12
Aug
12

PE PLOAIE


După căldurile astea care nu se mai terminau, uite c-a plouat pe rupte. Așa că n-am fost nicăieri zilele astea. Și am avut timp de câteva filme.

Hamilton  – I nationens interesse (Hamilton- În interesul națiunii) e un film cu un James Bond suedez. Numai că, încă din start, suntem avertizați că agenții suedez nu au autorizație să ucidă. În nicio situație. Cu două excepție: în auto-apărare sau dacă e în interesul națiunii.

Carl Hamilton e un astfel de agent, care primește misiunea să descopere cum de au ajuns niște rachete suedeze în mâna teroriștilor și, bineînțeles,să apere interesul națiunii. Se întoarce după patru luni și abia își împacă iubita, Maria, care-l dăduse dispărut. Numai că Maria e asistent medical și e chemată de urgență la spital. Între timp, Hamilton ia un măr și se apucă să-l taie felii. Obosit, adoarme. Când se întoarce Maria, îl vede așa și, înduioșată, îl mângâie pe față. Reflexele dobândite în cei 20 de ani de activitate au un rezultat tragic: mâna lui Hamilton zvâcnește și cuțitul îi taie gâtul fetei…

Dar interesul națiunii e mai important și crima e mușamalizată.

Altă misiune, alte aventuri, teroriști arabi, o misterioasă firmă americană care vrea să arunce lumea împotriva arabilor cu prețul asasinării unor importante personalități politice etc.

Un film destul de bine făcut, antrenant și cu o găselniță interesantă – apărătorul intereselor națiunii e în fața unei situații fără ieșire: ” Maria a murit pentru că sunt cine sunt. N-o să fiu pedepsit, dar voi trăi cu asta toată viața…”

Înaintea acestui film am văzut două filme nord-coreene. Deh, știți că eu caut filme exotice… Într-unul din ele, ”Linia vieții noastre”, ni se face apologia securiștilor. Pentru ei interesul națiunii, linia vieții lor e… credința oarbă în General. De Kim Sung Il e vorba, desigur. Și geimzbondu` nord-coreean își lasă nobila meserie de profesor pentru a deveni… lucrător al serviciilor de securitate. Filmul are două părți, una se petrece în 1950, alta în timpul războiului ”declanșat de imperialiștii americani”. În amândouă e belea mare, ițe încurcate rău, `telijența to`a`ășului comandant și îndârjirea cu care ”lucrătorii” luptă pentru apărarea Generalului. Și am câștigat un pariu, din păcate făcut cu mine însumi: șeful spionilor din Sud, sluga imperialiștilor yankei, avea mustață de-aia de frizer! Cool… Ciudat este că filmul e făcut în 2002, dar pare din anii `60.

Celălalt film se petrece la începutul secolului al XX-lea, pe când Coreea era ocupată de japonezi. E un film cu arte marțiale, menit să dovedească superioritatea taekkyeon-ului coreean (ajuns azi taekwondo) față de judo-ul cotropitorilor. Acțiunea e puerilă, japonezii vor să pună mâna pe un vechi manual de taekkyeon care i-ar face invincibili, iar coreenii vor să păstreze comoara. Și dă-i, și luptă… Amuzant. A, să nu uit titlul:  Pyongyang Nalpharam. E numele stilului de luptă practicat de eroul principal. Iar antrenamentele le vedeți mai jos… 

Anunțuri

0 Responses to “PE PLOAIE”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Dawson pe HABEMUS PAPAM… PARDON,…
Unlucky pe HABEMUS PAPAM… PARDON,…
Sam Murray pe STEAUA CĂZĂTOARE
Dawson pe FUSE ȘI SE DUSE
Dawson pe FUSE ȘI SE DUSE

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: