23
Mai
13

ȘI BABA SE PIAPTĂNĂ…


Rapidul e pe  ducă, retrogradarea în liga a 2-a pare a fi chiar un chilipir față de perspectiva desființării… Ne-am aștepta la o manifestație de solidaritate a milioanelor (?!?) de corsicani, care să încerce tot posibilul ca să-i mai vadă și la anu` pe alde Panco Italiano și Ioniță Tedesco mâncând jăratic în iarba fermecată a Giuleștilor. Demisionatul Chelie cheamă hoarda la Mediaș: ”Dacă nu vom fi măcar 1.000 de nebuni la Mediaş, degeaba mai venim. Trebuie neapărat să tragem un semnal de alarmă, iar acest semnal răsună mult mai puternic din 1.000 de piepturi, poate chiar 1.500, decât din 2-300. Veniţi, chiar dacă nu vom încăpea pe stadion.”  Un mesaj cam confuz, pe care jonglatul cu cifre îl face ușor amuzant. Strigătul de durere al fostului șef al LSR e cât de cât de înțeles, deși nu știu cu ce ar ajuta zbaterile și zarva.

Nici Haltona nu se dezminte, știm cu toții că e deranj mare la el sub scufiță. Ultima aiureală e halucinantă. V-o redau in extenso. Omul are fixurile lui, așa că nu ezită să citeze din… propria-i operă găzduită cu atâta generozitate de site-ul tragi-comic. Așadar, un talmeș-balmeș cu care ne-am obișnuit, cu Susaikov, Becali, Gavrilă Marinescu, Mociorniță, Valentin Ceaușescu, menit a le ridica moralul rapiduleților. Mai lipsea ca, în delirul lui, bietul scrib rapidist să ne reamintească celebrele: ”Hic semper tyrannis…”

Clubul armatei comuniste reuseste sa dea lovitura dupa lovitura si la mai bine de 65 de ani de cind generalul sovietic Susaikov ni l-a bagat pe git ca pe otrava. Toata presa se da de ceasul mortii sa mai scrie ceva in plus legat de arestarea lui Becali, cel mai recent stapin al clubului de sorginte sovietica. Multi cauta sa ne convinga ca totul este o nedreptate. Pina sa ma refer la stapinul clubului comunist, trebuie sa amintesc ca aceasta “nedreptate” a bagat in puscarie inca un general al armatei romane, general cu patru stele, fost sef al Statului Major General al armatei romane. Otrava lui Susaikov functioneaza si astazi ireprosabil dar despre asta nu se vorbeste. Cit despre “nedreptatea” facuta lui Becali, lumea trebuie (ar trebui) sa inteleaga ca istoria se repeta si ca nu mai descoperim noi apa calda. Ca sa va convingeti, va rog sa-mi permiteti sa reiau un scurt fragment din avancronica partidei Rapid- 5teaua, material scris si publicat cu numai cinci saptamini in urma:

 “Becali nu reprezinta decit o noua stafie a fotbalului romanesc din lungul sir de ticalosi care si-au dorit o victorie umilitoare cind au vizitat Rapidul. Nici nu pare sa retina ce le rezerva istoria celor carora trufia le ia mintile.

 Primul a fost Gavrila Marinescu. Dupa infringerea din Cupa Romaniei din 15 mai 1939, “omul lui Voda” a ordonat arestarea abuziva a patru fotbalisti rapidisti. Rapid a cerut rejucarea partidei si a cistigat iarasi la 21 mai 1939. In anul urmator, Gavrila Marinescu avea sa fie priponit de legionari la Jilava, locul unde si-a gasit si meritatul sfirsit.

 Urmatorul a fost Ionel Mociornita. Declaratii pompoase, razboinice, jignitoare, calomnioase n-au ajutat echipa lui Mociornita in fata Rapidului. Prima confruntare a adus un 5-0 in favoarea Rapidului. In anul urmator, Mociornita avea sa ajunga in temnitele comuniste.

Valentin Ceasescu, ba tu stii cine sint eu?, fiul tiranului comunist, s-a dat in stamba pe “23 august” in 3 mai 1989, in fata a 70 000 de spectatori, ordonind de la tribuna oficiala cu gesturi largi si furioase macelul Rapidului in teren. Arbitrul Radu Petrescu a inteles in ce rahat se afla, a inchis ochii de mai multe ori, iar Rapid a pierdut in fata Stelei cu 2- 8, spre fericirea beizadelei comuniste. O luna mai tirziu, pe un stadion plin de rapidisti care cintau “Desteapta-te romane” in fata scutierilor, 5teaua a avut nevoie ca meciul sa fie prelungit cu mai bine de zece minute pentru a reusi sa cistige. Dupa alte sapte luni, sobolanul comunist se ascundea prin casele altor beizadele de frica multimii. Sobolanul cel batrin isi gasea sfirsitul la Tirgoviste.

Este un simplu avertisment al istoriei pentru Becali si gastile sale.”

Drept care  editorialistul, dup` un gât și un sniff, mai e și fudul:

Va reamintesc au trecut doar cinci saptamini de la momentul scrierii acestor rinduri. Parca nu mai sint chiar asa de vizionar, nu-i asa? Istoria devine mai limpede pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda, nu-i asa? Va trec fiorii? Poate ca unii s-au indoit atunci. Va mai indoiti si acum?

Cu echipa care în vară anunța eventul rămâne cum am stabilit. La Mediaș e ultima apariție cu public a insolventei. I-auziți-l pe guru: ”Partida are o mare incarcatura emotionala pentru suporterii rapidisti si deja mi s-a pus un nod in git cind ma gindesc la ea. ” Bre, fă ceva cu nodu` ăla…

Convins că și-a lăsat bouche-bée cititorii, haustralianul își mai laudă o dată ciocanul: ” Corespunde?

Cu ochii-n globu` mamei Omida, Haltona are vise umede: ”Ciolacu va deveni un mare virf de atac. Daca ramine si Ionita Tedesco, rupem tot in atac peste doi ani. Si atunci il vom putea vinde pe Ionita.

Aferim, bre! Vorba cuiva: ”dacă nu exista, trebuia inventat…”

Anunțuri

2 Responses to “ȘI BABA SE PIAPTĂNĂ…”


 1. Mai 23, 2013 la 14:54

  Haltona ala e un dobitoc sinistru. Punct.

 2. 2 Sam Murray
  Mai 24, 2013 la 12:50

  Patetismul bietului suferind ar lăsa impresia că scrie de la… grădiniță. Sau că a dat în mintea copiilor…
  Eu am o singura liga: Rapid. Nu ma intereseaza in ce divizie joc, nu ma intereseaza cine sint adversarii, nu ma intereseaza cum au ajuns acei adversari acolo.

  Ma intereseaza doar Rapid. Restul pot sa crape cu totii miine. Sint sigur ca in ziua urmatoare, Rapid va gasi 11 insi care sa intre in teren si sa serveasca drept parteneri de intrecere pentru 90 de minute. Trofeele, cupele, nu ma intereseaza decit in masura in care intram in lupta si aspiram la ele. Altfel, in cele 90 de minute contra ACS Berceni, ma intereseaza doar victoria Rapidului. Daca luptam pentru o promovare, promovarea ma intereseaza. Daca luptam pentru o cupa, atunci cupa aia ma intereseaza. Daca luptam pentru un titlu, atunci acel titlu ma intereseaza. Adversarii nu ma intereseaza. Doar Rapid ma intereseaza.”

  I-auzi, bre: ”Daca luptam pentru o promovare, promovarea ma intereseaza. Daca luptam pentru o cupa, atunci cupa aia ma intereseaza. Daca luptam pentru un titlu, atunci acel titlu ma intereseaza.” Și cum dracu` rămâne cu ”nu pentru cupe și flori”, cu ”bara frumoasă”?…

  Presupun că îi e greu să răspundă, având în vedere jena produsă de unghia aia din jugulară…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe PLAY-OFF 2
Temistocle Popa pe PLAY-OFF 2
Ovidiu pe PLAY-OFF 2
Sam Murray pe PLAY-OFF 2
Sam Murray pe GREA E VIAȚA DE SULTAN…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: