23
Mar
15

ÎN CEAȚĂ


Alt meci jenant al steliștilor în derby-ul naș-fin… Un scor mincinos prin proporțiile sale, care m-a convins că Gâlcă trebuie să plece. Desigur, vina eșecurilor din acest retur le aparține mai ales jucătorilor, care au părut împiedicați, incapabili să înscrie, gafând impardonabil, ca niște începători. Ori, lufturile, pasele la adversar, centrările în bălării, greșelile individuale nu i se pot imputa antrenorului. Lui  pot să-i accept și ciudatele experimente, dacă mă gândesc că returul a început cu un avans de zece puncte față de locul 2. Dar, când vezi că pierzi puncte cu echipe modeste și vezi că o echipă de reșapați ajunge la patru puncte, nu insiști cu ideile trăznite, începând un meci ca acela din seara asta ”odihnindu-i” pe Rusescu și/sau Țucudean, sperând în nu știu ce din partea lui Iancu. Nu ratarea unui penalty, desigur… Când, la 1-1, adversarul rămâne în zece oameni, mai aștepți zece minute până să împrospătezi atacul? Nu găsești o soluție umilitoarei situații de a fi înghesuit de o echipă mică și cu un om în minus? Atunci îți faci bagajul și-ți cauți alt loc de muncă, unde nu există pretenții ca la Steaua. Căci la Steaua nu se-ncinge bairam când învingi din noroc. La Steaua se așteaptă spectacol, victorii, titluri, cupe. Bara lui Iancu din min.25 nu rămâne în CV. Ci doar în folclor, pentru cei ce caută justificări lipsei de rezultate…

Iar când, după parodia de meci din Ghencea, vezi El clasico (ce gol a dat Realul!!!), parcă nici nu-ți mai vine să te uiți la Liga noastră prăpădită. Ce să vezi? Păi, etapa asta a fost plină de caraghioslâcuri…

Mai întâi, la  Botoșani, ASA a continuat să acumuleze puncte pentru a-și asigura locul 2. Bineînțeles, n-am văzut meciul, deși, sunt convins, toata țara s-a înghesuit în fața televizoarelor. Ce era mai important am aflat de la antrenorul târg-mureșenilor: ” a fost o partidă foarte grea. Am fost mai pragmatici şi am avut o atitudine superioară deşi adversarul a fost unul foarte bun.” Un adversar foarte bun, care în acest retur are trei remize și trei înfrângeri… Concluziile presei sunt și ele pe măsură: ”Parcurs senzațional… ASA îi suflă în ceafă Stelei.” Suflă? Sufletul!

La Craiova, CSU și Astra cred că n-au început meciul, că văd că scrie 0-0. Sau o fi aprecierea valorii celor două echipe: zero… O mai fi crescut ceva iarbă pe tăpșanul oltenilor? La gâtul cui mai sare magnatul?

Pe gazonul fermecat, într-un derby pe care la anul îl vom urmări la ore mai micuțe, Rapid a învins Oțelul cu 2-0. Magnifica victorie i-a inspirat unui gesepist o cronică demențială. Voi reține acest nume, Vlad Ispas, pentru a-mi înveseli eventuale clipe mai triste, în viitor.  Vă redau niște fragmente, in extenso, spre edificare.

Extemporal la dirigenţie… „Profesorul” Pustai a pregătit perfect echipa şi a condus-o către prima victorie în Giuleşti din acest retur… Dacă aveţi un prieten din străinătate şi vă cere să îl duceţi la meci, nu îl duceţi pe Arena Naţională, duceţi-l pe Giuleşti!  Într-un fotbal al insolvenţelor, al revoltelor pe culori şi al stadioanelor goale, arena de lîngă pod vine ca un tărîm ce refuză demn să se supună rigorilor contemporane… Încălzirea echipelor în soarele unei după-amiezi superbe parcă pregăteşte decorul unei piese de pe Broadway. Doar că publicul de teatru nu-şi are loc pe Giuleşti. Atmosfera sud-americană a început cu mult înaintea fluierului de start… Visul giuleştean căpăta contur încă din start… Mai viu ca niciodată în acest retur, Nico a fost primul la toate mingile. Experimentat, atacantul a pivotat ca o vedetă NBA, iar Meulens a trimis elegant lîngă bară: 1-0! Mijlocaşul din Curacao a zburdat instant către tribuna a doua. Ne putem imagina ce a a fost în sufletul şeptarului… Pentru Pustai fotbalul e matematică… A fost meciul în care Oriolii şi-au arătat valoarea. Flancul stîng a fost arat de cei doi. Eleganţi, spaniolii s-au sincronizat ca la patinaj artistic, părînd monoposturi de Formula 1. În aceste condiţii, Solomou a fost transformat de ţesăturile de pase într-un spectator al circuitului de la Monte Giuleşti… …Pustai. A stat pe bancă la fel ca la catedră, cu mîinile la spate… a rămas un domn şi a refuzat să vibreze cu insultele ultraşilor la adresa rivalilor…. Pancone l-a angajat super pe Nico pentru 2-0. Un Giuleşti fericit, aşa cum nu a mai fost în acest retur. După fluierul de final, jucătorii s-au strîns în cerc la centrul terenului şi au făcut un tur al arenei. O vreme va fi linişte la Rapid. „Profesorul” a mai predat o lecţie.

În caz că ați uitat, profesorul a predat minunata lecție unei echipe care are 2 (două) victorii în 23 de etape, și 9 goluri înscrise. Așa că monoposturile circuitului de la Monte Giulești nu s-au chinuit prea tare cu sincronizarea ca la patinaj artistic. Bine că lui Ispas, pe lângă Broadway și NBA, nu i-o fi trecut  prin cap să asemuiască țesăturile de pase ale vedetelor giuleștene cu… ”Lacul lebedelor” (nu, bre, nu alea vieneze…), că mai știi ce ieșea?

La Brașov, Stoican și-a condus cu mână fermă echipa spre o nouă înfrângere, dar rămâne același optimist, în ciuda discursului amețitor: ” Am dat peste o echipă care s-a apărat bine şi nu ne-a pus probleme… Asta este, ridicăm capul din pămînt şi mergem mai departe. Am dominat Braşovul la toate capitolele, mai puţin pe tabelă.” Să vedem cum mai e cu șansele la… măcar locul 2, sau 3.

La Cluj, am văzut ultima jumătate de oră, o dominare aproape totală a clujenilor, dar rezultatul a rămas cel stabilit din penalty în prima repriză de fantasticul ce-nnoadă picioare. Victoria a readus zâmbetul pe fața marțienilor, care mai speră la locul 2. Sau, mai știi…

Așadar, mai sunt 11 etape. Cam multe, că m-am plictisit. Jocul Stelei scârțâie, îngrijorează, în perspectiva prezenței în Europa. Nu știu ce schimbări se vor face, în lot, în conducere, dar viitorul e în ceață și fotbalul nostru arată ca flota albaneză: o lotcă cu una din vâsle ruptă…

Noroc cu Simona, care arată că se poate. Nu numai cu talent, că de-ăsta nu ducem lipsă, ci cu multă, multă trudă…

Anunțuri

36 Responses to “ÎN CEAȚĂ”


 1. Martie 23, 2015 la 15:25

  Maitre, poate c-ai sa razi, dar pe mine nu m-ar fi deranjat defel daca invingea Viitorul in Ghencea! Echipa lui Hagi mi-e foarte simpatica, am mai spus-o, si chiar as vrea sa-i vad salvandu-se de la retrogradare pe pustanii respectivi. Si nu, nu gasesc nimic anormal aici! Altele sunt anomaliile prin zona asta: sa-ti displaca o trupa de tinerei adunati cu ambitie in jurul sau de cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor, dar sa admiri pana la adoratie vreo gasca de insolventi – exemple sunt destule, dar sa ne rezumam la aia din Giulesti; sau sa detesti echipa (candva a) Armatei Romane (iar candva) Regale, dar s-o iubesti pe cea a Securitatii comuniste; sau sa injuri o minune ca Simona, dar sa idolatrizezi o mizerie ca Basea etc.
  Hai ca s-a prins ideea, cred… 😀

 2. 2 Tranquillo Barletta
  Martie 24, 2015 la 14:04

  Ca vorbea Dason de „anomalii” (poate ca omul se pricepe cel mai bine, cine stie 🙂 ):

  Auzi la Dawson „sa-ti displaca o trupa de tinerei adunati cu ambitie in jurul sau de cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor”

  Ce gluma buna… ia uite cativa tinerei : Calin Albut – 33 de ani, Catalin Munteanu – 36 de ani, Banel – 30 de ani, Iulian mamele – 30 de ani, Nelson Bonilla – 24 de ani,, Paul Parvulescu – 26 de ani, Henrique )asta e imprumutat de la echipa Securitatii comuniste dar ce mai conteazxa, si cumnatu’ a jucat acolo) – 28 de ani…Restul sunt intr-aevar tinerei…Este fie o doivada de ignorantra fie una de ipocrizie sa faci tapaj de insolventa cand echipa lui Hagi se muta de colo , adica unde primarul ii ofera bani (banuyiesc ca bani publici, nu din buzunar) desi este o Regula care solicita o anumita stabilitate a echipelor in primas liga, cu totul opus mutarilor care-I permit lui hagi sa sutina echipa (si) cu bani publici.

  Este ipocrit sa faci tapaj de echipa Securitatii comuniste mintind pentru contrast cu regalitatea armatei, cand la momentul infiintarii echipei armatei regal-comuniste ministrul Armatei era un bolsevic alogen, Emil Bodnaras, cel care dezertase la sovietici si care lucre pt sovietici cand armata romana (intr-adevar regala) lupta impotriva bolsevismului.

  Cat de spre Simona si basea, alaturarea fortata este airitoare. Parca favporitul vremelnic al lui dawson, Ponta Viorel, se afisa la evenimente cu Simona, dar este dreptul lui, omului ii placea tenisului, Cum ii place si lui Ioahannis, dar si lui Adrian Nastase… Si in perioada comunista unor mahari comunisti le placea tenisul – un exemplu ar fi familia lui Ion Gheorghe Maurer.

 3. Martie 24, 2015 la 14:20

  Yo mi-s zen – ziceti-i voi de dulce lui Braletta! 😀

 4. 4 Lucky
  Martie 24, 2015 la 15:17

  @Barletta,

  Spui:
  „primarul ii ofera bani (banuyiesc ca bani publici, nu din buzunar) ”

  „Este o Regula care solicita o anumita stabilitate a echipelor in primas liga, cu totul opus mutarilor care-I permit lui hagi sa sutina echipa (si) cu bani publici”

  Ţi-aş fi recunoscător dacă ai indica respectiva reglementare. Cum nu o vei putea face, îmi permit să fac următoarele remarci:
  _________

  1. Nu există nicio regulă privitoare la mutarea echipei. Un club se poate muta din oraş în oraş (inclusiv în timpul sezonului), atâta timp cât anunţă locul de disputare al meciurilor iar stadionul corespunde standardelor în vigoare. Nu există sediu, decât în sens de sediu social. În acelaşi sens, un club îşi poate schimba denumirea însă doar înainte de începerea unui sezon, adăugându-i nu doar particula „locală”, gen „Viitorul Voluntari, Viitorul Constanţa, Viitorul Tulcea”, ci şi „Viitorul Ursus, Viitorul CEC Bank” şamd. Ca să continui, Viitorul are sediul social în Constanţa, dar se poate numi Viitorul Voluntari şi îşi poate disputa meciurile, la rigoare, în Cluj.

  Clubul lui Hagi se numeşte FOTBAL CLUB VIITORUL şi îşi poate disputa meciurile unde doreşte.

  ________

  2. Strict teoretic, Viitorul nu poate primi bani publici, în aceeaşi măsură în care nu poate primi (legal) nicio altă echipă. Comunităţile locale pot sprijini dezvoltarea sportului, însă „finanţările” sunt limitate la o categorie de cheltuieli care exclud categoric acele cheltuieli care au o pondere de 80-90% din cheltuielile unui club, adică salariile.

  Cheltuielile eligibile sunt cele referitoare la transport, cazare şi masă, alimentaţie de efort, plata arbitrilor, medicilor, asigurări, achiziţie de echipament sportiv, alte cheltuieli mărunte.

  ________

  3. Realitatea faptică e că Viitorul NU a primit nici măcar aceşti bani de nicăieri, nici de la Voluntari, nici de la Chiajna.

  Era, într-adevăr, o înţelegere, prin care comunitatea locală de la Voluntari se angaja să construiască un stadion modern, pe care să joacă, cu particula Viitorul Voluntari, echipa lui Hagi. Acest lucru nu s-a întâmplat.

  faptul e că Viitorul joacă pe gratis la Chiajna şi se antrenează contra-cost la Mogoşoaia.

  ________

  4. Viitorul îşi finalizează în această vara construcţia unui stadion lângă Constanţa. Construcţia este finanţată exclusiv pe banii privaţi ai lui Hagi, aşa cum a fost finanţată toată infrastructura Academiei (începând de la achiziţia de teren). Din toamnă, Viitorul va juca la Ovidiu.

  ________

  5. Referitor la stabilitatea cluburilor, sau la criteriul financiar, mă frapează tupeul de care dai dovadă, ca rapidist recunoscut.

  Rapid Bucureşti este un club fără centru de copii şi juniori, fără stadion, cu un lot închiriat – deci, cu un viitor de o stabilitate…

  În acelaşi timp, este un club care mai trăieşte (se târăşte) exclusiv datorită faptului că a profitat de o lege mizerabilă a insolvenţei, prin care creanţele faţă de jucători, bugetul de stat şi ceilalţi creditori negarantaţi au fost reduse cu 90%.

  Eu nu cred că Rapidului i se poate imputa faptul că s-a folosit de o prevedere legală (cred că toţi am fi procedat la fel), dar după acest jaf moral de dimensiuni colosale ar trebui ca suporterii ei să ai bunul simţ şi să coboare vocea într-o minimă stare de jenă, dacă nu de ruşine. Şi asta pentru mult timp de-acum încolo.

  Cu atât mai mult e penibil să arunci un blam – bazat pe minciuni – pe alţii.

  Despre o confruntare teoretică, viitorul Viitorului şi viitorul Rapidului, o să vedem evoluţiile din următorii ani, dar bazele de la care se pleacă ar trebui să vă arunce în depresie.

  Până atunci constat cu părere de rău, că, vrând-nevrând, confirmi zicală cu „ţigănie ca-n Ghiuleşti”.

 5. 5 Francisco D'Anconia
  Martie 24, 2015 la 16:35

  Nenicule, de unde ai scos-o cu Rapid fara centru de copii si juniori?

  Cu 9 luni in urma castigat campionatul pe Bucuresti la juniori nascuti in 2000..,

  Ia uite aici:

  http://m.digisport.ro//Sport/FOTBAL/rapid+campioana+la+juniori

  Nu stiu daca Steaua lui Gigi a participat – voi aveti centru de coii si juniori? 😉

  Cat despre jaf, Steaua a profitat din plin de finantarile de la Bancorexul pesedistii ( pesederistilui) Temesan, si de iertarea unei datorii de 10 milioane de dolari cand a preluat-o ciobanul. Vorbeai de tupeu, au din plin sau pur si simplu nu esti informat corect.

  Cat despre faptul ca Viitorul lui Hagi joaca gratuit pe in teren, tot o forma de sprijin din bani publici este daca stadionul este in proprietatea publica.

 6. 6 Francisco D'Anconia
  Martie 24, 2015 la 16:37

  Dar Imi place ca Albut, Henrique, Parvulescu, Bonulla, C Munteanu si eternul simbol Banel Sunt tineri de viitor.Alaturi de Daminuta, pe asta il uitasem…

 7. 7 Lucky
  Martie 24, 2015 la 17:06

  Poi, da, Steaua a făcut destule, e cancer bolşevic, mizerie ghencistă, sperma soldatului sovietic etc.

  Se nasc două probleme.

  1. Chiar dacă admitem că Steauza a făcut ceva prostii în vremuri tulburi (deşi în comparaţie cu tunurile date în vremuri limpezi de Rapid şi Dinamo…), se salvează prin nişte rezultate fabuloase (în comparaţie): atât sportive, cât şi financiare.

  2. Dar Rapid e „echipa oamenilor cinstiţi şi simpli, căreia furtul şi hoţia îi sunt străine”. E „exemplu de corectitudine, oropsită, victimă”.

  Cu alte cuvinte, şi hoţi şi proşti şi ipocriţi.

 8. 8 Francisco D'Anconia
  Martie 24, 2015 la 17:25

  Nu inteleg de Ce inventazi replici si acuzatii. Eu nu am zis nimic de cancer bolsevic in aceasta discutie si cred ca nici pe acest blog, in general. De Ce nu vrei sa ramai la subiect si preferi sa inventezi acuzatii la adresa Stelei?

  Daca ai argumente serioase te rog replica, dar nu cu chestii gen Rapid nu are sector de copii si jumiori, ca asta nu e argument veridic…

  Sunt semne de intrebare si in privinta intrarii Craiovei direct in Divizia B ( am vazut acum ca si Cartu se imbatoseaza impotriva echipelor on insolventei) , si deasemenea si impotriva participarii Iasului si. Viitorului lui Hagi in primul esalon.

 9. Martie 24, 2015 la 17:29

  Neicusorule, tu ai facut armata? Doar intreb… 😀

 10. 10 Sam Murray
  Martie 25, 2015 la 10:06

  Bre, da` văz că vă-ndeamnă la activitate febrilă zbaterile lui Tranquillo-ma-non-troppo…

  Omul e scrofulos la datorie și ia la puricat actele de naștere ale băieților lui Hagi și-i bate obrazul makidonului că suge sângele boborului prin primarul (bolșevic alogen, bănuiesc…) al Chiajnei. Deși n-am priceput ce are asta cu insolvența…

  Fiindcă-i băiat gigea, îmi ridică mingea la fileu (mie, căruia îi place voleiul ca lui Pancone Azuga – apă de izvor) și mă veștejește proletar, acuzându-mă de ipocrizie. Deh, nefiind multilateral lăbărțat în opinii, ca el, am făcut referire doar la Consiliul Local din Ploiești și nu le-am dat la gioale și celor din Chiajna, Iași și Neumarkt. Ei, așa sunt eu, sunt într-o pozițiune pitorească și mizericordioasă și sufăr peste poate. De ipocrizie, normal… Și n-am auzit ca pe cele trei protejate ale primăriilor să le pască insolvența.

  Oricum, ca să-ți mai alin aleanul, Barletto, uite, mă dau și la ei, ba și la CSU Craiova (care nu ai spune nici o vorbuliță în infinita ta ipocrizie), Pandurii și toate care n-au norocul să aibă un basarabean cu pușculiță și-s nevoite să ia de la gura rumânașilor. Numai să nu mă bănuiască Dawson și pe mine că aș avea ceva cu Prunea… :-;

  Altfel, văd că a avut destulă răbdare cu tine Lucky, așa că nu mai insist. De altfel, ar fi inutil, că tu iar îmi vii cu alea vechi. Uite, îți vând un pont: dă-i peste nas lui Dawson cu cultura aia de care pomenește. Ce Iași, ce Chiajna? Ce naiba, se știe că elita cultural-artistică freamătă la auzul galeriei credincioase gazonului fermecat al celei mai frumoase și iubite… De Ioana Radu ai auzit? Dar de Dan Grigore? De Pittiș? De Corsicanu? De Mihai Nămol?

  Acu`, anul ăsta nu se mai lasă cu trofee pentru echipa unde banderola de căpitan a ajuns la unicul român rămas să apere tradiția și identitatea de la `23 încoa`. Dar tre` să mă interesez dacă se mai ține Cupa Regelui. Nu, nu aia a celuilalt Real, ci aia de la Sibiu…

 11. 11 Casillas
  Martie 25, 2015 la 15:37

  Ce fata de rapidist are „regele” 🙂

 12. 12 Ovidiu
  Martie 25, 2015 la 17:47

  1. Viitorul trebuia retrogradata impreuna cu Steaua dupa istoricul 2-5 din Ghencea, unul dintre putinele blaturi recunoscute de patronul uneia dintre echipe.
  2. Cei care considera legile care nu le convin mizerabile sunt dintre cei ce nu s-au putut adapta schimbarilor de dupa 1989, sunt nostalgicii carora nu le vine sa creada ca vremurile de atunci incep pana la urma sa apuna, sunt cei incapabili sa accepte regula de baza a democratiei, si anume ca legile trebuiesc respectate indiferent daca ne convin sau nu, sunt cei care au atarnat ca o piatra de moara de gatul tarii noastre, care incepe totusi incet, incet, sa se scuture de astfel de balast.

 13. 13 Eu
  Martie 26, 2015 la 10:40

  Ce sila imi provoaca indivizii care vorbesc de legi si regulamente, iar apoi o dau pe retrogradari sustinute cu argumente gen „asa vor muschii mei”.

 14. Martie 26, 2015 la 12:08

  Schimbarile de dupa ’89 n-au fost neaparat in bine, ba dimpotriva daca observam ca sindromul „ce face injinerul ala?” e intalnit la tot pasul.

 15. 15 Casillas
  Martie 26, 2015 la 15:39

  Lupule, daca vrei sa faci aici pe maica Tereza (mai era unul care se da atat mare fotbalist cat si mare cunoscator in fotbal si juca acest rol) poate ne spui cate ceva despre blatul din 1991 din penultima etapa de campionat, Corvinul – Craiova (blat recunoscut de FRF, cand Ovidiu Hanganu a fost suspendat pentru non combat). Sau despre blatul dintre Dinamo si Ceahlaul cand a luat pozitie pana si Mircea Sandu? Despre astea ce zici? Sau le bagam sub pres ca nu servesc cauzei? 😉

 16. 16 Sam Murray
  Martie 26, 2015 la 19:56

  Măi, Casillas, ce-i așa greu de priceput: Steaua trebuie retrogradată, că altfel începe hegemonia. Sau, cum clama mereu prietenul nostru Ovidiu: ”Desființarea”!!!

 17. 17 Ovidiu
  Martie 26, 2015 la 20:09

  Despre morti, adica Corvinu’, numai de bine ;P . Nu cred sa fie vreo echipa sa nu fi facut blaturi. De asemenea, cred ca au fost mai multe tentative de „moment zero”, niciuna concretizata cu adevarat. Totusi, parca acum se joaca mai corect. Io am zis de meciul ala ca replica la osanalele ridicate Viitorului, ca prea ne-o prezenta ca Alba ca Zapada.

 18. 18 Ovidiu
  Martie 26, 2015 la 20:13

  Bre, n-ai sa crezi, da’ m-am sucit! Acu’ zic asa: „Infiintarea!” 😀 😀 😀

 19. Martie 26, 2015 la 20:54

  Adica tie alea ti se par osanale??? Ma rog. Dar sa-i faci statuie lui Reagan, care nici macar nu-i presedintele care a bombardat orasul… 😆

 20. 20 Ovidiu
  Martie 26, 2015 la 21:10

  ce are sula cu prefectura? (ma rog, in cazul asta, consiliu’ judetean 😀 )

 21. Martie 26, 2015 la 21:25

  Pai mai e unul pe-aici care folosea asemenea termeni aiurea-n tramvai, neconstientizand barna-i din propriul ochisor. 😀

 22. 22 Pintea Viteazul
  Martie 27, 2015 la 03:33

  Ce se agita stelistii, ca si altii au facut blaturi, nu sunt ei unici cu „omenia” menita sa salveze echipa migratoare a Rejelui…

  Dawsone, tata , prinsesi curaj? Las-o imncet cu intrebarile – ar trebui sa fiu iresponsabil sa ma incred din nou intr-un om ca tine, care injura si trambiteaza magarii la adresa mea dupa ce a fost in casa la mine, unde era prietenos nevoie mare. Asta pt ca mai apoi sa loveasca cu un stil perfid, cu amestec de adevar si minciuni …
  Si da, Steaua nu are nici o legatura cu Armata Regala Romana- 0- argumentul cu decretul Regelui Mihai prin care a fost infiintata Steaua e o mascarada. Tot Regele a aprobat formal si acceptat alegerile ticloase si furate din ’46 – ce putere mai avea de fapt regale Mihai sa faca ceva de capul lui???

  Casiilas, tu stii fotbal,? 🙂 ce gluma buna…Pe forumul asta nu prea sunt stelisi care sa stie fotbal (Toshiro, Dawson sunt cu totul pe langa), la fel ca majoritatea stelistilor care se incapataneaza sa discute pe acest subiect. Doar Norbinho stie ceva fotbal, si SOS, teoria fotbalui deprinsa de la rapidistii batrani si invizibili pe care ii spiona la ceas de seara prin Cismigiu, ca in rest e slabut si el, se duce la meciuri dar tot nu intelege prea multe.

  Nici un om cu simtul masurii , cu o farama de decenta si cu o idee despre fotbal nu poate sutine o echipa migratoare de trisori prrecum echipa antrenorului care ne-a neorocit o nationala cu jucatori chiar buni….cum a facut-o Rejele in 2001. Nu e doar vina rejelui, saracu’, ci si vina celor care l-au coctat acolo, la carma echipei nationale.. Toate osanalele penibile la adcresa lui Hagi nu fac decat sa ilustreze ce se intampla in lipsa unor repere autentice.

 23. Martie 27, 2015 la 08:11

  Hihi, hai ca tirada-ti ne-a inseninat ziua! Sau cel putin mie, ca sa nu vorbesc in numele altora… La Bucuresti i-a dat c-o ploaie de nedescris si credeam ca asta-mi va provoca o mica depresie, noroc cu tine, priceputule la fotbal – am pufnit in ris citindu-te, m-ai binedispus. 😀

 24. 24 Casillas
  Martie 27, 2015 la 10:45

  Iar a baut „le connaisseur” prea mult limoncello 🙂

 25. 25 Lucky
  Martie 27, 2015 la 12:38

  Repere autentice…. Marele Rapid, Şumudică, Corsicanul, la ăştia te referi, nu?!

  Reperele fotbalului românesc sunt: Club – Steaua; Fotbalist – Hagi.

  Fanii clubului bolşevic la înfiinţare, miliţiano-securist după 90, ţepar, adică falimentar sportiv, financiar, moral azi, să tacă din gură (plisc, cioc).

 26. Martie 27, 2015 la 12:58

  Vere Casillas, tu stii ca eu nici acum n-am gustat limoncello? Ba cred ca nici Blonzimea, iar la cum o stiu eu nici nu cred c-ar fi tentata! In schimb e mare fan cunoscatorul fotbaliator… 😀

 27. 27 Francisco D'Anconia
  Martie 27, 2015 la 14:09

  Lucky, faci enunturi fara nici acoperire in fapte. Nu e prima oara, au mai postat gugumanii..

  Hagi s fost un fotbalist foarte bun, dar Este urcat pe un pedestal prea inalt, iar ca antrenor a avut rezultate foarte slabe. Reperul Hagi a avut partea sa de dezamagiri (inclusiv realizari sub asteptari in Spania, ca jucator) si chiar si la Nationals, unde a avut prestatii exceptionale, Sunt si momente de ymbra ( declaratii aiuritoare, eliminari a aiuritoare in meciul cu Italia, conflictul penibili cu Piturca din postura de Reje)…

  Cel mai bun rezultat al unei echipe nationale de fotbal ramane locul 3 la Campionatul Mondial de juniori din 1981… Sferturi de finala a realizat si SUA, dar in pofida inclination spre hiperbola a presei nu s-a ajuns la agitatii isterice care nu pot fi decat contra-productive.

  Cat despre Bolshevism, cand ai ca fondatir un tradator de tara care a practicant cu inoculated (bolsevic, ca veni vorba) si apari sub in ministerial Al umui stalinist put si dur ( expres ia superman raului bolsevic) precum CSCA Bucuresti acuzatiile catre altii pe un ton ca al lui Lucky Sunt ceva intre ridicol, absurd si indecent.

 28. Martie 27, 2015 la 14:21

  Bai, nene, toate ca toate, ca nu poti recunoaste-n ruptul capului ca fondatorii Rapiduletului fura bolsevici din aia scarbosi, ne-am obisnuit, adevarul va supara crunt, mai ales ca v-ati straduit puternic sa va creati aura aia penibila de disidenti, dar cu Superman ce-ai avut? 😆

 29. 29 Francisco D'Anconia
  Martie 27, 2015 la 16:17

  Dawsone, de unde le scoti, mai I mule? Inventati ” fapte” care nu exista, dupa care le pasati de in stilist la altul ca sa creati o aparenta de veridicitate, sub o perdea de zgomot.

  Care bolsevici ( la plural) scarbosi?

  Da’ tovarasul Ceausescu, hot si comunist in ilegalitate, Ce fel de bolsevic a fost? Scarbos sau nu? Dar fratele Ie Ceauscu, oficial al Stelei, Ce fel de bolsevic a

  Emil Bodnaras a fost nu doar bolsevic, ci si stslinist… Si dezertor ( din armata regala pe care o tot invocati…

  Mihail Lascar a fost seful Diviziei „Goria, Closca si Crisan” care avea comisar politic, dupa model bolsevic, si in pozitia asta era Valter Roman. Asta a fost bolsevic stslinist, nu gluma…

 30. 30 Lucky
  Martie 27, 2015 la 16:26

  „Cel mai bun rezultat al unei echipe nationale de fotbal ramane locul 3 la Campionatul Mondial de juniori din 1981…”

  M-am lămurit cu tine. Eşti prost.

 31. 31 Francisco D'Anconia
  Martie 27, 2015 la 17:25

  Insulta Este „argumentul” oamenilor slabi si/sau de proasta calitate.

  Daca nu un loc pe podium la in turneu final de campionat Mondial, care Este cea mai buna performanta a unei Nationale de fotbal din Romania? Sfera utile de finala la CM 1994? Serios? Sau sferturile de finala la CE din 1972?

 32. 32 Lucky
  Martie 27, 2015 la 18:07

  Corsican yankeu, România are multiple trofee (loc 1) la Campionate Mondiale şi Europene la fotbalul pe plajă şi la minifotbal. Cred că şi astea sunt performanţe, după tine. Pentru că şi astea sunt reprezentative ale României şi joacă tot fotbal.

  Să spui (şi apoi să repeţi convins) că cea mai mare performanţă a fotbalului românesc la nivel de naţională e locul 3 din Australia obţinut de echipa de tineret, înseamnă ori că eşti prost, ori că ai băut vinuri sexy cu Gabor pe la Hunedoara, ori şi una şi alta.

  Zici că ştii tenis, sau cel puţin urmăreşti. Te întreb atunci: pentru tine, Mergea a obţinut „cel mai bun rezultat” al tenisului masculin din ultimii 15 ani câştigând de două ori Wimbledonul la juniori, la dublu, şi odată la simplu, sau Australian Open la dublu?

  Sau Ducu/Roşca, campioane anul ăsta la Paris, au obţinut un reziultat mai bun decât o semifinală a lui Halep la orice turneu bana de anul trecutl?! Idem cu rezultatele lui Dulgheru, Niculescu, Olaru de la junioare.

  Răzvan Sabău, câştigător în 1993 la Wimbledon (simplu) a avut atunci un rezultat mai bun decât zeci de rezultatele ale lui Andrei Pavel?

 33. 33 Sam Murray
  Martie 27, 2015 la 19:54

  Măi, Nic, hai că mă scoți din sărite cu aberațiile tale.
  Steaua a fost echipa Armatei, Rapid a Transporturilor. Ambele ministere au fost conduse de cei care erau la putere atunci – comuniștii. Tu pomenești doar de cei din armată, nici o vorbă despre lingăii ceferiști, care ajunseseră un fel de repere morale pentru generația ce urma să fie transformată în roboți comunizați. Treaba e că niciunul din cei menționați nu a intrat pe teren, fotbalul îl jucau niște băieți mai mult sau mai puțin pricepuți cu mingea.
  Dacă echipa veșnic discriminată și oprimată (deși ministerul tutelar era o forță…) n-a obținut decât trofee întâmplătoare, asta e din cauză că au fost mereu niște outsideri. În plus, au fost mereu profitori și lingăi ai puterii – exemplele sunt nenumărate, le-am amintit de multe ori, n-am timp să-ți fac o recapitulare, le știi prea bine. Ca majoritatea echipelor celorlalte, au sprijinit cum au putut echipa MI, pentru care li s-a mai azvârlit câteodată un colac de salvare la ananghie. E chiar distractiv să ne amintim că singurul titlu l-au obținut după ce leader al României comuniste a devenit… hoțul și comunistul în ilegalitate Ceaușescu Nicolae.
  Nu întâmplător, titlurile au venit după ce clubul a fost preluat (cum? a pretins cineva ceva pentru siglă, nume etc.?) de alt leader comunist, spoit peste noapte în capitalist vișiniu. Tot cu sprijin masiv din partea MI… Cu binecuvântarea Samsung… A Loteriei… etc.
  Club gata să se vândă oricui…

 34. 34 Pintea Viteazul
  Martie 28, 2015 la 22:18

  Toshiro: „Dacă echipa veșnic discriminată și oprimată (deși ministerul tutelar era o forță…)”

  Forta pe langa cine? pe langa armata, miltite, securitate, ceisti?

  Toshiro: ” plus, au fost mereu profitori și lingăi ai puterii – exemplele sunt nenumărate, le-am amintit de multe ori, n-am timp să-ți fac o recapitulare, le știi prea bine”

  Nu, nu le stiu. Exemplele sunt aberatii de-ale voastre, daca le repetati nu inseamna ca sunt adevaruri. Rapid a dus-o foarte, foarte bine pana sa vina la putere comunistii, nu aveau nevoie de comunisti ca se existe sau ca sa faca performanta. Armata si poltia are echipe (si inca sa competitive) numai in campionatele tarilor comuniste.

  Toshiro: ” E chiar distractiv să ne amintim că singurul titlu l-au obținut după ce leader al României comuniste a devenit… hoțul și comunistul în ilegalitate Ceaușescu Nicolae.”

  Si ce-i cu asta? Si Craiova a obtinut [rimul titlu in timpul domneiie lui Ceasca, la fel si FC Arges. dra nici un mebru al familiei Ceausescu nu a fost in functie oficiala la Rapid, sau la Craiova, sau la Petrolul, sau la U Cluj…

  Omiti insa faptul ca Rapid a obtinut 7 (SAPTE) Cupe ale Romaniei cand hotul si comunistul in ilegalitate Nicolae Ceausescu era un doar un bolsevic si un infractor cu cazier, inainte ca Nicolae Ceausescu sa devina general al ArmateiRegale de care faceti atata caz.

  Ca fost preluata de un lider communist Rapidul? Chiar in halul asta denaturezi, Toshiro? Copos a fost leader communist in Romania lui Ceausescu? Unde, la BTT (Biroul de Turism pentru Tineret, care organiza excursii in RDG si In Ungaria sau Bulgaria pt sefuletii utecisti? Cine auzise de Copos sub Ceausescu? Asta e leader communist, Toshiro? Si zici ca altii sunt ipocriti, cand voua va face aranjamente comuistul Hrebenciuc, devenit ulterior leader (ce-mi place termenul) fesenist, pedeserist, pesedist in sistemul lui Iliescu? Paunescu , fost consul la Milano pe timpul lui Ceausescu (cat si-ar fi dorit Copos d e4la BTT o asemens functie, probabil) nu a fost „leader communist” doar agent…:)

  Clubul gata sa se vanda oricui? Pana una alta, Steaua a fost vanduta oricui, unui derbedeu mafiot care a preluat cu conditia ca milioanele datorate statului (dupa ani de sponsorizare de la bacorex-ul lui temesan) sa fie sterse.

  pana sa ataci pe alti ca s-ar vinde oricui, uita-te in gradina ta, ca la voi actualul patron inca are treaba la „facultate”. Si este inca jupanul stelei. Tot la „facul;tate: sunt si fostul voatru manager si seful unei parti a galeriei… cam prea multi pt un club ai carotr suporteri tot se agita cu princiiiple si lectiile de onestitate si cu acuze la adresa altora.

 35. 35 Sam Murray
  Martie 28, 2015 la 23:44

  Până oi avea timp să-ți mai prezint niște ”denaturări”, o emoționantă imagine de la sărbătorirea titlului din 1999.
  Și un fragment din declarația de la Adunarea Generală Extraordinară a Clubului Aristocratic 🙂 Rapid: aniversarea a 90 de ani de istorie şi tradiţie rapidistă
  – 5 noiembrie 2013 –
  ”Rapidul dlui Copos nu mai este şi al nostru, al celor care îşi construiau, discret, o carieră onorabilă, în timp ce viitorul patron al Rapidului servea comunismul ca şef prin UASCR in ultimul şi cel mai dur deceniu de ceauşism.

 36. 36 Casillas
  Martie 30, 2015 la 11:05

  D’Anconia asta iar a luat-o pe ulei cu vinurile lui „sexi”. Du-te nene la doctor cu Campionatul tau mondial de juniori. Fezerland era academician pe langa pampalaul asta.

  Cand evaluezi cele mai mare performante dintr-un sport, nu poti decat sa te limitezi la cele de la seniori. Dupa capatana seaca a „expertului in fotbal”, daca maine devenim campioni mondiali la grupa de varsta 7 ani, aceea va fi cea mai mare performanta a fotbalului romanesc la nivel de nationala 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: