30
iul.
12

VICTORIA STRATEGULUI


Acum cinci zile scriam: ”...faptul că Băse a dat-o la întors, îndemnând la boicotarea referendumului, e dovada limpede că e conștient că asta a rămas ultima lui speranță. Matematic, e nevoie de vreo 9,3 milioane de voturi. La locale au votat cam 10 milioane, dintre care 15-20% au votat PDL, deci, fără ei, participarea ar fi fost sub 9 milioane. Deci, dacă băsiștii și anti-USL-iștii nu se prezintă la vot, nu cred că se va trece de pragul minim. Și, chit că rezultatul va fi zdrobitor anti-Băsescu, Comandantul se va întoarce hăhăind la Cotroceni…”

Din păcate, am intuit corect. Prin neprezentarea fanilor lui Hăhăilă și a ungurilor ce-au urmat îndemnul lui Orbán, nu s-a întrunit numărul de votanți care să valideze referendumul. În consecință, președintele ales de 5.277.068 de români n-a putut fi dat jos de circa șapte milioane și jumătate… Oficial, prezența la vot ar fi fost cam 46%, cărora li se vor adăuga cei de pe listele suplimentare și cei ce au votat în străinătate. USL zice că, în cele din urmă se va trece de 50%+1. Greu de crezut, chiar dacă speranța moare ultima.

Cert este că boicotarea referendumului a reușit. În ciuda proporției zdrobitoare  a românilor ce nu-l mai vor pe Băsescu, Comandantul și-a anunțat victoria. I-a revenit culoarea în obraji, i-am auzit din nou hăhăitul, am aflat de la el că nu greșește niciodată. Și am asistat la penibilul spectacol al găștii pro-băsiste, condusă de Macovei și MRU, de ziceai că sunt marinarii de pe crucișătorul Potiomkin după ce i-au aruncat în mare pe ofițerii tirani… Credeam că nimic nu poate depăși grotescul țopăit al lui Geoană, dar iată că a apărut un Super-prostănac, în persoana leaderului ”mișcării exclusiv cetățenești (?!?)” Mhail Neamțu. E vorba de așa numita ”Noua Republică”, care ne informează pe site-ul ei că ” În data de 23 Iunie 2012 a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti Congresul de înfiinţarea a Partidului Noua Republică. Invitații speciali ai evenimentului au fost: Monica Macovei, Mihai Răzvan Ungureanu, Grigore Leșe, Adrian Papahagi și Cosmin Alexandru. Cu acest prilej au avut loc şi primele alegeri interne din existenţa Noii Republici, concretizate prin stabilirea echipei de conducere națională.” Numele invitaților speciali spun tot, ”Noua Republică” pare a fi un PD-L mai curat, mai uscat, pregătit pentru vremurile ce vor urma. Iar dl. Neamțu, ” filosof, teolog și eseist român”, s-a remarcat aseară prin cuvântări exaltate, țopăieli șumudiciene, fluturări de drapel și agitație extremă pe la geamurile sediului de campanie al probabilului reîntors la Cotroceni… De Băsescu ce să mai zic, cu torța libertății și răbufnirea ( a câta?) împotriva coșmarului său, Antena lui Felix…

Bun, să pornim de la ideea că totul e decis: Băse is back! Dar ce va urma? O fi anul Caragiale, dar nu cred că e loc de ”pupat Piața Endependenți”, războiul abia începe. Iar cele două părți vor continua harța, indiferent de urmările ei pe plan internațional. Și-mi vine-n minte vechiul proverb asiatic: ”Când taurii se bat, doar muștele mor”… Leaderii rămân, dar poporul moare…

Reclame

194 Responses to “VICTORIA STRATEGULUI”


 1. iulie 30, 2012 la 11:01

  Ce-ar trebui sa se intample? Pai ar trebui sa se-ntampla o renumarare. Apoi, sau ma bine zis in timpul asta, cum am scris la mine, o reevaluare a numarului real al cetatenilor cu drept de vot, sesizata CCR, adaugat amendamentul cu numarul real (max. 16 milioane), luat rezultatul de la renumarare, facut procent, vazut ca-i vorum, validat la CCR, demis de parlament criminalul, apoi bagati in puscarii pedeii si in pizdele mamelor lor oligofrenii care n-au votat. In caz contrar, ample miscari de strada.

 2. 2 Ovidiu
  iulie 30, 2012 la 11:17

  votul este esenta democratiei. daca votul zdrobitor de ieri al romanilor, aproape de 90 % din voturile exprimate, impotriva nenorocitului, nu va fi validat, firava democratie din Romania va primi o lovitura nimicitoare. un cacat de om care si-a construit apararea prin indemnul la boicot, la neprezentarea la urne, nu are ce cauta in fruntea unui stat democratic. cum a scris si Toshiro, daca Basescu a putut fi validat ca presedinte cu 5.277.068 de voturi, de ce nu ar putea fi demis de peste 7 milioane? ce principiu al democratiei ar interzice asta? cred cumva martorii tembelului ca cei care nu au votat duminica sunt toti de partea viermelui? eu zic ca referendumul poate fi validat, pentru ca nu se incalca nicio lege. curtea constitutionala nu are cum sa dea aviz nefavorabil votului de ieri. ar fi o nedreptate strigatoare la cer.

 3. 3 Sam Murray
  iulie 30, 2012 la 11:37

  Bre, văd că ai dat-o-n dawsonism… 😆 E normal să-ți ieși din fire, dar n-ai ce face. Atâta timp cât s-a jucat după anumite reguli, ele trebuie respectate, chiar dacă e stupid. E clar că vor urma doi ani în care Cramponel va rămâne bine-nfipt, ascultând nepăsător cucuveaua. Va fi totuși interesant de văzut ce relații vor fi între el și guvern, ca să nu mai vorbim de Parlament, care va arăta și mai fioros după alegeri. Prevăd că rămânerea lui Băsescu pe fotoliul prezidențial va îndârji și mai mult oamenii, care vor uita că nici PSD-ul nu e prea gigea și nu vor mai pune ștampila pe pătrățelul PDL-ului. Desigur, circul va continua, că doar îl avem pe Domnu` Dan… Oricum, cu 5-7% din voturi, PDL-ul va fi mai degrabă de decor. Vechile vârfuri s-au dat la fund și va trebui un efort teribil de a impune neo-pedelismul cu MRU și Noua Republică în locul consacraților Videanu, Udrea, Oltean, Roberta etc. Sunt curios cum va evolua Blaga, devenit mult mai agresiv, și, mai ales, papagalul Boureanu, un purtător de cuvânt de o suficiență și platitudine jenante…

 4. iulie 30, 2012 la 11:52

  N-auzi bre ca de facto pana si cvorumul asta tembel e indeplinit? O simpla raportare la proaspatul recensamant admisa de CCR poate duce la validarea referendumului; ba chiar, tinand cont de scorul zdrobitor inregistrat, CCR poate trece lejer peste prevederea cu cvorumul, invocand inclusiv boicotul. Mai mult, CCR chiar daca valideaza, poate pasa pisica in curtea parlamentului, iar cei de-acolo sa decida repetarea referendumului fara cvorum. Desi, in cazul asta, e greu de crezut ca vor mai avea chef opt milioane sa iasa la vot si scorul va fi mai strans; dar tot pentru demitere va fi. basescu e pa.

 5. 5 Anto
  iulie 30, 2012 la 11:53

  Eu tot nu inteleg de ce nu accepta USL demisia lui Basescu cu aplicarea referendumului din 2009. De ce nu vor ei sa puna capat acestei mizerii tot mai mari?

 6. iulie 30, 2012 la 12:26

  Ce referendum din 2009, bre, Anto?

 7. 7 Sam Murray
  iulie 30, 2012 la 12:31

  Dawson, vorbim discuții. Nu sunt familiarizat cu reglementările în vigoare și nici nu-mi bat capul cu ele, că văd că toate se interpretează, mai ales când dă dispoziții licuriciul de la Bruxelles… Treaba e că, din start, quorumul a fost impus de acolo, deci va fi greu de schimbat ceva acum. Nu știu cât de kosher e îndemnul la boicot, pentru mine e ca o recunoașterea înfrângerii înainte de începutul meciului. Băse și-a construit cu grijă imaginea de street-fighter, care nu se dă înapoi de la niciun caft, dar – de data asta – și-a făcut un simplu calcul de eficiență. Era clar că, prin neparticipare la referendum, șansele de a nu se strânge quorumul erau de 99,99%. Ceea ce, chiar umilit de procentajul celor ce îl vor plecat, nu l-a deranjat. Erau în joc avantajele de fost președinte, care ar fi fost pierdute în caz de demitere. Din punctul ăsta de vedere, indiferent de felul cum judecăm noi, Băse și-a atins scopul și e treaba lui dacă îi crapă obrazul de rușine au ba. Dar mai mult decât atitudinea perversă a celui ce ”nu greșește niciodată”, mi se pare grețoasă mascarada băsiștilor. Ăștia chiar nu-și dau seama că pe el îl doare-n cot de armata de pupincuriști?
  Anto, n-am priceput cum e cu aplicarea referendumului din 2009. Poate-mi explici…

 8. 9 Ovidiu
  iulie 30, 2012 la 12:56

  Basescu a promis ca demisioneaza daca USL respecta votul de la referendumul din 2009. Adica parlament unicameral cu 300 de membri

 9. 10 Anto
  iulie 30, 2012 la 13:03

  Ba a si plusat, propunand si revenirea la mandatul prezidential de 4 ani si comasarea alegerilor.

 10. 11 Ovidiu
  iulie 30, 2012 la 13:08

  Anto, jigodia trebuia sa plece de mult, nu acum. Din momentul in care a umblat la pensii, pensii pentru care fiecare pensionar a platit contributii atatia ani de zile, chioru’ trebuia sa plece. „Sa traiti bine!” a fost sloganul cu care a castigat. Din momentul in care a fost evident ca nu se mai poate „sa traim bine”, trebuia sa plece. Nu ma intereseaza ca a fost o conjunctura nefavorabila pe plan mondial. N-ai reusit sa te tii de promisiune, pleci! Nu conteaza din ce motive n-ai reusit, important e ca n-ai reusit.

 11. 12 Sam Murray
  iulie 30, 2012 la 13:12

  Și tu chiar crezi că parlamentul unicameral ar fi o piedică de netrecut pentru USL? Chiar crezi că Băse și-ar da demisia în caz că USL ar accepta? În plus, din câte mi-aduc aminte, PNL a venit cu o contra-propunere care ar fi dus la micșorarea drastică a numărului de parlamentari, dar cu păstrarea tradiției – două camere. Și nu-mi aduc aminte ca vreun partid să se fi dat de ceasul morții ca să se treacă la o cameră cu 300 de membri. E doar o încercare a lui Băse de a trage de timp…

 12. iulie 30, 2012 la 13:18

  Bre, Tosh, la tine se vad iconitele alea de sub campul asta de comment cu WP, FB etc.? Nu de alta, dar vreau sa stiu daca e de la mine sau de la astia cu WP.

 13. 14 Anto
  iulie 30, 2012 la 13:21

  USL nu ar fi avut nimic de pierdut daca accepta oferta lui Basescu. Dimpotriva. Si mai ales daca el nu se tinea de cuvant. Faceti un exercitiu de imaginatie, ce naiba. Voi chiar nu le gasiti nicio vina astora? Va simtiti chiar atat de bine in razboiul asta?

 14. 15 Sam Murray
  iulie 30, 2012 la 13:24

  Nu se văd decât iconițele cu Băse de la capul băsiștilor…

 15. iulie 30, 2012 la 13:33

  @Anto @Ovidiu
  Stiam, bre, de promisiune – sau a fost salut? 😀 – dar uitasem cu desavarsire c-a fost un referendum in 2009. 😆

  @Tosh
  Repet: se poate cere o reevaluare a numarului de electori real, in baza recensamantului din 2011. Daca CCR admite ca trebuie calculat rezultatul referendumului in functie de cei 15, poate 16 milioane de alegatori, cati sunt ei de fapt, exista cvorum!

 16. 17 Sam Murray
  iulie 30, 2012 la 13:36

  Anto, am spus-o de multe ori: nu de USL e vorba aici, ci de Băsescu. Ultimele alegeri le-a câștigat tocmai datorită idioților de la Antena 3, care au exagerat în tot, ca și acum. O campanie decentă, fără Ciuvică & co. ar fi dat mai multe rezultate. Singura mutare inteligentă a fost renunțarea la Nicolăescu, un purtător de cuvânt caraghios, pe măsura lui Boureanu… Bălăcărelile jegoase m-au scârbit, dar Băsescu trebuie să plece.
  Cât despre ”oferta lui Băsescu”, nu uita că nici măcar PDL sau UDMR nu prea aveau chef de așa ceva.

  Și ceva despre unul din favoriții tăi, Anto… 😉
  O chestie pe care n-am înțeles-o la Nea Nelu a fost faptul că nu s-a retras din viața politică după ultimul său mandat de președinte. După părerea mea, el reușise să mai dreagă ceva din imaginea pe care și-o făcuseră românii despre el. Retrăgându-se ar fi rămas, probabil, ca un Coposu al stângii, un venerabil care avea timp de scris cărți, memorii, de dat interviuri la date festive. Dar bătrânul bolșevic era prea obișnuit cu viața de activist, iar aparițiile sale aveau darul de a mă irita mai tot timpul. Însă nu-i pot nega o excelentă cunoaștere a jocului politic, o vioiciune remarcabilă la cei peste 82 de ani ai săi. Citesc interviul acordat de el la Radio France International și nu prea-i găsesc cusur…
  Mai întîi îmi bate obrazul pentru mulții ani în care am refuzat să merg la vot: ”în democraţie contează legea majorităţii şi anume a celor responsabili care îşi asumă riscul votului, nu absenteiştii, nu cei neinteresaţi de soarta cetăţii contează şi cu atât mai mult nu laşii care nu-şi asumă votul şi exprimarea opiniei într-o asemenea confruntare„. Așa e, bre, îmi torn cenușă în cap și recunosc că m-am tupilat prostește…
  Apoi, fostul președinte vorbește despre pragul minim, despre boicot, despre numărul real al celor cu drept de vot și despre ceea ce ar trebui să decidă Curtea Constituțională: ”decizia Curţii Constituţionale, cu stabilirea unui prag minim minim de 50%, neuzitată în general în Europa nu lua în calcul decizia de boicot din partea celui implicat şi a susţinătorilor săi. A ignora acest efect al boicotului înseamnă a nesocoti votul cetăţenilor activi, care s-au pronunţat, deci al celor peste nouă milioane de români… nu mai există 18 milioane de români cu drept de vot. … de mai bine de 20 de ani, România are o creştere demografică negativă, populaţia scade anual cu circa 200 de mii de locuitori, iar circa două milioane sunt plecaţi din ţară definitiv sau temporar. Deci în realitate, cei nouă milioane de votanţi nu reprezintă 50%, ci circa 60% din cetăţenii cu drept de vot… toate aceste argumente trebuie luate în considerare de Curtea Constituţională, pentru a valida votul românilor la referendum. Chiar dacă iese un total de aproape 50%, cu un procent-două mai puţin, el de fapt reflectă o altă realitate, o altă majoritate reală„.
  Dar cel mai dur e Iliescu cu Băsescu: ” În foarte multe ţări, scrutinul se situează undeva sub 50% şi nu se consideră nevalabil acest scrutin. Este obligaţia Curţii Constituţionale să ţină seama de toate aceste considerente şi să valideze referendumul! … moralmente, domnul Băsescu n-are nici o autoritate să se mai întoarcă, el a fost rejectat de o majoritate zdrobitoare a românilor, n-are ce să mai caute la Cotroceni!„.
  Elegantă este remarca referitoare la Crin Antonescu, un om care n-a ezitat niciodată să-l acuze de mineriade și de trecutul comunist: ”Eu nu cred că este cazul ca el să iasă din politică, din cauza unui comportament anormal, nefiresc al unui cetăţean şi mai ales în faţa unui vot zdrobitor al cetăţenilor, care a confirmat o realitate, care-l contestă pe domnul Băsescu, nu pe altcineva.” Ești tare, tataie…

 17. 18 Anto
  iulie 30, 2012 la 13:47

  Ba e vorba si de USL. Mingea e la ei acum si e foarte important ce stiu sa faca cu ea. Basescu si ai lui sunt in expectativa, cu referendumul asta si-au terminat toata munitia, efectiv nu mai au cu ce sa atace.
  Din momentul in care au obtinut majoritatea confortabila in parlament, USL trebuia sa puna in aplicare referendumul din 2009, lucru ce l-ar fi desfiintat pe Basescu daca n-ar fi demisionat, descalificandu-se pana si in fata sustinatorilor sai, sau macar a indecisilor. Se ajungea tot la referendum, dar veneau 12 milioane sa-l dea jos.

 18. iulie 30, 2012 la 13:51

  @Anto
  Eu ma simt excelent ca fac parte dintre romanii responsabili si cu coaie care s-au pisat pe Basescu si lasii lui. Ar fi nemaipomenit sa le-o dam la bot definitiv, caz in care as despacheta. Asa, insa, ma pregatesc sa ma car si sa-i calc in picioare de la distanta pe toti oligofrenii care cu buna stiinta si voit au absentat ieri. Si-asa eu nu mai stau la discutii cu cei care nu s-au prezentat la vot – cu mici exceptii, cativa prieteni care au motivatii solide si/sau pur si simplu nu ma pot supara pe ei; si cu conditia sa nu zbiere ca apucatii cretinisme gen ‘muahahahaha, ce muie v-ati luat”, pentru ca le percep ca pe injuraturi de mama (se-aude, buey? te stii tu care esti).

 19. 20 Ovidiu
  iulie 30, 2012 la 13:51

  bineinteles ca referendumul poate fi validat de curte, am zis si eu mai sus. iar cine crede ca suntem 18 milioane cu drept de vot e dus cu capu’. e clar ca au votat mai mult de jumatate din cetatenii cu drept de vot.

 20. 21 Anto
  iulie 30, 2012 la 13:58

  Da, Dawson, a fost un referendum si in 2009, si inca cu prezenta peste 50% la urne. Chiar daca tovarasul Iliescu (si nu numai el, dar am vrut sa-l enervez pe Tosh 😀 ) a chemat populatia la boicot.
  Acel referendum nu merita aplicat?

 21. 22 tzucudean
  iulie 30, 2012 la 14:40

  loooool extrem de penibile smiorcaielile de pe aici. sunteti in consens cu judetul olt, telemeltenii si alti fomisti, in special bugetarii frecatori de menta, saraciile fara educatie si toti ceilalti care voteaza usl. puteti fi mandri de voi!

  pe basescu l-au ales 5 milioane, deci vreo 13,5 au fost impotriva lui. ieri doar 7 milioane (in special clasa de jos a societatii, bugetarii, taranii soldoveni, oportunistii si altii care vor sa munceasca precum in somalia si sa o duca precum in germania) au decis ca il vor neaparat demis pe basescu! restul au fost ori prosti (cei care s-au dus sa voteze „nu”), ori au decis sa nu participe la circul penibil al loviturii de stat regizata de securistii imputiti care au ruinat tara.

  cum era de asteptat, mizeriile acum se caca pe ele si nu accepta rezultatul, desi regulile erau clar stabilite. se invoca tot felul de motive de doi bani. ne aduce aminte de tigani, care in 2006 se plangeau ce regula nedreapta e cea a golului de aur 🙂 si de smiorcaielile din 2009. ca doar nu e cinstit sa decida cei din strainatate. nu e cinstit sa se respecte constitutia 🙂

  ps: clar, ungurii sunt de vina! muahhahahha

 22. 23 Sam Murray
  iulie 30, 2012 la 15:09

  Ca-ntotdeauna ai dreptate… Noi cu smiorcăitu`, tu cu Hăhăitu`. Aștept să vii cu lozinci gen:
  Băse never fails!
  Udrea the best!
  Roberta, I love your counting!
  Oltean, ești Ardelean!!!
  Bourene, orice-ar fi, tot pe tine te-om iubi!
  Mizeriile au fost curățate!

  Lăsând gluma, poate ne faci un tablou al României curate, fără securiștii împuțiți care au ruinat țara. Intră-n el și cei menționați mai sus? Și prin ce colț îi pui pe Macovei, Papahagi, MRU, Neamțu, Boc, EBA și care-or mai fi stâlpii luptei împotriva ”judetului olt, telemeltenilor (ca Videanu, nu?) si altor fomisti, in special bugetarii frecatori de menta, saraciile fara educatie si toti ceilalti care voteaza usl.”
  Bre, ghinionul USL a fost că n-a numărat Roberta voturile…

 23. iulie 30, 2012 la 15:16

  Marian Nazat:”Birocraţia a învins din nou democraţia, întru bucuria unei minorităţi ce a boicotat plebiscitul. De azi înainte discreţionarul Băsescu va avea grijă să-şi răzbune fără vreo împotrivire frustrările din ultimele zile de plebeu. Şi-o va face cu o poftă dezlănţuită, dornic să-şi vadă la bulău duşmanii politici. Abia de acum încolo se va porni ciuma penală peste ţara asta de pripas. Vor zornăi cătuşele, procurorii nu vor mai prididi cu învinuirile şi reţinerile, procesele “puciştilor” vor fi transmise în direct, iar analiştii-colonei sta-vor până în crucea nopţii să ne lămurească despre modernizarea statului îmbăsescizat. La finalul campaniei vor fi avansaţi în grad, desigur. Stenogramele lungii şi fierbinţii veri, cu protagoniştii loviturii de stat, vor fi lecturi obligatorii la televiziunile încartiruite ideologic. Loc de împăcare nu mai există sub domnia nedomnului vărât nouă cu de-a sila, graţie artificiului juridic pritocit de gaşca ex-suspendatului.Resentimentele şi ura strânse în luna maximei umilinţe vor naşte abuzurile din care preşedintele invalid se va întrupa revanşard(…).Un neam de victime perpetue, încovoiate şi încolonate să sărute poala Boierului din Deal. În duminica tricolorului nici urmă de deşteptare, dimpotrivă. Dezertori din mândrie şi demnitate, ăştia suntem, şi de aceea renunţaţi de a vă mai jeli destinul subaltern !”

 24. 25 Sam Murray
  iulie 30, 2012 la 15:21

  Vezi de ce-mi place mie Nazat? Ce nu înțeleg este de ce n-a intrat în politică…

 25. iulie 30, 2012 la 15:26

  Deh, Tosh, e prea mult peste. 😉

  Tzucudene, te ruog io, abtine-te de la istericale prin alte parti, stii bine de ce.

 26. 27 tzucudean
  iulie 30, 2012 la 15:44

  foarte bine ar face baselu sa-i bage la bulau pe toti acei nenorociti! candva i-o veni si lui randul, dar pana atunci vreau sa vad toate saraciile mancand cacat si plangandu-le de mila celor de teapa lui nastase.

  sam, cum sa arate o tara curata? in nici un caz cu cineva din usl, in nici un caz intr-un peisaj in care usl-ul are painea si cutitul pe toate planurile. voi face TOT CE POT pentru a evita acest scenariu, atata timp cat imi permit legile tarii sa am un cuvant de spus. te vei convinge in urmatorii ani, cand jegurile astea nu vor mai putea fi oprite. sa vezi atunci viata buna …

  am spus-o de nenumarate ori si o voi mai repeta o singura data: nu sunt fan basescu, il aleg mereu in sila, il consider o capusa in istoria romaniei, DAR comparatia cu nenorocitii usl il salveaza in ochii mei si imi legitimeaza optiunea.

 27. 28 Sam Murray
  iulie 30, 2012 la 15:46

  Nea Nelu strikes again!

  ” Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat că lucrează la o scrisoare deschisă, adresată CCR, în care cere Curţii să valideze rezultatul referendumului, în contextul în care „România nu mai are, de mult, 18 milioane de votanţi, ci doar 14 milioane, cel mult 15, iar cele nouă milioane participante l-au demis pe Băsescu legal şi constituţional.

  … în absenţa unui astfel de boicot s-ar fi prezentat la urne un milion, un milion şi jumătate mai mulţi români….Îmi exprim speranţa, cu argumentele necesare, că CCR va lua în considerare aceşti factori obiectivi şi va valida rezultatul referendumului. Un vot corect, constituţional şi democratic.”

  În legătură cu o posibilă coabitare între USL şi Traian Băsescu: ”Asta era de discutat cu luni în urmă, când Băsescu a apelat la acest guvern pentru că PDL nu mai rezista, Boc fusese respins, Ungureanu fusese şi el respins de Parlament, se crease o nouă majoritate parlamentară, iar el ar fi trebuit să ia în considerare această situaţie. Pe când el a fost factorul perturbator al unei coabitări fireşti, normale.”

 28. 29 tzucudean
  iulie 30, 2012 la 15:47

  dawsone, ce istericale, bre? pai eu sunt foarte relaxat. voi parca ati turbat! 🙂 tu, sam, lupul galben …

 29. 30 Sam Murray
  iulie 30, 2012 la 15:48

  Repet întrebarea pe care ți-am pus-o și nu mi-ai răspuns: Nu USL, nu PDL, ATUNCI CINE?

 30. 31 tzucudean
  iulie 30, 2012 la 15:50

  orice om de bun simt ar trebui sa gandeasca asa: zice ilici ceva? bun, eu sprijin exact opusul!

 31. 32 tzucudean
  iulie 30, 2012 la 15:53

  vadim tudor, partidul civic maghiar, pntcd, regele mihai, regina angliei, jac si rac. chiar si dan diaconescu. 🙂 sa fie circ pe bune, sa mai fure si altii, sa mai vedem si alte idei 🙂

  lasand exagerarile la o parte, raspunsul meu este acelasi pe care l-am mai dat: oricine, mai putin psd! nimic nu se uita, nimic nu se iarta!

 32. iulie 30, 2012 la 15:57

  Bre, stii la ce ma refer, la discretie, dreq, stii situatia, nu te da-n spectacol, fii diplomat. 😉

 33. 34 Carmine Galante
  iulie 30, 2012 la 16:17

  USL-ul (alaturi de Basescu)..a neglijat optiunea romanilor la precedentul referrendum cel din 2009, cand participarea fost mai ridicata si rezultatul clar. . Acum a devenit brusc post-stindard al democratiei… la fel si cu hotarrarile Curtii Constitutionale – sunt corecte doar atunci cand coincid cu interesele lui Ponta.

  Refrendumul acesta are numai perdanti, cu exceptia lui Dan Diaconescu…Basescu, un cadaru politic umblator, ponta – un mincinos stupid, flor de crin, o floare la butoniera unor interese de grup a caroro fatada a ales sa fie. Mai grav este ca pierd romanii, in general.

  Oamenii de fatada Ponta si Antonescu au jucat pocker-politic. Nu pe onoarea lor, inexistenta de altfel, ci pe interesele natiunii romane. Care era urgenta acestui referndum, in afara eliberarii lui Adrian Nastase??? Poate doar o criza economica pe curand, poate alti uslinosi in drum spre inchisoare. Dar atat. Dupa argumentarea Useleului,orice presedinte ne-popualr poate fi demis la orice schimbare a majoritatii parlamentare. Nu e vorba de basescu doar, e vorba de oricine. Nu e necesar decat sa inclini balanta in parlament, si eventual niste grupuri de forta, niste oameni de bine, mai un miner, mai un imeghebist.

  Vad ca acum iese la rampa si tovarasul Ion Iliescu, acest om de bine care nu a avut de supravietuit nici unui referndum, ca Basescu, si nici unei mineriade, trecum Constantinescu, si da povete Curtii Constitutionale. Ar fi fost mai eficiente sfaturile tale daca erau prin preajma si niste ortaci. Nu neaparat autentici, doar sa aibe tarnacoabem cabluri electrice si alte piese de arsenal. Offf, unde sunt minerii de odinioara?

 34. 35 Ovidiu
  iulie 30, 2012 la 16:34

  are si chioru’ dreptate intr-o privinta. ne-am intors inapoi in timp, la vremurile din primii ani de dupa revolutie. fractura din societate, despre care vorbeste, este reala si caracteristica unui popor necivilizat, asa cum suntem noi romanii. aceasta fractura se evidentiaza in special prin intoleranta, prin vorbele grele aruncate unii altora de catre „combatanti”. il sustii pe Basescu, esti un nenorocit, un vanzator de tara, un drogat etc. ai votat pentru demitere, esti o mizerie, o saracie fara educatie, un fomist etc. cale de mijloc nu mai exista. nu se mai poate „discuta” decat in acesti termeni. am senzatia ca, daca s-ar da fiecarui roman cate o mitraliera, ne-am macelari fara ezitare. noi ne irosim in astfel de confruntari, ne jignim si ne pierdem prietenii din cauza unor opinii politice contrare, care ar trebui sa duca maxim la o discutie spumoasa la o bere si nu la jigniri sau insulte.

 35. iulie 30, 2012 la 16:56

  Si, cutzudene, ai tu rabdare sa vezi ce nenorociri se vor intampla in caz ca nu zboara odiosul, sa vedem atunci cat de mandru vei fi.

  Si vezi ca aia fara educatie sau de-a dreptul cretini sunt aia care n-au votat, aia care pun botul la vrajeala basista – PDL e cel mai de cacat partid pe care l-a avut Romania, poate si mai de cacat decat tatucul sau, PCR, cu oamenii cei mai tampiti si mai venali din politica romaneasca.

  O sa-ncerc sa nu iau ca pe-o tradare a familiei mele gestul tau de a nu vota, pentru ca l-ai motivat cat de cat, dar macar renunta la genul asta de manifestare.

 36. iulie 30, 2012 la 18:00

  Daniel Bejan:

  Victoria obscenităţii

  Indiferent care ar fi fost rezultatul referendumului, ieri seară ar fi trebuit să fie o seară tristă. Şi tristă a fost, pentru mulţi români, indiferent de felul în care au votat. Ca unul care este dezgustat de cel care ocupă încă fotoliul de preşedinte, am votat pentru demiterea lui. Asemeni mie au votat alte opt milioane de oameni. După ani de mizerie, după săptămâni de imundă campanie, ieri am votat. Am spus ceea ce aveam noi de spus. Mai departe nu mai depindea de noi. În condiţii de igienă a democraţiei, vocea noastră ar fi trebuit auzită şi ascultată. Apoi ar fi trebuit să urmeze un răgaz de tăcere şi reflecţie.

  La închiderea urnelor, de la sediul de campanie, Traian Băsescu s-a arătat naţiei. Însoţit de o bizară menajerie, grohăia fericit, zbierând despre o victorie pe care numai el şi creaturile din jurul lui o vedeau. Asta mi s-a părut suprema expresie a obscenităţii. Ce motiv de bucurie poate fi în faptul că opt milioane de oameni, mai mulţi decât l-au votat pe el vreodată, au spus că nu-l mai vor. Pe cine va fi învins domnul Băsescu? Pe cei opt milioane? Acesta era motivul veseliei onomatopeice din jurul său? Faptul că bunul său plac, că întreg urâtul pe care îl reprezintă, din cauza unei legi ciudate, devine mai de preţ decât supărarea a opt milioane de oameni e temei de tulburată bucurie? De ce rânjea Monica Macovei, bâţâind din braţe ca o apucată, arătându-se prin fereastră? Pentru că amărăciunea a opt milioane de oameni s-a prefăcut în neputinţă în faţă sfidătoarei nesimţiri? Pe cine au învins domnul Băsescu, Eba sau Monica Macovei? Pe Crin Antonescu? Pe Victor Ponta? Nu. Aceştia reprezentau doar două dintre cele opt milioane de voturi.

  Opt milioane de cugete au strigat ieri. Ar trebui să însemne enorm, răsunetul ar fi trebuit să clintească urâtul din temelii. Dar cele opt milioane de glasuri nu s-au auzit, pentru că peste ele s-a auzit, mai puternic, mai hidos ca niciodată, un monstruos grohăit. Apoi, când ar fi trebuit să se aştearnă tăcere, nu s-a mai auzit decât grohăitul, acoperind tot, însoţit de miasma cumplită a respiraţiei urâtului.

  Băsescu tropăie peste cele opt milioane de conştiinţe, încercând să-şi confecţioneze o nouă legitimitate din acea Românie îngheţată, care a ales să tacă ieri. Din frică, indiferenţă, indolenţă sau din cine ştie ce alte pricini. Şi pe tăcerea acelei Românii îngheţate înţelege acum să-şi întemeieze obscenul grohăit. Ce supremă abjecţie: să invoci tăcerea celorlalţi pentru a-ţi argumenta dreptul tău de a zbiera!

  Acum, Băsescu vine şi se proclamă, pentru a câta oară, preşedinte al tuturor românilor. Iar menajeria din juru-i cotcodăceşte de fericire. “Mahalaua ineptă”, “turma”, “acei zombie”, “gâştele” vor trebui să accepte, pe mai departe, talpa stăpânului. Opt milioane de oameni pot alcătui un popor. Opt milioane de oameni pot umple multe ţări. Iată, totuşi, opt milioane de oameni nu pot împiedica victoria obscenităţii.

  În ultimele săptămâni, mai amarnic ca niciodată, am văzut teribile revărsări de ură. Mizeria care acoperea România a intrat în fermentaţie şi a început să bolborosească, lăsând jegul să se prelingă, aprins ca o lavă, şi să pârjolească tot. Am văzut prietenii stricându-se şi cuviincioasa bineţe prefăcându-se în răstită înjurătură. Oameni care nu-şi mai dau mâna şi străini care se urau cu o devoţiune fără pereche. I-am auzit pe cei care strigau reproşându-mi că nu strigam îndeajuns de tare, ori pe cei care tăceau certându-mă că nu tac precum dânşii. Mi s-au reproşat prietenii şi mi s-au imputat neprietenii. Pentru că vieţuim într-o Românie fracturată, care nici nu mai e împărţită în două părţi, ci spulberată în milioane de particule, neputincioase, mărunte, înghiţite de mareea de mizerie clocotită care acoperă totul. Aceasta este România care l-a recăpătat ca preşedinte pe Traian Băsescu. Aceasta este victoria lui. Şi acesta este motivul pentru care, între mine şi el, între noi şi el, nu va fi niciodată pace.

  Va trebui să treacă vreme pentru a ne linişti. Pentru a înceta să ne reproşăm că n-am urât îndeajuns. Pentru a ne vindeca. Noi, ceilalţi. Cei care nu avem nimic de sărbătorit. Care nu am fi avut nimic de sărbătorit, nici dacă el era demis. Cei care, până când vom muri, mai devreme ori mai degrabă, vom continua să ne încruntăm de grija zilei de mâine şi uneori să ne agăţăm nădejdea, speranţa, disperarea şi neputinţa de iluzia unui vot.

 37. 38 Cartman
  iulie 30, 2012 la 19:00

  Ciutacu, pa Twitter

  „Idoliţa snobilor cu acces la net, Alina Dumitru, e vexată că n-au sunat-o nici suspendatul, nici interimarul. Deci nu votează, nu se bagă”

  „Să tacă dracu’ din gură, nu să fie ofuscată că n-au sunat-o mărimile. O să ia bani de la la stat pentru medalie”

  Mircea Badea:

  „O doare mâna cu care votează că i-a făcut brazilianca armbar și a bătut-o la zero”

  Si va mai mirati de ce lumea nu s’a dus la vot. Pai sa votez ca ca sa se bucure alde Ciutacu si Badea??? Incredibil cata nesimtire, astea’s comentarii pe marginea faptului ca Alina nu s’a dus sa voteze, ca deh, o fi avut altceva mai bun de facut, cum ar fi sa se pregateasca de concurs si sa castige o medalie pentru Romania. Suntem o tara de corsicani, gigei si memei….

  scris Mircea Badea.

  Nu-mi vine sa cred c

 38. 39 Sam Murray
  iulie 30, 2012 la 20:23

  Ei, na, Ciutacu și Badea… Mai lipsea Banciu…

  P.S. Uf, am reparat cablul de net. De vineri eram olog… Și n-am niciun samaritean prin preajmă, toți și-au parolat wireless-ul. Ca și mine, de altfel…

 39. 40 jalabert
  iulie 30, 2012 la 20:42

  cartmane, asta e oglinda societatii usl-iste. jegurile sunt disperate! ar caca orice pe gura 🙂 au manipulat prostimea profitand ca romanul uita repede, au furat la voturi cati locuitori are intreaga viena, dar in final tot si-au luat-o de la mariner! hehe!

  dawsone, lasa vraja. si in 2009, la alegeri, statisticile au fost cat se poate de clare. s-a vazut din ce patura a societatii si din ce zone ale tarii face parte MAJORITATEA celor care au votat psd (astia fiind baza in usl. pnl-ul are doar rol decorativ). acum a fost chiar mai rau, cu exceptiile numite de un coleg de blog „cale de mijloc”. in loc sa fasaiti a pepsi, mai bine v-ati educa electoratul. dar mi-e teama ca ulterior respectivii nu vor mai vota cu usl 🙂

 40. 41 Sam Murray
  iulie 30, 2012 la 21:02

  Ia, bre, un cadou de la cel care nu manipulează prostimea…

 41. 42 jalabert
  iulie 30, 2012 la 21:08

  danke, dar e imposibil. se afla la antena 3! 🙂

 42. iulie 30, 2012 la 22:20

  Buey, Jalabert, pe bune, potoleste-te, ti-am zis ca e ca si cum m-ai injura de familie. Nu mai jubila ca toti retardatii care deja mi-au inundat blogul cu grohaieli de rit rapidist si, mai ales, abtine-te in anumite medii sa te manifesti in sensul asta. Please.

  Apoi, tu chiar nu-ti dai seama ce dezastru a provocat Romaniei preluarea de catre dementul asta de Basescu a intregii puteri dupa 2008? Se vede ca erai prea mic la Revolutie – si te cunosc, altfel ti-as fi zis ca, daca aveai varsta necesara, atunci ai fi putut fi considerat terorist, ceausist, comunist etc. Iar ala tocmai ne scapase de datorii, nu ne bagase-n ele pana-n gat ca nemernicul asta!

  Ii ziceam prietenului nostru M. ceva mai devreme, ca m-a sunat: ba, dac-o prind pe mizeria aia de Monica Macovei, fac in asa fel incat sa fie batuta ca studentii de catre mineri in 13-15, apoi o duc la Magurele s-o ancheteze studentii de-atunci, s-o vada cu sangele siroindu-i pe fata, cu ochi umflati, desfigurata, cu coaste rupte etc., iar aia sa-i spuna ca n-are nimic, minte c-ar fi fost batuta, sa plece acasa dracului de golanca.

  Pisa-m-as pe ele de mizerii pediste, cum le-ai dat tu girul prin absenteism, incredibil!!!

 43. iulie 31, 2012 la 00:49

  Cartman, nu mai prelua si tu aiurea tot ce vomita propaganda basista. Intamplator, chiar am vazut emisiunea incriminata, la 2am, dupa referendum, iar Badea a vorbit chiar frumos de Alina. OK, a zis ca a luat-o pe coaja la zero, a fost putin mai dur cu ea decat am fost eu, de exemplu, intr-o conversatie telefonica, dar per total a elogiat-o. Apoi a scos o glumita pe Twitter, la care Ciutacu a replicat mai intepat decat se cuvenea.
  http://www.ciutacu.ro/articol/despre-popularitate-abjectie-si-isterie/
  In plus, tipa concurase deja, nu mai avea pentru ce concurs sa se pregateasca, iar un drum la sectia de votare n-ar fi fost vreun mare sacrificiu, oricum – medaliatul cu aur la tir, Alin Moldoveanu, a votat. Culmea e ca eu si altii chiar am glumit pe tema referendumului in cazul Alinei, „dandu-i voie” sa nu voteze. Altii au fost de alta parere. Big fucking deal!
  Pe bune, nu mai inghititi pe nemestecate propaganda asta desantata – au sunat-o limbricii aia si au incitat-o, ea a raspuns cam naspa. De-aici mare scandal mare, nesimtitii astia incearca sa acrediteze ideea ca olimpicii sunt basisti, asta dupa ce au spalat multe creiere ca ei ar reprezenta vreun soi de elita intelectuala, cand ei sunt de fapt niste imbecili inculti si badarani, adunati pe spranceana dupa chipul si asemanarea dementului-sef.
  Sa vezi acum ce-or sa urle cand si daca valideaza CCR, cum ar fi normal, rezultatele referendumului si, implicit, demiterea criminalului. Ca daca revine Jegul la Cotroceni, va fi vai si-amar de tarisoara asta, ca nenorocitul o sa faca tot posibilul sa nu poata fi puse in aplicare masurile de redresare economica propuse de Guvernul Ponta – de fapt de Tariceanu! – pentru ca ar recunoaste indirect tampeniile savarsite de el prin sclavul sau Boc.

 44. 45 Baba Anitza Birtashitza
  iulie 31, 2012 la 03:59

  Dawson, ceea ce tu si altii ca tine, basisti, nebasisti, boci, crini, ponti etc nu intelegeti e ca, dreptul de nu vota e la fel de democratic ca si dreptul de a vota!!!! Baga bine la cap si invata, referendumul asta n-a fost nici pe departe numai despre debarcarea lui Base, a fost despre instaurarea unei noi clase politice, iar cine crede altfel e de-a dreptul idiot!!! Da, 8 mil au post pentru demitere, insa tu chiar crezi ca cei care n’au votat or facut’o pentru ca’l simpatizeaza pe Base?? Eu cred ca de vina e faptul ca n’au incredere in progeniturile PSD, am vazut cu totii cum e cu PSD la putere. Da, Basescu ne’a facut’o iar, asa cum ne’a facut’o fiecare presedinte de la revolutie incoa’. Sa’si duca mandatul la bun sfarsit, iar la urmatoarele alegeri, aveti grija pe cine alegeti. Insa cu o incultura politica ca cea a romanilor, slabe sperante: intr’o tara in care se acorda voturi unora ca Vanghelie si Becali, Vadim Tudor ar fi presedintele ideal.

 45. 46 Relu Fistichiu, baron de Penele
  iulie 31, 2012 la 07:24

  Exista si oameni cu un simtz civic care aminteste de cel al oamenilor de bine de odinioara… Ar fi pacat ca acesti oameni sarmani si minunati sa fie trecuti cu vederea…

  Asadar:

  „Precum în anii întrecerilor socialiste, comune întregi din Olt, Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu şi Vrancea s-au întrecut în prezenţa la referendum. În comuna Lepşa din judeţul Vrancea, condus de baronul PSD Marian Oprişan, prezenţa la vot a ajuns la …250%. Potrivit Biroului Electoral Judeţean, pe listele permanente au votat 347 de persoane, în timp ce pe listele suplimentare au votat aproape 870 de turişti.

  Turiştii electorali

  Mai multe secţii din comunele din Olt au atins sau au depăşit numărul locuitorilor cu drept de vot. Campionii mersului la urne sunt oltenii din două secţii din comuna Coloneşti, care au raportat rezultate ale prezenţei la vot de peste 200%. Potrivit numărătorii paralele, făcute de USL, comuna Coloneşti, pentru toate cele patru secţii de vot, a înregistrat un record absolut al votanţilor – 184%.

  Rezultate halucinate au fost anunţate şi în alte 18 comune din Olt: Bărăşti (106%), Cezieni (102%), Cîrlogani (101%), Corbu (100%), Coteana (102%), Dobrun (104%), Drăghiceni (109%), Făgeţelu (103%), Gostavăţu (102%), Grădinile (101%), Ipoteşti (103%), Leleasca (108%), Morunglav (100%), Oboga (100%), Oporelu (100%), Schitu (107%), Şopîrliţa (109%) şi Tătuleşti (147%).

  În ultimele şase ore de vot, baronii USL au cerut urne mobile şi au atacat listele suplimentare. În 18 judeţe conduse de politicieni USL a fost forţat pragul de 50%. Cele mai spectaculoase creşteri la urne, înainte de ora 23.00, s-au înregistrat în Olt, Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu şi Vâlcea. Astfel, în ultimele şase ore de vot, în judeţul Olt, condus de PSD-istul Paul Stănescu, un sfert dintre cei înscrişi pe liste au venit la referendum.

  Sursa: EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/intrecerea-socialista-a-baronilor-usl-ei-au-dublat-productia-de-voturi-994356.html#ixzz22AcQppAM
  EVZ.ro

  Sper ca acest cifre sa nu-l raneasca pe distinsul intelectual si domn, prea nobilul Radu Mazare de Constanta…

  Si o dedicatzie pt. omul de bine si artistul de talent dawson, ca de la liberal la liberal:

  PS Nea Carmine, se scrie poker, nu pocker…

 46. 47 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 09:54

  ”PS Nea Carmine, se scrie poker, nu pocker…” Asta chiar că e de pus în ramă…

  Mulțumim pentru popularizarea făcută echidistantului ziar băsist și ”artimeticii” electorale. Rămâne cum am stabilit: 1-8! Iar reacția ungurenilor și nemțenilor e aidoma aceleia a suporterilor Bragadirului la acel meci de pomină… Az a szép…

 47. 48 Anto
  iulie 31, 2012 la 09:59

  Bre, da’ fatucile alea au incurcat culorile. Albastru oltenesc in loc de verde unguresc? Turiste probabil… 😉

 48. 49 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 10:19

  N-au încurcat nimic, numai că… nu sunt unguroaice, treabă evidentă după accentul cu care cântă…

 49. 50 Relu Fistichiu, baron de Penele
  iulie 31, 2012 la 10:44

  Corect, cel care l-a tradus pe Petofi din suedeza in finlndeza stie ce stie. 🙂

  Totusi care e problema cu cifrele fruntasilor din judetul Olt? Sunt putin surprins ca Sconicestiul nu s-a clasat pe loc fruntas…

  Oricum, am imagini deja de arhiva vu dawson deplasandu-se printre blocuri in Caracal si in Berceni in ziua votului. Pt. aplombul sau si pt calitatea artistica a prezeneti dumisale il propun la sageata de aur.

  Hai ca ma pregatesc acum de batalian in si intre organe, cum zicea si marele ctp… nimic nu se compara cu farmecul discret al realitati popescoide.

  http://www.gandul.info/gandul-live/gandul-live-cristian-tudor-popescu-si-claudiu-pandaru-comenteaza-rezultatele-referendumului-pentru-demiterea-lui-traian-basescu-9911196

 50. 51 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 10:52

  Bre, Nic, ce s-o mai dăm la-ntors? E clar că ”uslinoșii” au fraudat masiv. Că altfel, se știe, norodul ar fi votat cu Vodă. Chiar și cei care n-au ascultat îndemnul noului Cârmaci și s-au dus la vot. Scorul normal n-ar mai fi fost 1-8 ci mult mai strâns, 1-7, sau 1-6… Iar, dacă ar fi mobilizat Nuți și Roberta masele, s-ar fi putut ajunge chiar la 1-5. Ceea ce ar fi fost otrășoz

 51. 52 nic
  iulie 31, 2012 la 11:26

  Sam Murray, in opinia mea acest referndum nu ar fi trebuit organizat.

  Cand nu iti place un pro=ces este f corect sa refuzi participara in acesl proces.

  Traian Basescu este un backstabber harsit in rele, o stim de ani de zile. Eu am afirmat asta acum 15 ani, cand raportul era f departe de 1-8 si 1-6. Era chiar inversat. Pe atunci multi romani il prefera pe acest cavbotin sinistru pre nume de Traian pt ca era dintr-o bucata, pt ca era cinstit (ce gluma trista), pt ca rezolva lucrurile (rahatul prastie adica) etc, etc. Dar eu stiu ca nu am participat niciodata la inscaunarea acestuir farseur.

  La ora actuala se salveaza ce se poate salva- institutiile statului roman, asa cum sunt ele. Si anumite principii, ca nu e normal sa te joci cu legile de-a hutza-hutza, cum face Ponta. Faptul ca Basescu a comis abuzuri nu este un motiv ca Ponta sa comita si el. Asta ca principiu, ca daca ne uitam la meandrele concretului si vedem ce experiente in abuzuri au cei din spatele lui Ponta, deja situatia devine cam albastra.

  Eu nu am nimic impotriva ca Basecu sa fie anchetat pt abuzuri concrete si ilegalitati, si daca aceste ilegalitati sunt probate, as vota pt demiterea lui. De fapt ar fi normal ca el sa fie si arestat daca se probeaza ilegalitati, nu stiu daca are imunitate pt infracvtiuni de dept comun, dar as vrea ca aeasta imunitate sa nu ecxiste si sa se discute si asta.

  Dar nu pot vota intr-un referndum in care se ajunge pt ca alde butoane din girugiu schimba stapanul si tabara, pt ca apoi se fac presiuni asupra curtii constituionale si cineva apare cu ideea aberanta ca executivul trebuie sa aiba controlul asupra curtii constituiionale, sau ca Basescu ar fi abuzat cosntityuia pt ca declarat ca nu va numi niciodata un premier psd sau pe ponta, indifefertn de circumstante (si din pacate a numit acest copil vicclean, matur si hotoman).

  Imi displac profund unele dintre numirile sau prtotejatii lui basescu, de la mantale la prefectura Bucurestiului la udrea, dar mi se pare absurd sa discutam niste decizii politice poate gresite dar nu ilegale la referndum.

  referendumul este o masura extrema, nu un joc politic la fiecare schimbare parlamentara.

  Psna la urma, ce este de votat in toamna?
  Mie mi se pare ca exista un piesaj politic urat:

  pedle =- de nevotata, usele, iarasi imposbil de votat, udmr – nu ma simt reprezentat si pt mine votul este prea imporrtant ca sa votez la bascalie, dan diaconescu – o jinire la adresa bunului simtz.

  Dar hai sa fim sinceri, dintre cei de aici, de pe forum, pe cine ai vota?

  Din ce am citit in anii astia, eu as vota , si as avea totusi unele rezeve, cu Anto, Oldbludgeon si, poate, poate, cu Lupul. Poate si cu RG, mai mult sentimental. Dar cred ca nici unul dintre ei nu ar razbi in jungla politcinelor. Ar trebui oameni cu frenezia si entuziasmul si curajul opinilor precum Norbi combinate cu bunul simtz al lui Anto (fac abstracrtie la atacurileui la Federer), sau Oldblu, totul multiplicat . Dar asa ceva nu exista in realitate.

  Vad ca pe toti i-a cuprins un asa zis patriotism.
  In toti acesti ani nu am vazut un interes pt natiunea romana si pt Basarabia decat la Anto si intr-o oarecare masura la Sam Murray. Dar condamnarea si comedia de la arestarea lui Adrian nastase au strarnit valuri. Dawson a reactionat de parca ne atacasera rusii a doua oara in 72 de ani…Cand aud de asemenea cauze precum cea a lui Adrian Nastase imi este imposibil sa ma alatur unei asemenea tabere.

  Din acest referendum pierde poporul roman, desi sper sa ma insel. Ponta, Basescu, Antonescu sunt oameni care lupta si guverneaza in numele romanilor, impotriva romanilor si in ciuda romanilor.

 52. iulie 31, 2012 la 11:44

  LOOOOOL!
  Nic asta e culmea tupeului, urla manelismul din el: incearca ironii de gradinita la adresa mea, dar vine cu citate din EvZ. E ca si cum l-ai ironiza pe John Nash, elogiind-o in acelasi timp pe Roberta Aanastase. 😆
  Cica medic, individul in cauza il sustine, direct sau indirect, pe unul al carui dusman de moarte pare sa fie tocmai sistemul medical din Romania. Nici n-ar fi de mirare, intrucat se da, in mod caraghios, zic unii, republican; si iata ce fac republicanii pe-acolo:
  http://www.nybooks.com/blogs/nyrblog/2012/jul/30/medicaid-cruelty/

 53. 54 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 12:18

  Vorba lungă…
  Repet a nu știu câta oară: pe mine m-a interesat să pice Băsescu. Așa cum am scăpat de caricaturile Boc, Roberta, Oltean, Nuți, de tot felul de miniștri cărora le-am uitat deja numele, de penibila parlamentară ”Ciocu-mic”…
  Fără Băsescu, românii au posibilitatea să aleagă pe cine vor. Eu mi-am spus părerea: nu am încredere în niciunul. Dar asta nu înseamnă să sun sirena lui Roaită și să chem boboru` la luptă împotriva ”ciumei roșii”, pe motiv că e oricum mai nocivă decât această creație artificială care e PDL. Am defectul meu, apreciez oamenii inteligenți și de spirit, ceea ce m-a făcut să resping din start ideea unui președinte hăhăitor. Dar nu pot să nu mă gândesc cum au sfârșit cei în care-și puneau românii speranțele. Ce mai înseamnă azi Petre Roman, Stolojan, Emil Constantinescu, Meleșcanu, Cristian Diaconescu? Cel puțin ultimul părea un altfel de PSD-ist, mai corect, mai cinstit. Pentru a ajunge în acea făcătură numită UNPR și… consilier al lui Băsescu! Ceea ce îi reproșez eu lui Băse este incapacitatea de a-și îndeplini rolul de președinte. A vrut să fie jucător, adică să-i joace pe ceilalți după cum i se năzărea lui. Pentru asta a aplicat străvechiul divide et impera, asmuțindu-i pe toti unul impotriva celuilalt, în loc să tindă spre o atenuare a conflictelor între părți. Spui că ”Din acest referendum pierde poporul roman”. Așa e, prin întoarcerea la Cotroceni a iubitorului de zâzanie…

 54. iulie 31, 2012 la 12:36

  @Birtashitza
  Cine n-a votat – de fapt cine a refuzat sa voteze, pentru ca sunt oameni care chiar n-au putut – inseamna ca a refuzat participarea la joc, deci nu are nici un drept sa se pronunte in acest caz, oricum s-ar solutiona el. O exista dreptul de a nu vota, dar este ridicol sa te lauzi ca aperi democratia cand ii boicotezi chintesenta. Iar idiot este cel care pune botul la vrajeala cu Base luptator de frunte contra hidrei bolsevice, garant al democratiei si prosperitatii. Vorba cuiva – dictatura nu e cand mai multi vor sa-l futa pe unul, ci cand unul vrea sa-i futa pe toti.

 55. 56 Ovidiu
  iulie 31, 2012 la 12:36

  @pe mine m-a interesat să pice Băsescu:
  in doua cuvinte: ieg zact! cica presedintele tre sa fie mediator. asta a reusit sa ne invrajbeasca in ultimu’ hal.

 56. 57 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 12:53

  Despre neparticipare la vot.
  Ne spunea cineva pe-aici: ”dreptul de nu vota e la fel de democratic ca si dreptul de a vota”. De acord. Dar una e să decizi că nu te prezinți la vot, alta e când ești îndemnat să boicotezi votul…
  Pornind de la motivul pentru care nu am mai votat de mulți ani, lipsa de încredere în unul sau altul, putem să extrapolăm asta și la referendumul de duminică. Băse & co. răstălmăcesc totul după cum le convine: 7,5 milioane au votat pentru demitere, celelalte 15 milioane… au fost împotrivă. Pentru mine e clar că totul a fost o încercare disperată de a-l menține pe Jucător la Cotroceni. Cu doar câteva zile-n urmă, Băsescu se bătea cu cărămida-n piept că scopul lui e să îi facă pe români să fie cu unul mai mult decât cei care i-ar dori plecarea. Drept care i-a chemat la vot. Pentru a o cârmi brusc în zilele următoare, când s-a convins că nu va strânge numărul necesar de ”NU”-uri… Adică a vrut să câștige fără să joace. Ceea ce nu l-a împiedicat să-și trâmbițeze… victoria. Victoria împotriva bunului simț…

 57. 58 tzucudean
  iulie 31, 2012 la 13:19

  fals, sam! ideea mizeriei de referendum nu era „sa pice basescu”! miza era sa puna jegurile rosii cat mai repede mana pe absolut tot ceea ce inseamna factor de decizie in stat. am avut de ales intre basescu si dictatura usl. 12 milioane de romani cu drept de vot au ales prima varianta, ori prin neprezentare, ori prin „nu”. raul mai mic. romanii au ales in 2009 pe cine vor. tot raul mai mic. si vor alege iarasi in 2014. si iarasi raul mai mic. nu facem circ in fiecare an, ca asa li se scoala unoara sa organizeze o lovitura de stat. si s-a vazut CINE si CUM a votat pentru usl. fraude masive, tupeu nemarginit, judetele fomiste obisnuite sa capuseze statul, clasa de jos a societatii. cine a avut cap, nu a pus botul la mascarada asta penibila a unora care ar fi distrus tara si ar fi reinstaurat un sistem abject, bazat exclusiv pe hotie si dictatura.

  dawsone, ceea ce ti s-a intamplat nu are legatura cu pdl, boc si basescu, ci este concluzia politicii falimentare duse tocmai de tovarasii usl-istii din 90 incoace (cu mici „pauze”). fii impacat, nu se va schimba nimic in bine in cazul tau, indiferent de premier, prim ministru samd. ca tot pomeneai de jigniri la adresa familiei, afla ca tot asa si eu consider orice vot pro psd (sau formatiune din care sa faca astia parte) o jignire la adresa familiei MELE! chiar nu inteleg cum v-ati putut lasa fraieriti de niste nemernici care au nenorocit tara cat 5 basescu, iar acum urla in stil bolsevic, e drept, profitand de dezastrul numit pdl-basescu.

  prin absenta de la referendum am hotarat sa spun „nu” unui act penibil, regizat de discipolii lui ilici (care, normal, a iesit din nou la inaintare :-)). este dreptul meu garantat de constitutie. in general ma prezint la vot. acum NU am dorit sa particip la un circ ieftin, nu am fost de acord cu actiunea asta. asta nu ma face basist, chit ca asta e concluzia creierelor spalate de securistii lui voiculescu.

 58. 59 tzucudean
  iulie 31, 2012 la 13:23

  dawsone, intelege ca nimeni cu creier cat de cat functional nu il vede pe base drept salvator al romaniei, drept ultim mohican in lupta impotriva comunistilor, ci doar il considera mai putin nociv pentru tara decat ciumele usl-iste. parere la care subscriu! cu totii uram personaje de genul basescu, atat doar ca pe altii ii uram mai mult. si cand vad cine ii „iubeste” pe acei altii, parca ma felicit si mai mult pentru decizia luata …

 59. 60 Anto
  iulie 31, 2012 la 13:25

  Ovidiu, cam asta e cu politica si fotbalu’. Tii minte ce invrajbire era in ’90? Multe prietenii, chiar si casnicii s-au stricat atunci.

 60. 61 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 14:27

  Bine, bre, ți-am înțeles ofu`… Da` iaca surpriza din mâneca USL:

  A fost cvorum? Demiterea lui Băsescu are şanse la CCR.

  Judecătorii CCR vor stabili dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurareareferendumului şi confirmă rezultatele acestuia, iar decizia asupra valabilităţiireferendumului se ia cu o majoritate de două treimi. Iar liderii USL au anunţat că ar putea sesiza Curtea Constituţională că PDL şi Traian Băsescu au viciat referendumul, prin acţiunea lor de boicot.
  Pe lângă toate acestea, luni seară, la Antena 3, Dan Şova (USL) a prezentat undocument al Institutului Naţional de Statistică în care se prezintă cum trebuie calculat cvorumul privind demiterea preşedintelui. Liviu Dragnea a făcut o adresă către Institutul Naţional de Statistică, prin care cerea un număr provizoriu al populaţiei stabile din România. Iar răspunsul din partea Institutului este:
  Din datele ultimului recensământ în România numărul populaţiei stabile este de 19.042.936. La acest număr se adaugă numărul cetăţenilor români aflaţi în străinătate, rezultatul final fiind de 20.254.866. Institutul Naţional de Statistică menţionează în acelaşi document că ponderea populaţiei României sub 18 ani a fost la 1 ianuarie 2011 de 18,31%, adică 3.726.895 persoane”
  În consecinţă, rezultă că, în România, la data referendumului, numărul persoanelor cu drept de vot era de 16.527.971. Ceea ce înseamnă că cvorumul de la referendum era, de fapt, de 8.265.685 de alegători. Iar, potrivit Biroului Electoral Central, duminică 29 iulie au participat la vot 8.429.265 persoane.Cvorumul de 50%+ 1 a fost astfel îndeplinit.
  Institutul Naţional de Statistică susţine chiar pe site-ul oficial că, potrivit rezultatelor provizorii obţinute la recensământul din 2011, populaţia stabilă a României este 19.042.936 persoane.

  Scrutinul cu cel mai mare număr de participanţi
  Potrivit unei analize publicate de fostul consilier prezidenţial Zoe Petre pe blogul său, “în cifre absolute, acesta este scrutinul cu cel mai mare număr de participanţi cu excepţia celui din 1990, şi asta în condiţiile în care a existat un dublu boicot”.
  La referendumul din 2007, au participat în total 8.135.272 cetăţeni români, cu cel puţin 161.863 persoane mai puţin decât duminică.
  Pentru comparaţie, alte cîteva cifre
  Prezidenţiale 1996
  – tur 1: Iliescu şi Constantinescu au obţinut împreună 7,5 milioane voturi
  – tur 2: Constantinescu a obţinut 7 milioane voturi
  Prezidenţiale 2000
  – tur 1: Iliescu şi Vadim au obţinut împreună 7,1 milioane voturi
  – tur 2: Iliescu a obţinut 6,7 milioane voturi
  Prezidenţiale 2004
  – tur 1: Năstase şi Băsescu au obţinut împreună 7,7 milioane voturi
  – tur 2: Băsescu a obţinut 5,1 milioane voturi
  Prezidenţiale 2009
  – tur 1: Băsescu, Geoană şi Antonescu au obţinut împreună 8 milioane voturi
  – tur 2: Băsescu a obţinut 5,2 milioane voturi
  -Parlamentare 2008: Toate partidele politice care au intrat în Parlament (PSD+PC, PDL, PNL, UDMR) au obţinut împreună 6,2 milioane voturi.
  -Europarlamentare 2007: Toate partidele care au intrat în Parlamentul European (PD, PSD, PNL, PLD, UDMR) au obţinut împreună 4 milioane voturi.
  -Europarlamentare 2009: Toate partidele care au intrat în Parlamentul European (PSD+PC, PDL, PNL, UDMR, PRM) plus Elena Băsescu au obţinut împreună 4,6 milioane voturi.
  BEC: Din cele 17.984.621 de persoane înscrise în listele electorale, au participat la referendum 8.297.135, reprezentând 46,13 la sută. Numărul voturilor valabil exprimate la întrebarea “DA” privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu a fost de 7.264.819, reprezentând 87,55 la sută. Alţi 923.147 de votanţi au spus “NU”, reprezentând 11,12 la sută dintre cei care s-au prezentat dunminică la urne.

  USL pregăteşte un document pentru Curtea Constituţională

  Juriştii Uniunii Social Liberale lucrează la un document prin care se va explica Curţii Constituţionale a României că referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu trebuie validat, a declarat, luni, viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu. “Un grup de jurişti din cadrul USL lucrează la un document care să explice foarte bine situaţia pe care noi o considerăm ca fiind corectă, constituţională şi legală de validare a referendumului”, a afirmat Nicolăescu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL.
  Întrebat sub ce formă va fi formulat documentul, liberalul a afirmat că este vorba de o “explicaţie”. “Este vorba de o explicaţie pe care vrem să o dăm în plus CCR, ca să aibă o bază suplimentară atunci când va face evaluarea dosarului şi va putea să judece în cunoştinţă de cauză. Noi credem că este o mână întinsă CCR din punct de vedere profesional, intelectual şi legal”, a spus el.
  Nicolăescu a precizat că o hotărâre în cazul acestui document va fi luată după anunţarea rezultatelor finale de către Biroul Electoral Central.

 61. 62 Ovidiu
  iulie 31, 2012 la 14:36

  datele prezentate de Toshiro sunt mult mai aproape de realitate. nu se poate sa fim prostiti in fatza. chioru’ zboara de la Cotroceni.

 62. 63 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 14:44

  Bre, oricât mi-aș dori să se întoarcă Matrozul unde îi e locul, mi-e greu de crezut că CCR va schimba rezultatul. Ce naiba, vrei să legitimeze lovitura de stat? 😆 Sa puna jegurile rosii cat mai repede mana pe absolut tot ceea ce inseamna factor de decizie in stat?

 63. 64 Anto
  iulie 31, 2012 la 14:54

  Toshiro, deci s-a depasit cvorumul cu 163.580 voturi. Hmm, cam putin. Eu zic sa-i tragi repede de maneca aia plina de surprize pe baietii de la USL, sa aiba grija cu voturile alea din Oltenia macar, pentru ca in mod normal PDL-ul nu va avea probleme in a demonstra „plusul la inventar”.

 64. 65 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 15:04

  A, nu te grăbi, treaba nu-i așa simplă. Nu te poți lua după ce scrie Evenimentul Zilei și, în plus, ”plusul la inventar” se datorează, probabil, listelor suplimentare. Abia dacă se găsește același CNP pe două sau mai multe liste e groasă. Și nu cred că sunt atât de proști ”băieții de la USL”. Altele sunt mijloacele. Un amic mi-a explicat cu ceva vreme în urmă de ce e musai să votez (fie și anulându-mi votul): votează altu-n locu` tău… 😉 Chestia cu 120%, 160% sau 1000% mi se pare infantilă…

 65. iulie 31, 2012 la 15:09

  Cutzudene, trecand peste faptul ca esti ingrozitor de indoctrinat portocaliu – once and for all: aia n-au facut nimic pentru tine, ba din contra! – eu nu ti-am interzis dreptul la opinie, ci te-am rugat sa nu mai jubilezi indecent si mai ales sa n-o faci cand manifestarile tale pot fi vazute de anumite persoane, pentru ca se supara. Atat. In rest, n-ai decat sa crezi ce vrei, sa te manifesti cum doresti, dar, cand esti in preajma acelor persoane incearca sa fii diplomat ca sa nu fie probleme. 😉

  @Tosh @Ovidiu
  Exista zvonuri potrivit carora „L”-ul din USL va proveni curand pe filiera PD, in loc de PN. Asta ar explica lipsa de fermitate a USL, mai ales pe zona PSD. Mai mult, decizia CCR de a trece ICR in subordinea Senatului ar putea face parte din aranjament. Daca Basescu revine la Cotroceni in conditiile astea, ne-am luat teapa toti anti-basistii: si cei care l-au vrut demis, precum si cei care l-au preferat pastrat de frica PSD.

 66. 67 Anto
  iulie 31, 2012 la 15:16

  Maximul a fost atins la Lepsa, 250%. De ce „infantila”? In general statiunile astea mai mici isi maresc „populatia” de cateva ori, mai ales in weekend.
  Aia cu „voteaza altu-n locul tau” n-am inteles-o. Eu chiar am gasit in cutia postala un „flaier” din ala cu lozinca asta. Adica cum? Daca nu mergeam sa votez, cine vota in locul meu? Un pedelist? Pai nu era tot aia? Sau era un fel de amenintare? „Ba, daca nu vii, noi oricum te punem c-ai votat”?

 67. 68 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 15:23

  Și eu care credeam că va curge sânge în rezbelul Dawson-Țukurel… 😆 lasă-l, bre, ițăfrikantri, ce naiba!

  Despre USL, e clar că se va rupe după liniștirea apelor (votul din noiembrie). Eu unul cred că sunt oameni de valoare în mai toate partidele, cu excepția PP-DD și PD-L, așa că o refacere a FSN mi se pare improbabilă. Din păcate, liberalii sunt subțiri, așa că prevăd o dominație a PSd în următorii ani. Totuși, sunt mulți tipi inteligenți printre ei și sper să-și dea seama că singura soluție e ruperea de trecut, respectiv renunțarea sau împingerea pe planul doi a celor din zona Iliescu-Năstase. Bagheta dirijorală de la Bruxelles va contribui la o dispariție a apucăturilor care-i sperie pe cei care cred că mai suntem în 1990-95…

 68. 69 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 15:31

  Repet, Anto, totul e ca ”plusurile” să nu fi votat și în altă parte. Păi, cred că la Mamaia s-a depășit maximumul, dacă e să ne gândim…

  Cu ”votează altu-n locul tău” e așa: tu nu te duci la vot, dar ești pe listă. Așa că, în stil alba-neagra, apare semnătura ta pe listă și, bineînțeles, un buletin de vot luat în calcul. Cât despre flyer, probabil că încerca să-ți explice tocmai asta. Iar rapidistul din poză era menit să trezească spiritu` civic…

 69. 70 Anto
  iulie 31, 2012 la 15:33

  Dawson, zvonurile alea ar insemna repetarea guvernului Boc 1, format de PSD+PDL. Greu de crezut, desi parca si atunci parea la fel… Oricum, in cazul asta sper ca vei fi de acord ca PSD e o mizerie.

 70. 71 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 15:39

  Aici e ca la fotbal… Noi, din tribune, ne dorim o echipă galactică, cu jucători, antrenori și patroni gigea. Numai că ei, aflați în mijlocul evenimentelor, sunt mai pragmatici – fac orice pentru a se menține sus. De aici și mizeriile, de care nu e străin niciun partid. Dar, în cazul ăsta, concret, unirea PSD cu PD ar fi un fel de seppukku. Dar, repet, așa se vede din peluză… Iar lor nu le pasă, de moment ce ajung în Ligă, nu?

 71. iulie 31, 2012 la 15:41

  Bre, Tosh, cum sa iasa razbel, el e unul dintre cei care n-au votat dar pe care nu ma pot supara. M-as supara doar daca n-ar da curs unei rugaminti atat de simple. 😉
  Mai ales ca, daca aia coabiteaza si se mai si confirma zvonurile respective, ne vom da toti cu tesla-n oo, insa cei ca el mai abitir. 😆

 72. 73 Anto
  iulie 31, 2012 la 15:44

  Pai nu-i ziceam mai sus lui Ovidiu, ca politica a ca si fotbalul? Avem pana si un mercato foarte activ, cu „jucatori” de calibru chiar. La sumele de transfer mi-e si groaza sa ma gandesc, mai ales ca nici nu-s vehiculate…

 73. iulie 31, 2012 la 15:46

  Anto, eu n-am negat niciodata ca PSD ar fi o mizerie, ci am spus ca exista o mizerie mai mare numita PD-L. O reconciliere intre cele doua partide de-acelasi sange cu Basescu la timona ar insemna un dezastru pentru Romania.

 74. 75 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 15:46

  Sumele de transfer ca sumele de transfer, da` ce te faci când transferații n-au față de Liga I?…

 75. 76 Cartman
  iulie 31, 2012 la 16:44

  🙂 Wet dreams…A cere tinerilor pesedei sa se lepede de doctrina iliesciana e ca si cum i-ai cere luo ilici sa se debaraseze de scoala comunista… 🙂 N-ar fi minunata o alianta usl-pd??? Atunci sa te aud, Dawson…. 🙂

 76. iulie 31, 2012 la 18:22

  Rationament gresit, Cartman. Eu sunt cu acel „L” din USL, in situatia lui actuala, provenind din PNL. Citeste mai atent – in cazul unei aliante USL-PD, PNL zboara din schema. Atunci sa-i aud pe cei care l-au vrut mentinut pe Base de frica PSD.

  In fine, hai inca una tare de la Daniel Bejan:

  Buredin a câştigat referendumul

  Buredin Ibadula e vecin cu nea Stere, deci şi cu mine. Toată viaţa a fost pasionat de politică. Şi mereu a fost în opoziţie. Opozant autentic, şi înainte de 1989, pentru Marea Adunare Naţională el vota doar candidaţii Frontului Democraţiei şi Unităţii Socialiste, de-al naibii, ca să nu iasă comuniştii. Pe urmă opţiunile lui electorale au devenit mai diverse. În mai, 1990, a votat cu Partidul Prosperităţii Democratice a Poporului Absolut. În 1992, PPDPA se desfiinţase aşa că a votat cu Partidul Unităţii în Lupta Absolută. Patru ani mai târziu, în 1996, şi PULA se desfiinţase aşa că a votat cu Funar, pentru că Buredin, ca un bun român, avea boală pe unguri. Cum nu ştia la ce partid e Funar, a votat cu UDMR, specificând pe buletinul de vot „Doar pentru domnu Funar”. Pentru ca votul său să fie valid a semnat şi a pus şi data.

  Pe urmă lucrurile au mers mai uşor. A votat pe rând cu partidul lui Vadim, apoi cu cel al lui Becali, ferm convins că trebuie să voteze, să aleagă mereu răul mai mic.

  La referendumul de ieri n-a vrut să participe. L-au apucat dracii că ăştia fac referendum în timpul Olimpiadei. Aşa că s-a decis să boicoteze referendum. A pus afişe pe scara blocului şi le-a interzis explicit fiilor săi, Metin şi Zeinel, să participe la referendum. Boicot! a strigate Buredin. Şi toată săptămâna a militat pentru boicot.

  Acum e fericit că boicotul a funcţionat şi referendumul n-a fost validat. Şi spune că el a câştigat la referendum, pentru că cei care l-au ascultat pe el au fost mai mulţi. Asta deşi referendumul a fost boicotat şi de Arapu, Banderas şi Sanchistu. Buredin spune că el a boicotat primul, Arapu, Banderas, Sanchistu şi Băsescu au venit mai târziu cu boicotu’ aşa că doar el poate pretinde victoria.

  Deci Buredin a câştigat referendumul.

  😆 😆 😆 😆 😆

 77. 78 jalabert
  iulie 31, 2012 la 18:46

  sam, tocmai aici e tragedia si ma mira ca nu sesizezi ce se abate asupra romaniei, desi am mai avut scenariul asta multi ani. asta va insemna din nou dictatura usl. regulile referendumului erau bine stabilite, listele s-au luat ca si la alte alegeri din acelasi loc, dar acum securistii se agata disperati de orice ar putea sa le puna in practica scenariul. ma intreb de ce s-a mai mers la vot si nu s-a zis direct „base demis ca asa vor muschii nostri”. este extrem de dezamagitor sa vad ca ai aceleasi opinii ca tovarasul ilici. valabil pentru mai multi de pe blog. repet, pe mine bunul simt si logica ma obliga sa am intotdeauna exact parerea opusa celei a lui iliescu.

  dawson, nu ma voi da cu capul nicaieri. am spus ca voi vota direct sau indirect mereu impotriva unei formatiuni din care face parte psd-ul. colaboreaza base cu el? bravo lui, trec la prm sau pnl! unde-i problema? asta ca tot pomeneai de indoctrinari, pe care ar trebui sa le cauti in alte parti …

 78. 79 jalabert
  iulie 31, 2012 la 18:52

  e delicios sa vezi cum urla toti disperati in ziare sau la tv, morti fiind ca nu le-a iesit smenul! 🙂

  dawsone, nefiind prezicatori (din astia gasesti in special in zona tiganiei ploiestiului) ne e greu sa ghicim ce va urma, asa ca optiunile fiecaruia se bazeaza pe situatia actuala. iar la ora actuala avem asa. pe deo parte basescu, e de alta parte mizeria numita usl. se schimba modificarea? amestecam si noi cartile!

 79. iulie 31, 2012 la 19:39

  Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete !
  Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete !
  Mu‘ammar Ghaddafi ███████████████ 100% Complete !
  Traian Basescu ███████████████▒▒ Se incarca…

 80. iulie 31, 2012 la 19:44

  Jalabert, smen a incercat Base. 8-1 e un scor zdrobitor – daca nu va fi validat, atunci putem vorbi de-un smen. Care a iesit.

 81. 82 Sam Murray
  iulie 31, 2012 la 21:13

  Jalabert, îți înțeleg entuziasmul și trec peste accentele corsicane din unele postări. Deh, faci parte din tabăra învingătoare… 😉 Da` cum vine cu șmenu`? Că ăla îi e specific taman șmenarului jucător. Păi, hai să facem puțină artimetică aplicată…
  Pentru a ajunge la ceea ce se angajase cu doar câteva zile în urmă (participare la referendum și un vot mai mult decât dujmanu`) Marinelului îi trebuiau 7.400.509 voturi. Ceea ce ar fi însemnat un total de 14.801.017 votanți din cei 18.308.612 anunțați ca având drept de vot. Adică o prezență de… 80,84%. Încearcă să tragi o concluzie…

 82. iulie 31, 2012 la 21:46

  Jalabert, hai sa-ncercam sa nu comparam mere cu pere, da? Daca avem pe de-o parte Basescu si tii tu neaparat ca de cealalta sa fie USL, atunci calculam astfel: de o parte PD, iar de cealalta PNL+PSD. Hai sa ierarhizam cele trei mari partide – cel mai de cacat are punctajul cel mai mare (pc=puncte de cacat).
  PNL = 1pc (cred ca suntem cu totii de acord aici)
  Apoi…
  Varianta mea:
  PSD = 2pc
  PD = 3pc
  Varianta ta:
  PD = 2pc
  PSD = 3pc
  In cazul in care rezultatul referendumului este validat, avem 3pc in varianta mea, respectiv 4pc in varianta ta.
  In cazul in care rezultatul referendumului este nevalidat, avem 5pc in ambele variante, prin coabitare, PNL urmand, cel mai probabil, sa iasa din schema, de-aia n-am pus 6pc.
  QED

 83. 84 jalabert
  iulie 31, 2012 la 22:56

  29 iulie 2012. ziua in care vi s-a luat dreptul de-a vorbi despre basescu! :-))))

  concluzia e simpla: politica e un joc, regulile jocului se stiau! la final a castigat baselu, CONFORM regulilor jocului. bara frumoasa ramane in statisticile apreciate in ghiulesti tiganie.

  daca in romania ponderea votului ar fi in functie de impozitul platit de fiecare la stat, nu cred ca psd ar avea mai mult de 15%, ceea ce spune multe …

  sam + dawson + ilici = love! hehe!

 84. 86 Carmine Galante
  august 1, 2012 la 06:17

  Kamikaze

  În mod real, mai luptă pentru invalidarea referendumului doar Ion Iliescu, din partea PSD, și PNL+Antena3+SRS, din partea PNL. PSD câștigă indiferent ce decide Curtea: dacă se validează referendumul, scapă de Băsescu; dacă nu se validează, scapă de Crin. Ia să ghicim noi acum de cine preferă PSD să scape, dacă a scos la bătaie doar un bătrânel fără baston.

 85. 87 Sam Murray
  august 1, 2012 la 06:50

  Adâââââââânc… Noroc că te-ai scos cu dialogul cu frățânele tău Haltona. Bate Kamikaze lejer…

 86. 88 Carmine Galante
  august 1, 2012 la 07:32

  Bey da sensibil, mai esti, Toshiro… Nu poate omu’ sa faca o gluma, sa reproduca un pasaj, sa plagieze putin ca Domnu Ponta sau ca Doamna Kovesi care de fapt niciunel n-a plagiat ca imediat apari cu replici din astea…

  Uite, postez imagini cu dawson vde ziua votarii, in Caracal, judetul Olt, printre blocuri… Il recunoasteti dupa voce, chip si cor, desi si-a ascuns ochelarii si si0a dat jos burta de bere… dar vocea il da de gol:

 87. 89 Carmine Galante
  august 1, 2012 la 08:02

  Mare lup moralsit mai esti Toshiro., :).. Nu ai vottat de ani de zile ca cica nu aveai optiune… dar te agiti sa-i judeci pe altii care nu au vrut sa accepte nici una dintre optiunile acestui referndum tampit fostat de Ponta…
  Cata ipocrizie la uselistii lui Ponta si Antonescu sa se agite cu acest referndum in numele boborului dupa ce au facut ceva cu bolta si presiune pe parerea popurului exprimata la referendumul din 2009…

  Din cate imi amintesc si Coposu a cerut boicotatea referndumui din 1991, cand cu Constitutia, si nea nelu a reactionat ca si acvum, si cum reactioneaza si unii moralsiti de pe diverse forumuri. Tot cu emocratia ii dadea si nea nelu, doar ca ii zicea originala.

  Si inca ceva, Toshiro, ca tot ii dai ca la alegeri nu a fost boicit pe fata: eu nu am participat la acest referendum indiferent de ce vroia pedeleu. Imi pasa pur si simplu fix in coada mesei ce zice pedeleul. Sau ce zice useleul. Pt mine nici basescu nu are legitimitate, si nici acest parlament plin de curve si banditi. Nu sunt de acord cu acest referndum, nu ma asociez cu el, f simplu, ce atatea procese de intentie. Din tot ce spui tu, nu ai votat decat impotriva a ceva, sau a cuiva, niciodata pt ceva. Dar vad ca ii judeci pe altii.

  Dawsonm a postat: „Vorba cuiva – dictatura nu e cand mai multi vor sa-l futa pe unul, ci cand unul vrea sa-i futa pe toti.”

  Pai si una si alta tot perversiuni sunt…:)

  Ceea ce conteaza pana la urma este ca fiecare sa fie liber sa faca ce vrea atat timp cat nu incalca l;egea,

  dar ce te faci cand vine un bou ca Nicolaescu, liberalul lui peshte si propune practic santionarea delictului de opinie? Asta aduce unu care vrea sa-i futa pe toti dar nu are cu ce. Dra face valuri si scandal…Acum serios, pe nicolaescu unde l-ati gasit, in vreun tomberon?

 88. 90 Sam Murray
  august 1, 2012 la 08:40

  Nicule, ești chiar simpatic… Și-mi place cum le răstălmăcești, mai-mai să zic că ești rapidist…
  Așadar:
  1. Când am avut opțiune am votat, când nu, nu. E dreptul oricui să meargă sau nu la vot, după cum îi dictează conștiința. Dar eu nu am ascultat niciodată de un ordin menit a sabota un proces democratic, așa cum au fost cel al PDL și cel al lui Orbán. Prin neparticipare la vot s-a câștigat din start, e chiar uimitor că au fost atâția care au votat, ținând cont de antecedente, de proporția de la voturile anterioare. Unde e democrația, cum de s-a sucit Băsescu după ce chemase la vot, pe când mai credea că ”ză bibăl lăv me”?
  2. ”Referendum tâmpit” zici. Deci, după tine, cine ajunge sus poa` să stea bine merci, și să frece menta cinci ani, sau să se joace, dacă e Comandant. E lipit de fotoliu, iar prostovanii care l-au votat să facă ciocu` mic…
  3. Îmi reproșezi că îi judec pe alții. Nu, bre, îmi exprim punctul de vedere. Uită-te la alții, chiar pe aici, ca să vezi diferența.
  4. După cum spui tu: ” fiecare sa fie liber sa faca ce vrea atat timp cat nu incalca l;egea”. Păi, taman aici e buba: cât de legală e chemarea la boicot? Pentru că e clar că în acest mod se bagă în aceeași oală cei care nu merg la vot pentru că nu pot sau nu vor (pentru că nu vor să deschidă calea ”mizeriei” spre Cotroceni) cu cei care au primit ordin să nu se ducă la vot, pentru a nu se îndeplini quorum-ul. Ori asta nu mi se pare deloc kosher. „Pentru mine nu are relevanţă dacă există prag de prezenţă la referendum, eu am obligaţia de a sta în faţa românilor Nu vreau să câştig la masa verde ca în liga lui Mitică”, s-a umflat Băsescu-n pene, precizând că va merge să voteze ”nu” și, bineînțeles, apoi va merge la cumpărături, cu televiziunile după el. Ei, dacă l-ar fi ascultat cei pe care-i păstorește și i-ar fi urmat exemplul. Votând ”nu”, desigur… E jalnică mascarada ”faităr”-ului din Murfatlar. Așa că răspunsul potrivit la această manevră meschină ar fi decizia CCR de a comunica numărul real al celor cu drept de vot. Ceea ce ar face ca referendumul să fie validat cu un zdrobitor 8-1 pe teren, nu la masa verde… Dar nu te-ngrijora, nu se va întâmpla nimic asemănător. Doar n-o să lipsim țara de un așa Cârmaci…

 89. 91 Anto
  august 1, 2012 la 09:27

  @Nic: „Pt mine nici basescu nu are legitimitate, si nici acest parlament plin de curve si banditi.”

  Bine spus.

 90. august 1, 2012 la 10:44

  Jalabert, daca este un joc, cand nu participi esti descalificat. Iar 29 iulie este ziua in care romanii s-au pisat pe Basescu si pe sustinatorii sai cu 9-1. Cei care au respectat ordinul de boicot din dragoste pentru Ceausescu 2, nu sunt nimic altceva decat niste sclavi. Cei care l-au sustinut pe criminal prin absenteism de frica PSD, se vor dovedi a fi fost doar fraieri: daca rezultatele vor fi validate, tot ce au reusit astia sa faca a fost sa loveasca in PNL. Spre bucuria unuia ca Nic, probabil singurul individ cu studii superioare pentru care PSD si PD reprezinta raul mai mic in comparatie cu PNL.

 91. 94 jalabert
  august 1, 2012 la 12:01

  dawsone, calculul tau de mai sus ar putea fi ok, dar cand exista psd in ecuatie, nu mai conteaza altceva. automat da cu minus. din acest joc face parte si neparticiparea, UN DREPT garantat de constitutie. la concursuri esti obligat sa participi, la vot nu. „esta es la diferencia”!

  sam, te-a curentat belfegor la faza asta: „Nu ai vottat de ani de zile ca cica nu aveai optiune… dar te agiti sa-i judeci pe altii care nu au vrut sa accepte nici una dintre optiunile acestui referndum tampit fostat de Ponta…”. uite, poate ca multi nu aveam o optiune, sau stiam ce tragedie ar insemna „DA” prin validarea referendumului de catre fomistii de olt si botosani 😉

 92. 95 Sam Murray
  august 1, 2012 la 12:38

  Bre, Jalabert, zic și eu ca judokana: consider cazul închis. Nu de alta, da` ai început să ai agerimea multi-mafiotului. De altfel, era normal, că doar nu ești fomist de Olt sau Botoșani.

 93. august 1, 2012 la 12:46

  Jalabert, PSD exista oricum in ecuatie!!! Ce plm e asa de greu de inteles? Fie ca Basescu revine sau nu la Cotroceni, PSD tot la putere e.
  Apoi, chestia cu drept vs. obligatie nu trebuie sa mi-o explici nici tu, nici altcineva – este una din ideile pe care le-am zbierat inca din zorii democratiei postdecembriste romanesti, asta neinsemnand ca indemn la absenteism. Problema aici graviteaza in jurul boicotului respectat de sclavi si fraieri. Uite aici atitudine in acest sens – am vazut-o in ziua de referendum pe Twitter si suna cam asa: „Am o stampila pe buletin care arata ca lipsesc de la vot cand vreau, nu cand mi se ordona. Restul e cancan.”
  In 2000, cand cu isteria „hai sa-l votam pe Ilici sa nu iasa Vadim”, aveam de gand sa merg sa-mi anulez votul – in general prefer formula asta in detrimentul absenteismului. Dar intr-atat m-a scos din sarite nebunia aia, inca m-am dus si l-am votat pe Vadim. Pentru cine nu mai tine minte, atunci, ca si acum, exista un drob de sare pe soba: vine Vadim si ne-mpusca pe toti pe stadioane. Aadaaaanc, inteligeeeent… 😆

 94. 97 Sam Murray
  august 1, 2012 la 13:40

  Gata, avem soluția:

  Incepand de ieri, am clar alta optiune pentru presedinte: Dan Diaconescu. Macar asta e mai inteligent, mai natural, mai haios, mai putin mincinos decat altii, a facut afaceri in privat si niciodata nu a luat un ban de la stat. Si cel putin jumatate din ideile PPDD sunt si corecte si interesante, cel putin cea legata de doar 4 taxe si impozitarea pe venit.

 95. 98 jalabert
  august 1, 2012 la 13:56

  dawson, tu vb de alta ecuatie 😉 aici era vorba de optiunile referendumului, iar ele sunt clare: ori base, ori psd! boicot, neboicot, trebuie sa pricepi ca e dreptul fiecaruia ce indeamna, ce decide!! baselu a jucat un joc dupa niste reguli bine stabilite, a castigat, iar acum astept sa se pise pe mizeria copy-paste si pe sclavii tradatori din pnl, probabil singurii „liberali” din lume care ling dosul bolsevicilor. mai comic era daca spuneai ca sclavii securistului ca datorita indemnurilor lui orban nu a mers ungurimea la vot :-). in 2000 nu aveam drept de vot, dar tot vadim as fi bifat.

  sam, nu fi trist. la toamna ai ocazia sa bifezi usl! 🙂

 96. 99 Sam Murray
  august 1, 2012 la 14:03

  Trist? De ce, bre? Urmează doi ani de distracție la maximum…
  Iar de bifat voi urma sfatul amicului meu: ștampila pe două câmpuri. Particip la vot, dar nu votez pe nimeni. Dacă, bineînțeles, nu reușește vreunul să mă convingă până atunci că e mai bun decât spaima mizeriei useliste…

 97. 100 jalabert
  august 1, 2012 la 14:06

  clar! de abia astept sa le-o traga baselu! „flacara democratiei a ramas aprinsa”! 🙂
  eu voi vota cu ORICINE va avea sanse sa le tina cat de cat piept jegurilor usl!

 98. 101 Ovidiu
  august 1, 2012 la 14:10

  regulile au fost stabilite de mama UE, care isi intra in rol mai ceva ca mama Rusie. mai toti martorii lu’ Basescu spun ca cei care n-au votat sunt sustinatorii viermelui, ceea ce e o enormitate. intr-o democratie doar votul conteaza. cei neinteresati de vot sa faca ciocu’ mic si sa respecte decizia luata de cei care voteaza.

 99. 102 Sam Murray
  august 1, 2012 la 14:14

  Te rog, de data asta tre` să respecți decizia luată de cei care n-au votat… Garantat Băse!

 100. august 1, 2012 la 14:15

  Jalabert, nu fi batut in cap: Basescu chiar daca revine la Cotroceni, tot PSD e la putere, doar ca lucreaza si cu PD, iar PNL e posibil sa zboare din schema. Asadar, optiunile au fost cu PSD si fara Basescu sau cu PSD si cu Basescu. In consecinta, daca zici ca nu te numeri printre sclavi, te numeri sigur printre fraieri.

 101. 104 jalabert
  august 1, 2012 la 14:16

  ciocul mic si joc de glezne, usl-istilor! regulile erau clare. ati pierdut? pssssst! fara lozinci si tot felul de lamentari neinteresante cu iz de smiorcaiala. aveti timp sa contati la toamna, alaturi de telemelteni, fomistii de vaslui si botosani, plus restul cremei societatii multilateral dezvoltate.

  ps: liniste! defileaza base!!!!

 102. 105 jalabert
  august 1, 2012 la 14:20

  dawsone, lasa vrajeala. se stia ca psd-ul ramane la putere. miza era sa salvam din mainile leprei usl macar postul de presedinte, pentru a nu se reveni INCA la dictatura mafiota de tip securist (peste 2 ani oricum nu-i va mai opri nimeni)! guess what? mi-a iesit! 🙂 se vor debarasa psd-istii de pnl? foarte bine! asa se procedeaza cu lingaii. macar pentru chiliman am respect pentru cum a mictionat pe pogonici.

 103. 106 Ovidiu
  august 1, 2012 la 14:21

  stai ca nu s-a terminat. curtea constitutionala trebuie sa se pronunte. probabil se va da un verdict pro-Basescu, dar numai la presiunea si sub amenintarile noilor tatuci, care nu-s cu nimic mai prejos decat aia vechi.

 104. august 1, 2012 la 14:27

  Hai sa comparam situatia asta cu cea de la Steaua. Tu, ca mai toti stelistii, vrei ca Jegul sa plece. Ni se ofera sansa de a vota debarcarea lui. Jegul impune prag si indeamna stelistii la boicot, ca vrea Filip, sa zicem, sa dea o lovitura de stat. Tu vii si spui ca, decat cu Filip, mai bine cu Jegul si, desi nu-l suporti pe Jeg, nu te prezinti la vot. Eu merg la vot ca-l vreau in primul rand pe Jeg plecat, sustinand ca Filip merita sa primeasca totusi, o sansa pana la alegerile din toamna, urmand ca Steaua sa-l aiba-n frunte pe Toshiro interimar, tot pana la alegerile din toamna. Jegul insa ramane, tu jubilezi ca ce muie si-a luat Filip, dar Filip o pune de-o reconcilietre cu Jegul si ne tepuieste pe toti. Cam asta e treaba si aici.

 105. 108 jalabert
  august 1, 2012 la 14:27

  normal ca nu s-a terminat! cum spuneam, mizeriile ar fi in stare de orice nemernicie, doar, doar le iese smenul. ar fi ca si cum s-ar prelungi un meci de fotbal pana inscrie o anume echipa. cum facea steaua de fiecare data, dupa cum foarte bine se stie!

  asta e democratia de tip usl care ne asteapta. mai bine faceau o lovitura de stat cu armata, il impuscau direct si gata vrajeala. am mai avut noi scenariul … nu o mai ardeam aiurea, ca ulterior sa ne potrivim lucrurile asa cum ne convin.

  ps: propun sa il aduca in fata unui tribunal international si pe viktor orban!

 106. august 1, 2012 la 14:30

  Chiliman e o jigodie, Jalabert!!!

 107. 110 jalabert
  august 1, 2012 la 14:32

  dawson, exemplul tau e amuzant, dar nu are nici o legatura cu realitatea. de ce? simplu. jegul poate fi comparat cu basescu, dar filip niciodata cu usl-istii, acestia fiind jegul la patrat. avand de ales intre jeg si jeg², normal ca as alege raul mai mic, deci jegul! 🙂

  vom avea alegeri peste 2 ani, deci nu vad rostul referendumului. ca asa li se scoala discipolilor lui ilici? stai, frate, ca nu suntem in liberia sau siria! le vine si usl-istilor randul, dar sa mai astepte pana atunci, nu sa ne vanda gogosi la care sar in primul rand alde judetul olt …

 108. august 1, 2012 la 14:43

  Uite ca eu nu mai vreau sa astept doi ani, Jalabert, vreau sa-l vad plecat cu tot cu sleahta lui de cretini venali si bagati toti la munca in folosul comunitatii in regim de detentie. Tie ce ti-au furat astia de la PSD si nu ti-au dat inapoi? Eu am exemple clare pentru care doresc distrugerea Mafiei lui Basescu. Si le stii prea bine. Si nu ma lua cu aberatia aia ca „n-o sa se rezolve sub nici o forma”, ca nu esti Mama Omida. Atata vreme cat exista o sansa, iar sansa asta se numeste un sut in cur dat lui Basescu, eu cred in ea. Tu nu faci altceva decat sa lupti impotriva mea si impotriva intereselor mele, fara sa ai propriul tau interes, ci doar o fixatie tembela.

  PS
  OK, esti influentat de nume. Inlocuieste Filp cu Haltona.

 109. 112 Ovidiu
  august 1, 2012 la 14:49

  @Inlocuieste Filp cu Haltona.
  cum asa? Haltona nu poate fi decat pe post de Viktor Orban in povestea asta 😀
  si pe Toshiro cu cina sa-l inlocuim? ca sa fim influentati… 😀

 110. 113 jalabert
  august 1, 2012 la 14:57

  ei na, nu mai vrei sa astepti! nici ponta sau „al lui cacarau” nu mai vor. dar asta nu e un motiv. asa toata lumea poate veni cu cate ceva, iar tara ar ajunge intr-un haos general. pai ce, fiecare face ce vrea? si chiar si asa, tot s-a ajuns la referendum. you had your shot, cum s-ar spune! ati tras pe langa? asta e, ghinion! mie stiu ce NU mi-au dat astia din psd si mi-au dat altii (da, da, stiu, de fapt pnl-ul is baietii gigea :-)), stiu ce a insemnat pentru tara si pentru a sa populatia regimul psd-ist (al carui aport a dus la falimentul tarii si la masurile basistilor …) si imi doresc sa-i vad la zid, nu la cotroceni! ah, tu ai alte prioritati? foarte bine, te priveste, dar lasa-ma in pace cu vrajeli si pumni in gura de tip securist! fixatie cu basescu aveti tu si restul care nu ati priceput ca tara e in declin total din toate punctele de vedere, iar asta nu e deloc exclusiv vina marinerului. crezi ce vrei, astepti ce vrei, dar te amagesti degeaba!

  ps: era vorba de personaj. pe filip l-as vota presedinte al stelei pe 100 de ani! ar fi garantia ca steaua va redeveni ceea ce a insemnat candva! haltona vs. cioban? aici ar fi foarte greu de ales! 🙂 dar, oricum, as accepta regulile jocului si rezultatul final!

 111. august 1, 2012 la 15:08

  Adica tu sustii o sleahta de nemernici incompetenti care mi-au calcat in picioare familia si m-au impiedicat sa-mi fac treaba si pe mine pentru ca in timp ce ei erau, intamplator, la putere s-au rezolvat niste probleme datorita alora pe care ii desconsideri? Trec peste egoismul tau, dar e ilogic ce faci, chiar te lasi dus de nas ca ultimul fraier.

  PS
  Numai pe Filip nu-l pupasesi in cur. 😆

 112. 115 jalabert
  august 1, 2012 la 15:18

  iar tu sustii niste nemernici care mi-au calcat MIE familia in picioare! niste criminali, niste bolsevici, niste hoti nenorociti!plus ca basismul si masurile pdl sunt doar rezultatul politicii dezastruoase duse ani de zile de psd. astia au golit sacul tarii, iar pdl-istii au ajuns la fund si au picat de fraieri in ochii celor usor de manipulat. incearca sa vezi situatia in ansamblu, nu simplist, adica de tip „oprescu a facut stadionul”, cand de fapt el doar a taiat panglica. ti-am spus, cel mia mult ar trebui sa iti dea de gandit faptul ca impartasesti opinia bugetarilor in mare parte frecatori de menta, a taranilor habarnisti, a capuselor din bt, ot, mehedinti si tr samd., judete care de ani de zile traiesc su tupeu din mila statului! asadar, iti inteleg supararea, dar trebuie sa intelegi ca pur si simplu ai picat la mijloc, asta fiind rezultatul falimentului tarii! iar asta nu se datoreaza in mare masura pdl-ului sau pnl-ului, ci socialistilor imputitit (acum am vorbit frumos de psd)! cu alte cuvinte, a la long, tot la masura pedeilor se ajungea (eventual dictata de mai sus, cum e si in cazul greciei), deorece asta e realitatea! trist, dar adevarat!

  ps: macar filip o merita! 😉

 113. 116 jalabert
  august 1, 2012 la 15:18

  „Judecătorii constituţionali trebuie să spună dacă Traian Băsescu revine sau nu la Palatul Cotroceni? Potrivit legii, scrutinul este validat dacă la urne au venit jumătate plus unu din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale, iar Biroul Electoral Central a anunţat că acest prag n-a fost atins.”

  asadar, daca nu traim intr-o tara bananiera, decizia trebuie sa fie foarte simpla, chit ca nu-i convine lui ovidiu. astea sunt regulile? dupa ele jucam! asa zice legea? legea o aplicam! bine, nu m-ar mira validarea, tinand cont de gradul ridicat de nemernicie si coruptie din structurile care par a fi pe placul foarte multor romanilor, chiar daca teoretic toti se plang de ele. 😉 cum bine zicea gica chioru: „ba, voi nu va plangeti de hotie, de coruptie, ci doar va pare rau ca nu sunteti voi la cascaval”. citatul este aproximativ, dar reflecta perfect modul de gandire al multora!

 114. august 1, 2012 la 15:43

  Bai, Jalabert, cand pula mea mi-au ingradit mie accesul la CNC „comunistii”??? In schimb astia, PD, incepand cu guvernarile Boc – citeste Basescu dictatorial – au facut-o, chiar daca nu pe fata, ci faramitand fondul prin acordarea accesului unor neaveniti, ba chiar favorizandu-i!
  Apoi, tu daca ai fost furat de FSN (adica PSD+PD), te-au ajutat sa-ti recuperezi paguba CDR si/sau PNL. Daca actul in sine s-a petrecut recent, sub PD, nu inseamna ca ei au facut-o, ci ca beneficeaza nemeritat de un capital de simpatie din partea ta. Asa ca eu nu-i sustin deloc pe cei care ti-au calcat familia in picioare, ci pe cei care te-au ajutat sa-ti rezolvi problema. Tu, in schimb, o faci in cazul familiei mele, pentru ca nu exista dubii referitoare la identitatea celor care au emis acel act deopotriva idiot si ilegal.

  Daca te iei dupa procentele inaintate de BEC – pisa-m-as pe ranjetul de hiena al nasoalei aleia – care sunt false daca nu ignoram realitatea, atunci decizia ar trebui sa fie revenirea criminalului la Cotroceni, iar birocratia va invinge democratia. Daca se va intampla asta, Jegul Suprem este posibil sa fi dat startul intr-un razboi civil.

  Jalabert, asculta-ma bine: PD reprezinta tot ce-are mai odios natia asta, ei sunt cocalarii, manelistii, sfertodoctii plini de tupeu, de genul sutilor care iti fura portofelul si-ti rid in nas cu el in mana ca nu-i adevarat! Pe astia am eu boala dintotdeauna si intr-o vreme aveai si tu. Nu pot sa cred ca te-ai lasat dus de nas de carnatii astia.

  http://www.dcnews.ro/2012/08/gheorghe-ciuhandu-inlocuit-de-la-conducerea-pntcd-timis/

 115. 118 Cartman
  august 1, 2012 la 16:16

  Pana una alta, vina e suta la suta a uselistilor. Cum pielea mea sa nu te documentezi cati alegatori is, statistici, sanse reale de a se intruni qvorumul etc… Or muscat’o, asta e. Restul e gargara, iar numarul de votanti banuiesc ce se ia dupa ultimul recensamant.

 116. 119 Sam Murray
  august 1, 2012 la 18:00

  Cartman, vorbea un amic de-al nostru de șmen. Ia citește aici:

  Legea nr. 14/2003 a partidelor politice
  (publicata in Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003)

  Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege

  CAPITOLUL I
  Dispozitii generale
  Art. 1.
  Partidele politice sunt asociatii cu caracter politic ale cetatenilor romani cu drept de vot, care participa in mod liber la formarea si exercitarea vointei lor politice, indeplinind o misiune publica garantata de Constitutie. Ele sunt persoane juridice de drept public.

  Art. 2.
  Prin activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participa cu candidati in alegeri si la constituirea unor autoritati publice si stimuleaza participarea cetatenilor la scrutinuri, potrivit legii.

  Așa că, dacă unii au apelat la șmenul boicotului, dă-le voie și celorlalți să se apere cum pot…

 117. 120 jalabert
  august 1, 2012 la 18:18

  saracii! cum se apara ei :-))))))))))))) nici rapiduletzii n-au fost asa furati precum usl-istii. singuri impotriva tuturor!!!!

 118. 121 Manea grosu si-artagosu
  august 1, 2012 la 18:26

  Sammy, dear, mai iesplica’mi o data, ca nu pricepui: eu am zis ca uselistii s’or fentat singuri, s’or facut singuri arm lock, vorba lu’ Mircica Badea…

 119. august 1, 2012 la 18:40

  Hai ca asta-i minge ridicata la fileu. 😆

 120. 123 Cartman
  august 1, 2012 la 19:02

  Tocmai o vazui pa net: „Trying to pic my favorite politician is like trying to decide which STD is best for me” 🙂 🙂

 121. 124 Sam Murray
  august 1, 2012 la 19:38

  Măi, CartManea, de ce vrei tu să pari turc? Nu e vorba de faptul că USL s-ar fi fentat, Aici e vorba de cuvântul drag amicului nostru cel pătimaș: șmen. Pentru că orice plan, orice strategie, orice discuție despre democrație și fair-play se opresc la șmenul cu neprezentarea la vot. Pentru că aici nu e vorba decizia unui cetățean de a vota ”da” sau ”nu”, ci de îndemnul unui partid de a-și îndemna adepții să nu voteze.Și aici îți repet Art.2 din legea partidelor politice: ”Prin activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale, … si stimuleaza participarea cetatenilor la scrutinuri”. Ori, aici, era clar că Băsescu nu avea cum să câștige luptând corect, față-n față cu dușmanul. Au votat aproape șapte milioane jumătate împotriva lui. De unde să scoată 7,5 milioane de… jalaberți? Așa că șmenul cu boicotul i-a permis șmenarului șef să afirme cu nesimțire că cei 7,5 milioane care au spus ”DA!” sunt o minoritate în totalul de… 22 de milioane de români… Păi, bre, asta cere palme. Cu piciorul…
  Și, btw, pe vremea mea se zicea ”arm bar”, acu-i zice altfel?…

  Totul îmi lasă un gust amar, pentru că unii au impresia că aș fi un fel de Jalabert al USL-ului, luptând pentru mărețele idealuri ale lui Nea Nelu și Bombonel. Nu, bre, da` Hăhăilă n-are ce căuta la Cotroceni…

 122. 125 Cartman
  august 1, 2012 la 19:57

  Bey, Toshy, arm lock descrie aceasi „familie” de procedee, hiperextensia umarului e shoulder lock, hiperextensia cotului e armbar…Nu stiu cum i-o fi zis cand ai fost tu tanar, ca-i cam mult de atunci… 🙂

 123. 126 Sam Murray
  august 1, 2012 la 20:03

  Aoleu, și încă ce mult e… Da` m-ai lămurit, e arm bar, că așa parcă i-a făcut brazilianca…

 124. august 1, 2012 la 20:06

  Fix arm bar i-a facut, stati calmi.

 125. august 1, 2012 la 20:08

  Revenind la subiect: CCR a amanat decizia. Chiar sunt curios ce mai negociaza.

 126. 129 Sam Murray
  august 1, 2012 la 20:14

  Păi, probabil negociază cu Hăhăilă unde să-l surghiunească, la Viena sau în… Upstate NY… 😉

 127. 130 Cartman
  august 1, 2012 la 20:16

  Ar trebui sa vizitati iar blogu’ lu’ Ciutacu… Frate, cati tarani in Romania, si parca tati s-or adunat acolo 🙂 Vezi doamne, cat e de idioata, taranca, nesimtita etc Alina ca o avut tupeul sa declare ca pe ea n-o intereseaza politica, si ca nu voteaza!!! Magaritza… 🙂

 128. 131 Cartman
  august 1, 2012 la 20:18

  Sper sa fie Viena, upstate e muuuult prea

 129. 132 Cartman
  august 1, 2012 la 20:20

  aproape.
  🙂 Greu cu telefonu’…

 130. 133 Sam Murray
  august 1, 2012 la 20:22

  Până la Ciutacu! Ăsta cred că mănâncă doar lămâi și uită să bea apă plată. Alt exemplu de băiat care a citit mult, dar fără folos…

 131. 134 Sam Murray
  august 1, 2012 la 20:24

  Haide, bre, că vă strângeți la un whiskey mic, pentru voi, și câteva mari, pentru el…

 132. 135 Cartman
  august 1, 2012 la 20:31

  Si cu Vacaroiu, neaparat… 🙂 Cred ca-s baieti de gasca… 🙂

 133. 136 Sam Murray
  august 1, 2012 la 20:36

  O să râzi, da` nea Nicu e cu șprițu`… Rar cu tăria. Da-i păstrează mafiotu` un Zinfandel…

 134. august 1, 2012 la 20:48

  Haha. Eram in liceu si i se spunea Vodcaroiu. Un coleg de-al meu, al carui tata lucra cu el indeaproape, tot incerca sa ne spuna ca omul nu bea decat la ocazii, si-atunci putin vin, Chardonnay, daca se poate spritz. Noi rideam de mama focului, pentru ca omul respectiv avea si-atunci o moaca de ziceai ca doarme cu Krepkaya sub perna. Se pare, insa, ca papagalul ala de coleg spunea adevarul.

 135. august 1, 2012 la 22:00

  In campania electorala din 2000, Vodcaroiu a venit in cartierul unde locuiesc parintii mei. Dupa discursul obisnuit, s-a priponit in bomba de alaturi, de unde a fost carat pe umeri de ciracii lui, pus in masina cu care venise la Bucuresti si… roiu.

  Si-acu’ vorbesc betivii de acolo de beuta pe care au tras-o cu el…

 136. 139 jalabert
  august 1, 2012 la 22:10

  sam, lasa vrajeala ieftina, ca mai degraba esti tu fan usl decat eu fan baselu 😉 usl nu are ce cauta la cotroceni. inca!!! in 2014 oricum nu mai sunt sperante, dar acum e mai bine cu hahaila, desi se pare ca mizeriile ce se pregatesc de dictatura nu si-au spus inca ultimul cuvant! de abia astept sa reajunga tara in buda rau de tot din toate pct de vedere. atunci sa vedeti cum veti suspina dupa unul ca marinerul …

 137. august 1, 2012 la 23:00

  Gizascraist, Jalabert! Ai luat-o rau pe aratura.

 138. 142 Nic
  august 2, 2012 la 08:29

  Toshiro, vad ca de la o vreme tot insisti pe problema boicotarii referndumului… Tu ai boicotat ani de ile „scruitinul” pt ca , ziceai tu, nu aveai suficiente optiuni, nu aveai ce sa alegi.. Eu zic ca totusi la alegeri ai mai multe optiuni decat la acest referendum.

  Mai nou vad ca ai scos la inaintare paragrafe din cConstituie. Esti sincer , onest si atent cu argumentele tale? Cum se face atunci ca nu ai zis nimic, dar nimic, atunci cand flor de crin propunea limitarea dreptului de vot in cazul cetatenilor romani din strainatate? Cum era atunci cu „stimularea participarii cetatenilor la scrutin”? Asta ca sa nu mai insist pe faptul ca flor de crin propunea si incalcarea paragrafului 36 din Constitutie, ala care vorbeste despre dreptul la vot al tutror cetatenilor, nu zice nimic de domeniu sau de conditionarea votului de plata impozitelor.

  Eu vorbesc doar pt mine si te asigur ca indemnurile pedeleului sau ale chiorului nu au contribuit cu nimic la decizia mea de a nu particip la ceea ce eu consider o farsa menita sa serveasca scopurile unei gasti din care fac parte ponta si crin. Incepusem sa-mi fac o opinie in acest sens cand am vazut motivatiile si argumentarile lui Ponta legate de curtea constitutionala, de rorul so compzitia acesteia. Le -am considerat o insulta la adresa logicii, a bunuli simtz si a unor institutii ale statului. cand am citit motivatia la votul in Parlament , cu chestii gen inchiderea spitalelor sau ca chiorul declarase ca nu va numi niciodata un premier pesedist , infiferetn de compnenta parlamentului,…
  Am refuzat sa particip la referndum si pt ca eu consider anormal ca pe fondul unei motivatii strict politice un presedinte, oricare ar fi el, sa fie supus revocarii dupa bunul plac al majoritatii parlamentare, pt ca despre asta este vorba. Pasi atunci ce ne mai trebui presedinte ales prin vot direct? Daca accptam asemenea actiuni, atunci pe viitor e sufcient sa avem o schimbare a alaintelor in parlament si, cand sondajele de opinie ne spun ca a venit momentul, punem de un referndum,.

  Dar revenind la meandrele concretului, sublinez ca pe parcursul campaniei electorale singurii care au infleuntat decizia mea de a nu participa la referendum au fost uselsitii insisi: declaratiile lui Ponta, Antonescu si mai ales Eugen Nicoleascu, care practic propunea introducerea delictului de opinie, mi-au inntarirt decizia de a nu participa la vot. In foarte mica masura a contribiuit si dawson, cu istericalele lui de la arestarea lui nastase, cu oda aia in care il tamania pe crin mergand pana la a propune clonarea marelui om de stat , si multe alte chestii demne de antologia surasului. Dawson, nu vreau sa te suparm, iti spun sincer si f prieteneste: sometimes less is more. Daca nu ma crezi intreba-i pe prietenii tai din Democratic Party si tit explica ei.

  Zilele treciute citeam analizele cetepeului cu presedintele masaverde si alte chestii foarte docte. Ba l-am si vaut pe cetepeu pe internet gesticuland si acuzandu-l pe Chior de joc pasiv, ca cetepeului ii plac metaforele sportive. OK. dar ceea ce par sa uite unii este ca in sport se sanctioneaza si faultul in atac, si in opinia mea asta a facut ponta&co. Iar la fotbal , ca si in viata, exista si situatii cand adversarul te lasa in ofsaid, cum a facut Basescu cu duetul de atacanti Ponta si Crin, acesti Surdu si Sburlea…

  Acum useleul incearca sa puna tunurile pe arbitru incercand sa obtina validarea unui gol marcat din ofsaid, ca doar a fost un gol superb, din foarfeca. S-ar putea sa aiba sanse, arbitrii mai gresesc, mai ales in favoarea gazdelor.

 139. 143 Anto
  august 2, 2012 la 08:40

  Republica parlamentara, cu presedintele ales de catre parlament, n-ar fi o solutie rea deloc. Cu conditia adoptarii unei legi care sa interzica in mod clar traseismul politic.Ai plecat dintr-un partid, 5 ani stai pe tusa. Sa vedem cui o sa-i mai convina.

 140. 144 Nic
  august 2, 2012 la 08:42

  Dawson, de oicei ma feresc de generalizari. dar vad ca dupa ce te aventurezi pe terenul (minat pt tine) al politicii americane si mai ales al sistemului de sanatate din SUA, evocand chestii fara nici o legatura cu subiectul si de care nu pari sa ai habar, tot insisti cu generalizarti la adresa celor care nu iti impartasesc opinile.

  Nu stiu de ce tot ii dai cu manelistii care au facut, au dres si s-au abtinut de la vot, dar iti amintesc ca tu te-ai situat in fond si dar si in forma alaturi de aristrocrati ai spiritului precum Vanghelie si baronul Oprisan.

  Si pt ca iti plac atat de mult caraterizarile si gerelizarile dar si chestiile pompoase, uite un text strict pt tine, dawson:

  „Profilul alegătorului la REFERENDUMUL 2012 este femeie, cu vârsta cuprinsă între 36 şi 65 de ani, cu studii medii/şcoală profesională, .” 🙂

  http://www.gandul.info/politica/sondaj-ires-care-este-portretul-romanului-care-a-votat-la-referendum-pentru-demiterea-lui-traian-basescu-9913586

 141. 145 Anto
  august 2, 2012 la 08:46

  … femeie olteanca, sa fim bine intelesi. 😀

 142. 146 Anto
  august 2, 2012 la 09:02

  Au am vazut o chestie bizara acolo, in linkul ala. Cica 10% dintre cei ce il considera pe Basescu cel mai potrivit in fruntea tarii, au votat pentru demiterea lui la referendum. Probabil sunt dintre cei ce au incurcat intre ele raspunsurile la intrebare… 😀

 143. 147 Ovidiu
  august 2, 2012 la 09:13

  azi dimineata l-am vazut pe sefu curtii care a declarat ca a cerut informatii la institutul de statistica. semne bune…

 144. 149 Ovidiu
  august 2, 2012 la 09:54

  pai statistica a publicat pe propriul site cifrele pe care le da Toshiro un pic mai sus . asa ca nu vad de ce ar da alte cifre acum. oricum ar fi, tot rau o sa fie. daca pica Basescu, comunitarii ne dau in cap. daca nu pica Basescu, va urma un adevarat razboi civil din care toata lumea va avea de pierdut. chioru a reusit sa ne faca extremisti pe toti si suntem gata de incaierare. asa ca, indiferent de rezultat, situatia e de rahat 😀

 145. 150 Anto
  august 2, 2012 la 10:00

  Nu chiar pe toti. Ca doar nu toti cei 64% sunt fani Basescu.

 146. 151 Anto
  august 2, 2012 la 10:00

  54%, pardon.

 147. 152 Anto
  august 2, 2012 la 10:40

  Oricum, e clar ca prin pasarea raspunderii intre institutiile astea se incearca fuga de raspundere. CCR-ul ala nu ar trebui sa fie numit politic, sau mai bine n-ar mai fi deloc. Daca se fac si presiuni si le e frica sa ia o decizie, e grav de tot.

 148. 154 Anto
  august 2, 2012 la 15:42

  Ce frumosi si puri eram…
  Mai, Dawson, de ce-ai vrut tu sa ma intristezi acuma?

 149. august 2, 2012 la 15:46

  Ia de-aici atunci:

 150. 156 Nic
  august 2, 2012 la 16:06

  Lupu a postat:

  „chioru a reusit sa ne faca extremisti pe toti si suntem gata de incaierare. asa ca, indiferent de rezultat, situatia e de rahat”

  Ba nu suntem extremisti de loc cu totii… iar la tensiunea asta au contribuit decisiv Ponta&Antonescu prin acest refrendum inutil , ca sa-si satisfaca ei intersele. Tot e bine ca SOV merge la arcaoare, sper sa urmeze si altii. De leu ce se mai aude?

 151. 157 caracal
  august 2, 2012 la 22:44

  lovitura de stat prinde contur! prostii nu isi dau seama si pun botul. situatia e mai penibila ca in alde mozambic sau laos: se organizeaza un referendum ca asa li se scoala unor nenorociti. se stabilesc niste reguli. se comunica numarul persoanelor cu drept de vot. lovitura de stat sta sa pice. gunoaielor nu le iese pasenta. si atunci ce facem? corect! renumaram si schimbam regulamentul pana iese bine! voi cand sprijiniti un asemenea circ nu vi se face un pic rusine, tinand cont ca in ultimii ani mai toti ati postat pe forumuri parerile voastre despre dictatura, comunism samd.? imi va fi mila de voi la fel cum imi este de cei care au votat ilici sau aia care s-au bucurat in 45 ca a venit armata eliberatoare …

  ps: rezultate senzationale in cupa uefa!!!! 🙂

 152. august 2, 2012 la 23:38

  Tot e bine ca astia ca Nic merg la racoare.

 153. 159 Nic
  august 3, 2012 la 01:25

  Dawsone, eu merg la racoare in Maine, pe malul Oceanului. Am inteles ca nu mai ajungi pe coasta de est, cum ne tot amenintai de ani de zile, probabil te-a impiedicat basescu sa iei tramvaiul. Sunt curios cine si ce te retine acum, abia astept sa vad ce produci in California, acum ca esti in sfarsit descatusat. Estimp, du-i niste pachete lui adrian nastase, idolu’ tau, ca tot plangeai dupa el de ziceai ca ne-au invadat rusii. 😉

 154. august 3, 2012 la 01:56

  Nic, eu ma-nsor. 😆

 155. 161 Nic
  august 3, 2012 la 02:38

  Felicitari, sanatate, casa de piatra si tot ce poate fi mai bine pt. tine.

 156. 162 Anto
  august 3, 2012 la 07:58

  Dawson, se spune: „Eu vara ma-nsor…” 😆
  Sa fie intr-un ceas bun, mate!

 157. august 3, 2012 la 11:33

  Sa fie, danke.

  Lucruri serioase – dobitocii vorbesc de lovituri de stat. Lovitura de stat ar fi fost ca Basescu sa revina la Cotroceni dupa boicot!

 158. 166 Sam Murray
  august 3, 2012 la 14:54

  Și un citat din Strateg: (30 mai 2007, în Parlament)

  ”Pe 19 mai poporul român s-a manifestat la urne. Peste 6 milioane din cei 8 milioane de cetățenti care și-au exercitat votul și-au reconfirmat încrederea. 75% dintre alegători îl sprijină pe președinte … Pentru o democrație europeană care funcționează normal, un asemenea scor electoral ar fi declanșat imediat demisia guvernului și organizarea de alegeri anticipate. Numai în sisteme politice nedemocratice o minoritate care a mobilizat doar 25% dintre alegători poate să decida pentru o majoritate de aproape 75%. Cei care vor acum să guverneze neținând cont de o asemenea majoritate, sunt într-o gravă eroare politică și vor să se sutragă principiilor de bază ale democrației.”

  Și, după cum zicea tot el: ”Eu nu greșesc niciodată!”…

 159. august 3, 2012 la 15:01

  Crin s-a apucat deja sa taie-n carne vie. 😀

 160. 168 Sam Murray
  august 3, 2012 la 15:26

  După părerea mea, a reface listele electorale, pentru a demonstra că, de fapt, s-a îndeplinit quorum-ul, e o prostie. Eu aș fi mers pe penalizarea chemării PDL de a nu se merge la vot. Legea partideleor îi obliga să facă ciocu` mic…

 161. august 3, 2012 la 15:43

  Pe mine ma bucura ca Antonescu s-a apucat sa faca treaba buna. Mai ramane ca Ponta ori sa reformeze partidul ala de cretini, ori sa zboare.

 162. 170 Tommy Lucchese
  august 3, 2012 la 16:00

  In ce consta „treaba buna” a lui Antonescu?

  PSD nu e doar un partid de cretini, e si un partid de corupti.. dar e bun cu minoritatile, promoveaza oameni ca marean vanghelie. Un oartid f apropiat de pedele, de altfel.

  Cand insa il ai ca purtator de cuvant pe unul ca eugen nicolaescu, e cam jenant insa sa te iei de alte partide de cretini. Pe Nicolaescu asta unde l-ati gait, la ce ospiciu?

 163. august 3, 2012 la 16:08

  Tu taci din gura, sustinator al aluia mic cu capu’ mare. 😆

 164. 172 caracal
  august 4, 2012 la 00:12

  „Sunt uimit de ceea ce sustine Uniunea Socialist-Liberala. Ma intreb cum este posibil ca intr-un stat membru al UE un minister sa publice cu cateva saptamani inainte de referendum documentul oficial care arata numarul de alegatori, in aceasta saptamana sa reafirme aceleasi date, dar ieri sa arate ca nu poate sustine numarul de oameni de pe listele electorale permanente? Cum este posibil sa fie confirmate alegerile din iunie (locale) si doar o luna mai tarziu electoratul de pe liste sa nu mai fie valid? Pentru mine, acest guvern arata inca odata ca este gata sa schimbe orice: legi, liste, reguli care nu servesc interesului partidelor lor”, a afirmat Joseph Daul pentru publicatia citata.

  cica e si asta ceva anonim care isi da cu parerea …

  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-12948862-joseph-daul-sunt-uimit-ceea-sustine-usl-cum-posibil-publici-liste-alegatori-pentru-referedum-reconfirmi-apoi-arati-nu-poti-sustine-numarul-oameni-ele.htm

 165. 173 Sam Murray
  august 4, 2012 la 06:29

  Ei, cum să fie anonim șeful popularilor europeni?…

  ”Joseph Daul was under investigation for misuse of public funds in France. He was part of an inquiry into the diversion of €16 million (£10.6 million) of agricultural money in the 1990s that has also ensnared three former agriculture ministers. He was placed under investigation in 2004 for allegedly diverting money to finance the farmers’ union, the FNSEA, and to pay his own staff. He was not accused of benefiting personally but of „complicity and concealment of the abuse of public funds”. On 8 August 2007, the court had however asked that all charges against him be dropped, stating that the cases made against him did not require legal punishment.”

 166. august 4, 2012 la 10:09

  Popularii sunt disperati, maitre! Au pierdut Franta, Olanda, acum si Romania. Eu sunt un pro-european in genere, dar daca jegurile cripto-comuniste mai continua in sensul asta, exista sanse mari sa devin eurosceptic, fan Nigel Farage! 😆

 167. 175 Nic
  august 6, 2012 la 16:01

  Toshiro, lasand la o parte schimbarea subiectului pe casre o incerci, care e raspunsul la intrebarea postata de Caracal?

  E o intrebare de bun simtz, poti sa raspunzi si altfel decat aruncand cu praf in ochii lumii?

 168. 176 Carmine Galante
  august 6, 2012 la 16:04

  Pana si demisionarul Rus, omul useleuluii, recunoaste ca Flor de Crin Antonov a cam luat-o pe aratura… E greu cu legea pt presidente cacarau si hotzulica Ponta… 😉

 169. august 6, 2012 la 16:32

  Nic, tu votezi acum la doua maini? 😀
  Esti dezinformat, monser, Rus e omul lui Base, urla toata lumea asta de zile-ntregi, inca de cand a iesit la inaintare cu listele alea aiuristice.
  Oricum, mare imbecil trebuie sa fii ca intre PSD. PDL si PNL tu sai cea mai mare boala pe liberalii autentici.

 170. august 6, 2012 la 18:01

  Si un link pentru aia de se dau taranisti, dar inca il sustin pe nemernicul care le-a nimicit partidul:
  http://www.jurnalul.ro/politica/ciuhandu-nu-pot-fi-de-acord-cu-o-alianta-cu-traian-basescu-si-acolitii-sai-din-pdl-si-nu-numai-620306.htm
  Poate le vine si lor mintea la cap.

 171. 179 Sam Murray
  august 7, 2012 la 08:58

  Nicule, văd că intensa activitate pe cele două forumuri putrede (ca vișina, bre…) te obosește și scrii cam aiurea. Deși nu-i ceva nou…
  Așadar, cu mai multă atenție, ai fi observat că junele Caracal n-a pus nicio întrebare, ci a redat văicăreala șefului popularilor europeni, menită a ne arăta, chipurile, ce caca e USl și ce gigea e ”popularul” Băse. Parti-pris-ul era evident, așa că n-am făcut decât să subliniez cine-i conu` Daul. Vezi vreo schimbare de subiect, vreun suflat de praf în ochi?

  Și, zău, nu mai încerca să fii amuzant, pentru că ai umorul lui Copos. Ultimele glumițe (Flor de Crin Antonov, presidente cacarau, hotzulica Ponta) sunt scremute rău și nu pot stârni mai mult de un rânjet jenat…

  Sunt curios cum apreciezi zilnicele intervenții ale celestului. Chiar, o fi același T-shirt, sau și-o fi făcut un stoc baban pentru campania asta?

 172. 180 Anto
  august 7, 2012 la 09:37

  Face reclama Lacoste bre, n-ai vazut? Cineva trebuie sa-i sponsorizeze campania, nu? 😀

 173. 181 Sam Murray
  august 7, 2012 la 09:48

  Și nu numai… Ia uite colea:

 174. 182 Carmine Galante
  august 7, 2012 la 15:24

  Toshiro a postat:
  „Chiar, o fi același T-shirt, sau și-o fi făcut un stoc baban pentru campania asta?”

  Ala nu-i „T-shirt”… Si nu e Lacoste, pare sa fie Ralph Lauren.. Lacoste e mai scump, cel putin in America.

  Vad ca ti-a casunt pe Daut de la PPE… dar nici socialistii nu se prea inghesuie sa-l sustina pe hotzul intelectual victor ponta. Despre Chin Antonov ce sa mai zici, ca de unde nu e nici Dunmenzeu nu cere.

  @Dawson, cum sa votez la doua maini dfaca nu e Rpberta sa numere, si nu e nici „liberala” fosta taranista norica nicolai sa voteze cu nepoata…:)

  Cat despre abureala ta cu liberalii autentici, respectul meu pt peneleu si pedleu este acelasi, adica zero barat… constanta liberalilor dupa ’90 a fost tradarea si fuga dupoa ciolan, d e a campeanu pana la antonov, trecand prin diverse aripi si aripioare. am o parere la fel de proasta despre toata partidele liberale din Romania… daca tu te amagesti crezand ca ai sustine un partid istoric si onorabil, n-ai decta sa te minti, dar nu-mi servi mie basme cu cocosul rosu.

  liberalii romani sunt mai apropiati de jirinovski decat de bratianu.

 175. 183 Anto
  august 7, 2012 la 15:35

  A aparut de cateva ori si cu Lacoste, crede-ma.

 176. 184 Carmine Galante
  august 7, 2012 la 16:07

  Te cred,,,vad ca marinaru’ schimba marcile, dar pastreaza culoarea de sezon… azurul marii.. 🙂

  In poza insa nu e Lacoste, atata tot.
  Iar T-shirt chiar e altceva, credeam ca profesorul de dans si bune maniere stie si el, ca doar le stie pe toate. 🙂

 177. 185 Carmine Galante
  august 7, 2012 la 16:13

  Acum serios, ca nu stiu cum e cu moda in Romania, un polo Lacoste sau Ralph Lauren e semn de (mare) prosperitate? Chiar sunt curios…

  PS Cred totusi ca fularul Burberry folosit ca pansament e masi tare decat polo-ul Lacoste folosit ca simbol politic…

 178. august 7, 2012 la 16:17

  Neicusorule, numai despre moda nu vorbisesi. 😆

 179. 187 Carmine Galante
  august 7, 2012 la 16:24

  Nu eu am inceput discutia despre moda, in caz ca ti-a scapat. Nu ca ar fi prima data.

 180. august 7, 2012 la 16:29

  Ba chiar tu ai sarit cu iegzbligatii pertinente din domeniu.

  In fine, daca tii tu neaparat…
  @Anto
  Vorba cuiva – dementul a-nteles chemise Lacoste in loc de chemise de force. 😀

 181. 189 Sam Murray
  august 7, 2012 la 18:28

  @ … nu stiu cum e cu moda in Romania, un polo Lacoste sau Ralph Lauren e semn de (mare) prosperitate?
  …T-shirt chiar e altceva, credeam ca profesorul de dans si bune maniere stie si el, ca doar le stie pe toate.

  Bre, nea Botezatule, ce spirit de oxervație ai… Oricum, nu de asta era vorba, unii se așteptau să ne ții o prelegere despre strategia democrației americane, să știm și noi dacă marinaru` renunță la polo (acu` am nimerit-o?)…

 182. 190 Carmine Galante
  august 7, 2012 la 19:53

  Eu nu sunt Toshiro sa tin prelegeri. Asta e privilegiul (as zice si pasiunea, dar s-ar putea sa gresesc) prea-Inteleptului care nu „da in ai lui” nici macar cand fura si sunt prinsi cu matza in sac, exempul cel mai simplu find hotzul Victor Ponta, acest plagiator politicina de un penibil absolut..

 183. august 7, 2012 la 20:42

  Bai, Neicusorule, Kovesi cum pula mea e??? Cand iti spuneam ca plagiatul asteia este infinit mai grav decat al aluia, o tineai langa cu ala al premierului si cu reprezentarea internationala – in fata cui??? Si vad ca tot pe-a ta o tii, ca un autentic bolovan basist, cand baschetbalista pizdii asmute cainii procuraturii la ordinele lui Pulea Imparat Base! Dupa ce Base a amentintat participantii la vot – asta, votul, numeste el lovitura de stat!
  Bai, tu pe ce lume traiesti? Tu ai vazut ce-a facut handicapatul ala de Zegrean? A dat de la sine putere o erata semnata indescifrabil care modifica decizia CCR, iar mai nou a trimis o scrisoare abjecta la Comisia de la Venetia in care deformeaza realitatea si lasa sa se inteleaga ca alde Ponta si Crin fac presiuni, ca Aspazia Cojocaru de anti-basisti ar fi fost amenintata, nu invers si cate si mai cate. Asta dupa ce a introdus cvorumul la comanda unui presedinte suspendat, sustinut de mizeriile care l-au facut sa-si incalce juramantul legat de suveranitatea Romaniei!
  Nu mai veni cu cretinisme din presa basista, ca te faci de tot cacatul cand vorbesti de respectarea legilor. Suspendarea a fost legala – motivatia subtire, dar asta e vina desteptilor de parlamentari -, era normal sa se organizeze referendum fara cvorum. A fost impus cvorum, ok – a fost si asta indeplinit de facto, iar scorul a fost zdrobitor in favoarea demiterii. Boicotul impus este cu siguranta imoral, nelegitim, iar unii ar plusa spunand ca si ilegal! CCR a scaldat-o amanand pentru renumararea electorilor reali. Se va face! Dar Basescu tine mortis sa ne arunce in razboi civil, iar papagalii care-l sustin pun botul la vrajeala lui si, prin aceasta, faciliteaza infaptuirea unui astfel de scenariu de cosmar.
  Oricum, repet – cine n-a votat, boicotand intentionat referendumul, la ordin, nu are ce cauta la discutii pe tema asta, a fost descalificat.

 184. 192 Sam Murray
  august 7, 2012 la 20:43

  Maifrendule, nu de privilegii e vorba acilea… Ca să ții niscai prelegeri, deh, tre` să ai o bază, cevașilea, să ai un minim control al limbii, al termenilor, al… tastaturii. Din punctul ăsta de vedere ai o problemă. ca să nu mai vorbim de alte alea, că nu`ș cum se face, da` reușești să te iei în bețe cu toți, ai tăi sau ba… Eu cred că îți înțeleg parțial felul de a fi și de aceea nu ripostez ca D, sau alții de pe acest blog, nici ca Grivas sau Haltona, ca să numesc doar doi camarazi de sub aceeași flamură afumată. Dar, zău, un dialog cu tine devine adesea plictisitor și inutil. Chiar nu poți face nimic?…

 185. 193 Carmine Galante
  august 8, 2012 la 01:45

  Marile spirite se intalnesc, unii in injuraturi, ca tot ai amintit niste nume de utilizator.
  Postarea lui dawson e un monument de control a limbii romane, al termenilor, altfel „cum pula mea e”, ca sa citez din tovarasul tau dawson.. dar stiu ca in ai tai nu dai, nici macar cu o floare…

  In rest observ ca devierile anti-semite sau antimaghiare ale unor extremisti cu diverse preferinte foltbalsitice te lasa rece rece, se pare ca gandirea asta e OK cand serveste cauza, chiar daca vine din regimente aflate sub alte flamuri..

  In ce ma priuveste nu ma voi asocia niciodata cu niste oameni care propaga un nationalism gretzos, care iau Sfanta Biserica si Credinta Crestina in deradere sau o asociaza nerusinat cu un club sau altul, niste oameni care considera ca legea trebuie aplicata doar atunci cand e convenabil, sau niste oameni care sustin ca UE e un alt fel de URSS. Indivizii astia nu sunt niciodata ai mei, nu ma identific cu ei si nu dau 2 parale pe ei. Dar sunt si ei oameni care au dreptul la o parere, ca tine, ca mine, ca oricine.

  Dialogul dvine plictisitor si cand intrebarile devin fara raspuns, sau raspunsul nu e convenabil.
  Tot ceea ce nu convine, plagiatul lui Ponta, rictusurile si hiperctivitatea lui ilici, ilegalitatile useleului sunt bagate sub pres… asa au facut unii si cu basescu si acum nu ma stiu cum sa scape de el.

  Dca vrei te pot lasa sa dialoghezi cu dawson la infinit, sa va aprobati unul pe altul pana nu mai puteti… „cum pula” lui dawson” ati putea gresi doi intelectuali ata de puri care au si un control al termenilor si al limbii…:)

 186. 194 Sam Murray
  august 8, 2012 la 09:34

  De apreciat efortul de a încropi un text lizibil, ba chiar trec cu vederea cele câteva sechele ale unui stil care te-a consacrat… Totuși, ar fi câteva observații.

  1. Nu te știam așa de pudibond și iau reacția ta la răbufnirea lui Dawson ca încă o încercare de a inflama nițel spiritele. Bre, n-am ce face, am zis să las liber la postări, așa că fiecare scrie ce vrea, aveți o vârstă și nu mai e cazul să stau ca doamna învățătoare cu gura pe voi. Le style c’est l’homme même, cum spunea tizul portarului ăla italian… Chestie de control, desigur, chit că limba română nu iese faultată, ci doar mânjită nițel. Dar, vai, ce să facem cu ”monument de control a limbii române”. Strămoșii noștri romani ar zice ”Ne supra crepidam sutor”. Că să nu ne-ntoarcem la epoca lui Plinius ăl Bătrân, tu nefiind de-ai mei, îmi pot permite să te ating amical cu o floare…

  2. Găsesc ”naționalism grețos” o formulare nefericită. Naționalismul este o doctrină remarcabilă, bazată pe comunitatea de aspirații și interese ale unei națiuni. Națiune care poate include diverse naționalități, unite de traiul în comun pe un teritoriu îndeobște numit țară. Tu te-oi fi referit la șovinism…

  3. ”Devierile anti-semite sau antimaghiare” nu mă lasă rece, așa cum nu mă lasă rece nici devierile anti-românești, dar, repet, după o vârstă, e greu de schimbat mentalitatea unora sau altora. E riscul lor… Totuși, nu pot să nu remarc că ”devierile anti-semite sau antimaghiare” de pe acest blog sunt rare și departe de cruntele dezbateri ale dezaxaților păstoriți de Haltona sau Castravete. Acolo e deja caz de psihiatrie…

  4. Fără a merge atât de departe și a compara UE cu URSS, nu pot să nu remarc unele similitudini pe ici, pe colo. Dar nu cred că e cazul să ne lansăm în dezbateri, existența unui stat, sau a mai multor state, gata să hotărască ce e bine și ce e rău (vezi, n-am zis ”să dicteze”) constituie o realitate de necontestat…

  5. Cu băgatul sub preș cred că ești în eroare. Poate ți-a scăpat asta: https://sammuraysports.wordpress.com/2012/06/20/ponturi-despre-ponta/ , sau poate te aștepți să postez rândurile astea zilnic… Și am aceleași rezerve în ceea ce privește viitorul președinte. Cât despre Iliescu, chiar dacă nu împărtășesc părerea majorității și îi găsesc și trăsături pozitive, mi-am exprimat de mult părerea: după al doilea mandat, în care schimbarea în bine a fost evidentă, el trebuia să se retragă. Astăzi, desele lui apariții sunt deja iritante…

  Oricum, chit că te-oi supăra, zău că e greu de purtat un dialog cu tine…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Ovidiu pe WUNDERBAR!
Dawson pe WUNDERBAR!
Dawson pe HOCH KOSSOWO!
Ovidiu pe HOCH KOSSOWO!
Dawson pe HOCH KOSSOWO!

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: