18
Mar
13

DELOC SURPRINZĂTOR…


Până la derby-ul cheferist de diseară, la gândul căruia îi trec fiorii, hoarda corsicană freamătă la zvonul răspândit de media, potrivit căruia Ghiță negociază vânzarea Rapidului. Dacă zvonul e adevărat, s-ar putea ca echipa cea mai frumoasă și iubită să-și schimbe iar numele. În… Vagonul, întrucât presupusul excentric care n-are pe ce-și arunca banii este dl. Gruia Stoica, aka ”Regele vagoanelor”. Deci, nici vorbă de regele Cioabă, cum se așteptau mulți… Nici măcar Spoitoru sau Cămătarii…

Istoria post-decembristă a succesului în afaceri al d-lui Stoica e mult mai spectaculoasă decât cea a ”Regelui yacht-urilor” și e și ea plină de episoade controversate. Câteva detalii sunt chiar interesante…

Gruia Stoica are 44 de ani și e născut și crescut în Toflea, Galați, localitate cunoscuta drept capitala neoficiala a țiganilor din România. Citez de pe site-ul bisericii ”Rugul aprins”din localitate: ”... este o biserica de religie penticostala care il slujesc pe Dumnezeu din toata inima. Este o biserica formata in totalitate din rromi. Comuna Toflea are o populatie de aprox.7000 de locuitori,o comuna cu case foarte luxoase.pot spune niste palate. Biserica ,,RUGUL APRINS,, a luat fiinta in urma cu aproape 20 de ani,mai precis in anul 1992,pe atunci aceasta biserica numara undeva la 9 membrii.Acesti membrii intro zii au hotarat ca in fiecare zii sa aduca comuna lor in rugaciune in fata Domnului. Comuna Toflea era formata pe vremea aceea din foarte multi interlopi,batausi,hoti s.a.m.d…….” Dar Dumnezeu a făcut un miracol, astăzi ” acesta biserica numara aprox.3000 de membrii,care sunt afiliati la cultul penticostal…. Dumnezeu le-a schimbat viata, din oameni marginalizati,batjocoriti si persecutati au ajuns niste oamnei fericiti,din hoti,batausi si interlopi acum il slujesc pe Dumnezeu din toata inima.” După cum vedeți, se respectă cu sfințenie ortografia corsicană, cu care ne-a obișnuit forumul tragi-comic.

Cel mai iubit fiul al plaiurilor toflene (sau toflești?!:) e dl. ing. Gruia Stoica. El a ridicat la cote nebănuite tradiția familiei, fierari din tată în fiu, absolvind… Facultatea de Metalurgie din Galați. Ca în multe din poveștile pe care le-am auzit după Revoluție, cică ar fi pornit în 1990 cu ”doar” 300 000 lei primiți de la tatăl lui. 300 000? Păi, suma asta era echivalentă cu un salariu bunicel pe… 8 ani… A început cu fierul vechi, se zice, după care a trecut la treburi capitaliste multilateral dezvoltate. Și-uite-așa, dl. inginer Stoica a strâns o avere de peste o jumătate de miliard de euro, majoritatea făcută chiar în perioada asta de criză, numărându-se printre primii 10 în topul Forbes. Și, după cum precizează aceiași băieți bine informați din presă, ”Nu de puține ori s-a insinuat că Gruia Stoica ar fi de fațadă în afacerile pe care le derulează în România, el nefiind decît un pion folosit de serviciile secrete sau de organizațiile masonice.

Cum e prima oară când aud de miliardarul cu pricina, m-am informat de la cea mai sigură sursă – gurul cârdului, Haltona. Care, prompt, a iesplicat ce și cum. Stoica nu-i ca Bucșaru sau Bușcă, ” Aia sint niste smecheri de cartier pe linga Stoica. Orice gainar se poate ocupa de rezidentiale gen Green City. Sa te impui pe piata in transporturi feroviare mi se pare formidabil. Aici se discuta numai la categoria grea.” Drept care corsicanii încep să viseze: ” Locomotiva, lefuri la zi, stadion, scoala de fotbal … La baza, ramine indeea ca vrem sa plece Copos. … Odata instalat noul proprietar, vedem ce vrea, vedem ce poate, vedem la ce ii sta capul, vedem cit il duce capul. La negot si la cai ferate il duce capul sigur. Ramine sa vedem cum se descurca cu Rapidul.” Da` ce ne facem dacă și lui Stoica îi vine să vadă cât îi duce capul pe ”haristocrații” din peluză….

Sentimental, ca orice rapidist care se respectă,  aducându-și aminte de zilele în care în Giulești se purta icoana lui Ghiță, Haltona vrea să facă uitate zilele de glorie ale lui Berlusconi II și dă în patetism: ” Nu mai vreau sa vad oameni cazuti in genunchi si facind matanii in fata patronului.” Ei, na! Corsicanii sunt dispuși, ca întotdeauna, să accepte orice și pe oricine la conducere, atâta timp cât aruncă banii. Unul dintre ei, cu un nume… feroviar, chiar afirmă: ” Acest Gruia Stoica pare un om bine intentionat , am urmarit evolutiile sale in afaceri, dar totusi eu cred ca este o sageata, altii fiind in spatele lui si ma refer la bunul nostru „prieten, Broscoiul Tahy”. Au aceleasi afaceri feroviare, mai nou Gruia a preluat de la Tahy tunul de la Electroputere .”  Adevărat, bine intenționat, mai ales dacă e mână-n mână cu Taher… Iar viitorul sună bine… În Toflea există echipa Juventus 2007, înființată tot de un Stoica, Mitică pe numele său. Deși echipa joacă în divizia a IV-a, dl. Mitică are în vedere construirea unui complex sportiv. ”Asa va arata viitorul de maine pentru copii Romi” ne anunță site-ul echipei. 

Ei, mai aranjăm nițel proiectul inițial și are și Vagonul unde să joace. Și să vezi ce mândrețe de turnulețe o să împodobească bijuteria… Bahtalo!

* * *

Tot din presă aflu că Primăria Timișoara a decis să nu cumpere tramvaie (3 milioane euro bucata), așa cum intenționa fosta conducere a municipalității, ci să le recondiționeze pe cele vechi (500 000/garnitură). Treaba o va face firma Remar, care-i aparține lui Gruia. Pentru că, nu-i așa, suntem frați cu Cimișoara… Și-l mai leagă ceva pe Stoica de Mica Viană. El are un copil cu o bănățeancă, Diana Schelean, care, din decembrie anul trecut, este … deputat PDL de Caraș-Severin.

Reclame

22 Responses to “DELOC SURPRINZĂTOR…”


 1. 1 Ovidiu
  Martie 18, 2013 la 15:03

  Bre, da’ repede-i făcuși (ptiu, na, ca era să zic „fabricași”) dosaru’. Esti expert, bre, d-adevăratelea.

 2. 2 ruiemapid
  Martie 18, 2013 la 15:10

  ce sclavi sunt tiganii. nu-i mai intereseaza „onoarea, principiile” samd. cat timp vine omu’ cu banul, ce conteaza ca e tigan, comunist, smecheras, „afacerist” de tip nou? ah, plus ca asta nu e crestin ortodox, ceea ce in mod normal ar fi un punct critic in analizele lui stirbulescu de australia.

 3. 3 Sam Murray
  Martie 18, 2013 la 15:18

  Stai blând, Ovidiule, că acuși apare Nic și mă face praf, că-s mitoman, că inventez, că scot din context… 😆

  După cum bine a sesizat amicul nostru, aștept cu interes reacția hiper-ortodoxului din Haustralia. Te pomenești că descoperă că Gruia e undercover-ul Î.P.S. Patriarhul printre baptiști, se trage din Căpitanul Zelea, că stră-bunicul lui ar fi fost Teofil Copaci, că bunicul lui ar fi jucat finala Cupei Basarabia împotriva hidrei bolșevice, iar părinții lui au vrut să intermedieze schimbul Valentin-Damaschin…

 4. Martie 18, 2013 la 16:30

  PDL Giulesti. 😆

 5. 5 ruiemapid
  Martie 18, 2013 la 22:02

  cica tiganii nu misca deloc: „oaspetii nu au trecut centrul terenului in primul sfert de ora” 😀

 6. 6 ruiemapid
  Martie 18, 2013 la 22:11

  cica „gradinita”. pai la tigani sunt numai fosile in teren!

 7. 7 ruiemapid
  Martie 18, 2013 la 22:18

  ce jeguri si bozgorii. sa ai 0-0 la pauza cu TI …

 8. Martie 18, 2013 la 23:39

  Sa termini 0-0 cu TI…
  Comentatorul: „nimic la nimic”. 😀

 9. 9 ruiemapid
  Martie 18, 2013 la 23:48

  ce echipa mizera au bozgorii … incredibil!

 10. 10 Nic
  Martie 19, 2013 la 14:22

  Totusi au facut progrese, nu au mai pierdut cu Rapidul ca in ultimele doua meciuri… 🙂

 11. 11 Nic
  Martie 19, 2013 la 14:26

  Nea Toshiro, frumoasa investigatia jurnalsitica facuta de matale, dar cica omu’ din Toflea rnu vine la Rapid.

  Da’ te inteleg ca trebuie sa critici si matale pe cineva, si cum de mafiotu’ becalu nu ai curaj sa spui nimic, cum nu ai curaj sa postezi nimic nici despre actualul sef al galeriei steliste, tiganul puscarias Gheorghe Mustata, ii dai in continuare cu chestii care mai de care.

  Hai noroc, sper sa iti dea Mustata un bilet gratuit pt ca meriti, esti baiat gigea, nu zici nimic de rau de stapanire. 😉

 12. Martie 19, 2013 la 15:36

  Chiar, Tosh, de ce nu postezi nimic despre Ioana Radu? Dar despre Dan Grigore?
  Ce naiba – daca tot tise traseaza politica editoriala, de ce nu m-as baga si eu in seama? 😆

 13. 13 Nic
  Martie 20, 2013 la 03:42

  Hop si dawson, cel carefacea campanie din rasputeri hotomanilor de la useleu,,,
  Uite cu ce ne-a procopsi „liberalul” Crinu’, favoritul lui Dawson:
  „Întrebat care va fi parcursul politic al fostului premier, Becali spune că, din cauza retragerii drepturilor electorale, acesta nu va putea candida în următorii ani, motiv pentru care trebuie dată o lege de amnistie.

  “Parcursul politic poate fi numai într-un singur sens. Domnia sa, printr-o hotărâre i s-a luat dreptul de a alege şi de a fi ales, deci dânsul nu poate să candideze numai dacă dăm noi aici o lege de amnistie, că aşa i se şterge şi pedeapsa asta complementară. Mi se pare că există o lege din asta, iniţiată de vreo şapte-opt luni de zile pe la Senat, stagnează pe acolo. Este posibil s-o promovăm în următorii 1-2-3 ani şi probabil domnul Năstase va putea fi ales peste trei ani. Deci sunt sigur că în maxim trei ani se va da o aşa lege, o s-o dăm. Dacă nu, o promovez eu pentru domnul Năstase”, a declarat Becali.

  sursa: gandul.info

  Ia uite bey pt cine ai facut cu campanie, si mai ai tupeu sa dai sfaturi si sa-i judeci pe altii…Spala-te pe cap cu liberali precum gunoiul de beqali, care nici asta n-a furat de la dawson, asa ca e in regula, de la altii poate sa fure cat vrea muschiuletii lui, dawson nu se supara…;)

 14. Martie 20, 2013 la 04:01

  „sursa: gandul.info”
  Atat.

  Bai mizerie imputita, am facut campanie prietenei mele si atat!

 15. Martie 20, 2013 la 04:13

  Apropo, bai Nic, stiu un singur om care are ceva impotriva noastra – asta insemnand Alina si, cu voia dvs, Je. Iar acel om este un medic pe care-l respect enorm si nu cred ca esti tu acela intrucat el e homosexual declarat.

 16. Martie 20, 2013 la 04:29

  Bai mizerie! Incredibil cat de jeg poti fi!!!
  Am prieteni care se pisa pe Crin, ba chiar am prieteni basisti, dar cu astia pot sta de vorba, cu tine nu!

 17. Martie 20, 2013 la 13:38

  Mordechai, pe feisbuc, despre astia ca Nic:

  „Omul îl iubeşte pe Băsescu. Pătimaş. Cu muci şi bale. Când vorbeşte despre ăla parcă vorbeşte despre mireasa lui. Are trăiri mistice de-a dreptul. Încerc să pricep de ce şi-l întreb. Îmi răspunde candid:
  -Sunt un om de dreapta!
  Bine, am înţeles. Toţi bugetarii sunt de dreapta. Mă rog. Chestia nu mă deranjează. Totuşi eu l-am întrebat altceva:
  -Monşer, dacă mă iubeşti, dreapta, bun, am priceput, dar tot nu m-ai lămurit: de unde până unde ambetat de amor de Băsescu?
  – Păi, nu ţi-am zis că sunt de dreapta?
  – Monşer, dacă tu mă întrebi de ce fumez şi eu ţi-aş răspunde că festivalul de la Mamaia nu se ţine în Mozambic ai fi satisfăcut?
  Omul nu pricepe şi o ţine pe a lui:
  -Dragă, eu sunt un om cu ferme convingeri de dreapta, ca atare îl simpatizez pe preşedintele Băsescu.
  Mozambic pregăteşte-te! Fuego scrie pe tine!”

  😆 😆 😆

 18. 18 Nic
  Martie 20, 2013 la 14:17

  Dawsone, bati campii. Eu nu „iubesc” nici un poltician.
  Cat despre Basescu, eu il citicam pe vremea cand tu il votai. Nu l-am simpatizat niciodata, minti cu nerusinare sugerand ca eu as fi sustinator al lui Basescu. Stilul tau este profund necinstit: daca nu sustii pe Ponta&Antonescu (plus gasca de langa ei, Nastase, hrebenciuc, nicolescu, fenechiu, etc.) ai fi „basist”. Asa judecau si comunisitii, tot ca tine si ca Toshiro, „cine nu e cu noi e impotriva noastra”.
  Cred ca referndumul de demitere de anul trecut, asa cum a fost pregtit/organizat, a fost o mare greseala, si cred ca Ponta si Antonescu nu sunt echilibrati si nici cinstiti.

 19. Martie 20, 2013 la 14:31

  Da, a fost gandit eronat, daca era organizat cum trebuie, Basescu era demis si de jure, basistii judecati pentru ticalosiile infaptuite, iar noi puteam acum sa ne legam de Ponta sau Antonescu. Asa, insa, pana nu sunt rupti la gioale aia, eu consider ca e dreptul meu sa ma doara la banana de orice magarii ar face astialalti.

 20. 20 Calugarul priapic
  Martie 21, 2013 la 09:33

  ”nefiind decît un pion folosit de serviciile secrete sau de organizațiile masonice. ” asta e chiar haioasa.:))
  Dom’le, matale ai fi bun de jurnalist, ca prea le insailezi frumos asa din tastatura.

 21. 21 Sam Murray
  Martie 21, 2013 la 16:14

  Sfinția ta, se pare că greutatea de sub centură te face să-ți scape esențialul. Citatul matale e, la rândul său, un citat, așa cum am menționat în text…
  Graba îl împinge și pe fanul Mustață să afirme: ”Nea Toshiro, frumoasa investigatia jurnalsitica facuta de matale, dar cica omu’ din Toflea rnu vine la Rapid.” Așa s-o auzi prin Upstate… Pe-aici se aude altceva. De exemplu, GCP-ul de azi publică un interview cu ”omu` din Toflea”. De data asta e surprinzător… ”Omu` din Toflea” chiar mi-a plăcut.
  ”- Cine sînteţi, domnule Gruia…?
  – … Nu prea a auzit lumea de mine pentru că aşa-mi place mie, să fiu mai discret. Dar să ştiţi că am 9.000 de angajaţi, în ultimii ani am plătit taxe la stat în valoare de 700 de milioane de lei, am pus steagul României în 9 ţări, deci nu sînt un fitecine.

  – …cine pe cine a chemat la negocieri?
  Domnul Copos a fost cel care m-a invitat la o întîlnire, oferta e una interesantă, dar momentan n-am luat nici o decizie. …să vedem rezultatele auditului şi după aia discutăm.
  – Vă surîde ideea de a investi în fotbal?
  – Nu ştiu dacă acum, … sînt ocupat cu afaceri extrem de importante, probabil că în partea a doua a anului mă voi implica. Dacă nu va ieşi nimic cu Rapidul, aş investi în gimnastică sau în rugby. …În liceu, am fost campion naţional la atletism, ştiu bine cu ce probleme se confruntă sportul. E nevoie de o puternică susţinere financiară, altfel vor dispărea branduri serioase ale României, precum Oltchimul!
  – Mulţi se plîng că fotbalul e nerentabil, de ce v-aţi implica într-o afacere în care aţi pierde bani?
  – Cîtă avere poţi strînge într-o viaţă?! Cît poţi consuma?! Important e şi ce laşi în urmă.
  – Ştiţi că Rapidul are zeci de milioane de euro datorii, cine le va plăti?
  – O să fiu foarte atent, promit! …mă uit la muncitorii care ung roţile vagoanelor, cum stau ei cu vaselină pe mîini şi la minus 20 de grade… Cum să iau din banii pe care mi-i aduc ei şi să-i risipesc?! Trebuie mai întîi să mă asigur că merită. Am experienţă în negocieri şi o armată de jurişti, care verifică orice virgulă. Mi-ar plăcea totuşi să fac o bucurie suporterilor şi angajaţilor CFR, mai ales că firma pe care o deţin se pliază perfect pe istoria Rapidului.
  – Aveţi vreo echipă favorită?
  – Susţin „naţionala” României! Nu e necesar să fiu suporterul unei club ca să-l susţin financiar. Crezi că arabii auziseră de Manchester City sau de PSG înainte să se implice la respectivele formaţii?!… tratativele cu Copos, de fapt, nici n-au început cu adevărat”

  Așa cum Liță Dumitru se bagă mereu în seamă când e vorba de Steaua, așa și Dănuț Lupu e la datorie… „Îi ştiu bine şi pe Copos, şi pe Stoica. De fapt, primul nu vrea să vîndă, al doilea nu vrea să cumpere. Chiar nu ştiu de ce fac atîta tevatură

  Ei, om trăi și-om vedea. Deocamdată Rapidul are 10 puncte până la primul loc retrogradabil, așa că nu pare în pericol. da` mie tot mi-e teamă că o să recupereze cele 28 de puncte până la primul loc…

 22. 22 Nic
  Martie 27, 2013 la 05:32

  Cum nu am timp sa caut topicul „Wimbledon”, postez aici ceva aparent suprinzator. La capatul unui meci foarte frumos, Tommy Haas il invinge fara drept de apel pe Djokovic la Miami… 6-4, 6-2… sper ca Rafa si Roger au urmarit meciul si au tras si concluziile de rigoare despre cum poate fi batut Nole, ba chiar dominat…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: