17
Mai
15

MASCA ȘI CASCA


663628-raul-rusescu663650-rkx8822Două victorii chinuite ale celor două pretendente la titlu…

Mai întâi, Steaua a continuat seria de meciuri ciudate. Începutul  partidei de la Brașov părea să anunțe o victorie stelistă lejeră, la scor, în fața unei echipe varză. S-au ratat câteva ocazii mari și, surprise-surprise, bomba: o fază bramburită prin împiedicata apărare stelistă și… 1-0 pentru Brașov. Parcă mai văzusem filmul ăsta… Egalarea a venit firesc, dar numai datorită unui șut de excepție al lui Dodel. Rar, dar bine. Bineînțeles, fazele simple și ocaziile clare au continuat să fie ratate cu seninătate de Țucu & co., așa că n-a mai fost o surpriză golul pe contra-atac (o fi fost sau nu offside…) al Brașovului. La 1-2 eram liniștit, spre deosebire de soacră-mea, care mi-a telefonat disperată. Și ocaziile au abundat, dar apărarea unde internaționalii Luchin și Tamaș sunt rezerve putea și să trimită mai repede titlul la Tg.Mureș… Gâlcă s-a gândit că aroganța de a juca cu doar 8 jucători, pe lângă care se agitau trei umbre – Iancu, Țucudean și Chipciu, e exagerată, așa că i-a schimbat pe primii doi cu Breeveld și Rusescu. Mascatul și-a luat rolul în serios și a înscris două goluri care au adus Steaua pe primul loc înaintea meciului ce urma, ASA-Petrolul. Asta nu înseamnă că apărarea n-a continuat să gafeze și să mențină suspense-ul până la urmă… Un 3-2 care putea fi 10-2, dar și 3-4, nu?

Am văzut apoi meciul celor pe care unii îi doresc campioni. Și ei s-au chinuit, într-un meci fără sare și piper ce părea că poate dura și o săptămână făra a se înscrie  gol. Adversarei mureșenilor, Petrolul, strâmbată rău de recent demisionatul ei antrenor,  nu i-a fost greu să anihileze atacurile gazdelor, dar nici nu putea pretinde mai mult când ”vârful de lance” e N`Koyi (unde naiba l-or fi găsit?), iar Cascafei era pălit de dorul de ținutul natal, visând la meciuri în UCL, în tricoul roșu-albastru… Dar, în returul ăsta zeița Fortuna e, evident, în limbă după  N`Doye, Zicu, Mureșan și ceilalți reșapați. Un șut în disperare de cauză al lui Voiculeț a devenit un golazo de văzut și revăzut și menține intacte șansele la titlu ale echipei înființate în 2008, dar care și-a sărbătorit anul trecut… 50 de ani de activitate.

Urmează penultima etapă, care ar trebui să lămurească lucrurile. Ne-o garantează Șumudică, nu?

Anunțuri

2 Responses to “MASCA ȘI CASCA”


  1. 1 Nichita spioneaza, Ponta jubileaza
    Mai 17, 2015 la 13:24

    Mie mi-e frica de Sumi. E preten mare cu nea Gigi. Nu stiu in ce circumstante, el mare rapidist, dar sa ne aducem aminte ca recentul mare scriitor a fost cel de l-a recomandat lui nea Adi. Asta-i hopul cel mare, la Giurgiu. Banuiesc ca daca ASA reuseste sa treaca Dunarea cu bacul la Giurgiu, e cam gata treaba.

  2. 2 shab
    Mai 20, 2015 la 23:53

    Noroc ca imbecilul a decis sa ii odihneasca pe Rapa si Tosca pentru meciul cu Botosaniul, ca altfel pierdeam si cupa pacii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: