21
Sep
14

CICĂ DERBY…


Vrem, nu vrem, meciul de deseară e… derby. Mai mult pentru ploieșteni, e drept, dar ce vină avem noi că Rapid, Craiova, sau chiar Dinamo au ajuns echipe de pluton?

Și, dacă-i derby, hai să-l popularizăm, și-au zis mâzgălicii. Mai întâi, s-au gândit să ne arate ce brava echipă-i Petrolul și ne-au anunțat că prezența lui Marinescu (că alt rumân e greu să prindă echipa…) a stârnit… isterie la Jucu. Neștiind de exodul lui Mutu în India (!?!), un localnic a exclamat: ”Să vină Briliantu` ”, în timp ce ceilalți au dat cu căciula de praful uliței: ”Al dracu` ghinion, nu ne-am văzut îndeplinit visul de decenii – să jucăm și noi cu Steaua… Ei, acu` ne-om mulțumi și cu ăia.”

Proaspăt aterizat printre marțieni, Gigi Mulțescu dă alarma: ”Lotul poate fi îmbunătățit!” și anunță obiectivele, după ce a băut după Răzvănel: ” locurile 1-2, Cupa României şi accederea în grupele unei competiţii europene”. Așa că… fuga după ”îmbunătățiri”, rost de excursii prin locuri mai mult sau mai puțin exotice. Primul sosit: un fundaș croat, sosit din Italia, după ce mai vizitase Danemarca și Germania.

Mai aflăm și că-i tristețe mare la Ploiești: ” Steaua joacă doar cu o jumătate din Petrolul » Absenţe mari în tabăra lupilor galbeni”. Cât face jumătate din 11? Cât? 5,5 ați zis? Wrong answer! La Ploiești, 11:2=4! Adică Mutu, Albin, Texeira și Hoban. Ei, și ce? La Steaua nu lipsește Aldea?

De parcă n-ar ajunge așa pacoste, alta pune capac: ” Talismanul campioanei, Balaj, arbitrează la Ploieşti”. V-ați prins, nu? Mafia ghencistă a lovit din nou. De ce credeți c-aprimit GgB permisie?…

Și, după ce suntem informați prompt că ultimele 400 de bilete se vor epuiza azi, o geană de speranță: ”Steaua e sperietoarea Petrolului, dar ploieştenii au un mic avantaj: au în echipă ultimul `lup` învingător!” Ia să descifrez eu ce vrea să-nsemne asta… A, asta era! Ultimul lup învingător e… Mulțescu, care antrena la 22 octombrie 2003 echipa care a învins Steaua în Cupă. De atunci, cele 12 meciuri care au urmat au adus 6 victorii Stelei, iar în 6 lupii au ieșit cu capul sus de pe teren – ce, e de colea o remiză în fața clonei?

Din tabăra cealaltă, orice, numai știri despre ”derby” nu… Semn că steliștii sunt deja cu gândul la meciul cu Bercenii. Așa că… să vedem cu cât batem deseară. Scorul casei, nu? Ei, hai, că nu la 6-0 m-am gândit… 3-1 sună bine. Hai, băieți! Să le dăm cu 3D-u-n cap!

P.S. Hal de jurnalism: ”Magnet pentru scandaluri » Trei incidente grave la ultimele derby-uri dintre Petrolul şi Steaua!” Abia în textul articolului se vede că incidentele au fost provocate exclusiv de hoarda care se crede ”crema suporterilor”: agresarea lui Galamaz de către un dement, huliganismul  unor bețivani pe drumul spre meci și cel al unor jucători petroliști care n-au suportat să vadă pe terenul din Ploiești hora bucuriei campionilor. Așadar, un titlu mai potrivit pentru articol ar fi putut fi: ”Alertă maximă pentru poliție și… `Obregia`: joacă Petrolul!”

Anunțuri

0 Responses to “CICĂ DERBY…”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: