10
mart.
14

LA MAI MARE!


Image

M-a sunat ieri un amic cu care nu mai vorbisem de luni de zile. Cică de ce nu mai scriu nimic… Păi, ce să mai scriu? De cloaca politicienilor? Mi-e silă de toți cei care își bat joc de noi, fluturând azi steagul unui partid, mâine al altuia, țopăind printre doctrine ca puștii la șotron. De fotbal? Ca să ce? Păi, bre, maifrenzilor, avem presa sportivă (redusă la un singur ziar…) și televiziunile care nu mai prididesc în eforturile de a ne convinge că Steaua e câh, iar alții gigea. Ce vreți să vă zic eu? Că ”pretendentele” la titlu sunt niște gogoși umflate, colecții de străinezi second-hand și stranieri întorși cu coada-ntre picioare? Haide-de, lăsați-o-ncolo … Fotbalul nostru a ajuns să fie interesant doar prin ceea ce e pe margine, în jurul lui, în culise. Iar ”interesant” se traduce prin ”infect”, ”mizerabil”, ”nociv”! Câtă tevatură cu boșii de până ieri, pârnăiașii de azi… Păi, deschizătorul de drumuri, europanglicarul de la Palat, e chiar simpatic pe lângă grețoșii lui veri, pe lângă urdurosul și plângăciosul ce-a lăsat baltă țigănia, pe lângă bătăușul din cutia de carton, ba chiar și pe lângă fostul căpitan al Barcelonei. Niște pungași!

Dar trebuie să-mi țin promisiunea făcută ieri. Da, prietene, jubileul ăsta merită câteva slove…

Sâmbătă seară, la Cluj, Steaua, nava amiral a fotbalului românesc, a disputat partida cu numărul 2000 în prima ligă. De aproape 67 de ani, neîntrerupt, steliștii se bat pentru a fi acolo, sus, deasupra tuturor. Da, au fost și ani mai slabi, și clipe grele, dar astăzi, ca de atâtea ori, Steaua e pe drumul ce duce la un nou titlu. Ar fi pentru a 25-a oară. Și ce frumos ca titlul să fie însoțit și de a 22-a Cupă a României. Un event pe care îl așteptăm și la care se așteaptă majoritatea, fie că o recunoaște ori ba. Iar urletele și scheunatul celor cărora cele două culori simbol ale victoriei le dau coșmaruri nu fac decât să întregească tabloul…

Pentru mine, ca și pentru mulți alții, cel mai așteptat meci este cel împotriva veșnicilor rivali. Nu e vina noastră că fioroșii dulăi roșii au devenit niște cățelandri care nu se mai remarcă decât prin ineptele declarații ale actualilor conducători. Derby-ul nu mai e ce a fost și doar lipsa de ambiție (deh, doar noi, suporterii, suntem ”până la moarte”…) a urmașilor lui Tudorel și Marius face ca scorul să nu reflecte uriașa diferență între campioană și echipa de pluton. O seară nefastă a stricat sărbătoarea pe care o așteptam cu toți. Dar, se știe cum e cu urciorul… Urmează alte două confruntări care ne vor lămuri.

Jubileul s-a întâmplat să pice tocmai cu una din echipele (re)apărute în ultimii ani. Nici CFR-ul nu mai e ce a fost. Și, zău, parcă prea bruscă a fost căderea echipei unde românii au fost și sunt minoritari. Să fie vreo legătură cu dezastrul PDL-ului? Cine știe… Meciul a fost dominat cap-coadă de steliști dar, ca de atâtea ori, superioritatea nu s-a concretizat decât cu mare greutate. Nu știu cum se face, dar băieții noștri nu prea găsesc poarta. Lui Reghe, în lipsă de altceva, îi arde de experimente. Dar, așa cum nici tiki-taka nu îi reușește, nici jocul fără vârf. Cin` s-o bage-n ațe? Oricum, greu, cu trudă, a ieșit cum trebuia: o nouă partidă fără înfrângere. Victorie în meciul 2000. Victoria cu numărul 1111! Golul cu numărul 3806! Un nou pas spre titlu. 25 din 66. Câte echipe se pot mândri cu un astfel de palmares?  La mai mare, băieți!

Reclame

1 Response to “LA MAI MARE!”


  1. 1 vt
    martie 14, 2014 la 21:25

    Sa-mi trag una! Sa fiu sigur ca nu visez! Bine ai revenit, Tosh! Bine c-ai venit, avem multa treaba! Nici nu stii câtă lume a intrebat de tine. Lasa FZR-ul, e vorba de prieteni pe care nici nu-i banui dar citeau blogul ! Ce sa mai zic? Atât:”No hai!”, ca e in trend.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Ovidiu pe WUNDERBAR!
Dawson pe WUNDERBAR!
Dawson pe HOCH KOSSOWO!
Ovidiu pe HOCH KOSSOWO!
Dawson pe HOCH KOSSOWO!

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: