12
Apr
13

PLEOSC PESTE PLISC (VIII)


program rapid-steauaNa, că mi-a picat în mână programul meciului Rapid-Steaua, pentru a cărui realizare s-au dat de ceasul morții corsicanii, unii rupând de la gura copchilașilor pentru a fi gata la timp marea operă.

Bogdan Tudor are nostalgii legate de scorul de 5-1 și își exprimă prudent dorința: ”pentru azi nu vrem neapărat acel scor… vrem doar o echipă care să ne facă mândri că suntem rapidiști.” Ei, nu mai e mult…

Alexandru Ștefan filozofează adânc: ”Poate că steaua nu înseamnă atât de mult vizavi de istoria noastră. Sau poate că nu înseamnă nimic.” Depinde de care stea vorbește, că, deh, alta-i treaba cu Steaua…

Inițiatorul programului, Lucian Ionescu vrea neapărat să ne arate că e și fudul: ”Evident că nu aș putea ține cu steaua chiar dacă ar rămâne singura echipă de pe planetă. Probabil că m-aș tira pe Lună… Cum dracu` să țin cu steaua? În noaptea când simpatizanții mărșăluiau atunci când militarii au luat Cupa Campionilor le-am aruncat de la geam pungi pline cu apă în căpățâni.” `Telijent…

Ba mai și afirmă: ” se văd superiori, sunt aroganți, dar debitează numai tâmpenii”. Hai, că nu v-ați prins, nu de corsicani vorbea… Nici jucătorii Stelei nu-i priesc: ”… atunci când îmbracă echipamentul stelei devin antipatici și parcă și neuronii li se blochează… de fiecare dată îmi vine să vărs.” Poate alta-i cauza, bre. La doftor fost-ai în ultima vreme?

Ei, da` să vedeți cum se-mbățoșează Lucică când (deh, se mai întâmplă…) categorisește suporterii: ”Și cică vin 50.000 pe Național Arena cu Ajax. Dar când vor pierde 2-3 meciuri? În tribune vom regăsi 1500-2000 de simpatizanți. De ce? Simplu. Pentru că ei nu sunt suporteri. Doar niște cetățeni. Rapid nu moare! Vă mulțumesc că existați.” Ei, da, să tot fi mândru de non-cetățenii care țin în viață muribunda insolventă…

Și foștii jucători sunt prezenți. Pe Jencsi cred că l-au cinstit cu ceva înainte de interview: ”Suporterii Rapidului vor face din nou diferența… la nivelul primului 11 eu nu cred că sunt așa mari diferențe de valoare, Rapid are o echipă chiar mai bună pe anumite posturi… jucătorii care pot face diferența: Pancu, Herea, Grigorie, Roman.” Anal-iză pertinentă. Ca mâine  văd că-l ofertează Ghiță…

Daniel Niculae, Nico – simbolul Giuleștilor, nu se hazardează să producă ceva original. Ca întotdeauna, el repetă ce-i suflă corsicanii : ”Voi suporteri pentru cupe și flori, NOI, din pasiunea pentru aceste culori.” A drac` pasiune…

Hop și, dup-o lungă absență, posesorul blogului din alte vremuri, domnu` Nahoi, care ne relatează semifinala Cupei, din Regie, din 25 iunie 1989. Bre, ăsta-i ditai jurnalistu`, nu de-alde Haltona, da` v-am zis eu că-s clonați… ”Jucam contra Regimului… Se simțea că Tovarășii nu mai au mult. Și EI simțeau. Trupe cu scuturi și căști… înconjurau stadionul… Securiști în civil fotografiau ostentativ… La încălzire: ”Deșteaptă-te, române!”, imnul nostru cu efect de dinamită… Nu jucam contra stelei, jucam contra Regimului… Așa ne-am vindecat de frică… Ceaușeii fac 2-1… arbitrul fluieră doar pentru Regim… RAPIDUL nu bifează statistici. RAPIDUL scrie povești… După un campionat în B, am revenit în prima ligă și i-am învins de nenumărate ori. Nu ne mai este frică de ei!” Pe bune?!?

Dar coronița stabilimentului o ia mai vechiul nostru client, Bog0311, care bagă mare o însăilare abracadabrantă de cuvinte, menite a veșteji cu mânie proletară originea sovietică a Stelei, rezultatul unui ”monstruos experiment… Oponent al RAPIDULUI, al rapidismului și al noțiunii de fairplay… ” Vă închipuiți o Românie dominată de rapidism și de fairplay-ul de sorginte alba-neagra giuleșteană? Bietul bolnăvior dă sentința finală: Steaua este ”barometrul stării de sănătate a societății noastre. Societate care a stagnat, în mod evident, în ultimii 70de ani, din moment ce tot ai lu` Susaikov sunt pe cai mari.” Ei, acu` vă dați seama ce-și frământă cârdu` creierașii ăia minusculi… ”Bă, cine-i Susaikov ăla? GgB, Reghe sau MM?”…

P.S. Mai bine mai târziu de cât niciodată (deh, acu` o fi putut să nimerească tastele…), grăiește Guru:

Etapa a 26-a va incepe peste citeva ore. Poate ca runda asta programeaza mai multe partide interesante insa pentru rapidisti nu poate sa existe altceva in program decit partida Rapid- 5teaua. Ziaristul Ovidiu Nahoi amintea in programul de meci despre cel doua partide Rapid- 5teaua din anul 1989 si preciza ca au fost doua partide jucate impotriva Regimului. Un Regim care isi dorea crearea “Omului Nou” si in calea careia mai stateau, firav, Rapidul si Legiunea sa Visinie. Putem spune ca istoria se repeta si ca duminica Rapid si Legiunea Visinie vor juca din nou impotriva Regimului. Asa cum sobolanul rosu de pe vremuri se ridica in loja de pe “23” si urla isteric “dati-le, dati-le” sub privirea conducerii de partid si de stat, tot asa si astazi promite mii de euroi pentru o victorie la scor sub privirea obladuitoare a conducerii de partid(e) si de stat. Sa nu uitam ca Basescu, Ponta, Antonescu si gastile lor sint cu totii trup si suflet alaturi de marota ramasa mostenire de la regimul comunist. Daca ieri se vorbea de “omul nou”, astazi visul pare si mai aproape de realitate. Astazi am putea vorbi de patru milioane de spalati pe creier cu acte. Ziaristul George Roncea remarca deunazi ca Ponta a recunoscut pe fata obiectivul de a indobitoci populatia. Colegii domnului Nahoi de la ziarul Pravda, Malin Bot si Ramona Ursu, lucreaza declarat la calcarea in picioare a credintei stramosesti si la crearea “omului nou” a carui deviza este, fara indoiala, “da-i inainte cu tupeu”. Si in calea acestui tavalug (aproape) atotbiruitor sta duminica Rapidul si Legiunea sa Visinie. Iar daca vi se pare ca fortele sint disproportionate si ca Rapidul cu 300 de lei in cont va avea viata grea in fata echipei care se pregateste sa incaseze 5000 de euro pentru fiecare gol marcat dupa pauza (Reghe a promis 3- 0 la pauza), atunci poate ca este cazul sa va amintiti cuvintele lui Daniel Pancu: “Sufletul nostru valoreaza mai mult decit toate trofeele lor”.

Rapid- 5teaua 

Cind Dumnezeu vrea sa piarda un om, mai intii ii ia mintile. 

Parlamentarul de Pipera pluseaza pentru partida de duminica si cere jucatorilor sai o victorie la un scor umilitor oferind in schimb ochiul dracului, fara numar, fara numar…N-ar fi primul care isi doreste umilirea Rapidului pe propriul teren cu orice pret, indiferent de pret. Antrenorul si jucatorii raspund la unison. Reghe promite in direct un 3-0 la pauza. Ii las pe ceilalti in plata Domnului si ma opresc la capitanul Bourceanu. Nu are rost sa-i reiau cuvintele. Bourceanu a primit o lectie de fair-play chiar in Giulesti, tocmai de la capitanul Rapidului de atunci, Costin Lazar. Bourceanu nu a invatat nimic, se pare, din lectia predata de Lazar sau poate ca aroganta i-a luat mintile. Sa-i amintim si cuvintele lui Costin Lazar, mai actuale astazi decit ieri: “chiar de-am fi pe locul zece (sintem pe sapte), batem 5teaua si ne trece”. 

Becali nu reprezinta decit o noua stafie a fotbalului romanesc din lungul sir de ticalosi care si-au dorit o victorie umilitoare cind au vizitat Rapidul. Nici nu pare sa retina ce le rezerva istoria celor carora trufia le ia mintile. 

Primul a fost Gavrila Marinescu. Dupa infringerea din Cupa Romaniei din 15 mai 1939, “omul lui Voda” a ordonat arestarea abuziva a patru fotbalisti rapidisti. Rapid a cerut rejucarea partidei si a cistigat iarasi la 21 mai 1939. In anul urmator, Gavrila Marinescu avea sa fie priponit de legionari la Jilava, locul unde si-a gasit si meritatul sfirsit. 

Urmatorul a fost Ionel Mociornita. Declaratii pompoase, razboinice, jignitoare, calomnioase n-au ajutat echipa lui Mociornita in fata Rapidului. Prima confruntare a adus un 5-0 in favoarea Rapidului. In anul urmator, Mociornita avea sa ajunga in temnitele comuniste. 

Valentin Ceasescu, ba tu stii cine sint eu?, fiul tiranului comunist, s-a dat in stamba pe “23 august” in 3 mai 1989, in fata a 70 000 de spectatori, ordonind de la tribuna oficiala cu gesturi largi si furioase macelul Rapidului in teren. Arbitrul Radu Petrescu a inteles in ce rahat se afla, a inchis ochii de mai multe ori, iar Rapid a pierdut in fata Stelei cu 2- 8, spre fericirea beizadelei comuniste. O luna mai tirziu, pe un stadion plin de rapidisti care cintau “Desteapta-te romane” in fata scutierilor, 5teaua a avut nevoie ca meciul sa fie prelungit cu mai bine de zece minute pentru a reusi sa cistige. Dupa alte sapte luni, sobolanul comunist se ascundea prin casele altor beizadele de frica multimii. Sobolanul cel batrin isi gasea sfirsitul la Tirgoviste. 

Este un simplu avertisment al istoriei pentru Becali si gastile sale. Nu stiu daca va intelege. Lectiile istoriei sint folositoare doar celor care invata din ele. Ce va fi duminica in Giulesti? Sa apelam la istorie si sa ne intoarcem la “pacatul originar”, aroganta si nesimtirea lui Gavrila Marinescu. Alexandru Raicu, ziarist la cotidianul “Curentul”, descrie in numarul din 24 mai 1939 ce s-a intimplat la rejucarea partidei Rapid- Venus: 

„Au fost atât de înfrigurate preliminariile acestei lupte, s a creat o atmosferă atât de încărcata[…] Niciodată nu am văzut un public mai fremătând ca ieri, niciodată nu am văzut patimi mai dezlănţuite între spectatori, niciodată jucătorii ambelor echipe nu au depus atâta străduinţă.” 

Credeti ca duminica 14 aprilie 2013 va fi altfel decit in 21 mai 1939? Sa repetam cuvintele premonitorii ale lui Alexandru Raicu: 

„ Niciodată nu am văzut un public mai fremătând ca ieri, niciodată nu am văzut patimi mai dezlănţuite între spectatori” 

Sa va amintesc faptul ca toate biletele au fost epuizate inca de vineri. Stiti deja ce va urma. A spus-o raspicat Alexandru Raicu de la „Curentul” in urma cu 74 de ani. Ceea ce „credinciosul” Gigi Becali, dimpreuna cu toata liota lui de slugi umile, nu stie (desi ar fi trebuit) este ca trufia si aroganta sint pacate capitale in Postul Pastelui. Si ii mai amintim noi aici, inainte sa o afle pe stadionul in care a promis ca nu mai vine (dar a uitat), ca duminica 14 aprilie 2013 este, in credinta ortodoxa a romanilor, Duminica Vindecarii Lunaticului. 

Noi? Noi vom fi, ca intotdeauna, cu totii alaturi de Rapidul nostru drag. Credem si nu ne indoim.

Nu puteam să nu vă ofer această mică bijuterie de alamă cu ciob de sticlă, pe care Haltona ne-o vinde drept ghiul…

Anunțuri

4 Responses to “PLEOSC PESTE PLISC (VIII)”


 1. 1 Priapus
  Aprilie 12, 2013 la 19:36

  Nici nu mai stiu care i mai fucked up: tu, cu obsesiile rapidiste, haltona cu obsesiile steliste ori trei vize cu restu’ obsesiilor… 🙂
  PS: Ai ajuns sa ti cenzurezi propriile creatii, mamica?? 🙂 🙂

 2. Aprilie 12, 2013 la 21:52

  Cica MAE avertizeaza in legatura cu reaparitia unor cazuri de gripa aviara, deci atentie daca decideti sa calatoriti in afara frontierelor lumii civilizate, ca de exemplu in Giulesti! 😆

 3. 3 Sam Murray
  Aprilie 12, 2013 la 22:22

  Deh, bre, Priapus, fiecare cu obsesiile lui. Unii au obsesia Vesstului, a Imperiului, a fruncii. După posibilități…;-)

 4. 4 ruiemapid
  Aprilie 14, 2013 la 17:47

  proba


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe PLAY-OFF 2
Temistocle Popa pe PLAY-OFF 2
Ovidiu pe PLAY-OFF 2
Sam Murray pe PLAY-OFF 2
Sam Murray pe GREA E VIAȚA DE SULTAN…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: