09
Oct
12

DIN NOU DESPRE DISCRIMINAȚI


Atât în GSP, cât și în Prosport, se face mare caz de rasismul steliștilor. Acu` tre` să-i înțelegem și pe oamenii ăștia – e musai să-și justifice activitatea și banii pe care-i iau, nu?

Astfel, dl. Asztalos Csaba Ferenc, președintele CNCD, într-un interview acordat MEDIAFAX, ne aduce la cunoștință lucruri importante pentru țară. Vigilentului domn Asztalos nu i-a scăpat gestul lui MM, care a avut neobrăzarea să înfigă un steag românesc în poarta bravului, dar nefericitului Felgueiras. Ochiul său ager și mintea brici l-au făcut să priceapă imediat ”aceste chestiuni şmechereşti prin care încercăm, nu strigăm, dar facem alte gesturi”. Și vajnicul luptător împotriva discriminării bate obrazul: ”Bagatelizăm o scrisoare a preşedintelui UEFA şi luăm peste picior pe oricine”, după care  concluzionează: ” Dacă vor continua în acest ritm probabil că se vor frige foarte urât”. Și, en passant, lansează din vârful buzelor: ” S-ar putea să primim o petiţie sau nu.” Petiție? Cine s-o facă? Și pentru ce? Pentru arborarea steagului românesc? Ba, dl. Asztalos trece și la alte considerații, făcând legături bizare.  ”… domnul Mihai Stoica nu era la Steaua când domnul Emerich Ienei, cetăţean român de etnie maghiară câştiga Cupa Campionilor Europeni. Şi să nu-i uităm pe Helmuth Duckadam sau Ladislau Boloni.” Sula și prefectura…

Avântul președintelui CNCD este de neoprit: ” cu siguranţă, aceste gesturi vor avea consecinţe odată” (!!!) Și se pune pe indicății: „Cred că LPF ar trebui să aibă o reacţie, … domnul Dragomir este depăşit, este dintr-o altă lume, … ar trebui să-şi asume nişte responsabilităţi şi nu să acopere anumite lucruri…” Și toate astea de la un drapel românesc înfipt în terenul pe care Steaua câștigase un meci de fotbal…

Și, ca să știm despre ce e vorba, ni se spune că ” observatorii partidei Steaua – FC Copenhaga au reclamat la UEFA un incident cu tentă rasistă petrecut la fiinalul partidei, când jucătorii şi oficialii grupării „roş-albastre” s-au bucurat alături de galerie” și că ” Liga Suporterilor Rapidişti (LSR) şi Partida Romilor au sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu manifestările cu caracter rasist care au avut loc la derbiul cu Steaua”, precum și faptul că ”CNCD a informat UEFA cu privire la aceste manifestări”.

În loc să-i fugărească pe șine pe papițoii ăia vișinii, Liga Corsicanului a fost pălită de un avânt scriitoricesc, așternând, sub semnătura distinsului Chelie, o jalbă de opt pagini către ”Dear President of UEFA”. În anglizește, bre… În care-l informează despre ”racial (sic!) manifestations” ale suporterilor steliști îndemnați de oficiali ”to commit violentce (!?!) and race hatred”. În timp ce impecabilii suporteri rapidiști ”had an extremely pleasant presence”… Cât de ”pleasant” ne spune Jandarmeria: ”Doi suporteri ai Rapidului au fost arestaţi după ce au aruncat câteva petarde din mulţime. Asupra lor s-a găsit şi un box…, pentru care motiv pentru care s-au întocmit acte de constatare a infracţiunii”.

Stufoasa epistolă a pârâcioșilor e pigmentată cu tot felul de amănunte menite a arată ce gigea sunt rapidiștii și ce discriminați, pe când ceilalți… Bineînțeles, se menționează și nevinovata brichetă… ”...for similar incidents, Steaua received much more gentle punishments, while Rapid was, most times, a guinee(!) pig of the disciplinary committees, suffering unjustified suspensions and fines”. Oh, boy, cum ar zice corsicanii… Acu` să vă văd… Aveți batistele la îndemână? OK, îi dăm drumu`… Pentru că LSR ”only wishes that the stadiums will be pleasant environments in which football lovers could enjoy the football matches, without the fear that they will be offended.” Ca-n Giulești, oare?

Cu regret, n-am găsit și plângerea Partidei Romilor, dar, cu siguranță, e mult mai decentă, și nici creația lui Zotta, din care am fi aflat ce a imitat MM…

Rezultatul? ”Preşedintele UEFA, Michel Platini, i-a trimis, joi, o scrisoare preşedintelui FRF, Mircea Sandu, în care avertizează cluburile din România că riscă sancţiuni severe în cazul în care manifestările rasiste se vor repeta la meciurile de fotbal.”

Nu vi se pare că situația seamănă izbitor cu reacțiile UE (mai precis, ale aripii ”populare”…) după suspendarea lui Băsescu? Suntem acuzați de discriminare, de rasism și se caută cu lupa și microscopul motive de arătat pisica, dar oare să fie chiar așa?

L-a reclamat cineva pe rapsodul Nămol, care a cântat în extazul audienței vișinii și afumate ”Cupa este la țigani”?

S-au declarat oare FC Rapid, LSR sau CNCD oripilați de scandările mizerabile ale corsicanilor în ”pleasant environmentul” de sub pod, la adresa lui Rădoi sau MM, de exemplu? De tratamentul aplicat echipelor adverse de către ”football lovers”-ii puși pe jalbe?

Vă mai amintiți de hocheistul junior român umilit de colegii săi maghiari tocmai de Ziua Națională? A ieșit atunci dl. Asztalos să-și exprime indignarea în toată media? Cei trei tineri dobitoci de etnie maghiară au fost amendați cu câte 200 de lei…

A luat vreo atitudine severul domn Asztalos când fotbalistul maghiar Vass Ádám s-a arătat încântat că joacă în Cluj, ”oraș unguresc”?

E oare chiar atât de greu de priceput că toate aluziile la țigani nu se referă la etnia care ni i-a dat pe Ilie Năstase, pe Marcel Răducanu, pe Ilie Dumitrescu sau Bănel Nicoliță, ci la porecla sub care sunt cunoscuți mitomanii din ruinele stadionului ”inaugurat de Rege”? Și, bineînțeles, la comportamentul lor, la țigăneala care-i caracterizează. De la 1923 încoace…

Anunțuri

20 Responses to “DIN NOU DESPRE DISCRIMINAȚI”


 1. 1 Casillas
  Octombrie 9, 2012 la 11:52

  Vorba lui DK, „urata natie mai sunt rapizii astia” 😉

 2. 2 RG
  Octombrie 9, 2012 la 12:06

  De ce pui in ghilimele, daca asa a fost? Stadionul a fost inaugurat in prezenta MS Regele Carol al II-lea, asistat de Principele Mihai, stii bine.

 3. 3 Sam Murray
  Octombrie 9, 2012 la 12:13

  RG, eu când citez pun ghilimele. Alții uită… 😉

 4. 4 jalabert
  Octombrie 9, 2012 la 16:06

  repet ca un tonomat ceea ce afirm de multi ani: e trist ca steaua nu are oameni competenti la capitolul imagine! altfel ar fi stat treaba, altfel s-ar fi luptat cu aceste gunoaie ipocrite!

  in timp ce pe la altii (spurcati, gaozari, dar mai ales cioroi) se aud – printre multe altele! – meci de meci lozinci care sa le alimenteze vestitul complex (saracii cretini, ei nu isi dau seama cat se umilesc prin asta …), in steaua se loveste cu complicitatea celor care spala creiere, presa chipurile „aservita”. cate mizerii, cata ipocrizie, cata nemernicie! uite ma cine da lectii de civilizatie si comportament pe stadion! incredibil la ce cote poate ajunge tupeul unora!

  tactica clubului steaua nu ar trebui sa fie „avem si noi tigani” sau „iubesc homosexualii”, ci „mars ma de aici cu gargara”, exprimarea fiind – evident! – un pic diferita! bineinteles, ar urma actiuni in judecata pentru calomnie. sunt curios care judecator din lume ar avea tupeul sa catalogheze (in baza legii!!!) drept rasism chestii gen „aripi negre …”, „respect x sau y” samd. iar faptul ca am boala pe cineva este un drept al meu! uite, eu poate am boala pe dobrogeni! vreau sa vad un tribunal care sa ma condamne ca urlu in centrul aradului cum ca „am boala pe constanteni”! cum ma ataci, cum pornesc contraofensiva. si iese tambalau! mizerii de ziare interzise la actiunile clubului, reclamatii imediate la adresa galariilor care injura steaua (si asta e un atac rasist, nu? ma injura doar ca sunt stelist, deci discriminare evidenta dupa modelul unora!) samd. si i-ar calma repede pe toti miseii astia!

  dar pentru asta iti trebuie creier! la steaua gasim un cioban nemernic, un bou, un tampit cand vine vorba de astfel de chestii, iar acum, odata ajuns clubul din nou in prim plan, au aparut si atacurile: blaturi, arbitraje, rasism etc. iar dobitocii din conducere tac, in loc sa porneasca vijelia!

  ps: tiganii ghiulestiului ar trebui sa priceapa ca, mergand cu miloaga si smiorcaiala (si tot ei urlau de lovin, fu…. muma-n gura de mizerii), pozand in victime, ei practic nu fac altceva decat SA CONFIRME ca sunt tigani, altfel neputand fi parte discriminata dpdv rasial. doamne, ce de dobitoci! nu s-ar darama mizeria aia de stadion sa ingroape definitiv tigania ipocrita …

 5. Octombrie 9, 2012 la 16:21

  Lasa, bre, Jalabert, sa nu se darame, ca sunt in stare sa vina sa joace pe Arena Nationala, devenita stelista. 😉

 6. 6 Sam Murray
  Octombrie 9, 2012 la 16:25

  Aici sunt de acord cu tine, la Steaua nu se găsește cine să răspundă atacurilor tembele În consecință, corsicanii și presa bat monedă pe rasism și discriminare. Iar Partida Romilor și CNCD abia așteaptă, așa își arată utilitatea, deh…

  Prostănaci cum îi știm, corsicanii îi dau înainte cu comuniștii, aurolacii, ceaușeii și, mai nou, încearcă să acrediteze ideea că țigani nu sunt ei, ci… steliștii! Bineînțeles, cum noi nu ne simțim țigani, nu facem tam-tam, nu umblăm cu jalba-n proțap. Ce dracu` o fi așa de greu de explicat că totul pornește de la porecla pe care rapidiștii o au de vreo 75-80 de ani. Mai lipsește să sară arși cei de la Protecția Animalelor în cazul dinamoviștilor!

  Mă întreb ce-ar face LSR dacă 50.000 de oameni ar urla măscările cu morți și familie pe care le strigă ei prin ruina aia de stă le cadă-n cap… Păi, UE, ONU, NATO ar fi bombardate cu petiții…

 7. 7 Sam Murray
  Octombrie 9, 2012 la 16:26

  Dawson, ești glumeț… Păi, de un` să găsească Ghiță bani pentru chirie? Nu i-ai văzut buzunarele? Goale! 😆

 8. Octombrie 9, 2012 la 16:35

  Las’ ca vine Adi Minune si-l imprumuta:

  Observati ca exista si maneaua lu’ Adi de la Valcea. 😆

 9. 9 Sam Murray
  Octombrie 10, 2012 la 10:51

  Nu mi se-ntâmplă des să fiu de acord cu Tolontan, dar iată că, de data asta, e el de acord cu mine…
  GSP-ul de azi publică articolul ”Invenția lui Asztalos”, din care spicuiesc:

  Minciuna cea mai rea e minciuna celor care sînt plătiți să spună adevărul. În loc să spună adevărul Puterii, mai nou Csaba Asztalos se simte bine în rolul Puterii. Șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a afirmat că observatorul meciului Steaua – FC Copenhaga, fostul fotbalist maghiar Marton Esterhazy, a trimis către UEFA un raport în care acuză Steaua de rasism.
  “Cine e Asztalos?! În cele trei zile în care am stat în România eu n-am întîlnit nimic rasist”, le-a declarat Esterhazy colegilor mei de la Gazetă, uluit și iritat că i se folosește numele. Găsiți uluitorul interviu doar în Gazeta tipărită de azi.

  Putem discuta dacă într-adevăr e oportun ca MM Stoica să înfigă steagul României în iarba stadionului …, deși avem cu toții o problemă dacă a flutura steagul țării a devenit un fapt provocator care merită sancționat instituțional. “Stoica nu vrea să se potolească deloc”… De cînd a devenit drapelul țării obiect de îngrijorare pentru CNCD, un for plătit din bani publici și subordonat Parlamentului?!
  Nu am nici un fel de simpatie pentru ieșirile lui MM, omul a luat-o pe un drum care e opus civilizației … Dar să-i pui în cîrcă lui Stoica un raport inexistent e incorect, nedemn pentru șeful CNCD și, mai ales, amenințător pentru cauza bună pe care Asztalos ar trebui s-o vegheze. …șeful CNCD a mințit. … a făcut-o ca să iasă în față un pic, ca să mai apară la televizor
  .”

  După modul cum încearcă să-i aburească pe cei dispuși să-l asculte, mințind cu nonșalanță nesimțită, mai-mai aș zice că dl. Asztalos nu e fanul cheferiștilor clujeni, cum ar putea crede unii, ci al celorlalți…

 10. 10 Casillas
  Octombrie 10, 2012 la 13:35

  Asztalos asta are comportament tipic de rapidist, mitoman din nastere asa cum maimutareala de mafiot bautor de vinuri „sexi” (vad ca a intrat de tot in gaura de cand au luat-o la vale corsicanii :)) mintea de rupea pamantul cu Oli care i-a injurat pe rapidisti la momentul de reculegere ? Pana l-am prins cu mata-n sac 🙂

 11. Octombrie 11, 2012 la 18:06

  Jegosu’ asta de Csaba e ala care a sarit ca ars ca romanii i-au ciomagit pe gunoaiele de la Miercurea Ciuc atunci cand au venit la Bucuresti, in toamna lui 2006, pentru un meci de hockey cu Steaua, pentru ca au cantat repetat imnu’ Ungariei si urlau „Ria, Ria, Ungaria” in sala.

  La conferinta de presa care a fost organizata de CNCD dupa vreo 2 zile, Csaba a fost intrebat daca nu considera ca ce au facut suporterii maghiari a fost instigare, iar el a raspuns senin ca nu se poate pune problema la modul asta.

  Numa’ cand aud de CNCD si de Csaba ala mi se urca sangele la cap…

  Intre noi fie vorba, la acel meci de hockey, ungurii si romanii stateau la acelasi cozi pentru apa/suc/mancare. Multi erau beti si injurau Romania. Evident ca s-a lasat cu scandal. Pana ca jegosii aia sa-si dea in petec, nimeni n-a avut nimic cu ei…

 12. Octombrie 12, 2012 la 22:35

  Excelent!
  Trei puncte in Turcia si incepe sa se zareasca Brazilia. 😉
  Tosh, tu de ce nu ne-ai lasat un articolas peste uichend, ca-i cam aiurea sa vorbim despre Nationala la astia cu aberatiile lor despre discriminari?

 13. 14 Don Turridru
  Octombrie 18, 2012 la 07:57

  Nea Toshiro a postat:

  „E oare chiar atât de greu de priceput că toate aluziile la țigani nu se referă la etnia care ni i-a dat pe Ilie Năstase, pe Marcel Răducanu, pe Ilie Dumitrescu sau Bănel Nicoliță, ci la porecla sub care sunt cunoscuți mitomanii din ruinele stadionului ”inaugurat de Rege”? Și, bineînțeles, la comportamentul lor, la țigăneala care-i caracterizează. De la 1923 încoace…”

  Trecand peste obsesiile sale anti-rapidisite (boala incurabila a prea lumintului), vad ca ajuns sa-l faca pe unul din cei mari sportivi romani ai tuturor timpurilor tigan…

  Ca ce chestie e tigan Ilie Nastase , bey Toshiro? Cine te-a mintit? Nu conteaza ca avem putini sportivi de asemean calibru, ajungem sa-i fcem si pe astia de alte tigani, doar de dragul de a demonstra … ce??? De unde pana unde e tigan romanul Ilie Nastase, bey stelistule cu pretentii?

  Chiar si alaturarea lui Natase , un tenisman care ramne in istoria tenisului mondial, unul din marii tenismeni ai tuturor timpurilor, lui banel nicolita, un fotbalist mediocru, este un sacrilegiu pe care ignoranta lui Toshiro nu-l poate scuza.

  Bey nene, daca nu intelegi tenisul si nu ai habar de sportul asta, ramai la fotbal, nu murdari numele uni sportiv de legenda ( si stelist, culmea) cu categorisiri aberante si halucinatii etnice…

 14. Octombrie 18, 2012 la 08:55

  Bai, tu esti bolnav.

 15. 16 Sam Murray
  Octombrie 18, 2012 la 08:57

  Nicule, tu ai ceva de țață… Intervențiile tale nu fac decât să zgândăre, să provoace zâzanie, scandal. Chestia asta am remarcat-o pe toate forumurile pe care ne-am întâlnit. Dacă așa te simți tu bine, să fii sănătos.

  Din încercarea mea de a explica de ce asocierea Rapidului cu țiganii nu mi se pare o dovadă de rasism, tu ai ales să bați monedă pe neapartenența lui Ilie Năstase la etnia țigănească. Că e sau nu țigan, asta e irelevant. Și sper că nu te-oi fi așteptând să mă apuc să scormonesc după dovezi de Rassenreinheit… Un ziar italienesc a publicat o declarație a lui Ilie, care ar fi recunoscut că e țigan. Ulterior, Năstase a negat, spunând că i-au fost răstălmăcite vorbele. Nu de asta era vorba, nici de faptul că Bănel e fotbalist mediocru. Numele menționate de mine nu făceau decât să arate că destui țigani au îmbrăcat tricoul ”rasiștilor”. În schimb, delirul tău verbal, cu ”sacrilegiu… ignoranță… categorisiri aberante si halucinatii etnice” e, ca mai mereu, de un ridicol perfect. Ei, hai, ca să mă luminezi, cum stăm în privința familiei Lucescu? Că, presupun, ai date precise, care să evite halucinațiile etnice… Și poate ne lămurești și de ce Dică sau Florin Costea erau porecliți ”Cioară”. Sau Dănciulescu ”Corbul”. Poate ne aduci dovada de la Romani Criss. 😉

 16. 17 Don Turridru
  Octombrie 18, 2012 la 15:25

  Ce sa fac, nu am stilul de adevarat intelectual al lui dawson, care se pise cu o frecventa impresionanta, inclusiv pe blogul atale, atunci cand *nu( e treaz,

  Ca de obicei, in loc sa discuti ideea, matale te iei de mine. Apropos, in ce consta scandalul, cine a fost zgandarit in afara de tine, care ai scris prostia despre Nastase, si dawson, care oricum nu conteaza, el traieste in lumea lui, suparat ca nu poate face filme si nu se poate desfasura ca mare om de cultura din cauza tiranului securisto-comunisto-fascisto-ppe- Basescu… apropos, ce se mai aude de la hollywood? 🙂

  Nu-ti cere nimeni, Toshiro, sa te apuci „să scormones[ti] după dovezi de Rassenreinheit”, dar nu te-a silit nimeni sa bagi o informatie dupa ureche doar ca sa te afli in treaba.
  Nu postarea mea, ci pozitia ta de zvoner/raspandac in care te-ai pus singur este apucatura de tzatza. Intr-adevar, este apucatura de tzatza sa raspundesti o stire preluata aiurea, numai din obsesia de a demonstra ca ursul n-are coada.

  Lovesti intr-un sportiv de exceptie (si stelsit, pe deasupra) doar ca sa „arati ca exista destui tigani care au imbrcat tricoul rasistilor”. So what? La urma urmei asta e si argumentul lui becali, proaspatul liberal…

  In loc sa il pomentesti aiurea pe Nastase, mai bine ramaneai la fotbal, de exemplu Lacatus…

 17. 18 Shab
  Octombrie 18, 2012 la 17:00

  Inimitabilul maestru al diversiunilor, nick. Asta are scoala de securist, pe cuvant de nu..

 18. 19 Carmine Galante
  Octombrie 18, 2012 la 17:17

  Scoala de securistii unde? La Baneasa, la Spiru hater, la vreo „particulara”?

  Once consta diversiunea care mi se atribuie?

  Singura diversiune este sa-l faci pe Ilie Nastase tigan doar ca sa demonstrezi ca stelistii nu sunt neapatat contra tiganilor…

  Si apoi sa protestezi ca mu ai timp sa verifici propriile afirmatii.

  Eu zic ca e prostie sa folosesti non-stop termenul de tigan ca un calificativ cu
  conotatii negative, dand apa la moara celor care insista pt termeni corecti politic precum rom.

  Oricum, Toshiro scrie despre tigani Mai mult decat despre restul natiilor, inclusiv
  Romani, la un loc.

 19. 20 jalabert
  Octombrie 18, 2012 la 18:44

  mie nu imi plac tiganii! pur si simplu am boala pe rrapidisti! caaaaaare-i problema?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe HABEMUS PAPAM… PARDON,…
Unlucky pe HABEMUS PAPAM… PARDON,…
Sam Murray pe STEAUA CĂZĂTOARE
Dawson pe FUSE ȘI SE DUSE
Dawson pe FUSE ȘI SE DUSE

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: