10
iul.
12

SUS!… JOS!…


De Băsescu e vorba. Vă las să vă agitați precum conu` Manțog, să adresați chemări etc. Pe mine mă lasă rece referendumul. Cred că l-ar fi durut mai tare pe Marinel să-și ia zilnic porția de palme cu picioru` de la alde Crin & Victor, până la finalul mandatului. Așa o să devină martir. Iar bugetului i se va mai da o gaură…

Reclame

22 Responses to “SUS!… JOS!…”


 1. iulie 10, 2012 la 15:41

  Dawson, daca tot esti fan mantog, citeste si asta din kamikaze:

  Acesta este apelul unui om neutru din punct de vedere politic către frații lui întru independență, dar și către partizanii din ambele tabere. Treziți-vă!

  După ce au ales atâta vreme răul cel mai mic, românii trebuie să deschidă ochii rapid, pentru că deja vorbim de răul cel mai mare. Tu, cel care citești acest text, trebuie neapărat să-l dai mai departe, odată ce te-ai convins că eu, autorul lui, sunt de bună credință. Dă-l mai departe la prietenii tăi pe care regimul Băsescu i-a sărăcit și le-a scăzut nivelul de trai. Dă-l mai departe fanilor lui Mircea Badea care-l plac pe acesta pentru că e deștept și haios. Dă-l mai departe puștilor de 18-20 de ani care vor să voteze anti-Băsescu doar pentru că le place să vadă victime la televizor. Dă-l mai departe pensionarilor care se agață de schimbare cu ultimele speranțe. Dă-l mai departe femeilor blajine și naive cărora le-a părut rău de Adrian Năstase și-l cred pe Băsescu vinovat. Cu PDL-ul n-am trăit bine, în ultimii ani, e adevărat. Dar cu USL-ul, după cum se arată lucrurile, n-o să mai trăim deloc.

  Știu că, după suspendarea lui Băsescu, oricât de implicați emoțional ați fi fost înainte în scandalul politic, v-ați mai relaxat un pic. Televiziunile au luat o mică vacanță, a venit weekendul, căldura e mare și pe străzi miroase a leneveală. Pe sentimentul ăsta de apatie generală s-a bazat, cred, și USL-ul când și-a programat vânătoarea în iulie. Nu vă lăsați duși de val și nici măcar la val, adică la mare, pe plajă, departe de toate. TREBUIE să votați pe 29 iulie, indiferent unde v-ați afla. TREBUIE să vă treziți și să judecați matur, echilibrat, cu detașare, gândindu-vă strict la interesul vostru personal, dar și al nostru, ca popor.

  Am fost neutri și ne-am trezit prinși în războiul dintre partizani. Războiul pare dezechilibrat. PDL-ul e vlăguit, până și animalul politic Băsescu scheaună resemnat. Iar USL-ul își arată colții și pândește să pună ghearele pe putere. Adică pe justiție, pe Constituție, pe bani. Nu vă îndoiți vreo clipă că aici Băsescu a spus adevărul. USL-ul chiar vrea, de exemplu, justiția ca să-și scape oamenii lor și să-i bage pe-ai celorlalți. Putem fi de acord că asta voiau și pedeliștii, în genere. Doar că pedeliștii, din motive care țin mai mult sau mai puțin de moralitatea anumitor membri din partid, din străinătate sau din societatea civilă, n-au reușit, totuși, să subordoneze toate instituțiile și resursele. Și parcă nici nu și-au dorit decât să și le facă prietene, nu direct slugi. Putem conveni c-au făcut un pact de neagresiune cu justiția (deși cunosc personal câțiva pedeliști hăituiți de DNA), dar n-au violat-o.

  Diferența este că ce vor USL-iștii chiar se îndeplinește și nici o instituție sau lege a statului nu le poate sta în cale, așa cum s-a dovedit în ultimele două săptămâni. Mare atenție! Deosebirea dintre PDL și USL este, la ora actuală, cam ca aceea dintre Antena 3 (presă extremistă de partid) și Dilema Veche (intelectuali, în bună măsură, de dreapta). Gândiți-vă, oameni buni, indiferent că sunteți de stânga, de dreapta, neutri sau nepăsători. Gândiți-vă! V-ați uitat vreodată în ochii injectați ai lui Radu Tudor, ai Danei Grecu, ai lui Ciuvică, ai lui Ciutacu? În opoziție erau deseori simpatici. Imaginați-vă însă aceleași personaje aflându-se la putere. Să presupunem că tu, socialist de bună credință sau liberal din tată-n fiu, îi susții pe Ponta și Antonescu. Ei bine, tu, susținător echilibrat și decent ai acestora doi, nu te sperii când știi că-n spatele lor vor fi acei nebuni, struniți, la rândul lor, cu grijă de Dan Voiculescu?

  Ura voastră pentru Traian Băsescu e justificată, dragi liberali, dragi pesediști, dragi neutri. Dar frica de o guvernare de tip Antena 3 ar trebui să fie mai mare. O guvernare fără nuanțe, care nu cunoaște autocritica, fără milă, fără echilibru, fără capacitatea de a găsi măcar o calitate la ceea ce nu mai sunt de mult adversari, ci dușmani de moarte. Dacă vă e frică măcar un pic, dacă vreți ca fiii și fiicele voastre să nu mai trăiască ce-ați trăit voi la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, TREBUIE SĂ VOTAȚI ÎMPOTRIVA SUSPENDĂRII LUI BĂSESCU, INDIFERENT CU CINE ȚINEȚI. Nu e o glumă și nu e intoxicare de băsist. În cel mai rău caz, timpul poate să-mi dovedească faptul că mă înșel în privința cotelor dezastrului. Sunteți dispuși să riscați să nu fie așa? Ponta și Crin invocă mereu voința electoratului. Și deocamdată au dreptate. Doar că, în sminteala lor, li se pare că simplul fapt că majoritatea oamenilor i-ar vota sau i-au votat le dă dreptul să facă exact ce vor ei, odată ce-au preluat puterea. Nu e așa. Așa nu. Așa rău. Jos, băiatu, jos! Electoratul care asigură majoritatea confortabilă a USL trebuie să iasă din logica anti-Băsescu și să se gândească la ce anume votează.

  USL-ul are deja Parlamentul și Guvernul. Votați pentru Băsescu ca să nu le dați și președinția, e simplu. Astfel, nici Băsescu, nici Antena 3 nu vor mai putea pune mâna pe puterea absolută. Nu vom mai avea dictatură și parcă e mai bine să se certe întruna între ei decât să nu mai asculte de nimeni. Măcar atât faceți, dragi neutri scârbiți de politicieni: votați în așa fel încât cei pe care-i numiți dictatori să se anuleze între ei.

  Chiar, am o vorbă cu voi, neutrii: ajunge! Și eu sunt neutru, știu sentimentul plăcut pe care ți-l dă împopoțonarea cu idealismul și echilibrul tău. Știu că dă bine să fii anti-toată lumea, știu cât te ajută la credibilitate. Știu chiar și că aveți argumente valide în acest sens. Dar acum nu e timpul pentru un vot nul. E timpul pentru da sau nu. Și voi, neutrii, veți avea cel mai mult de suferit în regimul care se prefigurează. Pentru că cei din fosta putere se așteaptă, deja, să fie hăituiți. Dar vouă nici prin cap nu vă trece că ieșitul în stradă și, în general, orice tentativă de împotrivire la adresa puterii s-ar putea să devină de 10 ori mai periculoasă decât e acum.

  Andrei Manțog

  În final, îmi permit să vă recomand și câteva păreri ale unor oameni pe care sper că nu-i bănuiți de băsism:

  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Cristian_Tudor_Popescu-_In_Romania_lucrurile_incep_sa_arate_precum_in_Germania-dupa_victoria_lui_Hitler_0_727727545.html#

  http://www.adevarul.ro/mircea_vasilescu/Victoras_dictatoras_7_730796915.html

  http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/vara-dementei-sau-pentru-prima-oara-despre-frica/

  Și alți băsiști, de data asta din străinătate:

  http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/07/05/guest-post-romania-unravels-the-rule-of-law/

  http://www.nytimes.com/2012/07/07/world/europe/romania-parliament-votes-to-impeach-traian-basescu.html?_r=2&ref=europe

  http://edition.cnn.com/2012/07/06/world/europe/romania-impeachment/index.html

  http://internacional.elpais.com/internacional/2012/07/06/actualidad/1341560081_481004.html

  http://www.mediafax.ro/externe/le-figaro-lovitura-de-stat-impotriva-presedintelui-roman-9825642

 2. 2 Ovidiu
  iulie 10, 2012 la 16:25

  io nu indemn pe nimeni la nimic. vreau doar sa zic ca nu cred ca Basescu va fi demis prin referendum, pentru ca USL-ul da dovada de imaturitate politica, in special prin gura lu’ Ponta care cred ca e inca necopt pentru razboiul cu Basescu. Toshiro zice bine ca Basescu pozeaza in martir, si, din ce aud in jurul meu, cred ca va ramane presedinte. nu pricep nici de ce liberalii l-au scos pe Antonescu in fata. cred ca ar fi avut mai mult succes cu Tariceanu.

 3. iulie 10, 2012 la 17:23

  Hahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!
  Io cand il prind pe asta il bat cu mana mea. Sustinator al criminalului abject!
  Primul link pe care ni-l da e din Adevarul! 😆 😆 😆

 4. 4 Anto
  iulie 11, 2012 la 08:29

  Dawson, sper ca asta de vrei sa-l bati e Mantog, nu prietenul nostru Jerome.

 5. iulie 11, 2012 la 10:28

  @Ovidiu
  Pentru gagici l-am scos. 😉

 6. iulie 11, 2012 la 10:32

  Hai un copy/paste:
  Imbecilitate, Nestiinta de Carte, Sau Incercare Crasa De Manipulare?
  Filed under: D’ale politichiei mioritice — Marcus @ 11:28

  “Roumanie : coup de force contre le président

  Par Alexandre Lévy”

  “Lovitura de stat in Romania. Basescu nu si-a spus ultimul cuvant

  Jurnalistul Le Figaro Alexandre Levy isi titreaza articolul “Romania: Lovitura de stat impotriva presedintelui”.

  Iata cat de profesionisti, de independenti si cat de mult respecta deontologia profesionala jurnalistii pupincuristi ai basescului, porniti intr-o campanie furibunda de denigrare a Romaniei si a institutiilor statului de drept, Parlament, Guvern etc atat in tara, dar mai ales in strainatate, in tentativa lor golaneasca de a apara anticristul de vointa poporului. Si vointa poporului nu este o sintagma bombastica, ci este exact ceea ce se va intampla pe 29.07.2012, Referendum-ul pentru suspendarea nemernicului.
  Daca au ajuns ca pana si vorbele in clar (este adevarat rostite in limbi straine) sa fie nu rastalmacite, ci falsificate de-a dreptul numai pentru a transmite romanilor ideea ca in tara se petrece o “lovitura de stat” greu taxata la nivel international apai, frati romani, ar fi cazul ca pe 29 sa iesiti din casa sa mergeti la vot si prin “DA sau NU” sa aratam Occidentului cam ce credem noi, simpli cetateni liberi ai unui stat de drept european, ce inseamna o “lovitura de stat”.
  Toata aceasta nebunie stipendiata din buzunarul nostru prin intermediul ICR sau cu ajutorul altor institutii ale statului aflate la totala discretie a chiombului, in asa zisa presa straina, se va termina brusc, asa cum a inceput dupa rezultatul votului din 29.07 cand lucrurile vor reintra in normalitate prin demiterea lui Basescu. Daca acesta va reveni la Cotroceni, prin vointa unora dintre noi ceea ce am vazut ca a fost in stare sa faca pana acum va fi nimic in comparatie cu ceea ce va face dupa aceasta data. Asa ca ai grija, drag roman, ca atunci cand vei vota in ziua respectiva sa nu uiti anumite lucruri, mai vechi si care tin de cartea de vizita a anticristului:
  1. Dosarul Flota
  2. Dosarul de colaborator al Securitatii ars din motive numai de Basescu si de fosta Securitate stiute
  3. Dosarul de nomenclaturist PCR din esalonul II al Basescului
  4. Dosarul Mihaileanu
  5. Dosarul Casuneanu
  6. Ridzi
  7. Udrea
  8. Afacerile cu armament si munitie Basescu al mic
  9. Apartamentul Ioanei Basescu
  10.Impostura tutei Elena Basescu ajunsa sa te reprezinte in Parlamentul european
  11.Betiile, preacurvitul, minciunile de zi cu zi ale Basescului, patronarea de catre el a unor clanuri organizate de tip mafiot etc.
  12.Faptul ca s-a opus sa aveti o pensie decenta
  13.Circul si mocirla in care ne-a obligat sa ne scaldam zilnic fara putina de riposta
  14.Decredibilizarea si subminarea Puterilor statului de drept(Guvern, Justitie, Parlament)in vederea instaurarii dictaturii sale
  15.Decridibilizarea si carantinizarea politica a Romaniei pe plan international
  16.Faptul ca te considera un “tampit”
  17.Decridibilizarea si batjocorirea Presei si in general mass-media, alta decat cea favorabila lui
  18.Incalcarea grava a Constitutiei ori de cate ori a avut ocazia
  19.Indatorarea ta si a copiilor tai, fara avizul celor alesi de tine sa te reprezinte, pentru multi ani de aici inainte
  20.Ne-exercitarea atributiilor sale constitutionale si transformarea functiei prezidentiale din cea de mediator(neutru politic) in cea de decident partinic
  21.Intentia vadita de desfiintare a statului de drept si a democratiei in Romania
  22.Risipirea banului public pe Referendum-uri electorale, inutile, in timp ce categorii intregi de romani sunt neplatite sau stau cu sabia somajului si a neplatii salariilor si pensiilor deasupra capului.
  23.Diversiunea nerusinata la care v-a facut partasi in cazul Hayssam.
  24.Mascarada juridica in cazul Nastase.
  25.Modul in care slugile sale folosesc toate mijloacele pentru a te prezenta strainatatii drept o bruta inepta, fara discernamant, incapabila de o optiune exprimata prin vot liber si democratic.
  Si lista poate continua.

 7. 7 Tommy Lucchese
  iulie 11, 2012 la 15:50

  Romanii au o vroba: fugi de dracu, si dai de taica-sau…

  Eu nu cred ca un om decent, inteligent si cinstit ar putea sustine perehea Ponta-Antonescu.

  Ponta face de ras si invatamantul superior romanesc, si Romania…

  Ponta totusi ar putea ajuta in vreo famiglie, dar nu e suficient de capabil pt a fi consigliere… Cica nici macar in Sicilia nu a terminat vreun program… 🙂

 8. iulie 11, 2012 la 16:11

  Basistii pot fi impartiti in doua categorii: cei care au furat pe vremea lu’ si imbecilii care-l sustin din convingere.

 9. iulie 11, 2012 la 19:59

  @Anto
  Gizas, ce-as avea cu Gerom? 😆

 10. 10 Pictor Fonta
  iulie 12, 2012 la 03:55

  Bine a zis dawson, se anunta un tanar de viitor, ar fi bun pt. guvernul meu incoruptibil si incorjibil… Da’ acum sunt ocupat cu atacurile politice, ai naibii bashisti sunt peste tot, der la ambasadorul Americii la cancelara jermaniei… Noroc cu tov. Putin, el a inteles situatia si nu-si ataca prietenii.

 11. iulie 12, 2012 la 05:20

  Bai, Neicusorule, ambasadorul Americii e un cretin patentat, iar cancelara Germaniei o comunista imputita. Eu stiu ca tu votezi cu Romney, dar nici chiar atat de cretin nu poti fi incat sa nu vezi ce se petrece pe aici.

 12. 14 jeromelebanner
  iulie 12, 2012 la 09:10

  buey dawson, al mai prost om din lume e amerianu, asculta la mine. o sa caut secveta din balanta

  PS Bine ca sunt voiculescu si ilici capitalisti

 13. 15 Anto
  iulie 12, 2012 la 12:22

  Apropo, Jeroame, cica in spatele debarcarii lui Basescu ar fi tocmai americanii, un semnal in sensul asta fiind si proaspatul consilier al primului ministru, Wesley Clark.

 14. iulie 12, 2012 la 13:01

  Stiu secventa din balanta, nu te obosi.

 15. 17 hasan batar
  iulie 12, 2012 la 13:17

  „la munca, ortodocsilor!”

 16. iulie 12, 2012 la 14:42

  @hasan batar
  LOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!! 😆

 17. 19 Nic
  iulie 12, 2012 la 15:03

  Dawsone, eu in viata mea nu l-am sustinut pe Basescu. Niciodata. Imi este antipatic Basescu din ’90. din vremea vechiului FSN… hai nu mai baga soparle, vezi cum l-ai sustinut tu pe Basescu acum cativa ani si acum ai ajuns de partea unui Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, plus tradatorii liberali, un partid de curve poltice din ;34 incoace, cu exceptii prea putine doar.

 18. iulie 12, 2012 la 16:15

  Esti dezinformat. Ca sa nu zic idiot.

 19. 21 Nic
  iulie 13, 2012 la 06:15

  Dawsone, vezi ca eu nu ti-am adresat invective cand e vorba de discutii politice.

  Observ ca ai tendinta asta ca de fiecare data cand ceva nu iti convine, apelezi la invective.

  In politica asa faceau si bolsevicii. De acum nu ma mai mir ca esti sustinator al aliantei construite in jurul partidului lui Ilici, sau ca ai facut atata taraboi cand a fost arestat „martirul” Nastase, …

  Eu inca mai sper sa te comporti ca un om educat si cat de cat civilizat, ca ne-ai tot amenintat cu studiile tale si pari ca ai calatorit… hai arata-ne ca educatia si calatoriile nu au fost in zadar, ceva bun rebuie sa se fi lipit de tine…. 🙂

 20. iulie 13, 2012 la 21:21

  Exceptional discursul lui Antonescu din seara asta. Cine nu se lasa convins nici acum ca trebuie sa ne-ajute sa scapam de Baselu, inseamna ca e chiar dus cu pluta. In ’89 cei care-l sustineau pe Ceausescu au fost facuti in fel si chip, mai ales teroristi. Eu cum ar trebui sa le zic acum basistilor, care prin atitudinea lor contribuie la nenorocirea tarii in general si a mea personal? Singura varianta viabila pentru Romania o reprezinta un mare DA pentru demitere la referendum. Pe urma, om vedea ce va fi – vom avea oricum alegeri parlamentare, sa speram ca si prezidentiale, cine va considera ca a gresit participand la referendum are ocazia de a se razgandi in cateva luni, dar pana atunci sa vina la vot!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


FCSB

”Gigi Becali a continuat activitatea cu echipa asta. El n-a preluat FCSB, a preluat Steaua” – Ilie Dumitrescu

E echipa la care am crescut, am câştigat campionate şi am jucat finală Champions League. Pentru mine, asta este Steaua, care e acum din Liga 1. Nu s-a desfiinţat niciodată! Ce rost are să spunem că e altă echipa? A avut continuitate.” – Dan Petrescu

Comentarii recente

Ovidiu pe WUNDERBAR!
Dawson pe WUNDERBAR!
Dawson pe HOCH KOSSOWO!
Ovidiu pe HOCH KOSSOWO!
Dawson pe HOCH KOSSOWO!

STEAUA, ROMANIA`S BRIGHT STAR

http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/club=1914834

Urmează..

AL 27-LEA, DESIGUR...

Ce fu, lună de lună

Despre ce-i vorba

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: