06
Mar
13

TOT DESPRE CLONAȚI


Rapid-UnireaUnul dintre rapiduleți a postat, mândru nevoie mare, reproducerea unui articol din 28 octombrie 1923 – debutul CFR București, în compania Unirii Timișoara. Cu poza de rigoare, pe tăpșan… Prilej pentru o umflare în pene, desigur: ” Bravo, foreverrapid, asemenea poze trebuie postate cit mai des. Cu asa ceva ne mandrim noi, nu cu titluri si cupe cistigate prin comunicatele partidului comunist . O poza care simbolizeaza intreaga istorie a noastra”cind fotbalul nu era o simpla floare pusa la butoniera”, vorba lui nea Vanea. Suntem vechi, suntem inaintea clonelor comuniste si inainte de multe alte facaturi de echipe care gravitau in jurul consiliilor judetene de partid.”

Deci, dacă e să ne luăm după entuziasmul dicotiledonat, tre` să avem și noi pozele noastre din 1900 toamna, ca să putem deschide gura. Restul, ”titluri și cupe cistigate prin comunicatele partidului comunist”, nu contează. Ei sunt vechi și punct! Mai lipseau bara frumoasă și Ioana Radu. Și ăia un milion de fani vișinii și afumați care întunecau stadioanele la matineele diviziei secunde, cu Metalul Mija și Oltul Sfântu-Gheorghe…

Încă de pe atunci se manifestau trăsăturile care îi caracterizează și azi pe mitomanii de sub pod. Din dorința de a justifica înfrângerea cu 4-8 (!!!), ziaristul vremii scrie că ”ideia conducătorilor noului club sportiv C.F.R. de a invita cea mai tare echipă din România a fost binevenită”. O fi fost ”cea mai tare” după criteriile corsicane, pentru că, în anii `20, altă echipă timișoreană domina net campionatul, cucerind 6 titluri consecutive , între 1922 și 1927, Chinezul…

Cât despre ”clonele comuniste” și făcăturile de echipe”, aș fi curios cum își iesplică historicii fotbalului giuleștean că echipa sărmană care era cât pe-aici să se desființeze, la numai doi ani de la înființare (deh, nu era Berlusconi prin preajmă…), a renăscut ca pasărea aia, după preluarea ei de către puternicul minister al transporturilor și cumpărarea en-gros de vedete din întreaga țară. Sau, cum de echipele ”vechi” au fost desființate de comuniști, nu și Rapidul, cosmetizat și rebotezat de noua conducere de după război  ”CFR București”. Deh, nu se făcea să desființezi echipa înființată în 1923 de sindicatul comunist,  sub denumirea de ”Asociatia culturala si sportiva C.F.R.”… Mai ales că, după cum prezintă evenimentul Liga Suporterilor Corsicani, ” fotbalul românesc a primit cel mai frumos cadou din existenţa sa, un asemenea înger s-a aplecat din Ceruri, ca să transmită lumii Rapidul, adică şoapta lui Dumnezeu. ”  Șoapta lui Dumnezeu… Șoapta lui Dumnezeu și mizeriile răcnite de hoarda corsicană… Ce blasfemie! Eu v-am zis, ăștia-s clonați…

Steaua-ChelseaEi, da` ofu` lor rămâne același… Cică ” protv-ul isi permite nesimtirea grosolana de a sfida milioane de suporteri! ” Haulio, ce făcură ăia, bre? Nesimțirea este promo-ul la meciul așteptat de întreaga Românie (minus milioanele sfidate, desigur…): „Astea-s meciuri in care suntem toti pe teren, 20 de milioane de titulari…„. Bașca „Romania – Chelsea” , când, o știe orice corsican, ”Rapid e România, așa cum România e Rapid”, nu? Iar reacția pătimașului fan al lui Oros și Abrudan e pe măsură: ” Oricat de indiferent esti fata de aceasta clona infecta, nu ai cum sa nu iti doresti ca 5teaua sa piarda la o diferenta de 5 goluri in sus, chiar pe NA. Pana cand nu o va linisti Chelsea definitiv, eu imi scot protv-ul din grila de programe.” Nasol, bre… Și-a pierdut Pro TV-ul susținerea…

Reclame

4 Responses to “TOT DESPRE CLONAȚI”


 1. 1 Casillas
  Martie 6, 2013 la 14:31

  Echipa de sub pod a fost infiintata in 1923 in urma unei directive secrete a NKVD-ului care urmarea infiltrarea de agenti in tarile considerate „dusmani” de Moscova. Romania a primit acest calificativ in 1918 cand unirea Basarabiei cu Romania a fost considerata de noua URSS ca un act de agresiune din partea Romaniei care profita de razboiul civil si de faptul ca URSS-ul nu putea reactiona.

  Pentru a destabiliza Romania, agentii NKVD Aurel Kahane si Geza Ginzer au fost infiltrati in CFR (cel mai mare angajator la vremea respectiva) si au creat acest club bolsevic.

 2. Martie 6, 2013 la 14:43

  Lasati, bre, c-acum apare Nic si va fashi yel pi toti, c-a primit combustibil: muri dusmanul sau, Chavez!

 3. 3 Sam Murray
  Martie 6, 2013 la 15:14

  Casillas, pentru toți răppănoșii și durdeii care intră p-acilea, un link: https://sammuraysports.wordpress.com/2010/11/11/primul-club-comunist/ Cum ar zice dt. Lenzuolo ”Bibliografie obligatorie” (păi, cine să-mi facă reclamă, Pro TV-ul? 😉 )
  Cu un supliment, pe care l-am adăugat la comentarii: ”În 1936 are loc o transformare majoră în istoria Rapidului. Iată ce scrie „Gazeta Sporturilor” de atunci:
  Prin hotărârea Comitetului de Direcţie al CFR, „Pentru ca organele de conducere ala Instituţiunei să poată supraveghea şi îndruma mai bine organizaţiile sportive şi culturale ce au înţeles să se creeze în rândul personalului, s-a prevăzut prin lege ca preşedintele şi jumătate din membrii comitetului fiecărei asociaţiuni sportive şi culturale să fie numiţi de Comitetul de Direcţie al instituţiunei noastre.
  …statornicind ca în toate manifestaţiile de acest gen să poată lua parte numai ceferişti propriu-zişi, cari ca atare sunt profesionişti feroviari, iar nu profesionişti sportivi.
  Sunt grupări care nu vor mai putea exista de aici înainte, cum sunt de exemplu însăşi echipele CFR de football din divizia A……jucătorii profesionişti componenţi ai echipei CFR din Divizia A, împreună cu un grup de suporteri ai lor, se constituiesc într-un nou club denumit „FC RAPID”, unde vor activa mai departe până la sfârşitul actualului campionat, păstrându-şi locul pe care îl deţin în actualul campionat.”

  Aşadar, un nou club… Numai că nu ştiu dacă, legal, FC Rapid poate prelua palmaresul CFR Bucureşti. Să considerăm 1936 ca anul de naştere al… marelui Rapid?

  De altfel, postarea al cărei link l-am pus mai sus a stârnit comentarii destul de interesante…

 4. 4 pase_cu_calcaiul
  Martie 6, 2013 la 15:45

  toata lumea stie ca echipa tiganiei cutaridene a fost infiintata si sustinuta de comunisti. indiciile si dovezile sunt mult prea clare. doar cimitirenii de sub pod si alti cretini le pot ignora.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Hands On pe DUPĂ RĂZBOI…
Dawson pe CONTINUĂ DRUMUL CĂTRE TOP…
Ovidiu pe CONTINUĂ DRUMUL CĂTRE TOP…
Unlucky pe DUPĂ RĂZBOI…
Ovidiu pe DUPĂ RĂZBOI…

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: