31
iul.
12

COMICĂRII


Ei, s-a dus și etapa a doua a campionatului la capătul căruia se zărește a 24-a luminiță…

Băieții lui Árpi și Muri s-au împiedicat iar, de data asta au scos un 2-2 chinuit cu echipa surclasată cu 5-0 de Petrolul în etapa trecută. Care Petrolul  a luat-o pe coajă la scor de forfait la Vaslui. Bine că plecase Wesley, mai știi ce supărare le făcea pișicheru`?

Pandurii lui Grigoraș au umplut repede golul lăsat de plecările vedetelor și au bătut iar,  chiar în deplasare. Dinamoviștii au bătut și a doua promovată, de data asta au făcut și scor. Drept care au început să-i ridice statuie noului Niculae, Țucudean. Să nu fie prea devreme…

În derby-ul sărmanilor, după strălucita calificare în turul următor al Europa League, în fața super-galacticilor de la… (ăăăăă… cum naiba le spune? Ăăăăă… Milan? Parcă nu? Millwall? Nici… Mineru`? În fine, mi-aduc eu aminte…) Rapidulețu` a scăpat de o papară strașnică și scos o remiză la care nu visa. După o primă repriză în care oțelarii lui Dorinel i-au ridiculizat adesea, băieții lui Sabău au descoperit play-maker-ul după care alergau de multă vreme: Grahovac. Pasa acestuia i-a oferit lui Nicolae Grigore șansa să egaleze, la singurul șut mai acătării.

La Ploiești, Steaua a continuat să arate aceleași găuri în apărare, rezultatul intelijentei politici de transferuri a Geniului de la Palat și a prea-cartonatului său manager. Noroc cu ambiția și inspirația atacanților. La urma urmelor, un 4-3, după ce ai fost condus de două ori, pe un teren de unde se pleca mai mereu cu coada-ntre picioare nu e chiar rău. Dar tare mi-e că scorul e mincinos și nu mă aștept la isprăvi asemănătoare în meciuri cu echipe tari. Și n-aș vrea ca adversarul de joi , Spartak Trnava, să fie considerat de valoarea Concordiei sau Astrei…

Dar etapa a fost  și prilej de amuzament, exact ce ne trebuia în perioada asta de încrâncenate dueluri politice. Bineînțeles, caimacul l-au luat, ca deobicei, reprezentanții echipei veșnic asuprite. În mereu comica avancronică a etapei, șugubățul de la Antipozi își liniștea cititorii: ”Trupa lui Sabau se prezinta la malul Dunarii cu un moral foarte bun dupa calificare… a deplasat in Finlanda un numar cit mai mic de jucatori si ca a menajat toti jucatorii care aveau o problema cit de mica. Rapid merge la Galati sa cistige iar progresia evolutiilor da sperante mari Giulestiului.” Ce-a fost? Ați văzut.  Cronica din GSP nu putea ascunde sub preș mizeria din jocul Rapidului, așa că putem citi: ” Egal din nimic… Rapidul a scos o remiză mare la Galaţi, deşi a avut o evoluţie modestă, ajungînd cu greu la poarta Oţelului… Rapidiştii s-au păcălit singuri după ce i-au eliminat pe finlandezii de la MYPA (Uraaaa! Am aflat cum îi cheamă…) … Echipa arată rău! Contrar aşteptărilor, avînd în vedere că alb-vişiniii sînt cunoscuţi ca o formaţie ce începe bine campionatul. ” Oooops! Vreo aluzie la finalul campionatului, la… mal?  ”… jucători ce nu pot ajuta, cel puţin la acest moment, clubul din Giuleşti. …Figueiredo, atacantul brazilian adus, probabil, de pe plajă, în Grant, venit de la o formaţie din liga a 5-a!, e mai rudimentar şi decît Albuţ!… Apărare fără stoperi… Giuleştenii n-au avut replică, însă Iorga (35) şi Giurgiu (37) au fost milostivi cu ei… Inkango a trecut lejer de Bozovici, dar noroc cu Duarte, care l-a salvat in extremis pe Albuţ (64). …a ieşit la rampă Grahovac, care a scăpat stupid o minge, lovindu-se de Perendija, şi i-a oferit lui Grigore şansa de a egala. … giuleştenii se gîndesc la partida din Olanda, cu Heerenveen, dar speră să aibă parte de acelaşi noroc ca aseară, pentru a scoate un rezultat bun.”

Știu, o să spuneți că asta e presa plătită de GgB, măcinată de invidie că nu-i echipă mai frumoasă etc. Dar ia să vedem ce zice noul Răzvănel, pe numele său Ioan Ovidiu Sabău: ”Mă doare că arătăm rău. Noi sîntem Rapid şi trebuie să jucăm mai bine decît orice adversar al nostru.” Cum adică? Păi ce mai înseamnă Rapidul acum, fără sforile trase pe filiera Samsung? După titlul din 2003 a urmat o perioadă fără mai nimic notabil, în afara performanței maxime din Cupa UEFA – eliminarea de către Steaua. Ce să însemne? Ne-o spune tot Sabău: ” … nu putem mai mult în momentul de faţă! Plătim pentru ce s-a întîmplat în pregătiri! … se vede clar că suferim. Greşim foarte uşor pase simple, nu avem ritm, sîntem greoi.” Păi, bine, bre, da` cine a făcut pregătirea? Papa Pius?  Au, pardon, nu trebuia să pomenesc de asta…  Da` lotu`? Transferurile-bombă? Tot nasol: ”Codrea e total nepregătit, la fel şi Marius Constantin… Ilijoski şi Goga au venit tîrziu la antrenamente, Abrudan, Pancu, Burcă şi Herea sînt accidentaţi, Bozovici e doar la 70 la sută din potenţial, Renan n-are drept de joc. ” Cu toate acestea, speranța moare ultima.   Și Sabău zici că acu` e venit de pe FZR:  ”Mergem în Olanda să ne calificăm, … Echipa are caracter şi va reacţiona pozitiv. … Sînt convins că vom trece de olandezi… ” Cu cine, bre? Că văd că ”bombele” rămân acasă: ”Pancu nu va putea evolua nici joi…. O altă absenţă importantă e Herea. …a scăpat de varicelă, dar e în urmă cu pregătirea fizică. … nu vor face deplasarea Codrea, Pavlovici, Renan şi Glauber, toţi nefiind trecuţi pe lista UEFA.” Bun, și atunci? ”Veţi vedea”, ne spune Sabău. ”Cred că vom arăta din ce în ce mai bine”, plusează Zotta. Vom vedea cum vor arăta… O știm de pe acum: Rapid Pa!

Reclame

12 Responses to “COMICĂRII”


 1. 1 Ovidiu
  iulie 31, 2012 la 12:41

  zici c-o vezi pe luminita? pentru a douaspatra oara? io zic sa n-o mai pomenesti, ca-ti poarta ghinion 😀

 2. 2 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 12:55

  Lasă, bre, că n-o fi ghinionu` veșnic. Da` mă trec fiorii când citesc slova Haltonei: ”In primul rind, il vom avea pe Daniel Pancu.” Ceea ce noi, vai, n-avem… 😆

 3. 3 RG
  iulie 31, 2012 la 13:16

  Hehe, puteai tu sa nu ne porti de grija noua mai mult decat Stelei? Multumim pentru randurile alocate Rapidului, mereu mai multe decat cele dedicate echipei armatei sovietice, si pentru interesul de care dai dovada, in ceea ce ne priveste. Nu e de ici, de colo, sa ai timp sa citesti forumul, site-ul, articolele din GSP si apoi pe cele din Prosport despre Rapid, ca apoi sa o mai pui si de o compunere. Poate asa iti faci matale curaj, dar nu cred ca ajuta cu ceva, nici anul asta nu bateti Rapiduletul in campionat. 🙂 Ori egal, ori va aplicam o noua corectie, caci … traditia continua! La fel si cu numarul 24… acest numar 13 al echipei becaliene.

 4. 4 Ovidiu
  iulie 31, 2012 la 13:43

  a iesit si filmu cu Tudor, de care va ziceam aseara 😀

 5. 5 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 14:40

  Ce să fac, bre, comicăriile ne mai fac să uităm de grijile zilnice. Vorba aia: ”Olé, olé, mulțumim, Rapidule…”
  Cât despre prezicerile triumfaliste, ești la fel de precis precum Haltona. Iar tradiția… tradiția spune că, din 125 de meciuri, echipa armatei sovietice are 57 de victorii (furate, desigur!), pe când echipa sărmană are doar 30. În restul de 43, potrivit criteriului răzvănist de apreciere, ați ieșit cu capul sus. Făcându-vă cruci mari că ați scăpat de bătaie… Cika-laka!

 6. 6 "Io iemigrez in Australia daca ramane Basescu. Da, ma, da..."
  august 1, 2012 la 11:23

  2002-2003 – Steaua – Rapid 2-1
  2003-2004 – Steaua – Rapid 3-3
  2004-2005 – Steaua – Rapid 0-0
  2005-2006 – Steaua – Rapid 0-2
  2006-2007 – Steaua – Rapid 1-1
  2007-2008 – Steaua – Rapid 0-0
  2008-2009 – Steaua – Rapid 1-2
  2009-2010 – Steaua – Rapid 1-1
  2010-2011 – Steaua – Rapid 0-1
  2011-2012 – Steaua – Rapid 0-0

  Pe teren propriu:
  O (1) victorie in ultimii 10 ani.
  Nicio victorie in ultimii noua (9) ani.
  Trei (3) infrangeri, in schimb.
  Cinci (5) meciuri fara gol inscris.
  Golaveraj negativ: 8-11

  Cika-laka-ciki-cean! Spre 24!

 7. 7 Sam Murray
  august 1, 2012 la 11:51

  Da, și? A ieșit vreun bonus la treaba asta? Că singurele bonusuri au fost:
  – eliminarea în sferturile Cupei UEFA, în 2006 (maxima performanță europeană a selecționatei corsicane)
  – eliminarea în sferturile Cupei României, ediția 2010-2011…
  Olé, olé, mulțumim…

 8. 8 Sam Murray
  august 1, 2012 la 12:26

  Bre, rapidistule ( 😉 ), zice lumea să scrii și ce-a fost în Giulești. Te scap eu de efort, că oi fi ocupat cu alte calcule…

  În Giulești:
  2012 Rapid – Steaua 1-1
  2011 Rapid – Steaua 0-1 Cupă
  Rapid – Steaua 0-0
  2010 Rapid – Steaua 5-1
  2008 Rapid – Steaua 0-0
  Rapid – Steaua 0-3
  2007 Rapid – Steaua 2-3
  2006 Rapid – Steaua 1-1 UEFA
  2005 Rapid – Steaua 0-0
  2004 Rapid – Steaua 2-1
  2003 Rapid – Steaua 1-1
  2 victorii, 3 înfrângeri și 6 meciuri din care ați ( 😉 ) ieșit cu capul sus.
  A, da, și 5 meciuri fără gol înscris. Plus două eliminări din cupe…

 9. 9 "Io iemigrez in Australia daca ramane Basescu. Da, ma, da..."
  august 1, 2012 la 12:31

  Mie mi-ar fi jena, in locul tau. Pe bune.

 10. 10 Sam Murray
  august 1, 2012 la 12:39

  Noroc că nu ești în locul meu, dottore…

 11. 11 jalabert
  august 1, 2012 la 14:37

  sam, pe langa vrajeala rapizilor, trebuie sa admitem ca este rusinos faptul ca steaua nu a mai invins „acasa” de vreo 10 ani echipa magraonilor de cutarida!

 12. 12 "Io iemigrez in Australia daca ramane Basescu. Da, ma, da..."
  august 1, 2012 la 21:12

  RG-ulică, felicitări pentru ideea genială, cu cel mai bun 11 rapidist din istorie. E foarte interesant proiectul. :mrgreen:

  Singuri împotriva tuturor, Farmecul vieţii, Specialii, Originalii, başca Originarii, Artiştii, Boema… 😆

  Chiar aşa de patetici aţi ajuns mă loazelor, să copiaţi punct şi virgulă ce vedeţi la clubul-„stîna, cimitir, spurcat, bolşevic, născut din sperma soldatului sovietic”? Eu, în locul vostru, m-aş înegri de ruşine. Nu eraţi voi opuşi moraliceşte Stelei? Nu vă repugna tot ce avea legătură cu roş-albastrul? Nu eram nişte oi încolonate? Nu eram avortonii lui Valentin? De la „niciun scuipat n-aş da pe oi” la copierea „copy-paste” a ceea ce-aţi văzut inventat acolo şi aplicare imediată la culorile voastre istorice, super-sfinte, neprihănite, e distanţă ca între poezie şi demagogie. Nu eraţi voi artişti, boemi, nu pentru rapidişti „cinstea e mai presus de toate”? :mrgreen: Nu era ghencismul „plaga care sufocă România”? Nişte hoţi de mâna a şaptea, au văzut, le-a plăcut, au luat.

  Vorba lui Marin Preda, „una vorbiţi şi alta fumaţi”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Ovidiu pe WUNDERBAR!
Dawson pe WUNDERBAR!
Dawson pe HOCH KOSSOWO!
Ovidiu pe HOCH KOSSOWO!
Dawson pe HOCH KOSSOWO!

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: