual fă-ne o schemă a benzii rulante pe care veneau trofeele, inclusiv CCE.
  3. Dacă Steaua e jucăria lu` nea Gigi, care-i situația celorlalte echipe, inclusiv a urmașei Partizanului București…
  4. ”Banii murdari ai lui Gigi”? Care-s ăia? Spre informarea ta, prejudiciul rezultat din vânzrea terenurilor armatei e undeva în jurul a 800000 de dollari, sumă infimă în raport cu veniturile și cheltuielile lui GgB la Steaua.

  Cred că un dialog cu destinsul le Batard e tot ce-ți lipsește.

 14. 14 Ovidiu
  iunie 4, 2015 la 13:12

  4. Acu’ ce te faci ca nu pricepi? Vrei sa-ti desenez? (cum zicea SOS, pe care cred ca l-am vazut p-aci zilele trecute) 😀 Suma aia infima l-a ridicat pe Gigi. Daca-ti da tie cineva un milion, fac pariu ca reusesti sa faci bani cu el, ca esti baiat istet. D-apoi nea Gigi, care mai e si bandit pe deasupra.
  2. https://www.youtube.com/watch?v=LmCEzPnae84
  1 si 3 sunt discutii off topic. Aci e vorba de „o singura echipa”, nu?

 15. 15 Ovidiu
  iunie 4, 2015 la 18:10

  In ceea ce priveste dialogul, io discut cu oricine are un discurs decent. Omu’ e cam la limita din punctu’ asta de vedere, da’ are convingeri de stelist sadea. Ai vazut ca zice c-o sa fiti dati afara din liga, convins fiind ca locul vostru va fi luat de echipa armatei, care se va reinfiinta astfel direct in prima liga, ca-n ’47 cand v-a adus tatuca.

 16. 16 Sam Murray
  iunie 5, 2015 la 00:00

  Bine, bre, dar discursul tău e decent? Că văd că-i dai `nainte cu echipa adusă de ruși, cu tătuca, cu-nființarea-n prima ligă, cu nea Nicu, cu banditu` de Gigi etc. Ba mai aduci și tâmpenia aia a lui Mironică, colecție de porcărele auzite parcă-n peluze, sau în Cișmigiu…

  Tu chiar crezi ce bâiguie Mironică? Încă din start minte fără să clipească . ”Tânărul ofițer de perspectivă din noua armată populară” n-avea cum să” se îngrijească de jucăria care peste ani…” dintr-un motiv foarte simplu. ”Jucăria” a fost înființată pe 7 iunie 1947, printr-un decret semnat de generalul Mihail Lascăr, care era Comandant Suprem al Armatei Regale Române. Deh, România era încă regat. ”Tânărul ofițer de perspectivă” n-a făcut niciodată armata, dar a fost numit direct… general-maior. Când? Peste aproape trei ani de la înființarea clubului Armatei, la 18 martie 1950. Peste patru zile era numit ministru adjunct al Forţelor Armate şi şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei (DSPA). Activitatea militară a ”tânărului ofițer de perspectivă” (deh, câți ajung generali la 32 de ani?) a durat până în aprilie 1954, când, ajuns secretar al CC, membru al Biroului Politic, a făcut marele pas care avea să ducă până sus de tot.

  Când începi cu așa o gogoriță și bați apoi câmpii cu frenezie, n-ai cum să nu le provoci orgasme boromanilor… Și dacă unii n-au răbdarea mea și dau o replică mai… peluzistică, tot tu te dai victimă a… indecenților. Deh, riscurile dialogului pe teme mai mult sau mai puțin sportive…

  Acu`, dacă stau și mă gândesc, cea mai tare chestie ar fi să te rog să ne povestești frumoasa și imaculata istorie a clubului pentru care ”compătimești”. Dar aș fi prea rău, prea indecent, nu?

 17. 17 Ovidiu
  iunie 5, 2015 la 08:51

  Pai de ce n-ar fi decent? Nu injur pe nimeni, nu scuip, nu vorbesc ca la usa cortului. Ca nu va convine voua cand vi se spun niste lucruri despre echipa mult iubita de romani, asta e alta treaba, dar nu e indecenta. Dupa cum ti-am mai zis, nu ma dau victima a mai stiu eu cui. Ma doare la basca de ce scrie unu sau altu, nu-i mai bag in seama, da’ ma deranjeaza cand matale ai apucaturi de tribuna zero a Giulestiului.
  Ai surprins singura exagerare a lui Mironica. In rest vad ca n-ai comentat cu convingere. Inseamna ca esti de acord, macar partial 😀 . In special cu asta: „pentru ca oamenii iubesc puterea, si nu onoarea, romanul s-a nascut poet, dar la primul meci de fotbal vazut s-a facut stelist”.
  Istoria Petrolului e postata pe doarpetrolul.ro. Cred ca ai preluat-o odata aici, nu cred ca e cazu’ s-o mai pun si io.

 18. 18 Eu
  iunie 5, 2015 la 10:02

  sam, daca tu cu astfel de personaje „decente” (in fapt un oligofren ipocrit, sustinator al unei mizerii comuniste ajunsa sa paraziteze banii publici, care recita placile fasaite ale tuturor boromanilor) stai la discutii, ba mai si astepti civilizatie si argumente, atunci, cu parere de rau iti spun, tu esti fraierul …

  pe bune acum, cum naiba crezi ca poti avea o discutie cu un cretin ale carui raspunsuri se invart in jurul unor laturi a la mironica (asta dupa ce isi mai bate nitel joc de tine, cum ca „n-ai comentat cu convingere” un tembelism)? si de ce tot insisti cu istoria gaozarilor? nu auzi ca o gasesti pe doarpetrolul? 🙂

  ma rog, cum crezi, dar mi-e mie jena cand vad cum stati si-i inghiti astuia flegmele. oare de ce trebuie stat si explicat oricarui pisat ca e de fapt doar un vierme prost? nu va pricepe si va continua sa spuna „niste lucruri”!

 19. 19 Sam Murray
  iunie 5, 2015 la 13:07

  Ovidiule, unii ar lua unele din afirmațiile tale despre Steaua drept… scuipat. De aici și replica altora la… decența ta. Așa cum s-ar putea să-mi sară țandăra la remarca ta că aș avea ”apucături de tribuna zero a Giuleștiului”. Nu de alta, ca nefumător nu folosesc bricheta, ca om normal nu recurg la flegme și înjurături, iar la supărare nu rup scaune și nu arunc cataroaie…
  ”Singura” exagerare a lui Mironică e doar prima, cea cu care-ți începe deliranta expunere. N-o să stau acu` să-i analizez elucubrațiile. Am ceva mai mulți anișori decât idolul tău și cunosc ceva mai bine cum au stat lucrurile. Opiniile mele le găsești peste tot pe acest blog și mă limitez a cita din articolul despre ”Comunism și sport”:
  Nu neg abuzurile care au existat, evident că echipele militare au fost avantajate, dar superioritatea lor nu s-a manifestat numai prin presiuni politice ci, mai ales, prin jocul din teren. Un venerabil rapidist, George Mihalache, recunoaşte cu un fair-play care a stârnit, bineînţeles, valuri de insulte şi injurii din partea ţintaşilor cu flegme: „… au avut de suferit de pe urma Stelei şi a lui Dinamo?– Nu, domnule, ăsta-i un mit. Rapid a luat campionatul în ’67, cînd au avut echipă, cînd au fost slabi, au retrogradat. Astea-s legende că Giuleştiul a fost retrogradat de comunişti! “ Dacă Steaua şi Dinamo nu ar fi avut palmaresul actual, nu s-ar mai agita atâta cei care nu încetează să vadă în ele decât „două clone ale unor echipe sovietice” – o sintagmă tembelă. După acest criteriu, clone au fost toate echipele, aşa cum clone au fost toate cele petrecute în perioada comunistă, organizată în toate domeniile după modelul sovietic…

  Cât despre istoria Petrolului postată pe doarpetrolul.ro nu m-ar mira s-o fi scris… Mironică, după cât e de fidelă adevărului… 😉

 20. 20 Sam Murray
  iunie 5, 2015 la 13:09

  Bre, Eu, totuși, poate-mi faci și mie hatârul de a evita dialectul corsican… 😦

 21. 21 Ovidiu
  iunie 5, 2015 la 13:38

  Venerabilu’ Mihalache vorbea de anii in care abuzurile erau mai cu perdea. P-aia si-i mai aducea aminte. Probabil ca ultimul deceniu din comunism i-a scapat, ca aia e perioada in care cele doua echipe au incalecat de-a binelea fotbalul romanesc, numai prin presiunile autoritatilor, jocul din teren fiind doar o consecinta a abuzurilor. Or fi fost toate echipele organizate pe model sovietic, dar numai doua sunt specifice acelui regim, fiind infiintate direct in prima liga (am inteles ca nu-ti place sa ti se spuna, da’ asta e adevaru’) si regasindu-se in toate statele fostului bloc sovietic. Unde sunt Dinamo si Steaua in Franta, Anglia, Italia etc?

 22. 22 Sam Murray
  iunie 5, 2015 la 15:14

  E greu de dus un dialog cu tine… Tu ai fixația ta și… gata!

  Sportul era organizat altfel sub comuniști, făcea parte, ca mai orice, din propagandă. Becali, Bușcă și Clarisa au apărut mai târziu…

  Așa cum MApN și MI își aveau echipele lor, tot așa și celelalte ministere sprijineau sportul ”amator”. Unde sunt Dinamo și Steaua în Franța, Anglia, Italia etc.? Lângă Petrolul, Rapid și celelalte. Am uitat cum le zice echipelor Ministerului Petrolului din Franța, al Transportului din Anglia, al Universității din Milano, al Ministerului Minelor sau Metalurgiei din Costa Rica etc. Cu siguranță o să mi le spui tu.

 23. 23 Eu
  iunie 5, 2015 la 16:40

  bine, sam, cum zici tu. ma abtin.

 24. 24 shab
  iunie 5, 2015 la 17:31

  Vorba lui oache – e fascinant sa vezi cum tu, dupa atatia amar de ani de forumit, inca tot ai impresia ca poti apela la logica si ratiune cand ai de-a face cu o musca. Dar nu poti, Toshiro. Musca e musca, si oricat de imbatabile ar fi argumentele tale, ea va face in continuare ceea ce fac mustele – va bazai si va manca cacat. Nu-ti mai irosi timpul de pomana – foloseste pliciul.

 25. 25 Sam Murray
  iunie 5, 2015 la 17:49

  Shab, sunt conștient că… une fois boroman, toujours boroman. Dar trag nădejde că mai citesc și alții pe-aici. Mai știi, poate că n-o să se mulțumească și ei cu repetarea obsesivă a lozincilor cu care-și justifică unii impotența… N-au decât să pună în balanță balivernele mironicului cu datele pe care le-am cules din multe surse. Iar eu sunt destul de meticulos atunci când mă documentez…

 26. 26 shab
  iunie 5, 2015 la 18:16

  Deci tragi nadejde ca nu toate mustele sunt la fel?

 27. 27 Dawson
  iunie 5, 2015 la 20:21

  Toate ca toate, dar mie mi se pare cel putin aiurea sa te dai stelist dar sa injuri Steaua mai ceva ca boromanii, ba chiar bazandu-te pe un desen revendicat de niste unii dintr-un minister care-ar fi trebuit sa se ocupe de cu totul alte probleme, mai ales in conditiile actuale. In fine, fiecare cu damblaua lui…

 28. 28 jeromelebanner
  iunie 5, 2015 la 22:22

  Bursucu la Neumarkt, interesant. Poate asa isi dau seama baietii cat de mult regresezi când pleci la arabi

 29. 29 Ovidiu
  iunie 9, 2015 la 11:27

  Informatia Bucurestiului, unul dintre ziarele preferate ale gazdei noastre, publica informatii ingrijoratoare despre noua familie favorita a stelistilor http://www.libertatea.ro/detalii/articol/bart-simpson-va-fi-omorat-539284.html

 30. 30 Sam Murray
  iunie 9, 2015 la 12:33

  Am încercat să consider umor postarea ta, dar n-am reușit. Presupun că te referi la chestia aia apărută pe un site care se screme să fie haios, potrivit căreia sigla lui GgB ar copia coafura Lisei Simpson. Deh, atâta pot ei, deh, aia citești tu…
  Cât despre ”Libertatea”, da, o citeam pe când se chema ”Informația Bucureștiului”, dar nu știu de unde ai scos că ”Pravda colorată” ar fi printre preferatele mele. Mai există? Scrie ceva despre Alcenat? Keep me posted…

 31. 31 Eu
  iunie 9, 2015 la 12:53

  mai bine ne tine la curent cu sursa de provenienta (si smecheriile prin care au fost facute finantarile) a banilor ultra curati adusi de domnii capra si busca, bani foarte buni la vremea respectiva, de pe urma carora s-a ales cu niste iluzii si o cupa a romaniei. nu conta ca al sau club a fost condus de infractori dovediti, nu contau ilegalitatile, nu mai era loc de tinut morala si principii. nuuuuu! plin de ipocrizie si tupeu ii arata pe altii cu degetul, in timp ce ai sai sunt bagati pana peste nas in cacat. detest nemernicii si ipocriti. imi provoaca o sila iesita din comun!

 32. 32 Ovidiu
  iunie 9, 2015 la 13:50

  Parerea mea e ca v-ati cam pierdut fleru’, ca sa zic asa. Alcenat trebuia luati mai demult. Io cred ca el a trecut de cea mai buna perioada a carierei. Asa a fost si cazul lui Guilherme. Nu cred ca Alcenat va mai fi la fel de bun ca la Petrolul. Va cam bazati pe achizitii second hand, si nu cred ca asta e calea spre CL.

 33. 33 Eu
  iunie 10, 2015 la 12:47

  Se pare ca semneaza alcenat. Nu stiu multe despre el, dar nu cred ca poate fi cu mult peste papp. Este o noua mostra de stupizenie. Pe postul de fundas dreapta ii avem pe papp,ripa, g matei, ba chiar si luchin sau tamas. Si fix pe postul ala transferam, cand nu avem om de gol, om de creatie. Cu adevarat ne pregatim de cempions lig, mai ales ca avem antrenor pe unul care sa nu iasa din cuvantul stapanului. Pacat de radoi. A fost idolul tineretii mele, simbolul stelei la inceputul noului mileniu.

 34. 34 Dawson
  iunie 10, 2015 la 12:53

  Yo n-am nimic impotriva aducerii lui Alcenat, insa, vorba lui „Eu” – avem jucatori de banda dreapta garla, de ce nu iei, Mirele, macar vreo doi ca tine candva si-un om de gol?

 35. 35 shab
  iunie 10, 2015 la 14:22

  Plm, ce are sula cu prefectura? Ce legatura are aducerea lui Alcenta cu aducerea unui atacant sau mijlocas? Se exclud reciproc cumva? Campania de transferuri abia a inceput, echipa s-a reunit de 2 zile, hai sa sarim sa criticam ca sa ne aflam in treaba. Din fundasii dreapta enumerati, cam jumatate trebuie dati afara. Degeaba avem multi daca sunt panarame. Iar cu Radoi care e problema?

 36. 36 Dawson
  iunie 10, 2015 la 14:59

  Bine, bre, Shab, o sa faca Mirel si-o sa dreaga, eu abia astept inca un titlu, mai ales cu antrenor Radoi, dar habar n-ai cat ai reusit sa ma scoti din sarite – si-s convins ca nu doar pe mine! – cand te-ai luat intr-o veselie de Galca de parca era fix Jiji! 😀

 37. 37 Eu
  iunie 10, 2015 la 15:43

  cum ce are? campania de achizitii o „duci” in functie de prioritati, iar prioritatile sunt posturile deficitare. nu e prima oara cand se procedeaza asa, iar in final ramanem sa ne carpim cu alde cutzudean si ne miram de ce jocul e foarte departe de pretentii. asa ca hai sa nu sarim numai ca sa ne aflam in treaba 😉
  cu radoi nu e nici o problema. va fi foarte ascultator …

  ps: cica s-ar pregati banelinho. iar pe asta nu o am din ziare!

 38. 38 shab
  iunie 10, 2015 la 17:16

  Pai era liber de contract, trebuia luat pana nu semna cu Dinamo 😀 Tot nu m-ai lamurit cu ce te-a dezamagit Radoi.

  Dawson, Galca e un imbecil balbait si fara obraz. Sper sa nu-l mai vad vreodata la Steaua.

 39. 39 Eu
  iunie 11, 2015 la 13:50

  problema cu radoi e ca presimt o slugarnicie fata de becali. sper sa ma insel.

 40. 40 Lucky
  iunie 11, 2015 la 17:59

  Despre ce presimţire de slugărnicie vorbeşti, Norbi?

  Aducerea lui Rădoi este garanţia absolută, unică şi sufientă, a viitorului la Steaua: ăia antrenează, Becali face transferurile, echipa şi schimbările, iar Rădoi e intermediar între.

  Becali s-a pus factor decizional suprem în aspecte de pregătire tehnică şi decizii tactice, de care, evident că habar nu are mai mult decât oricare dintre 10 milioane de chibiţi care opinează în România.

  Să speri în orice altceva – adică într-o minimă normalitate, reprezentată de posibilitatea staffului tehnic de a lua decizii conform cu pregătirea şi convingerea lor în ce e mai bine pentru Steaua, e o naivitate care, după atâţia ani, nu mai e acceptabilă.

  Să-i refuzi explicit lui Dan Petrescu posibilitatea (ca să nu spun că în cazul lui am putea vorbi chiar de „dreptul”) de a antrena vreodată la Steaua pe motiv că nu te poţi înţelege cu el (adică îţi dă flit când ai „inspiraţii”) şi să-l instalezi pe finul tău, fără bac şi luat direct dintre cămile, ca să-ţi acopere în faţa suporterilor intenţiile evidente de a te juca cu echipa a milioane de români cum vrei tu, mi se pare ceva intolerabil.

  De asta e incredibil de greu să fii stelist azi: ori te faci că nu vezi, ori abandonezi total, ori suferi. Ca să nu vorbesc de situaţia în care te întorci împotrivă.

 41. 41 Ovidiu
  iunie 11, 2015 la 22:00

  greu e azi sa fii stelist
  cand ciobanu antreneaza
  iar finutu garanteaza
  cum naiba sa nu fii trist

  hartuit de manelist
  Costelus fu mazilit
  Bursucu-i nesuferit
  greu e azi sa fii stelist

  cu nea Gigi prim solist
  cu Mirel bagat in grila
  fara bac, dar cu camila
  grea e viata de stelist

  of, of, mai, maaaaai! 😀

 42. 42 Eu
  iunie 11, 2015 la 23:40

  Cum naiba sa nu FII trist cand vezi un agramat pe post de poet? :)))

 43. 43 Dawson
  iunie 11, 2015 la 23:51

  Hai sa lasam poezelele – noi am luat sezonul asta trei trofee, pe cand altii sunt retrogradati, in insolventa, alea-alea… 😀

 44. 44 Ovidiu
  iunie 12, 2015 la 08:11

  de obicei nu raspund unora, dar acu’ trebuie sa spun ca, la conjunctiv prezent, forma verbului a fi este la fel, atat la afirmativ cat si la negativ. dar, deh, prostu’ daca nu-i fudul, parca nu e prost destul.

 45. 45 Shab
  iunie 12, 2015 la 08:56

  Altceva ce mai scria in Click, Lucky?

 46. 46 Sam Murray
  iunie 12, 2015 la 09:02

  Bre, Ovidiule, tu ești artist… Era cât pe-aci să scriu hartist, dar tu nu ești fan Reghe. Idolul tău e poetul din peluză, dragul de Drăghici. El o fi scris și minunăția asta, of, of, măi, măăăăăi! Că tare mai seamănă cu adevărata doină de jale scrisă după eliminarea din Cupă. Știi cine au fost călăii…

  Tricoul nu il meritati/ Ca sunteti niste terminati/ Ce fotbalisti, ce muraturi/ Niste bufoni, caricaturi/
  Plecati! Plecati!
  Cu Iasiul chiar dac-ati pierdut/ Am fost cu voi, v-am sustinut/ Tot slabi ati fost dar n-a contat/ Noi am venit si am cantat
  Voi ce-ati facut?
  Si cu Craiova cand a fost/ Voi ati jucat la fel de prost/ Dar noi v-am sustinut mereu/ Si-am fost cu voi cand v-a fost greu
  Dar n-are rost.
  Azi va ceream doar sa jucati/ Sa puneti osul, sa luptati/ Sa va vedem macar ca vreti/ Dar ori nu stiti, ori nu puteti
  Niste ratati.
  Voi stiti doar sa va razvratiti/ SI cereti doar sa fiti platiti/ Vreti bani? Atunci macar jucati/ Vreti fani? Pai nu ii meritati
  Ce nesimtiti!
  Ce-am inteles din acest joc?/ Ca nu va pasa mai deloc/ E clar, am fost prea buni cu voi/ Va doare undeva de noi
  Va bateti joc.
  Dar pana cand sa mai induri?/ Cat sa te-abtii sa nu-i injuri?/ Si cat de calm sa poti sa fii/ Sa ai rabdare sa sustii
  Niste scursuri?
  Asa apatici? Asa blegi?/ Nici doua pase sa nu legi?/ In tur acum vreo sase luni/ Pareati mai vii, pareati mai buni
  Ce sa-ntelegi?
  Nu ma oftic ca am pierdut/ Imi pare rau ca v-ati vandut/ Rusine voua vanzatori/ Niste distrusi, niste farsori
  Urat! Urat!
  Nu-mi pare rau de rezultat/ Dar ma oftic ca ne-ati tradat/ De-acum nu toleram orice/ Si cred c-ati inteles de ce
  S-a terminat!
  De-acum nu va vom mai rabda/ Nu va vom mai aplauda/ Noi mergem peste tot cu voi/ Dar voi va bateti joc de noi
  E clar ca da!
  Plecati ca sunteti idioti/ Ne-am saturat de falsi, de hoti,/ De figuristi, de ospatari/ De antrenori, de mercenari
  Afara toti!
  Plecati! Plecati ca ne-ati distrus/ A fost frumos. A fost. S-a dus/ Prefer s-o luam de la-nceput/ Si sa ne-ntoarcem in trecut
  Cu capul sus.
  Sunt suparat. Si stiti de ce?/ Decat asa, mai bine-n B/ Atunci cantam, jucam, luptam/ Bateam, radeam, pierdeam, plangeam
  Deci stim cum e.
  Voi sunteti niste venetici/ Si niste caractere mici/ Niste pripasi, niste trisori/ Niste distrusi, niste farsori
  Plecati de-aici!
  De-aseara parca nu-mi revin/ Ce meci, ce circ, ce balci, ce chin/ Am stat o zi sa reflectez/ Ca poate-poate ma calmez
  Macar putin.
  Vor spune unii c-am fost dur/ Dar cat sa pot sa mai indur?/ Sa-si bata joc de nervii mei/ Eu n-am somn noaptea, iar pe ei
  Ii doare-n c-r.
  Ce joc anost, ce meci urat/ Un sut pe poarta –doar atat/ Ia-ti Capra bravii jucatori/ Si du-te, vinde, pleaca, mori
  Cu ei de gat.

  Dar nu fi trist! Să nu fii afectat de lipsa rezultatelor, de sumbra perspectivă a unui viitor incert. E mult mai greu să fii stelist, ce naiba, cât să mai suportăm atâtea titluri? Cu ciobanu`, cu finuțu`, fără Costeluș, fără Bursuc… tot aia e: nambăroan scrie pe noi. Ceilalți? Cu bara, cu unghia, cu snucăru`… Of, of, of, măi, măăăăăi!

 47. 47 Ovidiu
  iunie 12, 2015 la 09:12

  Bre, de ce nu-mi dai si mie un pic de credit? mi-a placut postarea lui Lucky si am incercat s-o pun in versuri 😀 . In ceea ce-l priveste pe Draghici, vad ca-l citesti mai mult ca mine. Apreciez ca m-ai sustinut dpdv gramatical. Deja imi pare rau ca i-am raspuns aluia.

 48. 48 Sam Murray
  iunie 12, 2015 la 10:34

  A, ieschiuze moa, n-am știut că-i creație personală. Mă simt obligat să-ți dau replica. Da` să nu mă pârăști maistrului din peluză…

  Bine-i sa fii petrolist,
  sau astrist ;-), că nu contează,
  când Clarisa garantează,
  păi, cum naiba să fii trist…

  Cu primaru` priponit,
  și cu Strâmbu evadat,
  fără Tex și Alcenat,
  bine-i să fii petrolist.

  Nici nu știi care-i solist,
  cu Selymes și-ai lui francezi,
  la Blejoi acu` ne vezi
  bine-i să fii petrolist.

  Allez, allez! Allez, mon cher,
  Vorbim limba lu` Voltaire, măăăăăi! 😀

 49. 49 Ovidiu
  iunie 12, 2015 la 10:51

  la Boldesti, bre, la Boldesti! 😀 deocamdata vad ca s-a aprobat planu’ de reorganizare. vorba cuiva de pe doarpetrolul, sper sa nu fie doar o injectie cu morfina.

 50. 50 Dawson
  iunie 12, 2015 la 11:18

  Hai ca s-a transformat in cenaclu literar topicul asta! 😆

 51. 51 Lucky
  iunie 12, 2015 la 12:00

  Shab, nu şţiu ce scria, că nu stau să citesc, mă uit doar la poze.

  Uite una cu staffu`:

  https://ro-ro.facebook.com/NotGigiBecali/photos/a.220021768197016.1073741828.219900184875841/393044704228054/?type=1

 52. 52 jeromelebanner
  iunie 12, 2015 la 12:51

  Atrag atantia ca decaderea lui Adrian Paunescu a venit dupa un cenaclu Flacara pe stadionul Petrolul, asa ca aferim

 53. 53 shab
  iunie 12, 2015 la 13:47

  Atata timp cat are rezultate, poa’ sa si joace, din partea mea. Ma amuza copilariile unora care cred ca la conducerea unui club de fotbal ar trebui sa fie vreun Dalai Lama.

 54. 54 Eu
  iunie 12, 2015 la 14:15

  M-a prins, am muscat-o, stau jos. Nota 3!

 55. 55 Ovidiu
  iunie 12, 2015 la 15:27

  acu’ am vazut ca jucam un amical la Blejoi 😀 . maître, ti-am zis io ca esti cu ochii pe Petrolul mai mult decat sunt io cu ochii pe Steaua 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Ovidiu pe WUNDERBAR!
Dawson pe WUNDERBAR!
Dawson pe HOCH KOSSOWO!
Ovidiu pe HOCH KOSSOWO!
Dawson pe HOCH KOSSOWO!

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: