02
Mai
14

ACELAȘI COLIN FIRTH


Ca statornic fan al filmelor englezești, nu puteam să nu-l remarc pe Colin Firth. Rolurile din ”Pride and prejudice”, sau ”The Girl with the Pearl Earring” îmi dezvăluiau încă un British autentic, cu acea ținută tipică și cu impecabila rostire a limbii atât de chinuite pe la Hollywood și aiurea. Dar, bineînțeles, vârful a fost ”The King`s Speech”, deși un amic, la fel de pasionat de filme ca și mine, prefera prestația din ”A Single Man”. Au urmat ”Arthur Newman” (alături de Emily Blunt) și ”Gambit” (unde formează un un trio formidabil, cu Alan Rickman și bătrânul Tom Courtenay…), alte reușite.

Sunt încă sub impresia filmului văzut ieri, ”The Railway Man”, un altul care intră în categoria atât de îndrăgită de mine – filme antirăzboinice. Dacă prima jumătate a filmului e oarecum banală – doar am mai văzut filme cu englezi capturați de japonezi în al doilea război, torturați, umiliți -, a doua jumătate e extraordinară. Eric Lomax (Firth), fost combatant, află peste ani că translatorul japonez din acele vremuri a deschis un muzeu memorial pe locul lagărului din Birmania unde fusese el închis. Pleacă în Birmania cu gândul de a se răzbuna pe cel care nu fusese un simplu translator, ci și participase la torturarea prizonierilor, ca membru al temutei Kempeitai, poliția militară japoneză. Scenele de tortură sunt de o cruzime teribilă… Confruntarea dintre cei doi, care riscă să facă din britanic un asasin sadic, care să aplice același tratament la care fusese el supus. Japonezul își acceptă resemnat soarta, conștient de ceea ce făcuse, măcinat de remușcări de ani de zile. Pentru ca totul să ducă la reconciliere. Iar cei doi rămân prieteni până la sfârșitul vieții. Lomax, a cărui viață părea distrusă de chinurile suferite, își găsește liniștea prin iertare. ”Precum și noi iertăm greșiților noștri…”

Un film tulburător, cu un Firth impresionant, cu un Jeremy Irvine (Lomax tânăr) ca un adevărat martir, cu cei doi actori japonezi care îl interpretează pe translator, dar și cu delicata apariție a lui Nicole Kidman, la fel de frumoasă și la cei… 46 (!!!) de ani ai săi.

Anunțuri

1 Response to “ACELAȘI COLIN FIRTH”


  1. Mai 2, 2014 la 15:39

    Ha, eu aveam impresia ca Nicole e chiar mai batrana, desi inaintarea in varsta nu se vede la ea mai deloc…

    Altfel, musai de vazut filmul asta, multam de recomandare! 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe HABEMUS PAPAM… PARDON,…
Unlucky pe HABEMUS PAPAM… PARDON,…
Sam Murray pe STEAUA CĂZĂTOARE
Dawson pe FUSE ȘI SE DUSE
Dawson pe FUSE ȘI SE DUSE

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: