07
Aug
12

ALTĂ VICTORIE A STRATEGULUI


Războiul pentru demiterea lui Băsescu e în plină desfășurare. Și Strategul a obținut o nouă victorie: Curtea Constituțională a respins contestația USL, care acuza faptul că Băsescu și PDL  au îndemnat la boicotarea votului. CCR aduce următoarele argumente:

–        ”Constituţia consacră dreptul de vot, şi nu obligaţia de a vota… ţine de voinţa fiecărui cetăţean de a decide în mod liber dacă îşi exercită acest drept. Acesta nu poate fi obligat să îl exercite sau dimpotrivă să nu îl exercite… neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică.”

–        „Partidele politice pot îndemna sau din contră să nu îndemne cetăţenii să voteze, ambele aspecte ale dreptului la vot contribuind la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor. Ceea ce însă partidele politice nu pot întreprinde este obligarea cetăţenilor la a vota sau, din contră, la a nu vota, întrucât numai în acest caz dreptul la vot este golit de conţinut”.

La prima vedere, totul e corect și n-avem cum să nu fim de acord cu dreptul omului de a participa sau nu la vot. Totuși, după părerea mea, nu e chiar așa…

E lucru dovedit că participarea la vot nu depășește decât arareori 50-60% din numărul celor înscriși pe listele de vot (alt motiv de controversă, asupra căruia nu doresc să mă opresc). În cazul unui referendum ca acesta, în care nu există decât două variante, ”da” sau ”nu”, îndemnul de a nu participa la vot înseamnă, în proporție de 99%, o  respingere a variantei ”da”, prin includerea celor ce au decis să nu participe la vot în grupul celor ce resping varianta ”da”. Ceea ce este incorect.

Era al doilea referendum de această natură, după cel din 2007. Atunci, rezultatele au fost următoarele:

Alegători cu drept de vot: 18.301.309

Votanți: 8.135.272 (44,45%)

Pentru demitere (DA): 2.013.099 (24,75%)

Împotriva demiterii (NU): 6.059.315 (74,48%)

Anulate: 62.858 (0,77%)

Și, să nu uităm, nu exista regula quorum-ului…

În 2012, în ciuda îndemnului  PDL de a nu se merge la vot, situația a fost următoarea:

Alegători cu drept de vot: 18.292.464 (46,42%)

Votanți: 8.459.052 (46,42%)

Pentru demitere (DA): 7.403.836

Împotriva demiterii (NU): 943.375

Anulate: 111.841

Raport zdrobitor, dar inutil, în urma neîndeplinirii quorum-ului.

Așadar, cu tot boicotul, prezența la vot a fost mai mare cu aproape 325.000 de oameni. Fără băsiști… Ar fi fost nevoie de mai puțin de 700.000 dintre ei pentru a se putea valida referendumul.   Adică demiterea… Ori, așa, prin fuga de pe câmpul de bătaie, Băsescu a câștigat. Corect, în opinia CCR. Umilitor, după părerea mea…

Anunțuri

22 Responses to “ALTĂ VICTORIE A STRATEGULUI”


 1. 1 Anto
  August 7, 2012 la 09:41

  Tactica pamantului parjolit. Am folosit-o si noi cu turcii, si rusii cu Napolenon… si a functionat. 😀

 2. 2 Sam Murray
  August 7, 2012 la 09:50

  Cum adică, s-a pus bine și cu Doamne-Doamne? Că ne pârjolește de ceva vreme…

 3. 3 Anto
  August 7, 2012 la 11:20

  Apropo de tara care arde, Gyuri pare sa fie din nou actual, ba mai ales ca-i vorba si de „nea Vasile” ;):

 4. 4 Sam Murray
  August 7, 2012 la 11:27

  Păi, deh, se piaptănă cine are păr. Cine nu, hăhăie…

 5. August 7, 2012 la 12:29

  CCR s-a facut de rahat cu erata aia (ne)semnata de Zegrean dupa o sedinta care n-a avut loc.
  Cat despre tembelismele dementului, aseara s-a luat de ministrul Dusa ca… are par!!! Vorba lui Mircea Badea – va rugam sa ne scuzati ca unii inca mai avem ce pieptana, ba mai si privim in aceeasi directie!

 6. August 7, 2012 la 13:26

  Un link pentru cei care pun botul la vrajeala ieftina a jegurilor din PPE:
  http://www.pesurse.ro/#/2012/08/07/berlusconi-nfurie-germania-merkel-conduce-al-patru/

 7. 7 Carmine Galante
  August 7, 2012 la 15:30

  Eu observ ca unii pe aici au mari probleme cu ideea ca legea trebuie respectata, chiar si atunci cand pare a fi mai putin convenabil.

  Vorba lui Gyuri Pascu, „Africa, Africa, ah ce vis fierbinte”…

  Pontacul este de un ridicol absolut, isi schimba ministrii mai des decat costumele, se contrazice la fiecare sapatamana, un premier de 2 lei…

 8. 8 Carmine Galante
  August 7, 2012 la 16:25

  Bey nene, CFrinutz asta e durere, de unde l-ati scos? 🙂

 9. 9 Barbu Catargiu
  August 7, 2012 la 18:05

  Excelenta analiza. Ma inclin.

  De ce deviaza unii discutia, nu stiu, totusi…

 10. August 7, 2012 la 18:45

  Bai, Nic, Antonescu nu a facut engleza in scoala, din cate stiu, dar si-asa vorbeste mai bine decat Basescu al tau.
  Pisa-m-as pe basistii tai, o adunatura de imbecili sfertodocti tupeisti!!! Numai un retardat ca Nic poate pune botul la balivernele intelectualiste ale cretinilor neamului, mafia basistilor!

 11. 11 Carmine Galante
  August 7, 2012 la 19:49

  Dawson, felul in care intelegi sa discuti este descalificant pt orice om civilizat si educat. Si nu ma refer la eductia formala, ci si la cei 7 ani de-acasa. Te vad f viteaz pe aici, in viata de zi cyu zi cred ca tremuri si daca se incrunta cineva la tine. 😉

  Nu e vorba atat de felul cum virbeste Chin Antonov limba engleza (admit, titlul clipului e inselator, dar nu l-am ales eu) ci de felul neserios, penibil, rusinos cum se prezinta ca demnitar care reprezinta Romania. E vorba de ce zice, si cea ce zice transforma prestatia sa ca presdinte intr-on reprezentatie penibila. Asta nu are nicvi o legatura cu cat a studiat sau nu limba engleza. Este vorba de cat marunt este acest individ ajuns sef de stat.

 12. August 7, 2012 la 20:19

  Bai, tu esti culmea tupeului!!! Crin e cu 15 clase peste 95% dintre politicienii romani postdecembristi! Pe Basescu se pisa original, iar pe sustinatorii acestuia – in majoritate covarsitoare imbecili si/sau hotomani de cea mai joasa speta – si mai abitir. Eu chiar nu-mi pot explica de unde ai prins atata ura tocmai pe Crin – ti-a furat vreo femeie sau care-i treaba? Aveai bucurii la Adina Valean?

 13. 13 Carmine Galante
  August 7, 2012 la 20:34

  Ce ura nene? Eu nu urasc pe nimeni, omule, calmeaza-te. Crin mi se pare un om slab si un martafoi. As vrea sa ma insel, pt ca favoritul tau are o mare raspundere in functia actuala.
  Si Basescu mi se pare un om de 2 bani, am mai spus-o, nu stiu ce tot insisti tu acolo.

  Liberalismul mi se pare un curent depasit, der oricum asa-zisdii liberali activi in politica din Romania pot sa-si puna ce nume vor ei, tot mai aproape de alde jirnivoski sunt decat de lumea civilizata.

 14. 16 Nic
  August 10, 2012 la 15:09

  Paul Krugman a publicat articole in acest gen in NY Times sau a dat interviuri (atata la postrui mai respectabile ca PBS/WHMT cat si la televiuziuni extrem de partizane si destul de stangiste precum MSNBC) de mai bine de un an – vad ca acum apar la capitolul „dezvaluiri” , „investigatii”.

  De cateva saptamani germanii fac concurenta serioasa evreilor in spaitul virtual romanesc populat cu amatori de conspiracy theories.

 15. August 13, 2012 la 16:47

  LOOOOOL!!!
  Uite cand si-a gasit si strategul sa dea interviu pentru Vocea Rusiei:
  http://www.pesurse.ro/#/2012/08/13/traian-bsescu-a-dat-un-interviu-pentru-vocea-rusie/

 16. 20 jalabert
  August 14, 2012 la 14:56

  http://www.catavencii.ro/Live-text-dinamo-barcelona_0_5223.html

  hehe. despre dinamo – barca! 🙂

  despre etapa: migi are aceeasi echipa slaba si dezorientata. pacat de reghe. pare om serios, dar la casa lui guie totul e degeaba. totusi, la ce basini mai joaca in divizia a, titlul ar putea ajunge lejer in pipera. ba chiar si in gorj …

 17. August 14, 2012 la 18:18

  Deci, bai, e de pork ce face dementul care vrea inapoi la Cotroceni:

  Şi mai tăceţi dracului din gură

  Aug 14, 2012 by Mordechai

  Pentru Traian Băsescu întoarcearea la popor e o chestie fumată, care nu se mai asortează cu tricoul albastru. Acum e vorba de întoarcerea pe popor. Călare.

  Odinioară, toţi neisprăviţii care se visau pe tron dădeau fuga la Stanbul, plăteau peşcheş consistent, promiteau viitor peşcheş, încă şi mai gras, şi veneau apoi cu oaste turcească după ei, să se aşeze pe scaunul domnesc. Unde rezistau până când alt neisprăvit promitea peşcheş şi mai gras. Măcar pe atunci discuţiile despre popor, democraţie, stat de drept nu existau. Nu-şi bătea nimeni capul cu mofturi din astea. Acum discuţiile astea există, dar sunt tot mofturi.

  Băsescu a obţinut de două ori mandatul de preşedinte, în condiţii mai mult decât suspecte. Există îndeajuns de multe indicii că în ambele cazuri peşcheşul promis sultanului/licuriciului a cântărit greu. Acum a fost demis de votul a şapte milioane şi jumătate de oameni. Oricât de tare ţi-ar cânta mierla în cap, oricât de damblagiu ai fi, oricât de fanatic băsist, n-ai cum să nu constaţi o realitate evidentă: numărul celor care vor să-i dea un şut în cur e semnificativ mai mare decât al celor care şi l-au dorit vreodată preşedinte. A câştigat mandatele mereu la mustaţă şi în condiţii suspecte, acum e demis limpede şi fără echivoc. Toată damblageala cu cvorumul sau boicotul nu are cum schimba evidenţele, oricât de zurbagiu băsist ai fi.

  Nici măcar gălbenuşul din urechea rănită cu beţişorul, a lui Băsescu, nu îşi mai imaginează că legătura lui cu poporul – atât de des invocată cândva- mai conţine altceva decât tone de salivă. Ăsta e şi motivul pentru care de la suspendare stă pitit după gard, în curticică, şi face ca toţi dracii. Ştie că orice ieşire în public îl poate umple de spumă. Şi? Naţia nu-l vrea? Ia să-ţi bagi picioarele în ea de naţie! Aşa că acum face ceea ce s-a făcut din moşi strămoşi: peşcheşul! Nici nu vreau să îmi imaginez care sunt promisiunile făcute de ăsta în schimbul sprijinului pe care îl cere acum! Dacă – Doamne feri!- se întoarce la Cotroceni, Roşia Montană e băutură răcoritoare pe lângă pieile care sunt de tras de pe spinările noastre pentru ca băsexu şi camarila să se mai poată da uţa cu bugetul încă doi ani!

  Şi ca şi cum nu ar fi de ajuns că îşi mânjeşte, împroaşcă propriul popor, că îşi nenoroceşte ţara pentru damblaua lui, acum asmute şi parchetul împotriva celor care au votat! E poliţie politică? E! E teroare? E! Şi? În cur îl doare de democraţie şi alte vrăjeli, asta e bragă pentru fraieri! A condamnat el crimele comunismului? Le-a condamnat! Acu’ poate să-i salte pe toţi ăia care i se opun, că e democraţie!

  La trei săptămâni după votul la referendum încă nu ştim dacă votul nostru face vreun rahat sau ba. Aşteptăm să decidă nişte unii proptiţi acolo chiar de către băsexu. Luăm şuturi în cap de la paşalele străine, trimise să ne explice că o să avem conducătorii pe care îi vor ei şi nu pe cei pe care îi vrem noi. Volga neagră nu există, dar se găsesc dube pentru săltat tot ce nu pupă la cur de tiran. Şi toate astea se întâmpla în condiţiile în care e suspendat! Imaginaţi-vă ce armonie, bunăstare şi dulce fericire se vor prăbuşi peste noi dacă ăsta se întoarce la Cotroceni.

  Aţi votat? Bine! Şi? Nu contează! Deloc! Sunteţi nişte rahaţi cu ştampilă! Nu contaţi! Contează tocmeala licuricilor şi cheful superbilor de la CCR, bine struniţi de stăpânul lor. Şi mai tăceţi dracului din gură, că vă saltă parchetul!

  P.S. Ultimele evoluţii mă fac să fiu aproape convins că CCR îl va trimite pe zurbagiu înapoi la Cotroceni. Mai departe… scapă cine poate.

  Plm, Jalabert, vezi si tu de niste preturi la case pe-acolo pe la tine, lasa-mi niste link-uri sa studiez piata zilele astea. Vb. serios.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Ovidiu pe PLAY-OFF 2
Temistocle Popa pe GREA E VIAȚA DE SULTAN…
X Ray pe PLAY-OFF 2
Unlucky pe GREA E VIAȚA DE SULTAN…
X Ray pe PLAY-OFF 2

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: